Hur du källar och delar innehåll på din WordPress-webbplats

TIPS Hur man källar och delar innehåll på din WordPress-webbplats

När du funderar på att lägga till nytt innehåll på din webbplats eller blogg, kommer du troligtvis att fundera på att skapa artiklar i långa former eller originalinlägg. Detta är bara naturligt, och de flesta webbplatser vill prioritera unikt innehåll. Det kan dock också vara ett smart steg att källa och dela relevant innehåll från tredje part med dina läsare när du har möjlighet.


En av de bästa sakerna med internet är hur mycket information den ger tillgång till – det finns en artikel eller webbplats där ute om nästan vad som helst. Att koppla till detta innehåll eller sammanfatta det till användbara resurser är både en tjänst för dina läsare och ett utmärkt sätt att ta bort lite av trycket från dig själv.

I den här artikeln talar vi om varför du kanske vill dela innehåll från tredje part och diskutera de vanligaste sätten att göra det. Sedan introducerar vi några praktiska WordPress-plugins som hjälper dig att få jobbet gjort. Låt oss börja!

Om du överväger att dela innehåll från tredje part?

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk

Ett bra exempel är WP News Desk (drivs av RSS Aggregator Pro) som delar nyheter från ansedda WordPress-källor runt webben.

Det är viktigt att ha massor av originalt innehåll på din webbplats. Att dela dina egna unika idéer placerar dig som expert och inkluderar för mycket duplicerat innehåll på din webbplats kan vara problematisk för sökmotoroptimering. Men det är också mycket fördelaktigt att referera och dela externt innehåll tillsammans med ditt eget arbete.

Att skaffa och dela relevant innehåll från tredje part är en smart idé av följande skäl (och mer):

 • Det lindrar din arbetsbelastning – du kan inkludera mer användbart innehåll på din webbplats utan att behöva göra allt själv.
 • Att erbjuda externa källor och citat förbättrar trovärdigheten för ditt eget innehåll.
 • Du kan placera dig själv som en kunnig myndighet genom att peka läsarna till de bästa platserna att hitta information.
 • Att dela andras innehåll är ett utmärkt sätt att främja kontakter och relationer.

Om du aldrig länkar till eller delar externa resurser saknar du en möjlighet att bli en del av den större konversationen som redan finns online. Så försök hitta en balans mellan originalt och delat innehåll som fungerar för dig.

Hur man delar innehåll med WordPress

Låt oss nu diskutera hur man faktiskt börjar dela innehåll från tredje part. Det finns massor av alternativ där ute, och det bästa tillvägagångssättet för du beror på din webbplats, ditt fält och din publik. Det är troligt att du vill använda en kombination av strategier.

Här är några av de mest effektiva metoderna:

 • Enkel koppling. Att skapa externa länkar i ditt innehåll är enkelt och gör att du kan ange citat, tillsammans med ytterligare information du inte har tid (eller rum) för att täcka dig själv. Det är en grundläggande strategi som vem som helst kan dra nytta av.
 • Samling av innehåll. Denna metod använder RSS-flöden för att automatisera processen för delning av innehåll. Vilket i sin tur gör detta till ett snabbt och enkelt alternativ. Du kan bädda in flöden på din webbplats för att dra in och visa relevant innehåll från hela webben. Detta ger dina läsare uppdateringar i realtid om viktig information och sparar mycket tid. ]
 • Innehåll curation. Curation är processen att hitta resurser utanför och presentera dem för dina läsare genom ett blogginlägg, nyhetsbrev, socialt nätverk eller någon annan metod. Du börjar med innehåll från tredje part, men lägger till din egen känsla eller åsikter. Det är kanske det mest tidskrävande av dessa alternativ, men kan ge mest kontroll och potentiellt värde.

Alla dessa metoder kräver lite arbete på förhand. Lyckligtvis erbjuder WordPress många verktyg som hjälper dig att implementera strategier för innehållsdelning.

Det är sant att en av de bästa sakerna med WordPress är att det finns en plugin för nästan allt du kanske vill göra. Att hitta det perfekta plugin kan dock vara svårt, så nedan har vi samlat några av de bästa innehållskurerings- och aggregeringsalternativen för att dela innehåll från tredje part..

1. WP RSS Aggregator

WP RSS Aggregator Plugin

Om idén om innehållssamling intrigerar dig, är detta plugin som du kan kolla in. Med WP RSS Aggregator kan du kombinera flera RSS-flöden och visa dem tillsammans på din webbplats. Du kan välja vilka källor du tror kommer att vara mest värdefulla, integrera dem i en praktisk lista och låt plugin göra resten. WP RSS Aggregator är ett fast alternativ om du vill dela användbart innehåll från tredje part utan att göra händerna smutsiga och gör manuellt arbete.

Nyckelfunktioner

 • Importera och kombinera så många RSS-flöden som du behöver
 • Använd en kortkod för att enkelt visa foderinnehåll på din webbplats
 • Sätt olika begränsningar för vilket innehåll som importeras, visas och lagras

Den grundläggande versionen av WP RSS Aggregator är gratis, men om du vill ha mycket av dess mer användbara funktioner (som att importera RSS-innehåll som ett inlägg och visa utdrag och bilder från foderartiklar) måste du köpa ett eller flera av dess premiumtillägg.

2. Echo RSS

Echo RSS-importör / generator

Ett annat alternativ är för oss Echo-plugin att bygga inlägg från RSS-flöden, samt skapa ditt eget obegränsade antal anpassade RSS-flöden för dina läsare. Denna plugin erbjuder ett enkelt sätt att sammanställa innehåll inriktat på din publik. Plugin ansluts till offentliga RSS-flöden för att generera inlägg på din egen blogg, som du sedan kan använda för att skapa din egen RSS.

Nyckelfunktioner

 • Använder SimplePie API
 • Auto-generera inlägg
 • Skapa obegränsade RSS-flöden

Det stora problemet här är att innehållet inte är riktigt unikt. Även om det erbjuder ett enkelt sätt att erbjuda dina läsare nischinnehåll (till exempel kan du dela och länka till de senaste kryptotips från olika bloggar på din egen utbyteswebbplats), skulle jag inte rekommendera att du litar på det för allt ditt innehåll skapelsebehov.

3. MyCurator

MyCurator-plugin

MyCurator-pluginet är lite unikt. Istället för att du tillhandahåller källor kommer plugin till dig med artiklar som den tycker är relevanta. På vilket sätt? När du har fastställt ämnet är du intresserad av att hitta resurser för dig helt enkelt upp och ner röstresultat som plugin ger. Baserat på dina röster syftar MyCurator till att tillhandahålla riktat innehåll för din artikel att skapa behov.

Nyckelfunktioner

 • Smart innehållssammanfattning via upp / ner-röster
 • Ställ in RSS- och källvarningar
 • Ange ditt språk

Du kan använda MyCurator gratis för ett ämne, men du måste anmäla dig till en premiumplan för mer än så. Pro-planer prissätts till $ 15 / mo för upp till 6 ämnen och affärsplaner till $ 30 / mo för obegränsade ämnen.

4. Tryck framåt

PressForward Plugin

PressForward är ett gratis plugin som du kan använda för att designa en anpassad uppsättning källor för din innehållssamling. Plugin fungerar med RSS-flöden liksom många andra alternativ i vår lista, liksom med en bokmärke för specifika källsidor. Men det som är unikt är att det finns inbyggda alternativ för attribut, automatisk omdirigering till originalkälla och support för team (t.ex. bidragsgivare, redaktörer eller andra användarroller).

Nyckelfunktioner

 • RSS, Atom-feed och bookmarklet sourcing
 • Integrera standardiserat innehåll
 • Spara kuraterat innehåll som utkast
 • Lägg till innehållsattribut eller omdirigera till källan

Ett roligt faktum med detta 100% gratis (ingen uppsäljning) plugin är att det upprätthålls av George Mason University. Det skapades som en del av deras liknande namnet PressForward-projekt, som syftar till att centralisera digitala medier och skapa innehållshub.

5. Curation Suite

En bild av plugin-programmet Curation Suite.

Om innehållskuran är mer din stil, titta på Curation Suite. Denna omfattande lösning lägger till en sidofält till dina inläggsredigerare som låter dig söka efter externt innehåll utan att gå någonstans. Det hämtar in innehåll från en mängd olika källor som fokuserar på nyheter, sociala medier, bilder och videor. Curation Suite är ett idealiskt verktyg för att snabbt hitta och organisera resurser för att skapa användbara kuraterade sidor eller inlägg.

Nyckelfunktioner

 • Begränsa dina sökningar till vissa pålitliga källor
 • Lägg till innehåll till ditt inlägg snabbt genom en visuell redigerare
 • Utnyttja genvägar som gör att du kan lägga till allt innehåll på din webbplats, även om du inte är i instrumentpanelen

Curation Suite är inte billig – det kostar dig $ 197 per år för ett årligt medlemskap (eller $ 24 / månad om du föredrar att gå den vägen). Det är emellertid ett perfekt alternativ för dig som vill bli seriös när det gäller att sammanställa innehåll och sparar mycket tid och energi på lång sikt.

6. Flow Flow

Flow Flow Social Stream WordPress Plugin

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Plugin-listorna ovan är utmärkta för att aggregera innehåll från RSS-feeds eller sammanfatta traditionellt innehåll. Men hur är det med sociala medier? Det är här Flow Flow lyser. Med Flow Flow kan du dra från sociala strömmar för att skapa ett responsivt rutnät med innehåll som är relevant för dina läsare.

Nyckelfunktioner

 • Responsiv layout med AJAX-laddning
 • Sociala medieknappar och räknare
 • Nätverks sortering och sökalternativ
 • Flersidig kompatibel

Som sagt – gratisversionen av Flow Flow stöder bara Facebook, Twitter, Instagram och Pinterest. Om du vill använda ett RSS-flöde, blogginlägg eller andra nätverk (Youtube, Soundcloud, Tumblr, etc) måste du uppgradera till Flow Flow Pro. Men med tanke på att det är prissatt till en rimlig $ 35 skulle jag säga att det är värt investeringen.


Att skaffa innehåll från hela webben är det perfekta sättet att göra dig själv del av ett bredare samhälle. Du kommer att stärka din trovärdighet genom att dela användbara resurser och du bjuder in andra att dela ditt eget innehåll i gengäld. Dessutom kommer du att kunna växa din webbplats eller blogg snabbare genom att lägga till material snabbare.

Har du några tips för hur du hittar fantastiskt innehåll att dela med dina läsare? Berätta om dem i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map