Hur man marknadsför din WordPress-webbplats ‘Off-site’

Hur man annonserar och marknadsför din WordPress-webbplats

När folk tänker på marknadsföring utanför webbplatsen kommer e-postmarknadsföring omedelbart att tänka på. Men bortsett från att skapa en dynamisk e-postkampanj, vad kan du göra för att marknadsföra din WordPress-webbplats utanför webbplatsen?


I den här artikeln tittar vi på olika tekniker utanför webbplatsen som du kan implementera online och offline för att hjälpa dig att nå en bredare publik och driva trafik till din WordPress-webbplats. Från gästpost och podcast-värd, till en mängd olika sociala mediestrategier, lokal reklam och att delta i evenemang personligen, förhoppningsvis hittar du några tips här som hjälper dig att marknadsföra din webbplats.

Skriv gästinlägg

Gästpost är ett bra sätt att marknadsföra din WordPress-webbplats utanför webbplatsen. Gästläggning är när du publicerar ett av dina egna inlägg på någon annans webbplats. Även om det ofta är gratis, får du din bio med en länk till din webbplats som visas under artikeln. Därför kommer inte bara din artikel att hjälpa dig att nå en ny publik, den borde också driva trafik till din webbplats.

För att starta gästpost, kontakta webbplatser i en liknande nisch som din egen webbplats, såväl som din direkta konkurrens. Den här webbplatsens läsare är din målgrupp, och det är dessa människor du vill försöka nå med dina gästposter.

När du skriver ett gästinlägg, även om du ger bort innehåll gratis, måste dina artiklar fortfarande vara av högsta standard. Välj ämnen som är intressanta, unika och hjälper läsarna att lösa något slags problem. Läsarna kommer att avgöra om din webbplats är värd ett besök baserat på värdet och kvaliteten på gästposten, så se till att du imponerar på dem.

Visas på podcast

podcasts

Att visas som gäst på andra webbplatsers podcast är ett annat sätt att nå en bredare publik och driva trafik till din webbplats. Återigen måste du gå ur din väg att kontakta en mängd olika webbplatser för att fråga om du kan tala på deras podcasts. Se till att dessa podcasts på något sätt är relevanta för din nisch, så att publiken du adresserar är din målmarknad.

Du kan bli ombedd att vara värd för en podcast eller vara en intervjuad gäst. Hur som helst, planera noga vad du ska säga och se till att den visdom du tillhandahåller är värdefull för de du försöker vädja till. Det är också viktigt att din personlighet kommer över i podcasten. Detta hjälper dina besökare att kontakta dig på en emotionell nivå, vilket ökar chansen för att de besöker din webbplats.

Innan du går med på att prata i en podcast ska du kontrollera att producenten är glad för att du marknadsför din webbplats och dela webbplatsens webbadress med lyssnarna. Ange om möjligt innehåll (på din webbplats) som stöder podcastens ämne och är användbart för publiken. Du kan sedan dela URL: en för det extra innehållet i podcasten och uppmuntra lyssnare till din webbplats.

Skapa din egen podcast

itunes

Att skapa din egen podcast och lista den på iTunes är ett annat bra sätt att marknadsföra din webbplats. Du kan enkelt skapa en podcast med WordPress. Miljontals människor laddar ner från iTunes, så att även lägga till din podcast (eller serie podcasts) här kommer att ge din webbplats möjlig exponering för en enorm publik.

Under din podcast kan du stödja webbplatsens innehåll och subtilt förklara varför lyssnarna bör besöka din webbplats. Överdriv inte det. Ingen vill lyssna på en podcast som är reklam och ingen substans. Skapa podcast baserade på intressanta och användbara ämnen, alltid relaterade till din webbplats nisch. Om din publik är imponerad av vad de hör, är de mer benägna att kolla in din webbplats.

Recensioner och betyg är en viktig aspekt av att göra det stort på iTunes. Ju mer positiva recensioner du har desto mer sannolikt är din målgrupp att ladda ner din podcast, även om de aldrig har hört talas om dig eller din webbplats tidigare. För att bygga upp ditt antal recensioner, i slutet av varje podcast påminna dina lyssnare att lämna dig en recension.

Var närvarande på sociala medier

Buffert

Att vara ständigt närvarande och engagerad på sociala medier är ett effektivt sätt att bygga upp din sociala fansbas. Det är följande som du kan dela ditt innehåll med och marknadsföra din webbplats till.

Först måste du identifiera var din publik umgås. Gör sedan de sociala mediekanalerna till ditt fokus. Spendera tid varje dag på att gilla och dela andra människors inlägg. Följ andra i din nisch och kommentera deras bilder. Och publicera relevanta artiklar och innehåll från din WordPress-webbplats.

Med hjälp av ett automatiserat verktyg som Buffert gör att du kan vara aktiv på sociala medier, även när du sover. Du kan automatiskt dela WordPress-inlägg med buffert genom att schemalägga dina artiklar i förväg för att publiceras när som helst på dagen eller natten. Buffert låter dig också hantera alla dina sociala mediekonton från en instrumentpanel, vilket sparar tid att logga in och ut från olika konton och hjälpa till att hålla din sociala strategi välorganiserad.

Skapa en Facebook-sida

Facebook sida

EN Facebook sida att marknadsföra ditt företag är ett bra sätt att skapa en engagerad gemenskap runt din webbplats. Eftersom Facebook fortfarande är den största av de sociala medieplattformarna, med över 2 miljarder användare varje månad, är en Facebook-sida ganska mycket ett måste.

En framgångsrik Facebook-sida bör ständigt uppdateras med intressant och användbar information. Ställ och svara på frågor, uppmuntra människor att skriva på din sida och diskutera olika frågor. Se till att din sida innehåller länkar till din webbplats, vilket gör det så enkelt som möjligt för dina Facebook-följare att besöka din WordPress-webbplats.

För att få bästa resultat på Facebook bör du överväga att betala för att marknadsföra din sida. Facebook-annonser är lätta att installera och hjälper till att säkerställa att dina inlägg riktar sig till nya potentiella följare och når dina nuvarande följare. Du kan också ställa in ommarknadsföring och marknadsföra din sida till de som redan har besökt din webbplats men ännu inte följt dig på Facebook.

När du har byggt ett starkt följande på Facebook har du en aktiv plattform där du kan dela ditt webbplatsinnehåll, marknadsföra din webbplats och marknadsföra dina tjänster och produkter. Kom dock ihåg att din sida måste lägga till värde för dina läsare. Gör inte din sida för reklam- eller försäljningsbaserad, eftersom den kommer att förlora dina följare.

Kör tävlingar på sociala medier

Att köra tävlingar på sociala medier är ett utmärkt sätt att få ditt varumärke delat med en bredare publik och annonsera webbplatsens innehåll eller produkter. Facebook lämpar sig särskilt bra för tävlingar, och jag är säker på att du har sett mer än ett par tävlingsbidrag som delas av dina vänner.

En Facebook-tävling är lätt att organisera. Skapa helt enkelt ett inlägg som innehåller en bild av vad som kan vinnas. Facebook-tittare måste sedan gilla din sida och dela ditt inlägg för att delta i tävlingen. Detta kommer att resultera i nya följare och hjälper till att marknadsföra din webbplats.

För att komma igång måste du först välj ett pris att ge bort. Ju trevligare pris desto bättre, vilket genererar mer intresse för din tävling. Se dock alltid till att det är relevant för din WordPress-webbplatss nisch och att du har råd med en sådan giveaway. Du bör göra lite forskning om giveaways i ditt område. Vissa länder, stater och / eller städer har lagar om utdelningsprisvärden. Till exempel i USA skulle ett pris värderat till $ 600 eller mer kräva att du skickar prisvinnaren en 1099-Misc-form i slutet av året för att inkludera i sina skatter.

När du har valt ett pris måste du layouta reglerna. Detta inkluderar inkluderar tydligt identifiering av priset och det är värdet, giveaway varaktighet, inmatningsmetoder, vem som kan ange, hur vinnaren kommer att väljas och tekniska problem (hur du hanterar dubbla poster, strömavbrott, naturkatastrof, etc.). Om du använder en tredje parts tjänst som Rafflecopter, de har en regler / villkor generator som gör det här juridiska lite mycket lättare.

Nästa steg är att ta en vacker fotografera av priset. Ett attraktivt och iögonfallande fotografi hjälper till att fånga människors uppmärksamhet och uppmuntra dem att delta i tävlingen, som din sida och dela ditt inlägg.

Slutligen, efter en viss tidsperiod, måste du göra det meddelar vinnaren. Gör en stor del av detta, för att påminna dina Facebook-följare om tävlingen du har tävlat och att fortsätta webbplatsens marknadsföring.

Skapa din egen YouTube-kanal

Youtube

Att skapa din egen YouTube-kanal är ett annat effektivt sätt att marknadsföra din WordPress-webbplats utanför webbplatsen. Fem miljarder videor tittas på YouTube varje dag, så det är en utmärkt plattform att använda för att hjälpa dig att nå en ny marknad, såväl som att driva trafik till din webbplats.

För att skapa din egen YouTube-kanal, registrera dig bara och lägga till nödvändig information. Detta inkluderar att ge din kanal ett namn, ladda upp din webbplats logotyp till din kanal, skriva en beskrivning och lägga till länkar till din webbplats och sociala mediekanaler.

Att producera videor för din YouTube-kanal kan vara tidskrävande. För att spara tid på att uppfinna hjulet igen, försök att generera innehåll som du redan har lagt ut på din webbplats i textform. Detta kommer att säkerställa att innehållet är relevant för den typ av publik du vill ansluta till, samt att du säkerställer att du inte bränner ut dig själv.

Det finns mycket du kan göra för att uppmuntra dina YouTube-kanalvisare att besöka din webbplats. Skriv en beskrivning för varje video, med en uppmaning och din webbplats adress. Diskutera innehåll från din webbplats i din video och dela en sidas URL där tittarna kan läsa mer. Och använd YouTubes kort, som gör att du kan lägga till anteckningar till varje video som visar länkar till din WordPress-webbplats.

Delta i evenemang

Wordcamp

Förutom online finns det många offline-aktiviteter som du också kan delta i för att marknadsföra din WordPress-webbplats. Wordcamps är ett utmärkt tillfälle att träffa likasinnade individer och hjälpa till att få ditt namn och varumärke känt bland WordPress-communityn. När människor har träffats och skapat en känslomässig anslutning med dig är de mycket mer benägna att komma ihåg, besöka och till och med rekommendera din webbplats till andra i framtiden. Lokala möten eller branschkonferenser är andra bra marknadsföringsmöjligheter som kan vara fruktbara.

Tänk på lokal reklam

Om du har en fysisk butik eller lokaler kan lokal reklam för ditt företag och webbplats vara givande. Överväg att annonsera i lokalradion eller i lokala tidningar eller tidningar. Sponsring av ett evenemang eller ett lokalt idrottslag kan också vara ett bra sätt att marknadsföra ditt företag och driva trafik till din WordPress-webbplats.

Avslutar

Inte alla marknadsföringsmetoder utanför webbplatsen som nämns i den här artikeln är lämpliga för din webbplats nisch. Välj de tekniker som du tycker passar bäst med din WordPress-webbplats. Skapa sedan en handlingsplan så att varje strategi fungerar för dig. Lycka till!

Vilka strategier kommer du använda för att marknadsföra din WordPress-webbplats utanför webbplatsen? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map