Hur man lägger till en appell till handling till WordPress

Hur man lägger till en appell till handling till WordPress

En call to action (CTA) är inget annat än fancy marknadsföringssjargong för en knapp som motiverar användaren att vidta en önskvärd åtgärd, vilket leder dem ner i din inställda konverteringstratt.


Tänk på detta: du måste ha minst en gång i ditt liv registrerat dig för någon eller annan prenumerationstjänst (Spotify, Amazon Prime, etc.) eller laddat ner en gratis resurs (e-bok, mallar, etc.) från en webbplats i utbyte mot våra personliga detaljer.

Amazon Prime CTA

Amazon Prime CTA

Tja, en kraftfull uppmaning underlättade din “handling”. Dessa fängslande små knappar är en oumbärlig del av marknadsförarens verktygsbälte. De kan göra skillnaden mellan att konvertera en prospekt och att förlora en potentiell beskyddare.

Varför är en CTA så viktig?

En välgjord CTA är en tillgång för myntens båda sidor:

 • För webbplatsen: Detta är din chans att uttryckligen be folk som besöker din webbplats eller läser ditt nyhetsbrev via e-post att göra något lönsamt, som att göra ett köp, ladda ner en grindad e-bok, konsumera mer av ditt innehåll eller dela ditt arbete på deras sociala media. CTA uppmuntrar användaren att interagera med din webbplats och kan eventuellt lägga grunden för en fruktbar långsiktig relation med den nya besökaren. Dessutom har du möjlighet att få deras personliga detaljer och få en värdefull ny ledning.
 • För användarna: CTA kommunicerar otvetydigt vad de ska göra nästa efter att ha gått igenom din webbsida. Utan den kommer de sannolikt bara att lämna (och glömma) din webbplats och inte utföra någon specifik åtgärd som är användbar för dem eller dig. Dessutom är knappen deras biljett till att få något att ta bort (eventuellt gratis).

Det är en vinn-win. Och ändå, nästan 70 procent av småföretag har inte en enda CTA på sin webbplats. Om du läser detta är du förmodligen en del av denna majoritet. Oroa dig dock inte, vi har täckt dig.

Några Dos och Don’t

Innan vi diskuterar hur du lägger till en CTA till din WordPress-webbplats är det viktigt att komma ihåg följande åtta riktlinjer för hur man skriver en övertygande CTA.

 1. åtal: Be användaren att vidta en specifik åtgärd. Var försiktig. Var inte vag.
 2. Kortfattad: Skriv aldrig hela meningar i en knapp. Använd kompakta fraser som inte överstiger fem ord.
 3. Slående: Utforma CTA för att vara det mest iögonfallande elementet på din webbsida. Använd en kontrastfärg och större fontstorlek. Matcha knappens färg med din märkeslogotyp, resten av sidan kontrasteras. Dessutom subtila animationer som knappen svävar och designeffekter som 3D-skuggning kan göra det ännu mer tilltalande.
 4. Humoristisk: Att vara självhäftande betyder inte att du inte kan vara vittig. De flesta användare beundrar smart ordspel och ordspel har övertygande krafter.
 5. Personlig: Ge användarna ett intryck av att de är ansvariga. Det vill säga, skriv något på raderna i “Ge mig min gratis PDF”, med det omvända svaret (om det är en popup) som något som “Nej, tack. Jag är en underbarn ”.
 6. Friktionsfri: Ord som “Köp” och “Registrera” antyder medvetet att användaren måste anstränga sig och ge något i utbyte mot erbjudandet. Vem skulle inte tveka när de direkt ombads att avbryta sina pengar eller personliga uppgifter? Bäst att undvika och använda alternativ med låg friktion till exempel “Try” och “Get”.
 7. Brådskande: Om relevant, framkalla en känsla av brådskande, en rädsla för att missa (FOMO) i användarens sinne genom att skriva fraser som “Only X Pieces Left” eller en nedräkningstimer som indikerar erbjudandet kommer att löpa ut snart.
 8. Betryggande: Återigen, om det är relevant, gör det kristallklart för användarna att de inte har något att förlora om de klickar på knappen. Till exempel kan de avbryta prenumerationen när som helst eller få full återbetalning om de inte är nöjda med produkten. Fraser som “Inget kreditkort krävs” eller “Avbryt när som helst” kan övertyga användare på kanten att ta steget.

Och det är allt. Följ dessa bästa metoder för att skapa en helt oemotståndlig CTA med ett erbjudande de inte kan vägra.

Var placeras CTA: er?

CTA: er är användbara på olika platser på din webbplats, de populära är:

CTA-placering i slutet av ett blogginlägg

I slutet av ett blogginlägg (Social Media Examiner)

CTA Placering Avsluta avsikt

I popup-popup-popups (Omniconvert)

CTA-placering i sidofältet

Inom en fast sidofält (Quick Sprout)

CTA-placering i innehåll

Mitt i relevant innehåll (Content Marketing Institute)

CTA välkomstsida

Som en välkomstsida (Quick Sprout)

Dessutom är de särskilt användbara i nyhetsbrev via e-postmarknadsföring. Nyhetsbrev och kampanjmeddelanden ska alltid sluta med en attraktiv uppmaning att be läsarna att:

 • Läs de senaste blogginläggen
 • Ladda ner en gratis resurs
 • Kolla in en ny produktkatalog
 • Utnyttja fördelen med en begränsad tid försäljning eller rabatt
 • Och så vidare

Slutligen, låt oss prata om hur du faktiskt lägger till en till din WordPress-webbplats.

Hur man lägger till en CTA?

Om du vill koda CTA manuellt med anpassad CSS, då Denna artikel är för dig.

Men det finns inget behov av att gå igenom allt detta problem, såvida du naturligtvis inte vill. Det finns några riktigt bra (gratis och betalda) plugins som är tillgängliga för att utföra denna uppgift.

Nedan följer en sammanställning av sex av de bästa gratis (och freemium) pluginsna, handplockade för din enkla referens.

Elementor

Elementor Page Builder Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Elementor är i första hand tänkt att vara en fullfjädrad sidbyggare för WordPress, Elementor är ett superlätt, dra-och-släpp-plugin som också kan användas för att lägga till vackra CTA: er på din webbplats.

Det är sant att du inte behöver en hel sidbyggare för att bara lägga till några knappar på din webbplats. Men Elementor eliminerar fullständigt back-end-arbete genom att möjliggöra realtids-front-design, vilket gör det extremt bekvämt att använda. Med proplanen har du tillgång till CTA-widgetar som ger dig full kontroll över utformningen av dina CTA: er.

Slutresultatet skulle vara CTA: er som är fullt responsiva och mobilvänliga. Dessutom fungerar det bra som ett sätt att skapa en målsida med WordPress också.

Kortkoder Ultimate

Kortkoder Ultimate Plugin

Enligt WordPress.com, ”En kortkod är en WordPress-specifik kod som låter dig göra fina saker med mycket liten ansträngning. Kortkoder kan bädda in filer eller skapa objekt som normalt kräver massor av komplicerad, ful kod på bara en rad. Kortkod = genväg. ”

Som namnet antyder då är Shortcodes Ultimate en gratis plugin laddad med kortkoder som låter dig enkelt skapa flikar, knappar, rutor, reglage och karuseller, lyhörda videor och mycket mer.

Shortcodes Ultimate CTA Editor

När den har installerats är kortkodegeneratorn tillgänglig i WordPress-postredigeraren. Använd en blandning av rutor och knappar för att skapa din anpassade, lyhörd CTA.

WPForms

WPForms WordPress Plugin

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Besökarna på din webbplats kanske vill kontakta dig av flera orsaker, till exempel:

 • Begär en offert
 • Be om en möjlighet att samarbeta
 • Förklara vissa tvivel
 • Ge dig en klapp på ryggen

Ett enkelt kontaktformulär med några inmatningsfält och en “Skicka” -knapp underlättar tvåvägskommunikation och hjälper till att förbättra den totala användarupplevelsen. Det kommer också att vara praktiskt när du vill att dina besökare ska registrera sig för din e-postlista.

In kommer WPForms.

Detta är en annan lättanvänd men ändå kraftfull plugin med ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt. Det tar bara några minuter att sätta ihop ett snyggt och fungerande kontaktformulär.

Dessutom kommer det förinstallerade mallar för dig att välja och anpassa. Och ja, de former som genereras är lyhörda, mobilvänliga och optimerade för sökmotorsökare.

Det har också inbyggd automatisk antispam, och du kan blockera bots genom att lägga till en CAPTCHA, reCAPTCHA eller Googles nya Invisible reCAPTCHA.

Popup Maker

Popup Maker-plugin

Pop-ups är ett nödvändigt ont. De kan irritera användare, men när de är korrekt inställda är de en välsignelse för både webbansvariga och användare.

Exempelvis kan popup-popups med utgångsavsikt förvandla engångsbesökare till vanliga besökare genom att be dem att registrera sig för din e-postlista i utbyte mot något värdefullt, till exempel en gratis e-bok.

Och med en nybörjarvänlig och mycket anpassningsbar popup-tillverkare som, ja, Popup Maker, kan du skapa valfritt antal och typer av popup-fönster – e-postopt-ins, popup-meddelanden, videolampor och vad har du – i en jippy.

Dessutom kan du ställa in klickutlösare, spåra popup-räkning och ställa in en tidsfördröjning, bland andra funktioner.

Boxzilla

Boxzilla-plugin

Pappan till CTA-plugins, Boxzilla är en annan popup-till-action-plugin som gör att du kan bygga lådor som dyker upp eller glider in och ut i enlighet med dina förplanerade triggers: tid på webbplatsen (eller sida), exit-avsikt, bläddra procent, antal sidvisningar eller ett manuellt klick.

Dessa rutor kan innehålla valfritt innehållsformat.

Du kan anpassa rutans position på skärmen och använda den för valfri CTA, t.ex. en MailChimp-registreringsformulär, sociala delningsknappar och så vidare. Utseendet på lådan är också helt anpassningsbar med en intuitiv redigerare. Den är också mobiloptimerad.

Enkel sidoflik

Enkel sidflikplugin

Lägg till en global CTA på din webbplats som länkar till ditt favoritinnehåll genom att använda Simple Side Tab.

Det lägger till en vertikal flik till vänster eller höger sida i webbläsarfönstret som du kan länka till vilken sida som helst. Fliken förblir placerad när användaren rullar upp eller ner på sidan så att den alltid är synlig och redo för handling. Och det är mobilvänligt också.

Det är enkelt att installera och använda. Från bara en enkel “Inställningar” -sida kan du ställa in texten för fliken, ställa in dina teckensnitt och färger och länka till destinationsadressen.

OptinMonster

OptinMonster WordPress Optin Forms

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Vi kan inte avsluta en samling CTA-plugins utan att nämna OptinMonster. Denna populära blygenerationsprogramvara erbjuder en mängd funktioner inklusive popup-fönster, flytande barer, ett innehållsskåp, kuponghjul, nedräkningstid och mer. Du kan till och med använda den till skapa en välkomstmatta uppmaning som besökare helt enkelt inte missar.

Dessutom är det enkelt att bygga och anpassa dina optins / CTA: er med den intuitiva dra och släpp-kampanjbyggaren, obegränsade färgalternativ, bildbakgrunder, MonsterEffects och mer. OptinMonster stöder också listasegmentering, automatisering av realtidsbeteende, split-testning och omvandlingsanalys. Så du kan veta en överblick om du CTA arbetar.


Detta kompletterar listan över de bästa WordPress-plugins som du kan använda för att lägga till en högkonverterande CTA på din webbplats. Och nu vet du vikten av att göra det tillsammans med bästa praxis som följer det. Så vad väntar du på? Framåt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map