Hur man optimerar WordPress-databasen

Varje WordPress-installation använder en enda databas för att lagra inlägg, sidor, menyer, länkar användare, kommentarer – i huvudsak alla former av textuella och krypterade data. De saker du laddar upp via Media Uploader, till exempel bilder, MP3, videor och andra filer, lagras dock inte i databasen. De lagras i mappen ‘wp_content’. Allteftersom tiden går växer WordPress-databasen i storlek och genererar lite skräpdata som blåste upp din WordPress-databas så att den blir långsammare.


Varför optimera WordPress-databasen?

Rymdbesparingar

Att underhålla och optimera WordPress-databasen är en viktig uppgift och bör inte undermineras.

Häng på, ta en säkerhetskopia nu

Innan vi fortsätter, ta en säkerhetskopia av din WordPress-databas. Se om möjligt till att säkerhetskopieringsdatabasen fungerar. När du har skapat säkerhetskopian redigerar du bara config.php-filen (som finns i WordPress rotkatalog) för att använda din säkerhetskopieringsdatabas och se till att allt fungerar.

En liten och optimerad databas klarar mycket snabbare jämfört med en stor, rörig databas. Mindre databas innebär snabbare svar på databasfrågor gjorda av WordPress, vilket i sin tur gör att din WordPress-webbplats fungerar snabbare – inte bara för besökaren, utan också för dem som skriver och uppdaterar inlägg.

Vad är “Sopardata”?

Termen “skräpdata” används för att beteckna information som inte behöver finnas i databasen. Exempel på sådan sopdata skulle inkludera:

 • Kommentarer i spamkön
 • Ej godkända kommentarer
 • Publicera revisioner
 • Papperskorgen som inlägg och sidor

Skräppostkommentarer

Av dessa påverkar skräppostkommentarer och postrevisioner databasen mest. Om din webbplats har ett måttligt antal besökare och har kommentarer aktiverade, kan du vara säker på att du kommer att se många spam-kommentarer. Akismet filtrerar automatiskt skräppost och lägger det i skräppostkön. Kommentarerna finns dock fortfarande i databasen! Och du har verkligen ingen användning för dem.

Optimera databasen

Föroptimeringsstatistik

När det gäller revisioner efter inlägget – det är lite annorlunda. När du skriver ett inlägg skapas och sparas varje gång du trycker på knappen “Spara utkast”. Speciellt för långa artiklar skriver du det delvis och sparar då och då. Föreställ dig att den totala storleken på din artikel är 50 kB och du sparar den säger 10 gånger. Det är 500KB-utrymme som konsumeras i databasen, som i själva verket borde konsumera 50 kB. Det är 450KB utrymme som slösas bort per lång artikel. Föreställ dig nu att du har 100 så långa artiklar på din webbplats. Det är 45 000 kB eller 45 MB utrymme som slösas bort i din WordPress-databas!

Hur man optimerar WordPress-databasen?

Menyplats

WP-Optimera är ett utmärkt plugin som hjälper dig att rensa och optimera din WordPress-databas. Jag har testat plugin med WordPress 3.6.1 och tyckte att det fungerade perfekt! Installera och aktivera plugin och navigera till dess huvudsakliga present i den vänstra sidofältet i admin-instrumentpanelen.

Därefter kontrollerar du alla alternativ (se bilden “Föroptimeringsstatistik” -bilden) och tryck på “Process” -knappen. Det kan ta en minut beroende på storleken på din databas och servern. Det borde troligtvis ta mer tid på en delad värdserver. När optimeringen är klar bör du få en detaljerad rapport om de värden som har tagits bort från databasen. Här är ett exempel:

Totala besparingar

Således har vi med WP-Optimize sparat 16,98 MB – det är 53,31% av den totala databasstorleken som sparats!

Ladda ner WP-Optimize

Andra coola knep

Du kan också inaktivera funktionen efter revisioner helt. Men jag rekommenderar starkt mot det, eftersom det skapar fler problem än lösningar. Om du vill inaktivera den anger du den här koden i din wp-config.php-fil:

definiera ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

Ett annat effektivt sätt att hantera skrymmande databaser är att automatiskt tömma papperskorgen med jämna mellanrum. Följande kodrader rensar automatiskt alla papperskorgen var 10: e dag. Lägg till den i din wp-config.php-fil:

definiera ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

Du kan ändra 10 till valfritt antal dagar. Detta värde måste dock vara större än 0.

Således har vi lärt oss hur man optimerar en WordPress-databas med bara några musklick. Vilket plugin använder du för att optimera din WordPress-databas? Ännu bättre, publicera en del av statistiken här när du kör detta plugin för första gången!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map