Hur du ökar synligheten på nätet för din e-handelswebbplats

Hur du ökar synligheten på nätet för din e-handelswebbplats

WordPress är ett kraftfullt verktyg för att skapa bloggar, målsidor, portföljer, företagskataloger och till och med onlinebutiker. Det är lätt att använda och erbjuder flexibla funktioner så det bör inte överraska att fler och fler företagare väljer WordPress för att starta sina företag. Men med allt denna ökade konkurrens, hur kan du öka synligheten på nätet för din WooCommerce-driven e-handelswebbplats för att vara säker på att din målgrupp ser dina produkter?


Lyckligtvis har du redan gjort ett bra val med WordPress. Som nämnts tidigare är två av de bästa delarna av WordPress det enkla och flexibla funktioner. WordPress bygger på säker och giltig kod, med intuitiva alternativ för att skapa innehåll. Dessutom är det en tillräckligt kraftfull plattform för att fungera bra för nästan alla typer av företag eftersom du bara behöver installera ett plugin för att lägga till funktioner som du behöver dem – som att installera WooCommerce för att starta din egen butik. Det är så enkelt.

Men när du har lärt dig hur du bygger en onlinebutik med WooCommerce finns det några saker du kan göra för att öka synligheten på nätet för din e-handelsbutik. Här är fem enkla sätt du kan komma igång.

1. Börja blogga

Topp 10 skäl till varför du bör starta en blogg med WordPress

En onlinebutik är ett bra sätt att sälja produkter eller tjänster, särskilt eftersom WordPress gör det så enkelt. Men ett av de bästa sätten att öka din online synlighet för din e-handelssajt är med en blogg. Här är några viktiga punkter att tänka på när du startar en blogg.

Skapa bra innehåll

Ta först dig tid att skapa innehåll som din målgrupp kommer att njuta av. Kom ihåg att ditt mål är att locka till sig potentiella kunder, så skriv om ämnen relaterade till din produktnisch. Om du säljer luftrenare skriver du om vanliga luftföroreningar, hur du kan bekämpa dem och de bästa filtren för personer med allergier. Om du äger en modebutik kanske du vill blogga om kommande festivaler, kändisutseende och Instagram-trender. Du får idén.

Lägg till interna länkar

Ditt nästa steg är att länka till dina egna artiklar i dina artiklar. Beroende på din nisch kan du ha “hörnstenen” -innehåll som du vill länka till när det är relevant. Så när du skapar nytt innehåll är det en bra idé att hålla dina befintliga artiklar i åtanke. Eftersom WPExplorer till exempel är en WordPress-blogg följer det att en av våra kärnartiklar handlar om bästa WordPress-värd, så när det är naturligt lägger vi till en länk till den.

Inkludera produkter i inlägg

Eftersom du försöker öka produktförsäljningen genom att utnyttja en blogg bör du verkligen marknadsföra dina produkter i din blogg. WooCommerce gör detta extremt enkelt tack vare den inbyggda, unika WooCommerce kortkoder.

WooCommerce-kortkoder

WooCommerce-kortkoder som används i Noir WordPress-temat.

För att länka till specifika produkter använder du produkt-id: n (som du kan se i din WordPress-instrumentbräda under WooCommerce> Produkter när du håller muspekaren på varje objekt):

[produkter-id = "1, 2, 3, 4"]

Du kan också bara visa dina försäljningsartiklar samt lägga till fler kortkodattribut som produkter per sida och antal kolumner:

[sale_products per_page = "6" kolumner = "3"]

Det finns massor av attribut att välja mellan (klicka bara på länken ovan för att lära dig mer). Så om du äger en djuraffär och du skriver om anrikning av djur kan du länka till några av dina mest sålda kattträd och till och med beställa dem efter deras betyg eller popularitet. Det här är ett bra sätt att trattra trafik från din blogg direkt till din butik.

2. Fokusera på SEO

SEO bör vara ett av huvudfokuserna för varje blogg eller webbutik. Det sägs ofta att “innehåll är kung” när det gäller SEO, men att skriva fantastiskt innehåll garanterar inte att din artikel eller din produkt kommer att rankas i sökmotorer som Google eller Bing.

Det finns massor av guider för hur du kan förbättra din WordPress SEO, men när det gäller SEO för e-handel är ditt bästa alternativ vanligtvis att använda ett populärt SEO-plugin med en WooCommerce-förlängning.

Använd ett bra SEO-plugin

När det gäller WordPress SEO finns det två huvud plugins som de flesta användare väljer – antingen All in One SEO Pack eller Yoast SEO. Du kan verkligen inte gå fel med något av alternativen, eftersom de båda erbjuder viktiga funktioner som en XML-webbplatskarta (vilket är absolut nödvändigt för att sökmotorer ska hitta, genomsöka och indexera dina viktiga sidor), innehållsbedömning och länkaromdirigeringar. Plus båda erbjuder en WooCommerce-förlängning för att göra det enkelt att hantera din SEO-butik.

WooCommerce Allt-i-ett-SEO-paket Integration Gratis plugin

Det fria WooCommerce – Allt i ett SEO-paket tillägg lägger till nya alternativ för din “produkter” anpassade posttyp. På så sätt kan du enkelt hantera titel, beskrivning, nyckelord och titelattribut för alla artiklar i din butik.

Yoast Woocommerce SEO

Som standard lägger den kostnadsfria Yoast SEO-plugin till sin berömda SEO-chef till produktsidor så att du kan optimera ditt innehåll (baserat på Flesch-läsningstestet, innehållslängden och passiv röst), sökordsdensitet, länkar, metabeskrivning och SEO-titel för sökmotorer , bilder och mer. Men för att ligga före dina konkurrenter kanske du vill överväga premien Yoast WooCommerce SEO tillägg för avancerade funktioner som rika stift för produkter, butiksbröd och optimerade webbplatskartor (plugin-programmet tar automatiskt bort filterresultatsidor).

3. Engagera sig på sociala medier

När din blogginställning och din butik SEO hanteras är ditt nästa steg att utnyttja ditt sociala följande för att öka synligheten online för din e-handel butik. Sociala medier kan vara en enorm källa till trafik för din butik, och genom att erbjuda exklusiva erbjudanden bundna till social delning kan du enkelt fånga nya kunder med liten eller ingen ansträngning.

Erbjuda exklusiva kuponger eller erbjudanden

WooCommerce-kuponger och erbjudanden

Ett alternativ är att skapa kuponger eller erbjudanden specifikt för dina följare på sociala medier. WooCommerce innehåller en inbyggd funktion för att skapa kuponger baserade på procenttal, dollarbelopp eller en specifik produkt. Du kan också lägga till ett anpassat utgångsdatum för en “happy hour-försäljning” eller ställa in en användningsgräns så att bara “de första 15 kunderna kommer att spara 15%” för att skapa en känsla av brådskande. Detta är ett utmärkt sätt att fånga en ny kunds uppmärksamhet på sociala medier och övertyga dem om att genomföra ett köp.

Aktivera en “Refer a Friend” -bonus

Refer-A-Friend för WooCommerce av WPGens

Ett annat alternativ är att erbjuda ett incitament för dina nuvarande kunder att rekommendera ditt varumärke till sina vänner och familj med en “refer-a-vän” -kampanj. På det här sättet när en nuvarande kund delar sin länk med sin vän får de en rabatt på 10 USD som läggs till sitt konto, och deras vänner får en kupong på $ 10 som tillämpas vid sitt första köp.

Om du vill lägga till dina egna ord om munnen kan du prova Se en vän för WooCommerce gratis plugin förlängning. Plugin skapar ett enkelt referenssystem med en unik länk för var och en av dina kunder att dela. Sedan när de hänvisar nya användare genererar plugin automatiskt kuponger för engångsbruk för båda parter – allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och titta på hänvisningarna komma.

4. Håll det intressant

Att skapa innehåll och erbjudanden för din publik är ett bra sätt att få folk att komma tillbaka, men hur hittar du nya människor att besöka din butik? Du kan naturligtvis använda traditionella annonseringsmetoder, men här är några marknadsföringsidéer du kan använda för att hålla din webbplatsreklam intressant:

 • Nätverk och gästpost för andra bloggar för att nå nya målgrupper
 • Starta ett nyhetsbrev (vi använder och rekommenderar MailChimp) för att dela med dig nya blogginlägg och kommande butiksförsäljning / evenemang
 • Kör en giveaway för kunder att komma in för att vinna en artikel från din butik (vi gillar att använda Rafflecopter) med ditt sociala medier och nyhetsbrev som postalternativ
 • Publicera temat artiklar för helgdagar som avrundar produktsamlingar för NYE, 4 juli, det nya skolåret osv.
 • Arbeta med sociala påverkare för att få ordet om ditt varumärke (Observera: detta kan vara dyrt, till och med MYCKET dyrt, men beroende på din nisch är det en av de mest lukrativa investeringarna du kan göra i ditt företag)

Det finns massor du kan göra för att fortsätta marknadsföra din e-handelsbutik. Var bara beständig och kreativ för att fortsätta öka synligheten online när du skapar din webbplats.

5. Registrera dig hos Google

Google My Business

Slutligen rekommenderar vi starkt att du får din butiksinställning med Google My Business om du har en fysisk plats. På så sätt kan du skapa eller göra anspråk på din företagsinformation på Google Maps, lägga till relevant information (som timmar eller menyer), svara på kundrecensioner på Google och till och med marknadsföra dina kommande evenemang. Följ bara komma igång guide för att verifiera och optimera ditt företag.

Google My Business innehåller också en användbar instrumentpanel så att du kan se hur användare hittar din affärsprofil online, vad de klickar på och var de är (geografiskt sett). Denna information kan hjälpa dig att anpassa din affärsverksamhet och marknadsföringsstrategier för att tilltala mer din kundbas och öka synligheten online.

Hur du kan öka synligheten på nätet för din e-handelswebbplats

Förhoppningsvis har du kunnat lära dig något nytt från våra fem tips om hur du kan öka synligheten på nätet för din butik. Eller kanske åtminstone ett par tips har varit till hjälp för ditt företag. Att driva alla företag kan känna sig överväldigande ibland, men åtminstone om du väljer WordPress kan din webbplats vara lite mer hanterbar. Men genom att skapa en blogg, fokusera på din SEO, använda sociala medier, marknadsföra ditt innehåll och använda verktyg som Google till din fördel finns det definitivt potential att öka synligheten på nätet för din e-handelswebbplats.

Har du några andra frågor om hur du kan öka synligheten på nätet? Eller fler tips för andra e-handelsägare? Lämna bara en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map