Hur man optimerar WooCommerce och förbättrar webbplatsens prestanda

Hur man optimerar WooCommerce och förbättrar webbplatsens prestanda

Marknaden för e-handel har vuxit markant under de senaste åren och den fortsätter att växa utan några tecken på att avta någon gång snart. Det främsta skälet till att e-handeln har vunnit en sådan popularitet är att det är bekvämare för konsumenter att handla online idag. Att helt enkelt köra en onlinebutik betyder inte att du kommer att ha många kunder eller försäljning för den delen (du måste optimera WooCommerce först).


Online-konsumenter har specifika förväntningar, behov och krav när det gäller online-shopping. Om du inte kan överträffa eller till och med uppfylla dessa förväntningar förlorar du kunder till en konkurrent. Det är därför det är så viktigt att korrekt optimera din WooCommerce-butiks prestanda.

Numera väljer många webbplatsägare WordPress. WordPress är ett av de mest populära och kraftfullaste innehållshanteringssystemen (CMS) i världen. Inte bara det, utan 31,6% av alla globala webbplatser kör på WordPress. Av dessa människor har mer än fyra miljoner av dem fattat det smarta beslutet att bygga en onlinebutik med WooCommerce.

WooCommerce är ett kraftfullt (och gratis) WordPress-plugin med inbyggda funktioner för att sälja produkter på din egen webbplats. Dessutom finns det hundratals WooCommerce-tillägg och tillägg tillgängliga för att anpassa din butik efter behov. Buss som nämnts tidigare räcker helt enkelt inte att ha en e-handel butik för att generera kunder eller öka försäljningen.

Betydelsen av snabbladdade sidor

När du optimerar din WooCommerce-sida kommer allt att säkerställa att det är lätt att navigera, användarvänligt, berikat med kvalitetsinnehåll, lyhörd och så vidare. En av de viktigaste prestandafaktorerna är dock hastigheten. Laddningstiden för dina sidor och i allmänhet din webbplatshastighet spelar en viktig roll i kundnöjdheten.

Ingen tolererar tröga webbplatser i dag och du kan vara säker på att dina kunder kommer att lämna din butik om det tar för lång tid för dina sidor att ladda. I själva verket förväntar sig cirka 47% av online-konsumenter att din sida laddas på mindre än två sekunder. Dessutom kommer 67% av mobilanvändarna att lämna direkt din sida om det tar mer än tre sekunder att ladda.

Som sagt garanterar långsam sidladdningstid förlust av kunder och försäljning. Dessutom kan en enda sekund med försening i sidbelastningstiden resultera i en minskning av kundnöjdheten med 16%, 11% mindre sidvisningar och en konvertering av 7%. För e-handelsbutiker kan det påverka vinsten och resultatet. Därför är hastighet av yttersta vikt om du vill driva en framgångsrik e-handelsbutik. Förutom att använda vår fullständiga guide för hur du påskyndar WordPress, kommer dessa 5 enkla tips att hjälpa dig att optimera WooCommerce asap.

1. Välj rätt WordPress-värdlösning

Det bästa WordPress-värdet för din webbplats

Allt börjar med att välja en WordPress-värdleverantör. Detta är det första steget till en snabb WordPress-webbplats. Om din webbhotell inte stöder bra webbplatshastighet kan du inte göra mycket för att optimera WooCommerce. Undersök bra värdlösningar innan du börjar optimera din butik.

När du letar efter den bästa WordPress-värden för din webbplats, fokusera på exceptionell drifttid och lägsta möjliga driftstopp, 24/7 support, bra webbplatshastighet och rimliga priser. Annars kan du uppleva långsam bandbreddhastighet, ofta server kraschar, en ökning av webbplatsens driftstopp och otillräcklig prestanda. Detta kommer säkert att driva dina kunder bort från din butik.

För WooCommerce, försök att undvika budgethotellösningar. En $ 1 / månad eller förmodligen “gratis” plan kommer inte att göra något för dig på lång sikt. Det kan fungera bra i början, men eftersom storleken på din butik och efterfrågan på dina produkter ökar kan dessa små planer helt enkelt inte erbjuda tillräckliga resurser för att stödja din webbplats. Ta i stället dig tid att välja en plan som passar din trafik och resursbehov. Vi gillar WP Engine och svänghjulet – båda erbjuder supersnabb, fullhanterad WordPress-värd med massor av resurser för att stödja en måttlig stor WooCommerce-butik.

2. Optimera bilder

Hur man optimerar bilder för WordPress, en komplett guide

Bilder av hög kvalitet är ett av de enklaste sätten att få din e-handelsbutik att sticker ut. Bilder kan dock ha en betydande inverkan på din sidladdningstid om de inte är optimerade. Stora bilder av hög kvalitet för dina produkter kan se exceptionella ut i din butik. Men på baksidan kommer det att ta tid att ladda dessa bilder. Detta är varför optimera dina bilder är så viktigt.

Genom att optimera bilder kan du behålla fantastiska bilder i din butik utan att öka sidans belastningstid. Du kan använda ett plugin, men det är bättre att lära sig att optimera bilder ordentligt innan du laddar upp dem till din butik. Här är några saker du kan göra för att optimera bilder:

 • Använd rätt bildformat: När du väljer ett format för dina bilder är det viktigt att fokusera på format som är idealiska för webbplatser och webbläsare. Vanligtvis är detta JPG- eller PNG-format. De komprimerar bilderna för online-användning och minskar bildkvaliteten utan negativa effekter. Med andra ord kommer dina bilder att se bra ut även med reducerad kvalitet.
 • Använd rätt storlek för dina bilder: Skär dina bilder till rätt storlek innan du laddar upp. När du laddar upp en bild till WordPress skapas standardmediasstorlekar automatiskt. Du kan hitta dessa alternativ för bildstorlek under Inställningar> Media i WordPress-instrumentpanelen. Vi rekommenderar att du tar bort alternativ du inte använder genom att ställa in standardvärdena till noll.
 • Komprimera bilder: Se till att komprimera dina bilder innan du laddar upp dem till WordPress. Du kan använda ett skrivbordsalternativ som ImageOptim, eller en gratis onlinetjänst som kraken. Om du redan har laddat upp dina bilder till WordPress oroa dig inte. Du kan fortfarande använda ett plugin som t.ex. EWWW eller Smush för att minska filstorlekar för bilder som redan finns i din databas.

3. Utnyttja ett innehållsleveransnätverk (CDN)

CDN: Content Delivery Network

CDN eller innehållsleveransnätverk kan hjälpa dig att förbättra din webbplatshastighet och minska laddningstiden för din WooCommerce-butik. En CDN är ett nätverk av servrar strategiskt placerade runt om i världen. Dessa används för att cachera webbplatsens innehåll för att göra det lättare tillgängligt för kunder baserat på geografisk plats. Så när en CDN cachar dina webbplatsfiler (en statisk version av dina bilder, CSS, JavaScript osv.) Gör det dem senare tillgängliga för användare närmast CDN.

Till exempel kommer kunder med en CDN att skicka en begäran till CDN-datacentret närmast dem. Så en kund i Washington kan se cachelagrat innehåll från en server i New York, medan en kund i Tokyo ser innehåll från ett Hong Kong-datacenter. På så sätt kan det geografiska avståndet, bandbreddstrafiken och laddningstiden minskas.

Dessutom är en annan fördel med att använda ett CDN att minska belastningen på din webbhotell. Genom att minska antalet HTTP-förfrågningar till dina huvudservrar minskar du risken för serverkrasch. Till exempel, om du använder ett incitament till öka webbplatstrafiken kraftigt, din värdserver kanske inte kan hantera alla nya förfrågningar utan hjälp av ett CDN.

Det finns många CDN-alternativ tillgängliga. Ett bra alternativ är CloudFlare, som erbjuder en gratis CDN-plan för personliga webbplatser. Cloudflare används till och med på denna webbplats (WPExplorer) – så att du kan se hur bra det fungerar.

4. Förminska koden

Minifierad kod

Det är inte ovanligt att webbplatser skapar och lagrar många filer. Tyvärr kan detta öka sidans belastningstider. Genom att minifiera själva koden kan du minska antalet filer och onödiga kodrader. I sin tur kan dina sidor ta mindre tid att ladda. Kodminifiering är processen för att ta bort onödiga kodrader. På så sätt körs koden fortfarande korrekt, bara på ett mer effektivt sätt. Till exempel kan kodrader vara kommentarer, blockavgränsare, vitrumstecken, nya radtecken etc. Som exempel här ser CSS-kod ut:

kropp {
marginal: 20px;
stoppning: 20px;
färg: # 333;
bakgrund: #fff;
}

h1 {
teckenstorlek: 32px;
färg: # 222;
marginalbotten: 10px;
}

Här är samma kod efter att ha förminskats:

kropp {margin: 20px; padding: 20px; color: # 333; bakgrund: #fff} h1 {font-size: 32px; color: # 222; margin-bottom: 10px}

Dessa överdrivna tecken krävs helt enkelt inte för att webbläsarspråk som JavaScript eller CSS ska läsa koden på rätt sätt. De kommer bara att sakta ner hela processen. Med andra ord betyder kortare kod mindre data för språk att bearbeta, vilket i slutändan förbättrar din WordPress-webbplatshastighet. Minifiering av koden kan göras manuellt eller så kan du använda ett gratis onlineverktyg som t.ex. MinifyCode. Medan de flesta välkodade WordPress-teman och plugins redan har förminskats, är det värt att dubbelkontrollera att dina anpassningar också är.

5. Granska dina plugins

Granska och ta bort plugins

En del av det som gör WordPress så tilltalande är det stora utbudet av plugins som är tillgängliga för att anpassa din webbplats. När allt kommer omkring är även WooCommerce själv ett plugin. Men bara för att det finns massor av plugins tillgängliga betyder det inte att du bör använda dem alla.

WordPress är open source, vilket innebär att vem som helst kan skapa nya anpassningsalternativ, teman eller plugins. Och det finns massor där ute, vilket är fantastiskt. För nästan alla funktioner som du kanske vill lägga till i din butik finns det ett plugin som kan göra det. Vissa webbägare går emellertid till extremer och installerar alla plugin-program som de tror kan vara den minsta användbara.

Även om ett rimligt antal plugins inte bör påverka din webbplatshastighet finns det några varningar.

 • Plugin-kodkvalitet: Om du använder bara ett dåligt kodat plugin kan din webbplats stoppas. Till exempel kanske webbhotell inte tillåter användare att installera den populära pluggen för Broken Link Checker eftersom det skapar ett överväldigande antal HTTP-förfrågningar. Plugins är också tredjepartsprogramvara – vilket innebär att de kan ha omfattande kod eller till och med säkerhetsrisker som du kanske inte är medveten om. Försök hitta recensioner för ett plugin, eller testa det i en scenmiljö innan du installerar på din huvudsida.
 • Duplicera plugin-funktioner: Att använda flera plugins som tjänar samma syfte kan skapa konflikter och därmed bromsa din webbplats. Till exempel behöver du inte två reglage-insticksprogram installerade på din webbplats. Om du använder reglagen väljer du bara en. På samma sätt, om du redan har installerat JetPack, kanske det inte finns något behov att också installera ett annat analytiskt plugin (eftersom webbplatsstatistik är en av JetPacks många kraftfulla funktioner).
 • Pluginstorlek: Att installera ett gäng stora eller resurstunga plugins (som en sidbyggare, premiumreglage, e-handel, livechatt och ett communityforum) kan orsaka problem. På liknande sätt kan extrem användning av plugins orsaka uppblåsning på platsen. Du har bara så mycket utrymme i din databas.

I slutändan använder du vad du behöver och bli av med alla plugins som du inte gör. Om du vill utöka funktionaliteten i din WooCommerce-butik ta dig tid att noggrant överväga nya plugins (eller möjligheten till specialutvecklade funktioner) för att säkerställa god hastighet och funktionalitet.

Inpackningstips för att optimera WooCommerce

Att implementera WooCommerce på din WordPress-webbplats är ett bra steg mot att driva en framgångsrik e-handelsbutik. Men oavsett hur bra din plattform är, kan den inte göra allt på egen hand. Det betyder att du måste optimera WooCommerce och andra webbplatselement på rätt sätt för att ge bästa möjliga kundupplevelse eller din publik.

Har du några andra tips för att optimera WooCommerce? Eller frågor om din egen WooCommerce-butik? Lämna gärna en anteckning nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map