Hur man skapar delningsbart innehåll för sociala medier

Hur man skapar delningsbart innehåll för sociala medier

Vägen till den perfekta artikeln är lång. Välj ett ämne som fängslar din publik. Hitta en slående titel. Utarbeta innehållet. Läs, läs igen och läs om igen tills du är klar.


Ändå finns det en extra mil för att få jobbet gjort. En många människor bryr sig inte att gå igenom. Se till att inlägget kan delas på sociala nätverk.

“Det här är automatiskt!” Du kanske säger. Visst, alla anständiga WordPress-instanser kommer med ett plugin som hanterar det snygga för dig. Du behöver inte ens veta om Facebook Open Graph eller Twitter Cards.

Men detta är bara hälften av historien. Det kan vara okej att använda din metaana som används på nytt i sociala nätverk. Men detta är definitivt inte bra.

Ditt innehåll på din webbplats kontra sociala nätverk

Innan vi visar hur du kan göra ditt innehåll redo att delas, låt oss titta på hur dina media ser ut på din webbplats och sociala nätverk. Eftersom dessa ofta är mycket olika.

Varumärkeskännedom

Märkesvaror är viktiga. Ett starkt varumärke hjälper dig att förbättra kundlojaliteten, främja muntliga ord, få nya kunder … Varumärkesbyggande kan faktiskt vara huvudsyftet med den blogg du skriver för, eftersom det ofta är fallet för företagens bloggar.

Varumärkeskännedom

När en artikel publiceras på en webbplats hanteras varumärket av webbplatsen själv:

 • Domännamnet visas i webbläsarens adressfält.
 • Webbplatsen har ofta en toppnivånavigeringsfält som inbäddar logotypen och använder logotypens huvudfärg som bakgrundsfärg.
 • Designens unika funktioner (typsnitt, layout, etc.) gör webbplatsen lätt att känna igen genom att återvända besökare.
 • Favikonen i fliken.

Vad händer med varumärket när artikeln delas på sociala nätverk? Det är (nästan) borta.

Låt oss granska hur en delad artikel ser ut på Facebook:

Facebook delning

De viktigaste komponenterna:

 • En bild. Normalt är detta en stor bild, det allra första elementet som dina besökares Facebook-vänner märker.
 • En titel. Visad med fet stil, detta är det första textstycket som läses.
 • En beskrivning.
 • Ursprungsdomännamnet. Detta element visas med stora bokstäver och ljusgrå och förbises enkelt.

Dessa element är vanligtvis inramade med ytterligare information. Ovanför profilbilden och namnet på personen som delade artikeln, tillsammans med hans / hennes kommentar. Nedan gillar och kommentarer.

Varumärket, som var så genomgripande på webbplatsen, är nu nästan osynligt. Värsta fall: domännamnet skiljer sig något från varumärket (t.ex. “The New York Times” blir “nytimes.com”).

Utvald bild

Ett vanligt WordPress-inlägg kommer med en bild. Denna bild i en storlek passar alla tjänar olika syften. Den första av dem är ofta att gå med titeln i artikellistor, till exempel på bloggsidan. Detta skapar en lätt att bläddra listdesign, där besökaren enkelt kan upptäcka vad han är intresserad av eller vad han redan har granskat.

Den presenterade bilden visas också regelbundet högst upp på själva artikelnsidan. Det skapar en vänlig inbjudan att läsa innehållet och förhindrar att ett överväldigande textblock avvisas.

Den här bilden kan följa alla interna krav. En bred bild, säger 16: 9? Säker! En fyrkantig bild? Varför inte! En hög bild? Det skulle göra en original design!

Den visade bilden används vanligtvis som för sociala nätverk. Problemet är att regler nu fastställs av sociala nätverk. Med en vridning: sociala nätverk klagar nästan aldrig, tyst beskära den presenterade bilden för att passa deras egna krav.

Det mesta av tiden är det bra. Vänster / höger eller toppen / botten av bilden är lätt trimmad och resultatet är lika bra som om en människa hade gjort det.

Men ibland är automatisk beskärning inte rätt. Till exempel i hans intervju av Tim Ferris, Dr. Andrew Weil ser bra ut:

Autokroppning: Blogginlägg

När han delats på Facebook förlorar han en del av huvudet:

Autokroppning: På Facebook

Huvudfrågan är inte själva resultatet. Man kan hävda att resultatet är anständigt. Det verkliga problemet är den okontrollerade autopiloten: uppgiften lämnades ensam till Facebook. Vilket är olyckligt när den här artikeln delades mer än 1.000 gånger.

Titel och beskrivning

Textmässiga metadata är en annan källa till avvikelser mellan webbplatsen och sociala nätverk.

På en webbplats är det utrymme som tilldelas titeln vanligtvis obegränsat. Om du tenderar att vara fullständig kommer webbplatsen gärna att följa den.

Titel Beskrivning

Sociala nätverk är en annan historia. Facebook begränsar titeln till två rader, avkortar och lägger ellips till för långa titlar. Detta måste kombineras med plattformar: stationära webbläsare drar nytta av större skärmar än de ursprungliga apparna för smartphones.

Facebook Desktop Annotation

Facebook Mobile Annotation

Är detta en kritisk fråga? Antagligen inte. Men det som inte är normalt är att ha en titel trunkerad utan att du vet om den.

Beskrivningen är en annan textinformation som kan användas för att ta med ytterligare information. Facebook visar det:

Artikel Facebook Dela

Men LinkedIn gör inte:

Artikel LinkedIn Dela

Därför borde en B2B-blogg, som är mer sannolikt att delas på LinkedIn, bättre använda långa titlar för att dra nytta av det tillgängliga utrymmet och lägga lite ansträngning i en beskrivning som sällan kommer att ses.

Gör ditt varumärke synligt när besökare delar ditt innehåll

Det var det för problemen. Tid för lösningar! När ditt innehåll har delats på sociala nätverk, så tvättas ditt varumärke bara bort. Det finns emellertid ett utrymme för fritt yttrande att dra fördel av: bilden.

Låt möta det. Utvalda bilder är ofta oinspirerade. Inte illa, verkligen inte. Men de saknar originalitet, vilket gör dem obemärkta i ett hav av liknande bilder.

Sociala aktier utan varumärke

Om du inte revolutionerar fotografiets konst kan en sådan bild åtminstone bära ditt varumärke:

Sociala aktier med varumärke

Även om detta inte gör bilden mer tilltalande, är WPExplorer-logotypen nu synlig. Tillfälliga användare av sociala nätverk har en chans att märka den, inse att de såg den här logotypen tidigare eller till och med ge den här artikeln några sekunder eller uppmärksamhet eftersom de tidigare varit engagerade med WPExplorer.

Berättelsen behöver inte sluta där. Även om du fortfarande använder vanliga fotografier kan du ge dina presenterade bilder en identitet. När de visas av sociala nätverk blir WPExplorer-artiklar plötsligt dessa mörkblå-gråa bilder med en vit logotyp i det nedre vänstra hörnet. Personer som blivit utsatta för denna design några gånger kanske väl börjar märka den, även när den snabbt rullas bort.

Hur man skapar delbara bilder för dina inlägg

Liksom de flesta saker finns det ett hårt sätt och ett enkelt sätt att lägga till din varumärkesidentitet för att posta bilder.

Manuellt (det hårda sättet)

Visst, att implementera dessa metoder är inte raketvetenskap. Bilder kan redigeras, antingen av en entreprenör eller dig själv. Artiklar kan delas innan de officiellt publiceras och granskas med en iPhone.

Är du redo för en bildredigeringssession? Ta din presenterade bild, skjut upp din programvara eller tjänst som du föredrar och skapa dedikerade storlekar:

 • Facebook och LinkedIn förväntar sig en bild på 1200 × 630. En mindre bild kan ha mindre kvalitet på högupplösta skärmar. En större bild kanske inte behandlas alls. En bild som inte har det förväntade förhållandet 19.1: 10 kan beskäras eller generera en helt annan layout när den delats. Tänk på att Facebook förlitar sig på Open Graph, som är den schweiziska arméns kniv av sociala metadata. De flesta tjänster letar efter dem och tillämpar sina egna begränsningar. Det är viktigt att hålla sig till Facebook förväntningar, som är de facto standard.
 • Twitter verkställer inte en strikt upplösning, utan ett förhållande på 2: 1 med minsta och maximala storlekar. 1500 × 750 är bra, även om du kanske vill ha en mindre bild.
 • Pinterest är mer komplicerat. Den behöver 600 × 600 kvadratiska bilder. Eller höga, 600 × 900 bilder. Egentligen är allt som faller mellan 1: 1 och 2: 3 okej. Åh, och mycket höga, 600 × 1260 bilder stöds också. Dessa format uppdaterades 2018, så tidigare antaganden kan nu vara föråldrade.

Nu när du har dina bilder är det dags att redigera dem för att lägga till ditt varumärke. En i taget. Detta borde vara enkelt och tråkigt på samma gång. Särskilt om du tänker på att den här åtgärden måste utföras minst två gånger, eftersom Facebook och Twitter kräver bilder med olika förhållanden.

Huvudfrågan med denna strategi är tiden. Att skriva en artikel är redan en lång, tidskrävande och energikrävande process. Vi vill säkert inte lägga till ytterligare ett steg.

Automatiskt (det enkla sättet)

Hur skapar du märkesbilder effektivt? Det finns massor av fantastiska sociala medier WordPress-plugins, de lägger helt enkelt till en “dela” -knapp på din webbplats. De hjälper dig faktiskt inte att formatera och optimera dina inlägg för att dela.

Det är här ett WordPress-plugin blir praktiskt. Specifikt Resoc Social Editor för WordPress som automatiserar det mesta av processen och låter dig hantera den manuella delen på några sekunder.

Resoc Social Editor är en alternativpanel som ligger under din vanliga posteditor. Du kan tänka på det som en WYSIWYG (“Vad du ser är vad du får”) redaktör för sociala nätverk.

Resoc Social Editor för WordPress

Designa en överläggsbild en gång för alla och applicera den på din presenterade bild med två klick. Eller gör det som standard så att dina sociala bilder automatiskt märkes.

Resoc Social Editor Overlay

Facebook autokroppning är inte så bra med den aktuella bilden? Dra bara bilden eller zooma in / ut den med musen. Inget behov av ett externt verktyg.

Resoc Social Editor Autokroppning

Titel- och beskrivningsutgåva är inte gissningar längre. Du kan se hur din artikel kommer att se ut på stora plattformar medan du skriver.

Resoc Social Editor Titel och beskrivningar

Slutsats

När du skapar delbart innehåll för sociala medier är “tillräckligt bra” de facto kvalitetsstandarden. Detta är inte förvånande när att nå ”utmärkt” kräver betydligt mer tid och ansträngningar.

Resoc Social Editor för WordPress förändrar affären. När dessa uppgifter är semi- eller helautomatiserade blir det lätt att göra dina artiklar enastående när de delas på sociala nätverk.

Numera kan detta lätt bli en differentierare. Med så många vardagliga stockfoton som används som presenterade bilder räcker den enkla förändringen med att lägga till din logotyp för att generera uppmärksamhet eller till och med märkesmedvetenhet genom repetitiv exponering.

För att göra det första steget ännu enklare designar Resoc-teamet ditt överlag för märkesidentitet gratis. När plugin-programmet har installerats redigerar du ett inlägg, klickar på “Skapa nytt överlägg”, sedan “Gör din GRATIS varumärkesöverlägg”, et voilà!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map