Hur man skapar en onlineportfölj med WordPress

Att sätta ihop en portfölj är viktigt för studenter som ansöker om vissa utbildningsprogram eller som är redo att börja på sin karriär. Många arbetsgivare eller klienter (eller universitet, om det är för ett skolprogram) ber om arbetsprover som en del av anställningsprocessen (eller acceptans), eftersom det är ett sätt för dem att se vad du kan göra och vilken typ av arbete du har gjort tidigare. En portfölj är det bästa sättet att presentera dessa prover och hålla dem redo att visa upp.


I den här artikeln kommer vi att fokusera på fördelarna med att ha en portfölj och använda WordPress för att skapa portföljer som gör ditt jobbsökande till framgång. Så låt oss komma igång!

Varför ha en online-portfölj?

Med tekniska framsteg och nästan alla som använder internet, håller fler och fler studenter elektroniska kopior av sina portföljer online och till och med skapar webbplatser för att hysa dem. Att använda en onlineportfölj kan göra det lättare för dig när du kommer igång i din karriär:

 • Onlineportföljer blir en del av din övergripande online-närvaro, särskilt om du inkluderar länken i dina sociala medieprofiler så att potentiella arbetsgivare, kunder eller kunder lätt kan hitta ditt arbete när de söker efter dig.
 • Det är lätt att tillhandahålla en länk till din webbplats och du behöver inte oroa dig för filstorlekar för e-postbilagor eller skicka ett stort fax.
 • Du kan inkludera länken på ditt CV, så att anställa chefer vet exakt var de kan hitta ditt arbete.

Att ha en onlineportfölj visar också potentiella arbetsgivare att du kan använda minst ett innehållshanteringssystem och känner till hur webbplatser fungerar. I en tid då människor i alla åldrar och kompetensuppsättningar söker jobb kan detta ge dig en fördel jämfört med andra sökande.

Komma igång med WordPress

Att använda WordPress för att skapa din onlineportfölj är ganska enkelt. Om du redan har ett konto med WordPress.com, kan du överväga att byta (eller åtminstone lägga till en ny webbplats) till det självhostade WordPress.org – det är mycket mer mångsidigt när det gäller anpassning och du har mycket större kontroll över hur din webbplats ser ut och fungerar.

Även om du är helt ny inom WordPress rekommenderar vi att du börjar med självhotell. Det finns en liten månatlig hostingavgift och en årlig domänregistreringsavgift, men de extra kostnaderna och ansvaret är värda att ha full kontroll över din portföljsida. Det finns också en bonusaspekt: ​​Att registrera ditt domännamn betyder att du inte kommer att ha underdomänet .wordpress.com, så din webbadress kommer att se mer professionell ut.

Kostnader kan vara en enorm faktor för studenter, så när du forskar värdföretag, kolla om de har specialpriser för studenter. Bluehost och SiteGround är två som erbjuder studentplaner.

När du väljer ditt domännamn (namnet på din webbplats) är det bäst att använda ditt eget namn – det är mer troligt att det dyker upp i sökningar. Du kanske vill överväga att använda en tagline också för att göra det mycket tydligt vad din webbplats handlar om.

Välja ett portfölj WordPress-tema

Välj sedan ett tema för din webbplats. Ett grundläggande bloggtema kommer förmodligen att uppfylla dina behov, men om du vill göra din portfölj sticker ut bör du ha ett tema som är utformat för att visa upp portföljinnehåll. Vi har en lista över några av våra favoritportfölj temaporteføljer WordPress teman.

Gratis teman är ett bra sätt att börja, men de har i allmänhet inte de extra funktioner eller anpassningsalternativ som du hittar i ett premiumtema. Om du vill skapa en professionell onlineportfölj bör du överväga att uppgradera till ditt temas proversion (om tillämpligt) eller köpa ett premiumtema, som kan variera i pris från $ 2 till $ 199. Teman kan köpas från flera onlinemarknader, som ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Temabönor, Eleganta teman och så många andra.

Här är bara några av våra favoriter:

Totalt Boxed Portfolio WordPress Theme Demo

Total är vårt bästa val på grund av det enkla att använda, kraftfulla alternativ och flexibilitet. Medan detta tema är ett multifunktionellt drag & drop-tema gör den inbyggda portföljen det bra för att skapa en online-samling av ditt arbete. Och det finns många demos att välja mellan som du kan använda för att komma igång.

löken portfölj wordpress tema

Lök av Shindiri Studio är ett slående portföljtema med flera layouter. Välj ett rutnät, murverksnät, klibbig eller byråstilportfölj för att visa dina projekt.

Mesa Free WordPress Theme

Mesa är ett gratis bloggtema för murlay-layout som lätt kan användas för en onlineportfölj. Med stöd för bilder, gallerier, ljud, video och citat är detta tema ett bra gratis sätt att visa dina media online.

Vong Portfolio - Responsive Portfolio WordPress Theme

Norr från Array Themes är ett fantastiskt alternativ för att bygga en onlineportfölj. Detta tema har allt du behöver, inklusive en användbar blogg, fantastisk portfölj och enkla sidor (arkiv, kontakt och full bredd) för att presentera din kropp.

Gallery Pro Theme

Gallery Pro från StudioPress är ett bra alternativ om du älskar att använda Genesis-ramverket. Detta rena, minimala och naturligtvis moderna tema är ett enkelt sätt att lägga till din bio och din portfölj till din WordPress-webbplats.

Ananas gratis WordPress Theme

Ananas är ett enkelt gratis bloggtema med en enkel layout i en kolumn. Den minimala designen av detta tema är perfekt för att visa upp ditt senaste verk när du producerar det, och eftersom temat stöder flera medieformat (bild, ljud, video, offert) och innehåller grundläggande designalternativ kan du låta ditt arbete lysa.

Använda ett portföljplugin

Ett annat alternativ, om du inte gillar något av portföljtema, är att lägga till ett portfolio-plugin. Det finns massor av gratis portföljplugins i WordPress-arkivet som du kan använda för att lägga till en portfölj till nästan alla teman. För att lägga till ett plugin, gå till plugins i din administratörsmeny och klicka på Lägg till ny för att bläddra i dina gratisalternativ.

Det finns också så många fantastiska premiumportfölj-plugins som har fler funktioner och funktionalitet än deras fria motsvarigheter. Vi har pratat om WordPress-plugins tidigare, men om du missade det här är några av våra fav-plugins:

essentiellt nätportfölj wordpress plugin

Väsentligt rutnät av themepunch är en av de mest sålda portföljen plugins, och med goda skäl. Med detta plugin kan du skapa valfri stil för portföljrutor genom att använda de medföljande layouterna, raderna & kolumnalternativen, innehållskällor, animationer, förbelastare, skinn, anpassade färger och så mycket mer

media rutnät portfölj wordpress plugin

Media Grid av LC Web är ett bra alternativ som ger dig obegränsade layouter. Använd den visuella rutnätsbyggaren för att ordna dina foton, videor, länkar och ljudfiler i helt responsiva rutnät.

instagram journalportefølje wordpress plugin

Instagram Journal by C Rivers är ett unikt portfolio-plugin som drar dina portföljbilder från något de flesta av oss redan använder – Instagram. Klicka på pågående bilder av dina nuvarande projekt och lägg till dem i din webbplatsportfölj med detta plugin!

Att välja ditt innehåll

Innan du börjar lägga till innehåll i din portfölj, se till att du vet vad du vill inkludera! Eftersom du kanske inte har gjort mycket professionellt arbete inom ditt område ännu, är det bra att använda akademiska artiklar, klassprojekt eller presentationer och alla samhällstjänstprojekt du har gjort. Om du har en CV eller CV kanske du också vill skapa en sida för det.

Försök att ta med prover som är relevanta för fältet du anger. Om du är författare, använd skrivprojekt och publikationer. Om du är en konstnär eller ingenjör, eller om du är inom en bransch som snickeri, ladda upp bilder av saker du har designat, skapat, byggt eller fixat. Forskare kan tillhandahålla laboratorierapporter. Revisorer kan inkludera finansiella rapporter och analyser. Du får idén.

När du lägger till dina arbetsprover, skriv upp en kort beskrivning av var och en för att ge något sammanhang. Du kanske vill förklara vad projektet var och hur det gav (eller skulle ge) en fördel till någon eller på annat sätt bidra till fältet. Här är ett enkelt exempel tillsammans med en länk till det överförda dokumentet:

worksampledescription

Blir inte för galen med antalet prover du laddar upp. Din portfölj kommer att växa som du gör, så känn dig inte som om du behöver massor av fyllmedel. Välj dina bästa projekt, 10-15 är gott och ordna dem i kategorier efter projekttyp. Detta underlättar för arbetsgivarna att hitta relevanta prover.

Ladda upp prover

Det är inte svårt att ladda upp dina arbetsprover till WordPress, men mängden tid och ansträngning som berörs kan variera beroende på formatet på dina prover. Om du har elektroniska kopior eller bilder är du inställd. Om du inte gör det, måste du skaffa några.

Hårkopior av papper, rapporter och tryckta foton kan skannas in som PDF-filer. Ta digitala foton av fysiska föremål som målningar eller skulpturer. Musik och videor kan spelas in eller redigeras till digitala format. Oavsett vad du väljer att ladda upp, se till att filerna sparas på en plats som är avsedd för arbetsprover, så att du vet exakt var du kan hitta dem.

När du har dina digitala kopior redo är det dags att ladda upp! Logga in på ditt WordPress-konto och gå till din Admin-sida. Navigera till ditt mediebibliotek och välj Lägg till ny:

lägg till media

På skärmen Upload New Media kan du helt enkelt dra och släppa filer till rutan eller klicka på Välj filer för att bläddra efter filer som ska laddas upp.

Lägga till prover i din portfölj

Nu när du har installerat ditt tema eller plugin och dina prover (och andra filer) laddats upp kan du lägga till ditt arbete i din portfölj. Navigera till portföljsidan i Admin och klicka på Lägg till ny. Detta öppnar textredigeraren.

newportfoliopost

För de flesta teman och plugins är det lika enkelt att lägga till ett nytt portföljinlägg som att lägga till ett blogginlägg. För de flesta portföljer lägger du till en posttitel, beskrivning och visad bild som normalt. Men du kan ha ytterligare fält tillgängliga för att ange extra information om ditt prov för plats, datum, sammanhang, etc. Vissa teman med portföljer, som Total, kan till och med innehålla gallerimetaboxar där du kan ladda upp alla dina galleri eller skjutbilder för ditt inlägg.

galleri-meta-box

När all information du behöver har fyllts i klickar du på Publicera. Ta-da! Du har nu lagt till ett arbetsprov till din WordPress-portfölj. Upprepa dessa steg för varje prov du vill lägga till.


Att presentera ditt bästa arbete i en portfölj är viktigt för att göra ett gott intryck när du söker jobb eller akademiska program. Om du använder en onlineportfölj hjälper du dig att skilja dig ännu mer ut och nå en bredare publik – och WordPress är ett av de bästa verktygen för att göra det. Det finns massor av resurser för att sätta ihop en fantastisk portfölj, så ha kul!

Har du skapat en onlineportfölj tidigare? Tänker du på att skapa en? Dela dina tips eller ställa frågor i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map