Hur man använder Instagram för att öka din e-handelsförsäljning

Hur man använder Instagram för att öka din e-handelsförsäljning

Om du driver en eCommerce-butik bör det vara högsta prioritet att marknadsföra dina produkter på Instagram. Instagram har nu vuxit till 600 miljoner aktiva månatliga användare, alla visa, posta och dela foton och bilder. Detta hjälper till att göra det till en idealisk plattform för att annonsera din onlinebutik.


Att vara närvarande på Instagram hjälper ditt varumärke att nå en bredare publik. Instagram gör det också möjligt för dig att skapa en community av följare som du kan visa dina produkter till. I slutändan hjälper Instagram dig att generera leads och öka din e-handelsförsäljning.

Men som med alla sociala mediekanaler finns det inga säkerhetsbelöningar. Det tar lång tid att bli en stor aktör på Instagram. Det kan också vara svårt att spåra hur effektivt Instagram är för att öka din e-handelsförsäljning. Så vad är bästa praxis på Instagram om du verkligen vill påverka dina intäkter från onlinebutikerna?

I den här artikeln kommer vi att diskutera handlingsbara uppgifter som hjälper dig att använda Instagram för att öka din e-handelsförsäljning. Vi kommer att titta på hur du kommer igång på Instagram, hur du får dina bilder att sticka ut från mängden och vilka hashtags du bör använda. Vi kommer sedan att överväga hur man skapar en verklig Instagram-närvaro och hur man använder reklam för att öka Instagram-trafiken till din WordPress-webbplats.

Komma igång med Instagram

Instagram

Instagram är snabb att installera. Ladda bara ner appen för din smartphone från Google Play eller Apple Store. Efter en snabb anmälan är du redo att komma igång. Det är lika enkelt som det!

Att välja en profilbild

När du har konfigurerat ditt konto måste du ladda upp en profilbild. Välj något som är relevant för din eCommerce-butik, helst din logotyp. Se alltid till att det är något som människor känner igen och kommer att komma ihåg. Om du är ansiktet i ditt företag kan det vara en bild av dig, eller om du säljer en huvudnyckel, kan det vara ett foto av just den produkten.

Lägga till en bio

Bio

Din bio är viktig eftersom den berättar för din publik om ditt företag, vem du är och vad du säljer. Bioen är bara 150 tecken lång, så du måste packa så mycket information som möjligt i ett kort antal ord. Det är här du kan lägga till en länk till din webbplats, så se till att du lägger till detta i slutet av din bio. Detta hjälper till att driva trafik till din WordPress-webbplats.

Uppgradering till ett företagskonto

När du har slutfört din profil bör du uppgradera till en företagskonto. Detta är enkelt att göra och kostnadsfritt, men du måste lägga till lite kontaktinformation för ditt företag och ha en Facebook-företags sida.

Även om det inte är nödvändigt att uppgradera till ett företagskonto, om du är en allvarlig e-handelsbutik, rekommenderas det definitivt. Med ett företagskonto kan du visa mer information om din WordPress-webbplats och de produkter du säljer. Övrig fördelarna inkluderar insikter om inlägg och följare, liksom alternativet att marknadsföra bilder för att driva affärsmål.

När ditt företagskonto har konfigurerats är det dags att börja lägga till bilder …

Få dina bilder att sticker ut

Samsung

Instagram är en bilddriven sociala mediekanal, så det är avgörande att dina bilder är väl genomtänkta och högsta kvalitet. Dina bilder måste stå ut från mängden, så tänk på att lägga ut en kombination av vackra, originella, roliga och tankeväckande foton.

Låt oss titta på vad vi ska tänka på när du lägger upp bilder och vilka verktyg du kan använda för att göra dem så extra speciella.

Gå inte för hårt sälj

Nike

Instagram handlar inte om hårdförsäljning så visa inte bara en bild som uppenbarligen annonserar produkter. Tänk på hur du kan visa dina produkter på ett subtilt sätt. Att visa den livsstil som din produkt skapar är ett effektivt sätt att tyst annonsera dina produkter.

Ett bra exempel på subtil livsstilsreklam på Instagram kommer från Nike. De flesta bilder som laddats upp av Nike visar idrottare i aktion. Det är inte förrän du tittar närmare på att du märker att alla dessa idrottare bär Nike. Här säljer Nike inte bara sina produkter utan den livsstil som deras varumärke inspirerar. Och vem vill inte vara en berömd idrottsman i toppen av sitt spel?!

Lägg till text i bilder

Täcka över

Att lägga till en textöverlägg till bilder är ett bra sätt att engagera sig med din publik. Lägg till en inspirerande offert, ställa en fråga, dela nyheter eller ge ett yttrande om ett foto. Att lägga till denna extra information till en bild kommer att uppmuntra tittarna att stoppa och överväga ditt inlägg.

När du använder textöverlägg är djärv och ljus text bra, men se till att den inte försämrar bilden. Lägga till text som delar din WordPress-webbadress, en rabattkupongkod eller en försäljning kan vara ett effektivt sätt att driva trafik till din webbplats. Använd dock denna takt sparsamt. För mycket reklam på bilder kommer förmodligen att förlora dina Instagram-följare.

Skapa ett kollage

Collage

Att skapa en fantastisk collage är ett annat sätt att hjälpa dina bilder att sticka ut från mängden. Att berätta en historia genom ett collage kan vara ett effektivt sätt att fängsla din publik och skapa intresse för dina produkter.

Gratisappen Instagram-app Layout låter dig skapa unika collage. Dessa kan sedan laddas upp och delas med dina följare och potentiella kunder.

Ladda upp ett bildspel

Bildspel

I februari i år kom Instagram Slideshows till. Med Instagram Slideshow kan du ladda upp 10 foton eller videor som du kan spela som ett bildspel på Instagram. Detta är idealiskt för en e-handel butik eftersom det gör att du kan visa en rad produkter över ett bildspel. Med bildspel som fortfarande är ett relativt nytt koncept på Instagram är det väl värt att dra nytta av detta visningsalternativ.

Använd video

För att verkligen påverka Instagram är det viktigt att publicera en mängd olika medier för att tilltala din publik olika smaker och för att hålla din följares intresse. Att skapa videor är ett annat bra sätt att vädja till dina tittare och hjälpa dig att skilja dig från din tävling.

Med Instagram kan du lägga till upp till 15 sekunder video per uppladdning. Använd video för att demonstrera din produkt i rörelse, används, lösa ett problem eller på något annat relevant, roligt eller intressant sätt.

Bästa tips för att använda Hashtags

Äpple

Hashtags kan vara svåra att få rätt. Det är viktigt att använda ett antal populära hashtags för att få dina bilder sett av en stor publik. Men hashtags som är för vaga kommer att locka till sig människor som faktiskt inte har något intresse för de produkter du säljer.

Trending hashtags förändras också ständigt, så se till att du forskar relaterade hashtags varje gång du publicerar en ny bild. Här är några sätt att hitta rätt hashtags för dina bilder …

Sök efter relaterade Hashtags

Sök

Två fantastiska platser att leta efter lämpliga hashtags ligger båda inom Instagram själv. För det första kommer sökfunktionen på Instagram att ge dig en lista över alla relevanta hashtags för din nisch, e-handel butik eller produkt. Skriv bara in ditt sökord, så kommer det att visa vilka relaterade ord du söker efter.

För det andra, kolla in vilka hashtags din tävling använder på Instagram. Du vill locka samma publik som dina omedelbara konkurrenter, så se vilka hashtags de använder för att dra människor i … och använd dem sedan också.

Använd ett tredjepartsverktyg

Ett tredjepartsverktyg, t.ex. Focalmark app, hjälper dig att hitta relevanta Instagram-hashtags för varje foto du publicerar. Identifiera helt enkelt fokusen för den bild du publicerar, och Focalmark ger dig en lista med populära hashtags för det ämnet. Välj de hashtags som passar bäst för din e-handel butik och produkter i bilden.

Upprätta din egen e-handelsbutik Hashtag

När din eCommerce-butik växer, vill du att ditt varumärke ska kunna sökas via din egen unika hashtagg. Den här hashtaggen bör läggas till alla bilder du publicerar, så att alla dina bilder direkt kan sökas. Du bör också dela din unika hashtagg med din publik genom att lägga till den i din Instagram-bio.

Skapa en närvaro på Instagram

Hittills i den här artikeln har vi diskuterat hur man ställer in ett Instagram-konto, lägger till olika show-stop produktbilder och media och hur man korrekt kan märka dem med hashtags. Men det är tyvärr inte tillräckligt att bara posta dina egna bilder om du vill använda Instagram för att öka din e-handelsförsäljning. Så vad mer behöver du göra för att göra växa din Instagram?

Posta regelbundet

Att skapa ett schema för när du ska posta och hålla dig till det är viktigt. Bilder bör publiceras regelbundet för att upprätthålla en konstant närvaro på Instagram.

Använda en schemaläggare som Senare är ett enkelt sätt att hålla sig organiserad och aktuell med din inlägg. Senare kan du planera och schemalägga Instagram-inlägg visuellt, så att du kan se vad som kommer att publiceras när. Genom att hantera ditt Instagram-konto på ett professionellt sätt kommer du att kunna konkurrera med de stora varumärkena i din bransch.

Lägg till samtal till handling

Uppmaning till handling

Om du har lagt till lämpliga hashtags får du trafik till dina bilder. Så hur gör du för att få denna publik att följa dig?

Under varje bild som du publicerar lägger du till en uppmaning för att få människor att interagera med dina foton. Ställ en fråga om bilden och uppmuntra dem att dela sina tankar. Ju fler människor engagerar sig i en bild, desto mer troligt är de att följa dig.

Ibland kan du be dem följa dig, driva en försäljning eller rikta dem till din WordPress-webbplats genom att lägga till URL: en i kommentarerna. Gör det dock inte alltför ofta eftersom du inte vill vara för försäljningsdrivet.

Följ, älska och kommentera

Förutom att du regelbundet publicerar och kommenterar dina egna foton, måste du spendera tid på att gilla och kommentera andra människors bilder. Rikta in bilder och användare i din nisch så att de i din bransch börjar känna igen dig som expert på området.

Ställ frågor i kommentarerna, eller lägg till tankeväckande åsikter för att ta del av dem som lägger ut bilderna eller läser kommentarerna. Om folk ser dig som att lägga till värde i en diskussion ser de dig som någon värd att följa. Detta hjälper dig att bygga upp en Instagram-community som du kan marknadsföra dina e-handelsprodukter till.

Annonsera på Instagram

Shoppa nu

Reklam på Instagram kan vara ett mycket effektivt sätt att driva din Instagram-trafik till din WordPress-webbplats. Det finns ett antal sätt att göra annonsera på Instagram. Du kan skapa en foto-, video- eller karusellannons samt välja mellan många affärsmål.

När du konfigurerar dina annonser måste du först välja annonsens huvudmål. Om du vill använda Instagram för att öka din e-handelsförsäljning måste dina annonsers mål vara “Konvertering”. Om du väljer “Konvertering” kan du lägga till en Call-to-Action-knapp (Handla nu) i dina Instagram-annonser. När du klickar på knappen “Handla nu” kommer din publik att föras till en valfri sida på din WordPress-webbplats.

Genom uppmaningsknappen skapar du ett sätt för din publik att direkt komma åt din webbplats och produkter. Den här knappen är endast tillgänglig med betalda annonser, och det är ett alternativ som e-handelsbutiker definitivt bör överväga.

Använd Instagram med din webbplats för att öka din e-handelsförsäljning

Slutligen – det är viktigt att du har ditt Instagram-konto eller inlägg på din webbplats. Det finns några sätt du kan göra detta, men det enklaste är att helt enkelt använda ett WooCommerce-klart tema som redan innehåller ett anpassat Instagram-avsnitt eller widget.

New York WordPress Theme

Bloggen och shoppa WordPress-temat i New York är ett utmärkt val eftersom det innehåller en fantastisk fotfot på Instagram och fullt stöd (med anpassad styling) för WooCommerce-e-handelsplugin. Men temat stannar inte där – det kommer också packat med funktioner och alternativ för färger, teckensnitt, layouter, reklam och enkla CSS-tweaks (tack vare den medföljande gula penna premium-plugin).

Men om du redan har ett tema som du älskar som saknar Instagram-integration kan du alltid bädda in dina Instagram-inlägg manuellt eller ta ett plugin från WordPress-arkivet för att lägga till ditt flöde. Vi har en hel artikel om hur du lägger till Instagram till WordPress du bör kassa för att lära dig mer!

Spårningsresultat

Det är viktigt att veta om ditt hårda arbete lönar sig och om Instagram faktiskt hjälper dig att sälja produkter. Iconosquare erbjuder djupgående insikter om din Instagram-aktivitet, publik och konverteringar. Spåra din analys noggrant för att se vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Och tänk alltid på slutresultatet … öka din e-handelsförsäljning.

Vad behöver du göra för att förbättra din Instagram-närvaro och hjälpa till att öka din e-handelsförsäljning? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me