Hur du ökar dina omvandlingsfrekvenser, tips för WordPress e-handel

Öka konverteringsgraden

Har du en e-handelsbutik? Eller kanske du äger en detaljhandel med tegel och murbruk med en ny plattform på webben? Eller säljer du produkter eller tjänster med webben som din portal för kommunikation med blivande kunder?


Om ja, hoppas jag att du tycker att den här artikeln är underhållande och insiktsfull. Vad kan du möjligen göra för att få en större andel av de unika besökarna att köpa från dig? Det beror mycket på typen av industri eller nisch. Men det finns många saker du kan pröva över i stort sett varje nisch.

Innan vi börjar vill jag ta upp några saker om konverteringsfrekvenser.

 • Inte varje besökare är en potentiell kund. Slå inte dig själv över dåliga konverteringsfrekvenser.
 • Ignorera bruset, om din webbplats landar på framsidan på en populär webbplats kommer det att släppa dina omvandlingsfrekvenser.
 • Olika branscher och olika produkter spelar efter olika regler. Vissa produkter har högre omvandlingsfrekvenser än andra.

Att rikta rätt demografi kan göra underverk för dina övergripande omvandlingsfrekvenser. Räkna ut vem dina kunder är, var de befinner sig, vilket livsfas de befinner sig i, kommer de sannolikt att komma åt din webbplats via mobila enheter, deras inkomstnivåer och utbildningsgrad är oerhört viktiga för att bestämma framgången för alla e-handelsföretag och också mycket hjälpsam i marknadsföringskampanjer. 

Jag kände att det skulle vara kriminellt att inte nämna det. Men alla saker som beaktas, det finns mycket du kan göra för din webbplats för att öka konverteringsgraden för den trafik du för närvarande får.

Värdesuppfattning är allt

Du har en kort möjlighet att visa din blivande kund att du har något av värde för att hjälpa dem eller deras företag. Om du lyckas övertyga din besökare om att de skulle ha det bättre med din produkt än utan och redovisa de kostnader de kommer att medföra för att köpa produkten, har du gjort det!

Lita inte på mig? ”Marginaler för iPhone 6 och 6 Plus efter komponentkostnader, montering, test, garanti och avskrivning varierar från uppskattningsvis 56% till 59% vilket är nära tidigare iPhones. – forbes

iphone

Varför är människor villiga att betala så mycket mer än vad som krävs för att skapa en telefon? – Social trovärdighet och acceptans, åtminstone i det här fallet. Men ditt företag har inte Apples varumärke. Så vi måste arbeta med att se till att vi förmedlar information om din produkt snabbt och effektivt.

En bra produktbild och kopia är det första avgörande steget i ditt värdeförslag

Du måste arbeta med att ge utmärkta produktbilder och produktkopior. Flera bilder från olika vinklar med lämplig belysning och bakgrund, helst zoombar. Produktkopior med fullständig information om produkter, men ändå kortfattade.

Det spelar ingen roll vad du säljer, blöjor eller mobiltelefoner med toppkvalitet. Din förmåga att kommunicera värde från din produkt är allt. Om du inte lyckas göra detta effektivt, är resten bara akademiskt. Ditt företag kommer inte att vara mycket av ett företag om du inte inser någon försäljning. Och du kommer aldrig att göra det, om du konsekvent misslyckas med en värdepropositionstest för en potentiell kund.

När du bevisar för en potentiell kund att din produkt har något av värde att erbjuda har du en chans. Hur kan du göra detta? Bygg en bättre webbutik. Det finns gott om fantastiska WordPress-teman med vacker WooCommerce eller annan e-handelsbutik inbyggd.

chic-wordpress-tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

En av våra favoriter är Chic, en modern och elegant butik och blogg perfekt för att visa upp produkter och blogga om din relaterade bransch (Sälja smink? Lägg till sminkstudier med dina produkter i din blogg. Sälja en t-shirtlinje? Blogg om personlig stil och trender … som dina t-shirts. Du får idén).

the-återförsäljare känsliga-wordpress-tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ett annat bra alternativ är det mest sålda detaljhandlar-temat. Om du har en mer diversifierad produktlinje, innehåller återförsäljaren massor av användbara mallar för webbplatser och produktsidor som hjälper dig att komma igång med att visa allt du har att erbjuda. Det finns naturligtvis massor av andra teman att välja mellan, och när du hittar det som bäst representerar dina produkter online är det dags att göra några tillägg till din webbplats.

Vad du också behöver

När en kund har fått reda på att det finns en produkt som han eller hon kanske gillar, finns det mycket fler steg mellan att gilla och klicka på den sista köpknappen och slutföra köpet.

Betalningsportar

Det finns fortfarande många som är mycket bekymrade över att lämna sina kreditkortsuppgifter över internet. Du vill se till att människor har alla möjliga betalningsmetoder över olika betalningsportar i så många valutor som möjligt. 

Du vill också se till att du inte delar ut en stor del av dina intäkter till övergångsavgifter för olika gateways. Webbplatser som erbjuder både en kreditkortsbetalningsport och PayPal brukar ha en högre konverteringsfrekvens än webbplatser som bara erbjuder ett av dessa alternativ.

Om du använder WooCommerce är alternativen för check, banköverföring, kontant vid leverans och vanliga PayPal-betalningar alla standard. Men kanske du vill acceptera kreditkortsbetalningar via Stripe, Authorize.net eller PayPal Pro. Använder du enkla digitala nedladdningar? Kolla in deras tilläggssida för att hitta tillägg för de gateways som dina kunder begär. Det finns hundratals gratis och premium-plugins för att lägga till fler betalningsportaler i din butik, oavsett vilken e-handelsplattform du använder.

Webbplatshastighet & UX

Webbplatsens hastighet är helt avgörande för varje webbplats, varje sekund räknas. Långsamma webbplatser med långa laddningstider påverkar din nedre rad betydligt – En försening på en sekund kan ge din konverteringskurs minskat med 7%.  Dålig användarupplevelse innebär att du inte kommer att ha människor som stannar kvar på din webbplats för länge och det innebär mindre inkomst. Vi har massor av bra artiklar om att påskynda WordPress, men här är några för att komma igång:

 • Förbättra din WordPress-webbplatsens laddningshastighet med cache
 • 5 verktyg för att testa WordPress-webbplatsens prestanda och hastighet
 • Gratis plugins för att påskynda din WordPress-webbplats

En smidig webbplats och bra navigationsfunktioner kommer att göra varje webbplats, särskilt e-handelswebbplatser mycket bättre. En ny design kan kosta dig ganska mycket, en dålig design kan kosta dig allt. Är du inte säker på var du ska börja? Försök att använda ett värmekartikelplugin för att se var kunderna klickar, och börja finjustera din design för att vägleda besökarna till var du vill att de ska klicka.

E-post marknadsföring

Det är fortfarande en mycket effektiv metod för att få kunderna tillbaka på din webbplats och köper saker. Du har fått en persons e-post-ID eftersom de antagligen har gjort inköp på din webbplats tidigare, de har en mycket större benägenhet att köpa på din webbplats.

E-postkonverteringsfrekvensen är definitivt bättre än social och sökning. Använd e-postmarknadsföring för att öka dina försäljningsvolymer och öka försäljningsomvandlingen. Ett av de bästa sätten att växa din e-postlista är med plugins. Vissa människor kanske inte älskar dem, men opt-ins är ett bevisat sätt att öka prenumeranterna.

Bloom: Live Preview

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Bloom är ett av de mest populära plugin-tillägget för omvandling just nu, med goda skäl. Det är enkelt att installera, anpassa och implementera för nästan alla användare. Det finns massor av inbyggda mallar, layoutalternativ, teckensnitt och till och med inbyggd spårning för att hjälpa dig skapa bästa möjliga optin för din webbplats.

Popup Maker-plugin

Letar du efter ett gratis alternativ? Prova Pop-up Maker. Trots att det är gratis, kommer detta plugin med många funktioner för anpassning (ladda bara upp dina egna optin-teman), innehållsinriktning, responsiva popups och mer.

Produktbetyg & recensioner

70% av människorna kommer att konsultera en recension eller ett betyg innan de gör ett köp och kundrecensioner ökar produktkonvertering med så mycket som 74%, du kan läsa den ytterligare på PeopleClaim. Betyg & recensioner är en automatisk kontroll av systemet och dess spelare. Det är skönheten i den fria marknaden i aktion. Bra produkter säljs mer, dåliga produkter försvinner.

taqyeem-betyg-recensioner-plugin

Många av affärs- och mångsidiga teman, som Total, inkluderar kundbedömningar som en anpassad inläggstyp redan. Eller om du använder WooCommerce är kundbetyg och recensioner inbyggda direkt (de bör vara aktiverade som standard). Men om ditt tema inte har vittnesmål som du gillar, titta på dessa enkla vittnesmålsplugins för WordPress och våra favoritbetyg och granska plugins.

Information om kundens framsteg och hantering av övergivande

Framstegsspårare är användbara, de berättar för en kund i processen att köpa – det finns ett visst antal steg kvar i köpprocessen. Kortera är bättre, ingen gillar att spendera mer tid än nödvändigt att kolla in sin kundvagn och göra betalningar.

Nästan två tredjedelar av alla vagnar överges på grund av skäl som leveranskostnader och tid som tas för leverans. Återställa övergivna vagnar och minska antalet övergångar för vagnar är ett ämne i sig själv. Kevin Golds artikel om Search Marketing Standard är mycket användbar för att hjälpa dig ta reda på hur du kan minska antalet övergångar.

woocommerce-återställa övergivna-cart

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Återigen är svaret i en plugin. WooCommerce och Easy Digital Nedladdningar har båda fantastiska övergivna vagn plugins som du kan implementera för att följa upp med kunder som lägger till produkter i sin kundvagn men inte fortsätter att köpa. I båda fallen skickar plugin-programmet potentiella köpare för att påminna dem om vad de saknar (och du kan till och med inkludera kupongkoder för att locka dem).

Lägg till trovärdighet

Säkerhet är bra, se till att dina köpare vet att du investerar i den bästa säkerhetsprocessen är bättre. Människor vill känna sig trygga när de överlämnar pengar via internet. Några godkännandestämplar (synliga på transaktioner, skärmar för före transaktioner och sidfot) från företagens kreditvärderingsinstitut och ledare inom internetsäkerhet är mycket användbara för att öka webbplatsens trovärdighet.

Ett annat sätt att visa din trovärdighet är med ett SSL-certifikat. Detta är ett måste om du har en onlinebutik. Men även om du bara marknadsför en produkt, att se den lilla låssymbolen i navigeringsfältet är en enorm förtroendeökare för potentiella kunder och för bara $ 7,88 från NameCheap (eller ett annat domänföretag) är det en värdefull investering.

Support Systems & Returns

Vanliga frågor, Live Chats, 24 * 7-support via telefon och e-post är ett absolut måste, om du vill tävla med de bästa inom e-handelsbranschen. Om din webbplats är relativt mindre och du inte har råd med extra personal, kanske ett FAQ-system i kombination med en supportbiljettmekanism kommer att tjäna dig. Vi har faktiskt bara pratat om hur du konfigurerar en helpdesk med WordPress och delade några fantastiska teman med dig (du kan till och med lägga till din helpdesk till din nuvarande webbplats om du har flera multimediafunktioner i WordPress).

En undersökning av BoldSoft avslöjade att 63% av de svarande som hade en livechatt rapporterade att de troligen kommer att återvända till webbplatsen, 62% var ganska säkra på att de troligtvis skulle köpa från webbplatsen igen och 38% av de svarande slutförde köp under en pågående livechatt. Så om du inte vill konfigurera en separat helpdesk, kan du vända dig till livechat-plugins.

wordpress-live-chat-plugin-wpexplorer

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Överlägset en av de bästa livechat-pluginsna är Live Chat för WordPress (bekvämt va). Det som gör detta till ett bra alternativ för alla småföretag är det faktum att det är en plugin (i motsats till en tjänst), så det finns inga månatliga återkommande kostnader för att använda den. Installera, anpassa din hud och aktivera din chattkonsol att börja hjälpa kunder.

Registreringsprocess / alternativ

Att samla in ett e-post-ID är en bra idé, men tvinga aldrig människor att registrera sig på din webbplats. Om du kan göra det så att människor kan köpa utan att registrera sig, gör det. Men erbjuder alltid registrering som tillval. Gör registreringsprocessen så enkel och smärtfri som möjligt.

Att lägga till sociala inloggningar till WordPress är en annan bra idé, du kommer också att få mycket information om din användare som kommer att vara till hjälp i framtida marknadsföringsinsatser. 26% av användarna skulle överge en vagn efter att ha lagt till produkter, om du försöker verkställa obligatorisk registrering.

userpro social inloggning

Info & nedladdning Visa demonstrationen

UserPro är förmodligen det mest kända alternativet i detta fält. Med 6 populära inloggningsalternativ för sociala medier, möjligheten att synkronisera med andra populära plugins som WooCommerce & bbPress, användaremblem och prestationer (bra för att hedra dina bästa kunder, eller frekventa granskare), integration av nyhetsbrev och massor av anpassningsalternativ. Det är inte konstigt att det här plugin har över 10 000 försäljning.

Utmärkta sök- och filtermekanismer

Människor som köper över internet har många alternativ. Användare som använder webbplatssökning är 5 till 6 gånger mer benägna att köpa. Om din webbplats är stor, svår och svår att navigera även med bra navigationsfunktioner, är en avancerad intern sökfunktion med en effektiv filtermekanism mycket önskvärd med tanke på storleken på den typiska eCommerce-webbplatsens produktkatalog.

SearchWP

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Den favoritplugin för jobbet är SearchWP. Du hittar verkligen inte ett bättre avancerat sökplugin där ute. Det är detaljerade inställningar som verkligen hjälper dig att hjälpa dina kunder. Om du måste gå med ett gratis alternativ, Relevanssi är en bra start (men kan verkligen inte jämföras med SearchWP).

Gratis frakt

Gratis leverans vinner alltid poäng med användaren. Om du inte kan erbjuda gratis leverans för alla, åtminstone erbjuda det till dina bästa kunder eller personer som köper mer än ett specifikt monetärt värde på en gång. WooCommerce har till och med en inbyggd funktion för kuponger, så varför inte skapa en gratis fartygsrabatt för inköp över ett visst belopp (för låt oss vara ärlig, som inte frestas av en gratis skeppskupong).

Om du inte erbjuder gratis frakt, gör det uppenbart så snart någon lägger till en produkt i sin kundvagn, att försena införandet av nya kostnader kommer inte att vara väl till din fördel. 61% av kunderna är åtminstone “något troliga” att avbryta sitt köp om gratis frakt inte erbjuds.

Knappar för uppmaning

En enkel välplacerad call to action-knapp kan skicka dina konverteringskurser via taket! Kolla in detta fall av Naturluft där i en CTA ökade konvertering med hela 591%. Och gissa vad? Om du använder Total (eller något av de andra teman på webben som kommer med Visual Composer drag & drop sidbuilder) finns det en inbyggd app-till-handlingsmodell. Lägg det strategiskt till ditt hem och produktsidor för att få läsarnas uppmärksamhet.

Återvändande besökare

Återvändande besökare är mycket lättare att konvertera än första gången besökare, i själva verket sex gånger lättare. Dina återvändande besökare och första gången besökare är betydligt olika, så behandla dem annorlunda. Försök att anpassa upplevelsen av återvändande besökare, återigen gör kupongkoder underverk så kanske du kan anpassa ditt WooCommerce kundfaktura för att inkludera en speciell rabatt för deras återköp.

Och mycket mer!

Du kan anställa kampanjerbjudanden, optimera för mobil e-handel och så vidare. Antalet saker du kan göra för att öka konvertering och försäljningsvolym är oändligt. Det jag har beskrivit ovan är få beprövade tekniker som e-handelsföretag normalt använder.

Vissa av de nämnda teknikerna kan fungera bättre än andra för dig, men du känner till din kundbas. Eller åtminstone kommer du att lära känna dem när du implementerar några av stegen ovan. Prova en kombination av de trick som presenteras i takt med effektiv marknadsföring och en konsekvent omvärdering av din webbplats – det kan göra din webbplats mycket bättre och kunderna kommer att notera!

Över till dig

Testa alltid nya saker i e-handel. Det som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Låt oss veta vad din strategi är, vad som fungerade eller vad som inte gjorde det. Vi vill gärna dela några av dina tips med våra andra läsare. Skål ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map