Hur man lösenordsskyddar nedladdningar med WordPress

Hur man lösenordsskyddar nedladdningar med WordPress

Nedladdningsbara artiklar inklusive e-böcker, guide-guider, checklista eller till och med träningsvideor är en viktig roll på nästan alla webbplatser. Du kan sälja digitala produkter direkt på WordPress eller erbjuda dessa filer som kostnadsfria giveaways för att engagera besökare och öka din e-postabonnentlista.


På grund av ökningen av digital piratkopiering är det nödvändigt att ägna mer uppmärksamhet åt ditt nedladdningsskydd. Ta programvara piratkopiering som ett exempel. Piratkopierad programvara utgör mer än en tredjedel av all aktiv programvara runt om i världen och kostar industrin miljarder dollar per år.

I det här inlägget kommer vi att diskutera den mest populära metoden för att säkra bara dina WordPress-nedladdningar (snarare än lösenordsskydda hela WordPress-webbplatsen). Vi visar dig hur du använder Simple Download Monitor och lösenordsskydd WordPress Pro-plugins för att lösenordsskydda dina filer.

Varför lösenordsskydda nedladdningar av WordPress

Det finns olika lösningar för att skydda dina nedladdningar, från direkt filåtkomstbegränsning till förebyggande av indexering av sökmotorer. Det vanligaste sättet är att kräva att användare loggar in innan de laddas ner. Det kan dock vara besvärligt för många användare eftersom de måste registrera, logga in och komma ihåg sina konton också.

Ett annat populärt alternativ är bara att ställa in lösenordsskydd. Du kan låsa dina filer med lösenord för att effektivt säkra dina nedladdningar. WordPress erbjuder även en inbyggd funktion som stöder skydd för innehållslösenord. Men den här funktionen hjälper inte till att skydda filer som är inbäddade eller knutna till de privata sidorna eller inläggen. Så hur kan du lösenord skydda dina nedladdningar?

Installera helt enkelt tredjeparts plugins för att säkra dina nedladdningsbara objekt med ett lösenord. De två populära pluginsen Simple Download Monitor och Password Protect WordPress Pro är värda din övervägning.

Använd Plugin för enkel nedladdningsmonitor

Enkel nedladdning Monitor Plugin

Enkel nedladdningsskärm (SDM) hjälper till att hantera och spåra dina digitala nedladdningar. Det erbjuder en funktion för att lösenordsskydda dina nedladdningsbara filer och dokument också. Endast de med rätt lösenord har åtkomst till de privata filerna.

Följ dessa enkla steg för att installera plugin-programmet och starta lösenord som skyddar dina filer.

Steg 1: Installera plugin-programmet

 1. Gå till Plugin> Lägg till nytt i din WordPress admin-instrumentpanel
 2. Skriv “Simple Download Monitor” i sökordsrutan
 3. Installera och aktivera plugin

Steg 2: Lösenordsskydda dina filer

 1. Klick Lägg till ny under Nedladdningar i din vänstra navigeringsmeny
  Enkel nedladdningsmonitor: Lägg till nedladdning
 2. Ange filinformationen som titel, beskrivning och miniatyrbild
  Enkel nedladdningsmonitor: Detaljer
 3. Klick Redigera bredvid Synlighet i Publicera område
 4. Välj Lösenord skyddat och ange ditt lösenord
  Enkel nedladdningsmonitor: lösenordsskyddad
 5. Publicera sidan

Steg 3: Sätt in kortkod i innehållet

Navigera till botten av sidan där du kan se avsnittet Kortkoder.

Enkel nedladdningsskärm: Kortkod

Kopiera helt enkelt denna kortkod och klistra in på sidan eller inlägget där du vill visa din skyddade fil. Det används för att visa knappen Ladda ner nu för filen. Så här ser besökarna när de kommer åt sidan som innehåller kortkoden:

Enkel nedladdningsmonitor: Frontend

SDM-fri version begränsar användarna till några få funktioner. För att utöka plugin-funktionen kan du köpa några betalda tillägg, t.ex. dölj nedladdningsknappen eller skicka ett e-postmeddelande till admin när användaren har laddat ner ett objekt.

I likhet med den inbyggda WordPress-funktionen låter SDM dig bara ställa in ett lösenord för varje nedladdning. Det sparar inte heller cookie för att lagra dessa lösenord heller. Om du skyddar mer än 2 filer i samma innehåll med ett lösenord måste dina användare ange lösenord individuellt för varje nedladdning.

Dessutom måste du komma ihåg fil-id och lösenord. Som en konsekvens kommer det att bli en mardröm om du måste skydda många filer.

Om du vill ställa in flera lösenord för att skydda en nedladdningsfil eller låta dina användare ange ett lösenord en gång för att komma åt alla skyddade filer och innehåll, bör du överväga PPWP Pro. Denna plugin hjälper dig inte bara att lösenordsskydda delar av innehåll utan begränsar också åtkomsten till skyddade filer inbäddade i innehåll.

Lägg till Förhindra direkt tillgång till lösenordsskydd WordPress

Förhindra direktåtkomst

För att få funktionen till lösenordsskydd att fungera ordentligt måste du installera Prevent Direct Access (PDA) Gold plugin tillsammans med Lösenordsskydd WordPress (PPWP). Medan PDA Gold stöder skydd av direkt filåtkomst mot indexering av sökmotorer och obehöriga användare, är PPWP Pro ett enkelt sätt att komma åt dessa filer utan att skapa ett medlemskonto.

Till skillnad från SDM som kräver att du skapar en kortkod för varje enskild nedladdningsfil, ger PPWP Pro dig möjlighet att skapa en kortkod för att skydda alla dessa filer.

För att göra lösenordsskyddsprocessen mer användarvänlig med icke-teknisk kunniga, integreras PPWP Pro sömlöst med topp WordPress-sidbyggare som Elementor eller Beaver Builder. Detta låter dig välja och skydda filer direkt medan du redigerar innehåll med ett UI-block. Så här kommer du igång om du använder Elementor:

 1. Hitta Elementet för lösenordsskydd (PPWP) under Elementor “Sök widget” -fältet
  PPWP Elementor Widget
 2. Släpp blocket där den skyddade filen kommer att visas
  PPWP Elementor widgetalternativ
 3. Ange dina lösenord
 4. Ställ in vitlistade roller om det behövs
 5. Välj Lägg till media under Skyddat innehåll område
  PPWP Lägg till media
 6. Slå Skydda den här filen kryssrutan i filens Bilaga detaljer avsnitt och kopiera filens länk också
  PPWP bilaga detaljer
 7. Sätt in din skyddade URL-fil med format: Ditt filnamn under textvy
  PPWP-skyddad länk

När besökarna öppnar sidan som innehåller den skyddade nedladdningen kan de inte ladda ner den direkt. En filbeskrivning och lösenordsformulär visas istället. De har åtkomst till skyddade filer endast när de anger rätt lösenord.

PPWP-fil

Du kan till och med skapa flera nedladdningsavsnitt per sida. Om de är skyddade med samma lösenord kan användare ange lösenordet en gång för att komma åt alla dessa filer.

Istället för att säkra enskilda nedladdningar kan du också skydda hela sidan med ett lösenord. Alla filer som är inbäddade i det skyddade innehållet kommer automatiskt att begränsas till en engångsnedladdning. Som ett resultat skyddas både sidinnehållet och filerna samtidigt.

Vitlistade användarroller kan visa och ladda ner dina filer utan att behöva ange lösenord.

När det gäller anpassning av lösenordsformulär kan du ändra formulärbeskrivningen och uppdatera filrubriken med ändra kortkodattributen. En enklare lösning är att redigera de inbyggda alternativen under PPWP-elementet i sidobyggarredigeraren.

PPWP Editor

Avancerade alternativ för lösenordsskydd

När du integrerar med PDA Gold, kommer PPWP Pro med två avancerade alternativ:

Anpassa standardkakor
Det är möjligt för dig att ställa in cookies för giltighetstid med PPWP Pro. Användare behöver inte ange det lösenordet igen under denna tidsperiod

Ställ nedladdningsgräns
PDA Gold hjälper till att skydda fil-URL: er genom att skapa utgående nedladdningslänkar. Du kan löpa ut nedladdningslänkarna efter ett antal klick. Detta hindrar användare från att dela nedladdningslänkar med andra. Dessutom kommer dina filer inte att indexeras och visas på resultatsidorna i sökmotorerna.

Redo att lösenord skydda dina nedladdningar?

Det finns olika sätt att skydda dina filer med lösenord. Du kan använda antingen Simple Download Monitor med sina premiumtillägg eller PPWP Pro tillsammans med PDA Gold-plugins. De har sina egna fördelar såväl som brister som påverkar hur du hanterar och skyddar dina WordPress-filnedladdningar.

Du måste skapa nya bilagor för dina nedladdningar och skydda dessa sidor när du använder Simple Download Monitor. Med PPWP Pro-plugin kan du säkra dina filer direkt medan du redigerar ditt inlägg eller sidinnehåll. Det är också lättare att ställa in mer än ett lösenord för att skydda filnedladdningar med PPWP Pro.

Kort sagt, om du letar efter gratis och robust lösning för att säkra WordPress-nedladdningar, gå med Simple Download Monitor. I annat fall installerar du PPWP Pro om du föredrar en enklare skyddsprocess och mer avancerade funktioner.

Så vilken plugin skulle du välja för att skydda dina nedladdningar med lösenord? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map