Hur man hittar din bloggnisch med WordPress

Hur man hittar din bloggnisch med WordPress

Som ny blogger kanske du är lite osäker på hur du kommer igång. Speciellt om du vill få en stor publik eller tjäna pengar på din blogg kan du enkelt bli överväldigad av antalet beslut du måste fatta, till exempel vad du ska skriva om.


Innan du skapar sitt första innehåll, eller väljer det perfekta WordPress-temat, börjar varje framgångsrik bloggare med att bestämma om sin bloggs syfte och nisch. Att ha ett definierat ämne ger ditt innehåll ett tydligt fokus och hjälper dig att rikta in rätt publik.

I det här inlägget kommer vi att diskutera vikten av att ha en nisch och beskriva några sätt att hitta din bloggs fokus. Slutligen introducerar vi också några verktyg som kan hjälpa dig skapa fantastiskt innehåll för din bloggs nisch. Låt oss hoppa in!

Vad är din bloggs nisch (och varför är det viktigt)?

När det gäller bloggning är din nisch fokus eller huvudämne för din blogg. Den beskriver vad ditt innehåll handlar om och kan vara så brett eller specifikt som du vill. Till exempel, delish är en blogg som täcker allmänna recept, kulinariska recensioner och nyheter, underhållande tips och mer:

skärmdump av delish.com

Lätt Veggie kök , å andra sidan är en blogg specifikt inriktad på att laga mat och äta en (främst) växtbaserad diet:

Lätt Veggie kök

Båda webbplatserna passar fast i matnisch. Den ena är emellertid väldigt bred (kör spektrumet från recept till val av kändismat) och den andra fokuserar på en mindre aspekt av det övergripande ämnet.

Det är möjligt att skapa en blogg med flera nischer, men den här typen av webbplats är svår att köra, och vi rekommenderar att du inte har massor av bloggupplevelse. För de flesta är att hålla sig till en enda nisch per blogg en mycket smartare strategi, eftersom det kommer att hjälpa dig att locka en konsekvent publik som bryr sig om ditt ämne. Med det i åtanke, låt oss prata om hur du bestämmer dig för ditt fokus!

Du undrar kanske hur du väljer rätt nisch för din blogg. Lyckligtvis finns det några enkla steg du kan vidta för att få bollen att rulla.

Steg 1: Fråga dig själv vad du brinner för

Innan du går in i en bloggnisch bör du tänka på vad du brinner för. Eftersom du kommer att vara ansvarig för att skapa konsekvent innehåll om det ämnet, bör det vara något du är intresserad av och har mycket att säga om. Dessutom kommer dina blogginlägg att låta mer äkta och mindre som en försäljningsnivå när du brinner för ditt ämne.

Därför kan du börja med att göra en lista över dina passion, intressen och hobbyer. Fokusera sedan på de du har något unikt att säga om, och som du tror att du kan skriva om under många år framöver. Du kanske också vill överväga dina mål på denna punkt. Om du tänker tjäna pengar på din blogg, till exempel, måste du vara säker på att din nisch är lönsam (mer om detta på ett ögonblick). Alternativt kanske du vill öka medvetenheten om ett problem eller dela utbildningsinformation. Vad du än vill ha av att blogga, borde din nisch kunna ge det.

Steg 2: Börja generera innehållsidéer för din nisch

När du väl har en potentiell nisch i åtanke är det dags att ta reda på om du kan komma med kvalitetsinnehåll för det. Detta steg hjälper dig också att börja begränsa ditt fokus, särskilt om du tittar på ett komplext ämne. Använd din egen befintliga kunskap och resurser online för att generera några potentiella innehållsidéer. Här är några tips:

 • Läs andra bloggar och webbplatser om ditt potentiella ämne. Att se hur andra närmar sig din passion kan inspirera dig och du kan identifiera nya tillvägagångssätt som befintliga bloggare inte har beaktat.
 • Gör sökordsundersökningar för att se vad människor letar efter i sökmotorer. Om människor inte söker efter information om din nisch kommer det att vara svårt att locka en publik. Är du inte säker på var du ska börja? Använd den här guiden för hur du tänker på bra bloggidéer för att spika ut bra idéer med kommentarer, sociala medier, nyckelord, brainstorming och mer.
 • Hitta en liten nisch inom ett större fält eller ämne. Exemplen på matblogg ovan visar hur ett brett ämne som mat kan låna sig till en mindre nisch. Om ämnet du är intresserad av verkar för stort kan du försöka hitta ett mindre ämne att fokusera på.

När du är övertygad om att du har en stor bas av innehållsidéer att dra från är det dags att avgöra hur lönsam din nisch kommer att bli.

Steg 3: Bestäm din nischs vinstpotential

Som vi nämnde tidigare, om du planerar att tjäna pengar på din blogg måste du vara säker på att din nisch har intjäningspotential. Det finns ett antal sätt att ta reda på. Vi rekommenderar att du följer dessa steg-för-steg-instruktioner för att analysera varje nisch du överväger:

 1. Använd Googles Nyckelplanerare att upptäcka volym & trender för dina sökord. Efter att ha sökt i ett antal sökord använder du alternativet “Få sökvolym” för att se statistik inklusive genomsnittlig månadsökning. På samma sätt kan du använda Google Trender liksom för att se om dina sökord för närvarande är populära.
 2. Ta reda på hur populärt ditt ämne är genom att leta efter aktiva bloggar och webbplatser. Tänk på de bloggar du konsekvent har besökt för att läsa upp dina favoritämnen. Är de fortfarande igång? Vissa bloggar publicerar till och med månatliga eller kvartalsvisa uttalanden så att du faktiskt kan se om de gör en vinst.
 3. Granska forum och anslagstavlor relaterade till din passion. Reddit är ett särskilt bra forum eftersom de har styrelser för nästan alla tänkbara ämnen. Men om du brinner för något besöker du antagligen redan relevanta forum (till exempel besöker många WordPress-användare regelbundet StackExchange och den Envato forum).
 4. Kontrollera sociala media hashtags och fansidor relaterade till ditt ämne. Se om folk är intresserade och aktivt pratar om din nisch och / eller nyckelord.
 5. Viktigast av allt – är där affiliate potential? Ett av de snabbaste sätten att tjäna pengar på din blogg är genom att lägga till partnerlänkar till rekommenderade produkter eller tjänster som nämns i dina inlägg. Registrera dig för program som Shareasale,CJ Affiliate och även Amazon för att hitta hundratals produkter och tjänster som är relaterade till din nisch (se till att följa alla FTC-riktlinjer när du använder affiliate-länkar).

Ju fler av dessa möjligheter som visar positiva resultat, desto mer sannolikt är det att du tjänar pengar på att skapa en blogg i den nischen.

Om du kombinerar det här steget med de två föregående bör du kunna bosätta dig på en nisch som du brinner för, erbjuder gott om utrymme för unikt innehåll och har viss intjäningspotential. Naturligtvis är detta bara början. Nu när du har en nisch i åtanke, låt oss prata om hur man skapar fantastiskt innehåll för det.

Nyckelverktyg för att optimera din bloggs nischinnehåll

Om du vill lyckas med din valda nisch måste ditt innehåll vara båda värdefulla till läsarna och optimerad för sökmotorer. Det bästa sättet att optimera ditt innehåll är att se till att det är av hög kvalitet och att använda effektiva nyckelord. Lyckligtvis finns det några verktyg som kan hjälpa dig med detta.

Skärmdump av Googles sökordsplanerare

Googles nyckelplanerare, är till exempel ett gratis verktyg som gör att du kan söka efter relaterade sökord baserat på din nisches ämne. Den visar också sökvolym för att hjälpa dig avgöra vilka ämnen som är populära. Allt du behöver göra är att skriva in ditt nischämne och skapa en lista med nyckelord.

Med hjälp av dessa nyckelord kan du sedan börja komma med inläggsidéer med Hubspots Blogggenerator:

skärmdump av hubspots blogggenerator

Detta är ett annat gratis verktyg som, i kombination med dina sökord, kan hjälpa dig att skapa optimerade inläggstitlar. Ange bara dina sökord och klicka sedan på Ge mig idéer till bloggen! att generera potentiella rubriker.

Naturligtvis finns det också många WordPress-plugins som är utformade för att hjälpa dig skapa fantastiskt innehåll. Verktyg som dessa kan säkerställa att ditt nischinnehåll är relevant, användbart och optimerat för sökmotorer. Här är några guider som kan hjälpa dig.

 • Bygg en redaktionskalender i WordPress (och använd den faktiskt). En redaktionskalender är ett utmärkt sätt att hålla dig uppdaterad om dina ämnen och organisera olika författare. Lyckligtvis gör WordPress enkelt att skapa och schemalägga inlägg med hjälp av dessa fantastiska edicortial-kalender plugins.
 • Lär dig hur du organiserar innehåll på din WordPress-webbplats. Att skriva bra innehåll är bara en del av det som gör en blogg populär. Öka läsarnas kännedom och engagemang med dessa tips och verktyg för att organisera ditt blogginnehåll.
 • Källa och dela relevant innehåll på din WordPress-webbplats med användbara verktyg. Ringa innehåll från grunden är bara ett sätt att lägga till värdefull information till din webbplats för läsarna. Ett annat alternativ är att samla och dela fantastiskt innehåll från hela webben, och med dessa tre plugins kan du snabbt och enkelt lägga till flöden till din WordPress-drivna webbplats idag.

När du är en ny bloggare är det viktigt att du börjar med rätt grund. Att veta exakt vad din nisch är går långt mot att hjälpa dig att bygga din blogg, hitta din publik, generera relevant innehåll och tjäna pengar på din webbplats (om tillämpligt).

Har du några frågor om att hitta en nisch till din nya blogg? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map