Hur du påskyndar din WordPress-blogg

Hur du påskyndar din WordPress-webbplats

När man talar om webbplatshastighet kommer många utgivare – WordPress-användare eller inte – att hävda att det verkligen är en viktig faktor som måste upprätthållas konsekvent på grund av att det direkt kan påverka användarnas upplevelse. Effekten är så enorm att det faktiskt är, 40% av internetanvändarna sa att de kommer att överge en webbplats som tar mer än 3 sekunder att ladda (varför det är så viktigt att påskynda WordPress).


I dagens värld där människors uppmärksamhetsintervall blir kortare är det absolut nödvändigt för alla webbplatsägare att förstå värdet av hastighet som en nyckelfaktor i den totala användarupplevelsen och därför en viktig signal för att ranka bra på resultatsidorna i sökmotorerna..

Kolla in artiklarna nedan när vi har samlat några av de trick och metoder du behöver för att påskynda WordPress och hjälpa din webbplats att ladda i blixtnedslag.

1. Testa din nuvarande webbplatshastighet

Pingdom-verktyg

Innan du kan optimera din webbplatshastighet måste du känna till din utgångspunkt. Det betyder att du måste mäta webbplatsens initiala hastighet. Här är några av de bästa gratis onlineverktygen som kan hjälpa dig att avgöra vilka delar av din webbplats som kan orsaka flaskhalsar:

 • Google PageSpeed ​​Insights: Kopiera och klistra in din webbadress för att se vilka områden du kan ställa in för att förbättra din sidhastighet på stationära och mobila enheter (som att optimera bilder, fixa trasiga länkar osv).
 • Pingdom-webbplatsens hastighetstest: Utvärderar alla dina webbsidadelar och ger en prestationsöversikt komplett med betyg och rekommendationer.
 • GTmetrix: Utvärderar din webbplats genom att ge dig både en PageSpeed- och YSlow-poäng, informera dig om sidbelastningstid, sidstorlek och antalet förfrågningar, samt lösningar för att göra din webbplats bättre.
 • Molnigt webbplatshastighetstest: Detta verktyg erbjuder bildhastighetstestanalys av webbplatsen. Varför är det här fantastiskt? Det hjälper dig att visa hur du kan förbättra din webbplatshastighet genom att helt enkelt optimera dina bilder (ingen komplex kodning eller webbplatsjusteringar krävs).
 • KeyCDN-hastighetstest: KeyCDN erbjuder en utmärkt CDN-tjänst, men de erbjuder också gratis webbplatshastighets- och prestandatestverktyg. Ange bara din URL och registrera dina poäng före och efter att ha gjort tweaks för att se hur mycket du kan påskynda WordPress.

2. Välj en bra värdleverantör för att påskynda WordPress

WP Engine Hosting

Om du driver en e-handelswebbplats eller om din webbplats använder mycket olika innehåll som videor eller infografik, gör det till en prioritet att hitta en pålitlig webbhotell. Om du verkligen ser allvar med din webbplats, kommer du förmodligen att skära ut dig gratis eller delad webbhotell och välja kvalitetshanterad WordPress-värd istället. Vi använder och älskar WP Engine och kan inte rekommendera dem tillräckligt. Deras helt hanterade värdplattformar gör att du kan oroa dig mindre för din server och mer om ditt innehåll.

Men om det är mer än du behöver finns det många delade värdalternativ att välja mellan som är överkomliga och mer livskraftiga om du precis börjar. Om behovet uppstår kan du sedan planera upp din plan för fler bandbreddstilldelningar eller andra värdförmåner som kommer med större planer. För delad hosting gillar vi Bluehost eftersom de erbjuder ett gäng fantastiska förmåner för nya bloggare, men vi älskar också Cloudways om du letar efter ett enkelt molnhotellternativ.

Vad gör en bra WordPress-värd

När du väljer en webbhotell är det säkert några viktiga faktorer som du vill tänka på. Beroende på dina egna individuella behov kan dessa inkludera:

 • Pris (ofta ersättningen # 1 för nya bloggare)
 • Gratis domännamn
 • SSL-support eller gratis Låt oss kryptera SSL-integration
 • Gratis webbplatsmigrering (viktigt om du inte vill migrera din WordPress-webbplats själv)
 • Fullt hanterat
 • Tekniska specifikationer (PHP, Nginx, etc)
 • Dagliga säkerhetskopior av webbplatser, även om vi fortfarande rekommenderar att du använder en plugins för att säkerhetskopiera WordPress själv
 • Chat, e-post eller telefonstöd för snabb teknisk hjälp
 • FTP / SFTP-åtkomst
 • Övergripande betyg / recensioner

3. Välj ett fantastiskt WordPress-tema

Det finns många visuellt fantastiska teman som du kan välja nuförtiden. Utseende motsvarar emellertid inte nödvändigtvis prestanda, särskilt om temat är dåligt kodade. Till och med ett enkelt bloggtema kan bromsa din webbplats om utvecklaren inte visste vad de gjorde. Det bästa sättet är att välja ett tema med bra hastighetstestresultat.

Totalt drag & släpp WordPress-tema

Totalt WordPress-tema

Vi rekommenderar naturligtvis vårt Total WordPress-tema. Handbyggd här på WPExplorer, den är inte bara full av fantastiska funktioner, den är också otroligt snabb. Titta bara på den här guiden av Kinsta om hur du gör det optimera Total WordPress-temat för snabbhet!

Temat innehåller många inbyggda alternativ för färger, teckensnitt, layouter, anpassade inläggstyper, rubrikstilar och mer. Använder du inte personalens anpassade inläggstyp (eller annan funktion)? Totalt inkluderar optimeringsinställningar för att inaktivera funktioner för att påskynda WordPress på baksidan av din webbplats.

Temat inkluderar också WPBakery Page Builder, en drag & drop-visuell sidkomponist. Detta kan användas för att skapa helt anpassningsbara webbplatsdesign utan att bromsa din webbplats (lita på oss – titta bara på våra totaltema-demonstrationer för att se hur snabb din webbplats kan vara).

Elegant gratis WordPress-tema

Elegant gratis WordPress-tema

Letar du efter ett enkelt, snabbt och gratis tema för din blogg, portfölj eller företagswebbplats? Det eleganta kostnadsfria temat är ett bra alternativ som innehåller inbyggda och lättanvända funktioner som en hemsidamall, personal- och portföljinläggstyper och en grundläggande blogg. Temat inkluderar en handfull anpassningsalternativ för färger, logotyp, sidfot widgets och några andra inställningar. Men det är det som håller Elegant lätt! Om du vill lägga till fler anpassningar kan du överväga att lägga till din egen CSS eller använda en välkodad visuell redigerare som Yellow Pencil.

Standard Twenty Seventeen Theme

Tjugo sjutton WordPress Theme

Och slutligen är årets standard WordPress-tema vanligtvis ett bra val när man överväger webbplatshastighet. När du tittar på Tjugo sjutton (och tidigare år) är temat väl kodat och funktioner hålls till ett minimum, vilket är en bra indikator på att även efter att du har lagt till innehåll bör ditt tema inte bromsa din sidhastighet (tänk bara på när du lägger till plugins).

Men om du vill testa ett annat tema (eller till och med testa Total för dig själv), använd bara de hastighetstester som vi länkade till ovan för att testa temademonstrationerna.

4. Undvik att fylla med din webbplats med onödiga plugins

Fråga Monitor Monitor Gratis WordPress Plugin

Om du undrar om för många plugins kan bromsa din WordPress webbplats prestanda, är svaret kanske. Det här verkligen om det kommer att bero på storleken på dina plugins, om de är kompatibla med varandra, om det finns överlappande funktionalitet och viktigast av allt om de är välkodade plugins (precis som teman, även om du installerar ett enkelt plugin för sociala länkar kan det stoppa din webbplats om den är dåligt kodad).

Även om en av de viktigaste differentierarna som skiljer WordPress från andra plattformar är dess stora utbud av plugins, betyder det inte nödvändigtvis att du måste installera alla plugins som du ser. Försök bara Installera plugins som du behöver, se till radera plugins du inte längre använder (ingen mening med att vara ett plugin-fack) och kom ihåg att göra det uppdatering dina plugins för att hålla dem i topp toppform.

Kom ihåg att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet när du väljer plugins. Här är några tips för hantering av plugins:

 • Testa webbplatsens hastighet (och kör en webbplats-säkerhetskopia för att vara säker) före och efter installation av ett nytt plugin
 • Använd en plugin-prestationsprofil som gratis Fråga Monitor
 • Välj plugins med flera funktioner (som Jetpack – WordPress ‘allt-i-ett-plugin)

5. Aktivera WordPress-cache

WP Super Cache

Ett av de säkraste sätten att påskynda WordPress är att ställa in cache (till och med WordPress säger det i Kodex). Det kan öka laddningshastigheten på din webbplats avsevärt även när du använder en delad webbhotell. Det fungerar genom att visa en statisk kopia av din webbplats snarare än att utföra PHP och ringa databassamtal för varje besök – vilket sparar massor av bandbredd i processen.

WordPress använder denna process på flera platser för sin interna funktion. Du kan dock förbättra cache-nivån för andra WordPress-processer (och i slutändan påskynda WordPress som helhet) genom att installera cache-plugins som W3 Total Cache eller WP Super Cache.

Vill du lära dig mer om vad WordPress-caching är, varför du ska använda det och hur du implementerar det på din webbplats? Kolla in vår fullständiga WordPress Caching-guide.

6. Snabba upp WordPress med ett CDN

Fördelarna med att använda ett CDN för din WordPress-webbplats

Ett innehållsleveransnätverk är en direkt utvidgning av din webbplatsserver i hela världen som cachar din webbplats statiska innehåll. Din webbplats statiska innehåll som bilder, CSS och JavaScript-filer lagras på dessa olika servrar som cachade kopior. När en besökare klickar på din webbplats hämtar servern som är närmast besökarens plats ditt innehåll och levererar det därefter.

Förutom att påskynda leveransen av ditt innehåll till dina besökare, är en annan fördel med att använda ett CDN med WordPress att det minimerar din latens eftersom det minskar avståndet mellan servern och slutpunktsmaskinen (jämfört med delad hosting eller hanterade webbhotell som använder bara en server). Ett webbplatsens latenttest utfört av KeyCDN visade att en webbplats som använder ett CDN kan uppleva en 73% minskning av latensen omedelbart.

Det finns massor av fantastiska gratis CDN-alternativ för WordPress-användare. Några av de bästa leverantörerna av CDN enligt vår mening inkluderar CloudFlare, Jetpack s Foton och CDN77 (som har en 14-dagars gratis provperiod).

7. Uppgradera din PHP-version

PHP-FPM

För nybörjare är PHP ett skriptspråk för att skapa dynamiska interaktiva webbplatser som WordPress. WordPress förlitar sig på PHP för att köra sin kod för att generera webbsidor. Versionen av PHP har en enorm inverkan på din WordPress-webbplatsens prestanda – så om du kan uppgradera till PHP 7 gå till det för att påskynda WordPress-installationer på din server. I själva verket visade ett riktmärke som utförts av Kinsta Managed Hosting att PHP 7 är nästan 2x snabbare än dess tidigare version.

Uppgradering kan dock vara eller inte vara ditt val. Kontakta din webbhotell för att se om din server har uppgraderats än eller ta reda på tidslinjen för uppgradering. Vissa gamla funktioner kanske inte längre stöds, så se till att noggrant testa din webbplats (tema och plugins ingår) efter uppgraderingen.

8. Optimera bilder för förbättrad webbplatshastighet

WP Smush Image Optimizer

Du kan också minska laddningstiden för din webbplats genom att optimera dina bilder. När du laddar upp en bild till din WordPress-webbplats kan du välja att komprimera eller spara den som en progressiv JPG. Andra sätt att optimera dina bilder för att påskynda WordPress är följande:

 • Ändra storlek och beskär bilder innan du laddar upp dem med hjälp av grundläggande fotoredigeringsprogram
 • Komprimera och optimera bilder innan du laddar upp dem med Kraken.io (en enkel och gratis optimering)
 • Krympa uppladdade bilder genom insticksprogram för bildoptimering som WP Smush, WP Smush Pro (vår favorit) eller Ewww Image Optimizer
 • Inaktivera hotlinking av bild (eller åtminstone vidta åtgärder för att förhindra hotlinking)
 • Definiera bildstorlekar inom ditt WordPress-tema
 • Uppskjutna bild laddning tills det behövs med en lat laddning WordPress plugin

9. Rensa din databas och begränsa revisioner efter inlägg

Databasoptimering

När du har haft glädje av att använda din WordPress-webbplats en stund kommer din databas att innehålla oanvända, föräldralösa och duplicerade data som du inte behöver så du bör ta en minut att optimera din WordPress-databas. Om du tar bort dessa data kan du minska storleken på din databas, göra säkerhetskopieringsprocessen betydligt snabbare och ännu viktigare kommer det att förbättra din webbplats totala prestanda.

Efter revideringar tar det också utrymme i din databas, så det är en bra idé att begränsa antalet utkast lagrade till minst 2 eller 3 för att fungera som dina säkerhetskopior. Lägg bara till denna rad med kod i din wp-config.php-fil:

definiera ('WP_POST_REVISIONS', 3);

Eller för att göra ditt liv enklare kan du använda ett plugin. Ett populärt alternativ är WP Optimera, vilket inkluderar enkla alternativ för att rensa upp dina inlägg, kommentarer, trackbacks, metadata och mer.

10. Inaktivera Pingbacks och Trackbacks

Externa länkar

WordPress skickar och tar emot som standard pings och trackbacks från och till andra webbplatser. Detta händer när andra webbplatser nämner din webbplats, som i sin tur meddelar dig och efter godkännande uppdaterar informationen i ditt inlägg. Detta kan orsaka att irrelevanta länkar läggs till din webbplats, vilket kan orsaka förvirring för dina besökare och det påverkar också webbplatsens prestanda.

WordPress-diskussionsinställningar

Om du vill inaktivera aviseringar om pingbacks och trackbacks på din WordPress-webbplats loggar du in på instrumentpanelen och går sedan till Inställningar> Diskussion och avmarkera “Tillåt länkmeddelanden från andra bloggar (pingbacks och trackbacks)” alternativ.

Avslutar

Genom att ha ett starkt stöd för din webbplats snabba ger din webbplats en betydande uppsving inte bara för sökmotorer utan också till din publik och kunders upplevelse. Även om det inte är allt att ha en hastighetsoptimerad webbplats kan det hjälpa dig mycket att få mer trafik till din webbplats och det kan öka antalet nöjda användare som så småningom kan förvandlas till kvalitetsledare och försäljning.

Påskynda WordPress infographic

Vill du fortsätta läsa om tips för att påskynda din WordPress-webbplats? Kolla in det här visuell guide för att påskynda WordPress av WP Shrug om hur du påskyndar din WordPress-webbplats som du kan se och ladda ner från deras blogg.

Och som alltid, känn dig fri att ställa alla frågor du kan ha eller lägg till dina egna tips om hur du påskyndar WordPress i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map