Hur du representerar dig i WordPress Community

Onlineetikett är en stor sak. Detta är något som gäller för alla branscher, men eftersom WordPress-bloggare och utvecklare lever på nätet är det något de verkligen måste vara uppmärksam på. När allt kommer omkring, hur du uppför dig i offentliga forum kan direkt påverka ditt rykte och din förmåga att skaffa nya kunder.


Det är därför jag ville ta lite tid här för att prata om hur du kan representera dig själv på nätet i allmänhet, naturligtvis, men med en speciell betoning på vad du behöver ha i åtanke som WordPress-utvecklare och / eller användare.

Engagera sig med bloggkommentarer

En av de bästa platserna att kommunicera med andra människor finns på själva din webbplats i avsnittet om bloggkommentarer. Detta är inte bara ett bra sätt att visa upp lite mer av din personlighet, utan det är också utmärkt för att visa att du är öppen för feedback och verkligen vill höra vad dina läsare har att säga.

wordpress-kommentarer-etikett

Det är några saker du behöver komma ihåg som hänför sig till människor som vill bygga upp ett rykte i WordPress-communityn:

 • Var säker på att du känner till dina grejer. Genom att delta i WordPress-communityn finns det ett antagande att du vet vad du pratar om. Det är därför det är verkligen viktigt att representera dig själv och din kunskapsnivå exakt. Och när du säger att du är öppen för feedback, menar det. För om du gör ett misstag kommer folk att ringa dig om det. Det kommer att hända.
 • Om du ställer frågor, förvänta dig svar. Jag tenderar att avsluta mina blogginlägg med en fråga för att uppmuntra till diskussion i kommentaravsnittet. Jag gör det med att veta att det finns möjlighet att jag får negativa kommentarer eller kritik. När du lägger dig själv ute på nätet är det bara spelets namn, så du måste vara beredd på det.
 • Var nådig när du får kritik. Återigen kommer det säkert att hända någon gång, så se till att du accepterar det positivt. Att slå ut på människor som kritiserar dig kommer inte att vänta dig några vänner i det här företaget – eller något företag, verkligen.
 • Svara på alla. Självklart talar jag inte om troll eller människor som försöker uppenbart få upp din ire. Snarare bör du svara på kommentarer som lämnats av alla som är uppriktiga – även om han eller hon säger något negativt om det du skrev. Detta är dubbelt viktigt om en läsare påpekar ett fel. Ämnen relaterade till WordPress-utveckling är ganska tekniska. Fel kan orsaka stora problem så var mottaglig för feedbacken och erkänn fel vid behov.
 • Letar efter smyga skräppost. En ökande fråga på bloggar i allmänhet är icke-botgenererat skräppost. Det finns många plugins för att slåss mot botgenererad skräppost Akismet och Jetpack. Men det är mycket svårare att automatiskt filtrera användargenerat skräppost. Var uppmärksam på vad folk säger och tänk på att bara godkänna de kommentarer som verkar vara 100% legitima.

Engagera på sociala medier

wordpress-social-ettiquette

Oavsett om du arbetar som WordPress-utvecklare eller helt enkelt använder CMS för din webbplats är det viktigt att vara aktiv på sociala medier. Varför? Eftersom detta är ett av de viktigaste sätten du kan driva trafik till din webbplats. Men det finns några “regler” du måste följa när det gäller beteende:

 • Välj ett socialt mediehanteringsverktyg. Även om det inte är direkt relaterat till beteende, kommer att välja ett bra verktyg för sociala medier att göra det mycket lättare för dig att se när människor engagerar dig så att du kan reagera snabbare. I grund och botten håller det dina sociala konton organiserade så att du kan spendera mer tid på att prata med människor och mindre tid att hålla koll på var diskussioner om dig händer.
 • Nå ut till experter. Det finns många WordPress-guruer på sociala medier, och om du vill utöka din räckvidd måste du engagera dem direkt. Naturligtvis vill du inte vara oförskämd eller uppenbart reklam. Följ istället vad dessa experter säger och delta i diskussionen. Var en människa och det bara kommer att få dig ganska långt.
 • Dela andras innehåll. Detta är en marknadsföringsteknik för sociala medier som kallas innehållskurat och det är verkligen viktigt för att både etablera dig som en expert inom ditt område såväl som att fånga uppmärksamheten från andra experter och de som är intresserade av WordPress.
 • Undvik offentliga sammansmältningar. Detta gäller i alla branscher – om du inte är underhållning, antar jag – men det är en bra idé att hålla dina sociala mediekonton fria från offentliga nedsmutsningar. Inte bara förmedlar det ett oprofessionellt utseende, det kan skada ditt rykte på lång sikt, särskilt om din nedsmutsning handlar om en tidigare klient eller något sådant. Om du inte vill att din nuvarande lista över klienter ska veta om något kan du hålla den borta från sociala medier. Slutet av berättelsen.

WordPress Community Etikett

WordPress Community Forum

Medan allt jag har diskuterat hittills hänför sig direkt till WordPress-communityn i stort, finns det ett faktiskt dedikerat utrymme för WordPress-användare och utvecklare på WordPress.org-forum. Många andra webbplatser där ute har supportforum där människor kan ställa och svara på WordPress-relaterade frågor, jag vet, men jag tror att i det här fallet är det en bra idé att gå till källan.

Eftersom så många människor ofta forum varje dag, är oddsen bra att någon har ställt en liknande fråga tidigare, om du har problem. Och om du bara vill hjälpa till, ja, det finns gott om WordPress nybörjare som letar efter dina insikter! Några tips för att engagera sig där:

 • Var auktoritativ. Det är en sak att svara på någons fråga men eftersom vem som helst kan registrera sig och posta är det viktigt att se till att dina kommentarer sticker ut. Var inte glad över eller lär din kunskap över någon. Lite ödmjukhet uppskattas. Ange bara din upplevelse på ett kontextuellt sätt. Det kommer att resultera i att dina inlägg tas mer på allvar.
 • Bekräfta när du har fel. Göra ett misstag? Inga problem. Beklagar, försök att rätta till problemet och gå vidare.
 • Var tacksam. Om du har stött på något och en snäll person erbjuder hjälp, var noga med att tacka dem för att du tog dig tid att svara på din fråga. Alla gillar en lagspelare, och om du vill bygga ett solid bransch rykte, att vara konsekvent tacksam och omtänksam kan komma dig långt.

Människor som är engagerade i WordPress är en passionerad gäng. De tar det på allvar. Så du måste ha det i åtanke när du engagerar dig med dina medentusiaster och utvecklare. Känslor kan vara höga när man handlar med något som folk bryr sig så mycket om. Människors försörjning är trots allt förpackad i WordPress. Ändå, om du får kritik och känner lust att bli inbäddad i ett argument, motstå! Det gör inget för att främja ditt rykte och kan faktiskt skada dig om du inte är försiktig.

Allt som sagt är WordPress community en till stor del välkomnande plats. Experter och nybörjare flockar runt denna plattform de älskar. Människor hjälper varandra. Och eftersom det är öppen källkod är medlemmarna i gemenskapen en verklig chans att hjälpa till att forma plattformen i dess framtida inkarnationer. Vilket – om du frågar mig – är ganska coolt.

Så har du några speciella regler du vill följa när du engagerar dig i WordPress-communityn. Skiljer dessa regler för dig när du samtalar på de dedikerade forumen, i bloggkommentarer eller på sociala medier? Jag skulle gärna höra vad du tycker!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map