Hur man bryter in i en mättad bloggnisch

Hur man bryter in i en mättad bloggnisch

Om du är ny på att blogga, kan du bli överväldigad av antalet framgångsrika bloggar som för närvarande finns där ute. Du kanske till och med undrar om det är värt att dyka in på en så konkurrenskraftig marknad. Kort sagt kanske du känner att den nisch du vill blogga för redan är mättad.


Men bara för att en nisch är populär betyder det inte nödvändigtvis att du måste undvika den. I själva verket kan du se det som en möjlighet. Nischen är mättad eftersom människor är intresserade av vad du har att säga eller sälja. Du behöver helt enkelt rätt strategi för att få deras uppmärksamhet.

I det här inlägget kommer vi att diskutera hur man går in i en mättad nisch och hittar en ny strategi på en befintlig marknad. Vi kommer också att ge några råd om hur du kan förbättra din sökrankning i ett fält som erbjuder extremt hård konkurrens. Låt oss börja!

Vad är en mättad nisch?

Copyblogger

Copyblogger sticker ut i den mycket mättade nischmarknadsföringsnisch.

EN mättad blogg nisch är en där det finns en överväldigande tävling för en enda publik. Naturligtvis finns det viss oenighet över huruvida en nisch verkligen kan vara mättad eller inte. Oavsett hur många som är ute och bloggar om samma sak, har du alltid möjlighet att bryta dig in i fältet.

En mättad nisch är inte nödvändigtvis en dålig sak. Det bevisar att det finns en redo publik för ditt innehåll, och innebär att du har en större gemenskap som du kan nätverka när du får dragkraft och auktoritet. På den negativa sidan är det dock svårare att skilja sig från konkurrensen i denna typ av nisch. Om du inte hittar ett sätt att differentiera din blogg får du inte din del av publiken som finns där ute.

Om du är ute efter utmaningen att gå in i en mättad nisch, finns det några sätt att förbättra dina odds på framgång. Låt oss ta en titt på några av dessa metoder nu.

Tips för att effektivt bryta in en mättad bloggnisch

Hur bra du gör i en mättad nisch kommer att bero på din strategi och förmåga att följa igenom. Helst vill du ha en strategi som både hjälper dig att sticker ut och ger värde för din målgrupp. Dessa tips bör hjälpa dig med båda aspekterna.

1. Förfina ditt ämne och målgrupp

Penny Hoarder

Där tusentals finansiella rådgivande bloggar på internet, men The Penny Hoarder får fortfarande inläggsvisningar i miljoner.

Om din valda nisch verkar mättad kan du fortfarande sticker ut genom att ta ett unikt synsätt på ditt innehåll. Istället för att försöka täcka allt i din nisch, hitta en viss aspekt som du kan bryta för idéer. Du kan göra detta genom att undersöka din tävling och sedan använda din unika kompetensuppsättning och expertis för att hitta en ny vinkel från vilken du kan närma dig ditt innehåll.

De Penny Hoarder blogg är ett bra exempel på att hitta en kreativ vinkel i en mättad nisch. I stället för att tillhandahålla traditionell investeringsrådgivning ger den råd om hur man får ekonomiskt välstånd några cent åt gången. Detta fokus talar till dess målgrupp, som främst består av unga vuxna som är nya i att budgetera, spara och investera.

Om du inte är bekant med termen är din målgrupp din avsedda läsekrets, eller så förväntar sig de personer du förväntar dig av din blogg. När du har bestämt ditt specifika ämne eller subnisch kan du finslipa till rätt publik för ditt innehåll. När du har fastställt både ditt fokus och din målgrupp kan du börja locka uppmärksamhet genom att använda marknadsföringsverktyg som e-postlistor och sociala medier.

2. Hitta ett problem i din nisch och erbjuda en lösning

Oavsett vilken nisch du väljer kommer det att finnas några vanliga frågor som ställs om ämnet. Låt oss till exempel säga att du har en e-handelsblogg, och en av de artiklar du säljer får en dragkraft. Men du börjar märka att det finns klagomål om samma produkt på en större detaljhandelssajt som Amazon.

Om du bloggar om klagomål eller problem och erbjuder en lösning kommer du framför kurvan. Personer som söker efter en lösning på detta problem kommer att upptäcka att du i förväg har åtgärdat det. De kommer att känna sig mer säkra på sitt köp, och du kommer att dra nytta av ökad kundlojalitet.

Att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna i din nisch kan hjälpa dig att identifiera problem eller klagomål och hantera dem tidigt. Du kan till och med besluta att fokusera din blogg på att lösa en viss typ av problem, vilket är ett bra sätt att hitta en unik vinkel.

3. Ge värde till din nisch och din publik

Backlinko

Brian Dean’s Backlinko.com dominerar SEO nisch.

Att erbjuda lösningar och övervaka trender för att lösa problem är ett sätt att ge värde för både din nisch och din publik. Ditt innehåll måste dock också vara värt. När du skapar innehåll som är bättre än dina konkurrenter, lockar du naturligtvis en större publik.

En annan metod att hitta i en mättad nisch, samtidigt som den lägger till värde, är att implementera en länkbyggnadsstrategi. Vi rekommenderar skyskrapa teknik för länkbyggnad, som involverar tre grundläggande steg. Först måste du hitta innehåll som är länkvärt. Leta efter artiklar och webbsidor som rankas högt i sökmotorer för specifika sökord som du vill rikta in dig och som länkar till ofta

Gör sedan något ännu bättre. Hitta sätt att förbättra det ursprungliga innehållet genom att vara mer grundlig, uppdatera aktuell information eller förbättra den visuella designen. Till sist, nå ut till webbplatserna som har länkats till det ursprungliga stycket och låt dem veta att du har ett mer omfattande och uppdaterat inlägg om samma ämne.

4. Skaffa din SEO för att göra din blogg konkurrenskraftig

SEO är nyckeln till att gå vidare i din nisch. Att se till att du optimerar din webbplats för sökmotorer hjälper dig att ranka högre i sidresultat, vilket gör att din publik kan hitta dig mitt i liknande bloggar..

När det gäller att förstärka din SEO måste du fokusera på mördareinnehåll och en solid länkbyggnadsplan. Använd sedan vanliga SEO-strategier på dina sidor, till exempel genom att integrera sökord och optimera länkar.

Det finns också många WordPress SEO-verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din SEO. Om du inte redan har ett favoritalternativ, rekommenderar vi Yoast SEO. Förutom att du är högt rankad och lätt att använda gör det möjligt för dig att förbättra Allt aspekter av din bloggs SEO. Yoast tillhandahåller också en praktisk guide till WordPress SEO, för att verkligen överlappa din rankinginsatser.


Att komma igång i en bloggnisch, särskilt en mättad, kan vara både skrämmande och spännande. Den goda nyheten är att du vet att det finns en publik som väntar på dig, om du bara kan hitta rätt sätt att utnyttja det. Att utforska och verkligen förstå en mättad nisch kan hjälpa dig att locka uppmärksamhet och sticka ut från mängden.

Har du en fråga om hur du bryter in i en konkurrenskraftig eller mättad nisch? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map