Hur du väljer de bästa partnerprogrammen att marknadsföra på din WordPress-blogg

Hur du väljer de bästa partnerprogrammen att marknadsföra på din WordPress-blogg

Om du har bestämt dig för att starta en blogg med marknadsföring till affiliate är dina första steg att hitta din bloggnisch och ställa in din webbplats. Efter det är det dags att välja dina partnerprogram. Fel program kan resultera i låga omvandlingar och minskad försäljning, så ditt beslut här är avgörande.


Att välja effektiva affiliate-program kan göra det möjligt för dig att tjäna pengar på din blogg och generera intäkter. Med rätt dotterbolag har du möjlighet att bygga partnerskap, gå med i likasinnade samhällen och driva ett framgångsrikt företag.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du hittar de perfekta medlemsförbunden och integrerar deras program med ditt innehåll. Vi rekommenderar också några verktyg som hjälper dig att fokusera på de medlemsföretag som är mest lämpliga och lönsamma för din blogg. Låt oss dyka in!

Vad är affiliate-marknadsföring (och hur kan det gynna dig)?

Affiliate marketing är en typ av program baserat på inkomstdelning. Du marknadsför produkter via ett anslutet nätverk och tjänar en provision baserat på försäljning som genereras från din webbplats. Detta kan göras genom att skapa recensioner i full längd av dessa produkter, helt enkelt lägga till länkar till dem i ditt innehåll och en mängd andra metoder.

Precis som för alla företag kräver det tid och ansträngning att komma igång med affiliate-marknadsföring. Fördelarna är dock många, inklusive:

 • Låga startkostnader. Att få din marknadsförda blogg från marken kommer att kräva några investeringar (här är de verkliga kostnaderna för att starta en WordPress-blogg om du är intresserad), men borde inte kosta dig för mycket.
 • Inget produktstöd krävs. Som affiliate-marknadsförare behöver du bara marknadsföra andra människors produkter. Det betyder att du inte behöver oroa dig för kostnaderna för att skapa och sälja dina egna föremål.
 • Ett flexibelt schema. En anslutande webbplats är något du kan hantera och växa i din egen takt, enligt ditt eget schema.

Om dessa fördelar låter frestande kan en anknuten blogg vara rätt för dig. Naturligtvis är nyckeln till att driva ett framgångsrikt affiliate-företag att välja rätt program.

Hur man identifierar de perfekta filialerna för din WordPress-blogg (3 viktiga tips)

Även om fördelarna med att vara en affiliate-marknadsförare är rikliga, är det viktigt att du gör din forskning för att hitta de bästa programmen att gå med på. Låt oss dyka rätt in och förklara hur vi identifierar dessa program.

1. Förstå din bloggs nisch

Oavsett om du planerar att tjäna pengar på din nuvarande blogg eller starta en ny måste du förstå webbplatsens ‘nisch’. Detta är en annan term för dess fokus – ämnet din blogg handlar om och att läsarna kommer till dig för att lära sig mer om. Till exempel, Justin Chung Studio passar tätt in i livsstilsfotograferingsnisch:

Justin Chung Studio Photography

Medan du kan starta en blogg och skriva om allt som slår din fantasi, det är mycket svårare att utveckla en dedikerad publik på detta sätt. Istället är det vanligtvis bäst att välja en specifik nisch och hålla sig till den. Att förstå din bloggs nisch gör att du kan skapa mer fokuserat innehåll och locka människor intresserade av vad du har att säga.

Att vara tydlig på din bloggs nisch ger dig också möjlighet att välja de bästa partnerprogrammen. Du kan bedriva forskning och lära känna din publik, ta reda på vad som intresserar dem, vilka frågor de har och vilka problem de försöker lösa. Detta hjälper dig att välja de bästa affiliate-produkterna du vill sträva efter, eftersom du kan marknadsföra de som uppfyller dina läsares unika behov.

2. Börja med en lista med produkter du för närvarande använder

Om du använder en specifik produkt förstår du redan dess fördelar och nackdelar. Din kännedom om denna produkt gör att du kan skriva om den med kunskap och sanningsenhet. Det är därför det är viktigt att börja med produkter du har lite erfarenhet av.

Du kan komma med en lista över potentiella produkter genom att bara titta runt i ditt hem (eller din webbplats) och bedöma vad som har varit värdefullt för dig. Eller så kan du titta på dina tidigare köp online för att jogga ditt minne. Fråga dig själv varför du köpte varje artikel och hur det har varit bra för dig. Din publik kommer att bestå av kunder precis som du, så att du kan använda dina personliga upplevelser för att ta reda på vilka produkter andra människor kan vara intresserade av.

När du har en lista över möjligheter kommer ditt nästa steg att bestämma vilka produkter som är ideala anslutna kandidater. Prova dessa tips för att identifiera vilka produkter som fungerar bäst:

 • Kan du skapa “vintergrönt” innehåll runt produkten? Det är bäst att lita på produkter som det finns ett gemensamt och konsekvent behov av.
 • Skulle du rekommendera den här produkten till personer som litar på dig? Om det finns en produkt på din lista som du inte skulle rekommendera till någon du bryr dig om bör du inte erbjuda den till din publik.
 • Har produkt säljaren värderar sina dotterbolag? Om din anslutna leverantör inte värderar sina marknadsförare kan du inte lita på att den värderar din publik.

Om en produkt uppfyller alla ovanstående kriterier har du tyckt att den personligen är värdefull, och det passar din bloggs nisch, det är en perfekt kandidat.

3. Undersök dina potentiella dotterbolag med populära marknadsplatser

Skärmdump av Share-A-Sale

En anslutande marknadsplats eller nätverk är en mellanhand mellan dig som marknadsförare och din leverantör som programleverantör. Du kan använda en marknadsplats för att bestämma vilka program som är tillgängliga och bestämma om de sannolikt kommer att vara lönsamma.

Här är solida alternativ för att komma igång:

 • ShareASale: Denna marknad har mer än 2500 kommissionsbaserade program att välja mellan. Att sortera genom ShareASales erbjudanden är en bra utgångspunkt.
 • CJ Affiliate: CJ Affiliate erbjuder mer än 3 000 varumärken. Att använda den här webbplatsen för att hitta rätt dotterbolag kräver några extra steg, men det är väl värt din tid.
 • Clickbank: ClickBank, ungefär som ShareASale, är en standard inom affiliate-marknadsföring. Att komma igång är enkelt tack vare sin konsumentinriktade strategi.
 • Amazon: Inte överraskande är Amazon alltid en säker satsning för alla affiliate-butiker. Det finns inte bara miljoner produkter att rekommendera, utan du kommer att göra en provision på kundens hela köp (inte bara det objekt du länkade till).

Varje marknad erbjuder värdefull information för filialforskning. Vi rekommenderar att du försöker alla att bestämma vilka som fungerar bäst för dig.

Hur du enkelt kan lägga till anknytningslänkar till ditt innehåll

Nu när du har valt dina partnerprogram och produkter är det dags att lägga till deras länkar till ditt innehåll. Här är några tips för att komma igång:

 • Lägg inte in flera länkar i ditt inlägg. För många länkar kommer att främja läsare som letar efter värdefullt innehåll.
 • Få en balans mellan användarupplevelse och pengar. Minimera reklam inom ditt innehåll för att hålla det fokuserat och tjäna pengar strategiskt.
 • Följ FTC-riktlinjer för produktuppsatser. Att hålla sig kompatibel håller ditt företag pålitligt (och lyckligtvis finns det några fantastiska verktyg, som gratis Affiliate Disclosure för WooCommerce plugin, som du kan använda för att enkelt avslöja affiliate-relationer på din webbplats).

Det finns också många verktyg som kan hjälpa dig att integrera affiliate-länkar med ditt innehåll. Här är några värda att kolla in:

 • E-Junkie gör att du kan sälja anslutna produkter direkt från din webbplats eller blogg. Du kan också hantera dina provisioner via dess anslutna plattform.
 • Enkla affiliate-länkar är ett WordPress-plugin som du kan använda för att hantera alla affiliate-länkar på din webbplats. Du kan spåra klick, lägga till kortlänkar och skapa länkkategorier från samma plats.

Att sömlöst lägga till anknytningslänkar tar praktiken. Vi rekommenderar att du tar en minimalistisk inställning till en början tills du har lite erfarenhet under bältet.


När du avser att generera inkomst via din blogg, vill du göra det så autentiskt som möjligt. Om du inte är uppskattad om din upplevelse med en produkt, riskerar du din auktoritet som marknadsförare. Det är därför det är så viktigt att välja lämpliga medlemsförbund.

Har du några frågor om hur du väljer de perfekta filialerna till din WordPress-blogg? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map