Hur man märker din WordPress-webbplats

Hur man märker din WordPress-webbplats

När du bygger din webbplats är det viktigt att ta med både iögonfallande varumärke och tvingande innehåll. När allt kommer omkring, när en kund besöker din webbplats, vill du att de ska ge ett positivt intryck av ditt företag och komma ihåg det senare. Men detta är lättare sagt än gjort.


Den goda nyheten är det WordPress har många fantastiska verktyg för att bygga en starkt märkt webbplats. Allt som krävs är några enkla steg, som att välja ut rätt tema, implementera en anpassad logotyp och integrera tydliga kontaktkanaler.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom processen att bygga en WordPress-webbplats som effektivt representerar ditt varumärke. Låt oss komma till det!

Varför är det viktigt att bygga ett starkt varumärke för din webbplats

Ett starkt varumärke hjälper din publik att komma ihåg ditt företag. Om ditt varumärke är konsekvent och tydligt låter det nya kunder veta vad de kan förvänta sig och hjälper tidigare kunder att känna igen ditt innehåll och produkter på andra håll.

Dessutom är din webbplats en viktig del av ditt varumärke. Som sådan bör det innehålla samma märkeselement som du använder i andra former av media och till och med på fysiska material. Till exempel definierar Facebook sin identitet inte bara med en logotyp, utan också genom att använda en specifik nyans av blått.

Facebook Brand Resources

När någon ser den här logotypen och färgkombinationen tror de sannolikt Facebook. Naturligtvis är det bara ett exempel. Du kan också överväga Apples webbplats.

Apple Branding

Apple är känt för sin starka och förenklade varumärke. Webbplatsen har slående bilder som kompenseras av massor av negativt utrymme. Dessutom är dess innehåll lätt att navigera, särskilt med tanke på det stora sortimentet av produkter.

Att upprätthålla ett starkt varumärke som detta på alla plattformar, inklusive din webbplats, kan öka intäkterna med 23 procent. Vad mer, 71 procent av konsumenterna förväntar dig samma upplevelse med ditt varumärke när de stöter på det, vilket innebär att du ger dem vad de vill.

Med andra ord är det viktigt att din webbplats representerar ditt varumärke. När du implementeras korrekt skiljer detta dig inte bara från tävlingen, utan hjälper dig också att få kontakt med dina kunder och skapa varaktiga relationer.

Hur man bygger en branded WordPress-webbplats (i 5 steg)

Lyckligtvis, när det gäller att märka din webbplats, gör WordPress uppgiften enklare än du kan förvänta dig. Innan du kan börja måste du först skapa en WordPress-webbplats om du inte redan har gjort det. När du har gjort det kan du börja lägga till några viktiga varumärkeselement, börja med ditt tema.

Steg 1: Välj ett tema med gott om varumärkesalternativ

När du väljer ett tema för din webbplats är det viktigt att välja ett med lämpliga varumärkesalternativ. Med rätt tema på plats kan du lättare integrera dina önskade varumärkeselement.

Naturligtvis, med så många alternativ tillgängliga, kan det vara svårt att besluta om ett. Men ett bra ställe att börja skulle vara med vårt eget Total-tema. Det erbjuder nästan allt du behöver, inklusive logotypplacering och förbyggd Team och Om oss sidor.

Totalt responsivt WordPress-tema för flera ändamål

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Dessutom har detta tema de anpassningsalternativ som krävs för att skapa unikt varumärke. Du kan till exempel använda skjutreglaget på hemsidan för att visa upp bilder av teammedlemmar, produkter eller ditt företags plats. Det finns också många designval du kan göra när det gäller färger, typsnitt, layouter och så vidare.

När du har valt ett tema kan du installera det på din WordPress-webbplats. Börja med att gå till Utseende> Teman, och sedan välja Lägg till ny längst upp på sidan.

WordPress-teman

På nästa sida kan du söka efter ett gratis tema eller klicka på Ladda upp tema för att ladda upp en zip-fil för ett premiumtema du har köpt (som Total). Följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera och aktivera den. Efter det kan du hoppa rätt till att anpassa ditt WordPress-tema för att tillgodose dina behov!

Steg 2: Skapa och implementera en anpassad logotyp

Det kanske viktigaste varumärkeselementet är din logotyp. För ett visuellt medium som en webbplats är detta särskilt sant. Din logotyp är en av de första saker som nya besökare kommer att se, och det element som de mest troligt kommer att komma ihåg även efter att de har lämnat din webbplats.

När det gäller att skapa en kan du hyra en professionell eller designa en logotyp själv. Faktum är att många företag använder textlogotyper eller andra mycket enkla element, inklusive WordPress själv.

WordPress-logotyp

Om du väljer att ta DIY-rutten finns det många gratis verktyg du kan prova. Till exempel kan du använda gratis webb-teckensnitt och ett grafikprogram, t.ex. Inkscape eller GIMP. Naturligtvis kan den här metoden vara svår och tidskrävande, och den är inte för alla.

Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att bygga en logotyp är med en logotillverkare-tjänst som Looka.

Looka Logo Maker

Med det här verktyget anger du helt enkelt ditt företags namn och väljer dina stilinställningar, och det skapar anpassade logotypalternativ åt dig. Därifrån kan du finjustera och anpassa din favorit tills den är helt rätt. Detta är mer överkomligt än att anställa en designer och gör att du fortfarande kan göra dina egna ändringar.

När du har din logotyp måste du placera den på din webbplats. För att göra detta, gå till Utseende> Anpassa i din WordPress-instrumentpanel. Detta tar dig till WordPress Customizer. Därifrån navigerar du till Header> Logo (Observera att dina alternativ här kan variera baserat på det tema du använder).

Totalt uppladdning av temalogotyp

Här kan du välja eller ladda upp din logofil (samt anpassa en textlogotyp om det är din preferens) för att visas i sidans rubrik. Naturligtvis kan du också lägga till din logotyp till andra viktiga platser, inklusive widgetområden som sidans sidfot och sidofält.

Steg 3: Bygg viktiga sidor för att öka varumärkets trovärdighet

Även om namnet på ditt företag och din logotyp är viktigt, är ditt varumärke mycket mer än bara de sakerna. Det är också din berättelse och ditt innehåll.

Det är därför många märken samlas runt vissa orsaker eller lägger fokus på att lösa specifika problem. Kunderna känner sig mycket närmare ett varumärke om de på något sätt kan relatera till det eller dets grundare. Om du till exempel startade ditt företag i ett garage eller hade andra ödmjuka början, vill du berätta för dina kunder om det. Alla älskar en framgångshistoria.

Därför är din Om oss sidan är ett annat viktigt tillägg som kan ge mervärde till ditt varumärke. Det hjälper till att bygga ditt företags trovärdighet. Till exempel Om oss på webbplatsen för Kettle potatischips förklarar hur företaget började i en skåpbil.

Vattenkokare Varumärke Om oss

Andra viktiga sidor att inkludera på din webbplats är en kontaktsida, en blogg och en portfölj av ditt arbete (eller en produktlista). För varje nyckelsida, tänk noga över hur dess innehåll är i linje med ditt varumärke. Håll dig fast vid ditt färgschema hela tiden och inkluder bara innehåll som matchar ditt varumärkes budskap och värden.

Gå till när du behöver skapa en ny sida i WordPress Sidor> Lägg till nytt. Därifrån är du fri att anpassa den så mycket du vill.

WordPress Lägg till ny sida

Se till att ta med titeln på sidan du skapar, t.ex. Om oss. Då är du fri att berätta din varumärkeshistoria under och lägga till massor av bilder och andra bilder.

Steg 4: Inkludera många sätt för besökare att komma i kontakt

Det är avgörande för besökare på din webbplats att alltid ha ett tydligt sätt att komma i kontakt med dig. Det här kan låta uppenbart för en företagswebbplats, men du kan bli förvånad över hur många webbplatser som inte gör det ordentligt. Dessutom är det en viktig del av din övergripande varumärkesstrategi.

Naturligtvis har de flesta webbplatser en kontaktsida länkad till i rubriken eller huvudmenyn. Att inkludera mer än bara detta element kan dock vara en effektiv teknik. Till exempel erbjuder Neil Patel många olika möjligheter att nå honom, till exempel Call to Action (CTA) -knappar i mitten av viktiga sidor.

Neil Patel

Detta hjälper dig att göra processen så enkel som möjligt för dina besökare. Du kan inkludera flera sätt att komma i kontakt, till exempel en e-postadress, ett telefonnummer och livechattalternativ. Dessutom kan du överväga funktioner för social delning, kontaktformulär och till och med e-postmarknadsföring.

För att lägga till sådana element på din WordPress-webbplats hjälper det att hitta en dedikerad plugin. Kontaktformulär 7, kan till exempel skapa ett enkelt men elegant sätt för besökare att komma i kontakt. När du har installerat och aktiverat plugin-programmet har du en ny Kontakt alternativet i din WordPress-administratörssidefält.

Skapa ett kontaktformulär

För att lägga till ett element i ditt kontaktformulär, placera markören på önskad plats och välj sedan vad du vill lägga till från valen ovan.

Sätt in etikettens innehållsformulär

På den här skärmen kan du också konfigurera attributen för fältet du lägger till i ditt kontaktformulär. När du är klar klickar du på Sätt in tagg. Välj sedan Spara, och en kortkod skapas som du kan kopiera och klistra in var du än vill på din webbplats.

Steg 5: Kör hem ditt varumärke med innehåll, innehåll, innehåll

Innehåll är drivkraften för många märken. När det gäller att driva en framgångsrik webbplats kan ditt innehåll användas för att locka potentiella kunder såväl som för att förbättra SEO.

Det är därför många webbplatser inkluderar en blogg som en del av deras varumärkesinsatser. En blogg är ett utmärkt sätt att generera nytt innehåll och få trafik till din webbplats. Du kan börja med att skapa en bloggsida på din webbplats, vilket är enkelt om du använder WordPress.

Faktum är att många teman (som Total) har en förbyggd sida för din blogg. Gå till för att anpassa det Utseende> Anpassa från WordPress-instrumentpanelen. Klicka sedan på blogg avsnitt för att komma igång med anpassning.

Med Total finns det massor av inbyggda alternativ för att anpassa ditt huvudsakliga bloggarkiv och poster (när du går till yoursite.com/blog eller när du sätter in ett blogginläggs rutnät eller karusell med hjälp av tematets sidbyggare), såväl som dina enskilda inläggssideslayout.

Totala inställningar för temablogg

När det gäller innehåll kan du försöka skriva inlägg som överensstämmer med ditt övergripande varumärke. Du kan göra detta genom att skapa kvalitetsinnehåll som din målgrupp gillar att läsa. Andra sätt att förbättra ditt innehåll är att implementera en stark nyckelordstrategi och använda Googles nyckelplanerare att hitta termer som är både konkurrenskraftiga och relevanta för ditt varumärke.


Varumärke på din webbplats är ett av de mest effektiva sätten att bygga upp förbindelser med dina kunder. När allt kommer omkring är ditt varumärke vad de kommer ihåg och vad som får dem att återvända till ditt företag när de behöver de typer av produkter eller tjänster du erbjuder.

Har du en fråga om hur man bygger en starkt märkt WordPress-webbplats? Fråga bort i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map