Hur man kör ett globalt toppmöte med WordPress

Global WordPress Summit

För närvarande pågår en global virtuell händelse, kallad WP Summit. Det pågår fram till 25 mars och samlar 28 experter på WordPress och online-företag.


Jag skapade det här evenemanget, för jag kände behovet av det när jag började min karriär inom online-affärer i början av 2013. Det fanns bloggar om WordPress, men ingen omfattande resurs, som presenterade den information jag behövde som ett steg-för-steg genomgång.

Det jag ville ha var att ha några av de bästa experterna på WordPress som gav mig sina råd om hur man bygger en bra WordPress-webbplats (vad det än betyder), hur man bygger en lista och en skarp publik och hur man kan tjäna pengar på en WordPress-webbplats. Naturligtvis fanns det betalda medlemskap. Men till den tiden var min online-verksamhet en sido-rörelse, jag arbetade fortfarande som företagskonsult. Så jag ville inte investera pengar i det, bara tiden.

Genom att koka ner det letade jag efter en gratis, omfattande resurs som ledde mig genom att bygga en WordPress-webbplats från grunden och skala den till en lönsam online-verksamhet. Och det är precis vad jag ville skapa.

Den hemliga planeringsfasen för WP-toppmötet

Varför hemligt? För bara mycket få människor förutom min vän och mentor Navid Moazzez visste om mina planer. Jag berättade inte ens min flickvän.

Talaruppställningen för WP-toppmötet måste vara otrolig för att uppfylla mina egna standarder. Jag gillar att lära av det bästa, det är precis hur jag är ansluten.

De ämnen som jag ville att WP-toppmötet skulle täcka bör sträcka sig från WordPress-grundläggande till avancerade tekniker som delningstest-målsidor eller skydda ditt WordPress från att bli hackat.

Jag ville ha den resurs som jag saknade själv. Så jag skrev ner listan över ämnen jag ville intervjua människor om:

 • WordPress grundläggande
 • webbhotell
 • Affärsstrategier online
 • Lista byggnad
 • Webbplatsdesign & WP-teman
 • WordPress-säkerhet
 • SEO
 • Sociala medier marknadsföring
 • Konverteringsoptimering
 • Försäljningstunnlar

Jag är inte alls en expert på de områdena, men efter att ha kommit runt med online-företag och WordPress i nästan två år, vet jag tillräckligt för att intervjua en expert på dem och ställa rätt frågor.

Så när jag visste vad jag ville prata om började jag nå ut till influencers och riktigt populära företagare. Verkligen riktigt populära. Detta är ett utdrag av den sammanslagning som jag träffade:

 • Jason Cohen (grundare av WP Engine)
 • Rand Fishkin (grundare av Moz)
 • Tony Perez (medgrundare av Sucuri)
 • Dan Norris (medgrundare av WP Curve)
 • Oli Gardner (medgrundare av Unbounce)
 • Navid Moazzez (värd för The Branding Summit)
 • och många fler

Kall det perfektionism, kall det uthållighet. Jag ville ha talare på A-nivå på WP-toppmötet och jag fick dem. Naturligtvis är inte alla högtalare på den nivån, men alla har bevisat sina kunskaper i att driva mycket framgångsrika onlineföretag.

Verktygen bakom WP-toppmötet

WP-toppmötet är byggt på ett fåtal pelarverktyg som utvidgar WordPress-funktionaliteten till den nivå som behövs. Först och främst temat. Det är The Ken av Artbees (det finns på Themeforest), som är extremt flexibel tack vare Visual Composer och enkla anpassningsalternativ för färger, teckensnitt och anpassad CSS / JS. Här är en lista över alla plugins som är installerade på WP Summit-webbplatsen:

 • BackWPUp
 • CrazyEgg Heatmap Tracking
 • Enkla sociala aktieknappar
 • YoaST SEO och Analytics
 • W3 Total Cache
 • OptinMonster
 • Kraken Image Optimizer
 • Omdirigering
 • Önskeledamedlem
 • WPBakery Visual Composer

Kombinationen av dessa plugins är extremt kraftfull. Låt mig bara dela en statistik om konverteringsgraden för OptinMonster. Jag konfigurerade den för att fungera som en blyruta och öppnade med ett klick på en knapp. Det här är omvandlingsfrekvensen:

Cirka 70% av alla besökare som klickar på knappen som öppnar opt-in-formuläret, prenumererar på de gratis intervjuerna. För att sätta dessa 70% i sammanhang, här är trafikgrafen från din Cyfe instrumentbräda:

Du kan se att trafiken verkligen började när toppmötet lanserades den 16 mars. Fram till nu har vi ungefär 4 000 besökare på webbplatsen, 1 300 av dem konverterade till prenumeranter. Det är en konverteringskurs på 32,5%. Ganska bra om du frågar mig. Naturligtvis beror konverteringsgraden starkt på kopia, uppmaning, knappens sammanhang etc. – men med testning runt tror jag 32,5% är ett bra resultat.

I plugins kan du också se CrazyEgg, som jag använder för värmekartor och rullkartor. Dessa visar mig exakt var folk klickar på min webbplats, hur långt de bläddrar och vilka ämnen de är mest intresserade av.

Som ni ser klickade många på “Design & teman”, och de intervjuerna fick verkligen mycket kärlek från de deltagande. Att veta hur din publik beter sig på din webbplats är ett bra sätt att ställa in ditt erbjudande!

Gratis intervjuer och en global vision

WP-toppmötet är mitt mål att skapa något som påverkar en global skala. Innan jag började arbeta på WP-toppmötet arbetade jag som webbdesigner med företag mestadels i Singapore och USA.

Mitt företag var redan mer globalt än 99% av invånarna i den lilla staden jag bor i någonsin kunde föreställa mig. Staden är Emden, Tyskland – de flesta människor som bor här är 2 år efter den tyska teknologiska utvecklingen, som återigen är fem år efter vad som händer i USA eller Asien.

Jag var lite självisk att skapa WP-toppmötet. Jag ville spränga människor i min hemstad när jag berättade för dem om vad jag gör för att leva. Jag ville berätta för dem att jag skapade en global virtuell händelse som hjälpte WordPress-användare överallt i världen. Invånarna här skulle inte ha någon aning om vad WordPress är, men jag gillar idén ��

Så jag bestämde mig för att ge bort alla intervjuer GRATIS i 48 timmar efter att de släppts. Det betyder att du kan registrera dig gratis och få en daglig e-post med en länk till de senaste intervjuerna.

Genom att erbjuda intervjuerna gratis hoppades jag att locka människor från hela världen. Och pojke nådde jag detta mål. Fram till detta skriver webbplatsen trafik från 102 länder och mer än 1 000 prenumeranter fick gratis tillgång till intervjuerna redan.

Detta är kraften i WordPress. Jag är bara en vanlig kille som brinner för att bygga onlineföretag och utbilda andra om att använda WordPress. Jag är inte speciell, men jag vet hur man använder WordPress och nu lärde jag mig också hur man tar av en global händelse som WP-toppmötet.

Du vet vad som är så bra med det här? Om jag kan göra det kan du göra det också. Jag vet att formulerad används alltför ofta. Ändå är det sant. Att få ut mesta möjliga av din WordPress-webbplats hjälper dig att generera mer trafik till din webbplats, få fler potentiella kunder (vilket resulterar i mer försäljning) och har en större inverkan på världen.

Det är därför jag älskar bloggar som WP Explorer, eftersom de redan bidrar i stor skala till denna rörelse. WP-toppmötet är ännu ett bidrag, och förhoppningsvis om några år så etablerade som WP Explorer är nu. Gå nu ut och bygg en WordPress-webbplats som tar dig ett steg närmare dina mål!

Här är din gratis biljett till WP-toppmötet!

Till din framgång, Jan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map