Hur man optimerar WordPress-sidfält för bättre trafik och konverteringar

Hur man optimerar WordPress-sidfält för bättre trafik och konverteringar

Att ta sig tid att optimera WordPress-sidfält på din webbplats för bättre trafik och omvandlingar bör vara en av dina främsta prioriteringar förutom att skapa tvingande innehåll för att dra nya läsare. Sidofält försummas ofta eftersom vi inte förstår deras verkliga funktion. Vi ser dem som bara tillbehör till webbsidor och inlägg. Därför ser vi inte våra sidofält som ett kraftfullt verktyg för bra användarengagemang.


I den här artikeln diskuterar jag kort vad sidofält är för och vanliga element. Jag kommer också att presentera några tips för att optimera sidofält för ett bra användarengagemang, vilket kan resultera i bättre trafik och konverteringar.

Den sanna funktionen i WordPress sidofält

WordPress-sidfält visar annan information än huvudinnehållet på en given webbsida. Dessa begränsade utrymmen finns på endera eller på båda sidor av en sida och ger ett hem för widgets som visar våra annonser, navigationsmeny, kalender, senaste inlägg, etc..

Optimera WordPress-sidfält - Att välja widgetar

Vilka sidfältwidgets som är relevanta för ditt huvudinnehåll?

Trots deras begränsade utrymme tenderar många användare dock att fylla sidofält med så många widgetar som möjligt. En anledning är att anpassa webbplatsanvändare till olika behov och preferenser. En webbplatsansvarig kanske alltså vill ha dessa widgetar tillgängliga bara om en läsare behöver dem. Dessutom är det det bekvämaste sättet att göra. I slutändan ser sidan överfull. Användare kan känna sig överväldigade med för mycket information, eller till och med tolka webbplatsen som “spammy”. Resultatet är ofta negativt – användare lämnar och kommer inte tillbaka.

Denna situation illustrerar hur WordPress-sidfält har blivit en av de mest försummade delarna av en webbsida. Därför missar du deras verkliga funktion. Det är att hålla bara de widgetar som är mest relevanta för huvudinnehållet, vilket i gengäld hjälper till att öka användarens engagemang. Vi vet alla att bra användarengagemang innebär ökad trafik och bättre chanser för konverteringar.

För att vara säker på att du inte tappar din publik och att du drar nytta av dina sidfält, här är några enkla tips för att optimera WordPress-sidfält på din webbplats.

1. Begränsa antalet visade widgetar

Ta dig tid att bestämma vilka widgetar du ska lägga i sidofältet. Det kan vara lite svårt, jag vet. Med så många WordPress-widgetar tillgängliga kan du bli frestad att bara lägga till så många du kan i dina sidfält. Ja, det är det bekvämaste sättet att göra. Du tror att det inte kommer att göra någon skada, men har du besökt en bloggsida som har flera annonser, text och standardwidgets trängda i sidofältet? Om så är fallet, hur var upplevelsen? Själv tycker jag att överfyllda sidor är överväldigande. Jag föredrar en sida som är lite mindre komplicerad att titta på och därmed belyser huvudinnehållet; och underinnehåll är ändå snyggt på plats och lättillgängliga utan att vara för påträngande.

För att hjälpa dig bestämma vad du ska placera i dina sidofält är det kanske en bra idé att titta på några av de mest populära webbplatserna och se vilka widgets de har gemensamt. Det här är exakt vad jag gjorde. Jag tittade på cirka 75 webbplatser och fick reda på att 43 av dem som hade sidofält på sina bloggsidor vanligtvis använde följande widgetar.

Vanliga WordPress Sidebar Widgets

 1. Nyhetsbrev Opt-in widget
 2. Navigationsmeny för interna länkar
 3. annonser
 4. Sociala medieikoner
 5. Populära / trender inlägg
 6. kategorier
 7. Senaste / senaste inlägg
 8. Sökformulär
 9. Handla om
 10. relaterade inlägg

Du kan naturligtvis avvika från vanlig praxis eftersom det som är viktigt är att du fattar ett beslut baserat på noggranna överväganden vad dina sidor behöver.

Viktigt: Se till att widgets inte är överflödiga

Studera noga vad varje widget är avsedd för att se till att dess funktioner är unika. Du behöver inte 5 olika sociala widgetar bara för att de alla ser något annorlunda ut. En är gott.

Använd andra widget-klara områden (till exempel sidhuvud eller sidfot)

På det här sättet tappar du inte dina widgetar i sidofältet. Du kanske också vill att en eller två viktiga widgetar ska visas samtidigt i sidofält, sidhuvud och sidfot. Användare kan enkelt komma åt dem var de än befinner sig på sidan. Annars kan du ha de viktiga widgetarna fixade, klibbiga och flytande. Mer om detta senare.

Tänk på enheterna som din målgrupp använder

Majoriteten av webbanvändare föredrar att bläddra igenom sina mobila enheter. Du vill se till att dina sidor inte ser överfulla av widgetar på små skärmar på mobila enheter. Även om de bästa WordPress-teman borde vara fullt lyhörda, kan du alltid använda din webbläsares utvecklingsverktyg (här är) Chromes guide) eller ett premiumverktyg som CrossBrowserTesting för att se och testa din webbplats. På detta sätt kan du vara säker på att optimera WordPress-sidfält på vanliga skärmstorlekar.

Optimera WordPress-sidfält - Begränsa widgetar

Du vill inte att dina sidor ser överfulla ut genom att sätta för många widgets i sidofältet.

2. Anpassa sidofält per sida eller post

För att upprepa är relevans viktigt (när du optimerar WordPress-sidfält, liksom när det gäller nästan alla andra aspekter av din webbplats). Vilka av dina valda widgetar är relevanta för en specifik sida eller inlägg? De borde vara de enda som dyker upp. Som exempel måste inte alla sidor visa den senaste inläggswidgeten; inte alla inlägg måste visa en viss författares bio; och kanske borde alla sidor ha din e-post-opt-in.

3. Använd flytande widgetar

Låt dessa viktiga widgetar (eller till och med en hel sidofält) följa dina användare när de bläddrar upp och ner på sidan. Dessa fasta, klibbiga och flytande widgetar gör det enkelt för användare att vidta åtgärder närhelst de känner behov av det. De kan göra det oavsett var de är på sidan. Inte mer bläddra upp till sidofältet eller ner till sidfoten för att få tag på de widgets som de behöver för att interagera med.

Numera har majoriteten av blogginläggssidorna fasta widgetar, mestadels länkar på sociala medier och navigeringsfält. Du kan också förvandla flytande widgets till uppmaningsknappar genom att sticka dem i ett hörn på en sida. Lägg bara till en bild i eller pop-up-animering på klick (istället för att göra dem pop-up på egen hand över huvudinnehållet).

Uppnå ditt mål att optimera dina WordPress-sidofält effektivt

Nu när du har lärt dig några av sätten att optimera dina WordPress-sidfält, låt oss titta på de saker du måste ha och göra för att uppnå dem.

Steg 1: Förstå vad dina kunder vill ha och dina affärsbehov

Du förstår vad dina webbplatsbesökare letar efter och du vet att du har vad de letar efter. Allt du behöver göra är att se till att dina sidfält leder dem när de utforskar dina webbplatser för information eller produkter de behöver. Du vill annars inte köra dem bort.

Steg 2: Välj de bästa verktygen för att skapa en mycket engagerande webbplats

Välj plugins som hjälper dig att spara tid att designa och programmera alla delar av din webbplats, inklusive sidfält. Även om du säkert kunde höja en utvecklare för att skapa något anpassat, finns det redan massor av fantastiska alternativ tillgängliga. Från ett brett utbud av plugins som finns tillgängliga i WordPress-förvaret kan du välja vad som bäst passar dina behov. Det finns plugins som är avsedda att hantera dina WordPress-sidfält och widgets med mindre kodningsarbete eller ingen alls.

Widget-alternativ WordPress-plugin

Till exempel kan ett plugin som heter Widgetalternativ, som är gratis tillgängligt i WordPress-förvaret, låta dig utföra både enkla och komplexa widgethanteringsuppgifter – från synlighetskontroll (sida, post, enheter och användarbegränsningar), styling, animering, till stöd för sidbyggare.

Optimera WordPress-sidfält - dölj eller visa widgetar

Dölj eller visa en widget enkelt på någon av dina WordPress-sidor.

En av huvudfunktionerna i widgetalternativ är dess widgetsynlighetskontroll på sidor och inlägg. Med den här funktionen kan du begränsa antalet visade widgetar till endast de relevanta, och därmed anpassa dina sidfält per sida eller post. Dessutom styr detta gratis plugin också widgets synlighet per enhetstyp – mobil, surfplatta eller skrivbord. Detta är mycket praktiskt när du måste kontrollera antalet widgets som ska visas på de små skärmarna på mobila enheter.

För mer kraftfulla funktioner (och support) överväga att uppgradera till Widget-alternativ Premie. Detta inkluderar tillagda alternativ för widgetstyling, klibbiga widgets, caching, anpassade widgetlänkar, behörighetsalternativ och mer.

Varför ska du använda ett sidfält och widgethanteringsplugin? Därför att företag skall ta innehållsskapande och produktreklam på allvar. Att utforma en webbplats i linje med varumärke och besökare i åtanke är en av dina främsta prioriteringar. Du måste hitta ett sätt att uppnå ditt mål att leverera mycket engagerande webbplatser effektivt när det gäller tid och pengar.

Det finns många WordPress-plugins tillgängliga mot en avgift eller gratis, och de flesta av dem är utformade för att låta dig hantera dina WordPress-webbplatser med mindre kodningsarbete eller ingen alls. Borta är de dagar då du måste spendera långa timmar på att programmera varje del av dina webbplatser. Dessutom är plugins med enstaka eller endast ett begränsat antal funktioner ute; allt-i-ett-plugins finns. Det beror på att använda den här typen av plugins betyder mindre pengar att spendera och ingen växling från en plugin till en annan. Så att använda ett enda plugin för att optimera WordPress-sidfält på hela webbplatsen är mycket värt det.

Steg 3: Välj en layout för funktionalitet och stil

Människor vill ha det enklaste och snabbaste sättet att få den information de behöver. När det gäller sidfält, oavsett om du väljer en 2-sidofält, en enkel-sidofält eller en icke-sidofält layout, överväga hur ett sådant val kommer att påverka den totala funktionaliteten på dina sidor. Kom ihåg att sidfält bör hjälpa webbplatsanvändare att engagera sig. Om du väljer en layout utan sidorad, se till att placera dessa widgetar eftertänksamt så att dina användare lätt kan utforska din webbplats.

Sista ord om hur man optimerar WordPress sidofält

Tack för att du läser! Jag hoppas att den här artikeln hjälper till att inse att WordPress-sidfält inte bara är tillbehör till våra webbsidor. De spelar en viktig roll för att uppnå bättre trafik och konverteringar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map