Hur man skapar en reklambok för din WordPress-webbplats (i fyra steg)

Hur man skapar en reklambok för din WordPress-webbplats (i fyra steg)

Du kanske har lekat med idén att skriva en e-bok ett tag, men du har inte kommit åt det ännu. Att skapa en e-bok är ju för svårt och tidskrävande, rätt?


Medan du sätter ihop en kampanj e-bok är ingen promenad i parken, kan du göra det om du tänker på det. Vidare har publicering av en e-bok många fördelar, som att göra det möjligt för dig att marknadsföra din webbplats och etablera dig som en myndighet inom ditt område.

I den här artikeln har vi satt ihop en fyrstegsprocess som hjälper dig att skapa din första kampanj e-bok, som täcker allt från planering till publicering. Låt oss dyka rätt in!

Steg 1: Välj rätt verktyg

Det första steget i skrivboken är att hitta rätt verktyg. Att skriva en e-bok är mycket annorlunda än ett vanligt blogginlägg ur formateringssynpunkt, så du måste hitta verktyg som kan hjälpa dig att ta itu med den aspekten, liksom vissa andra. Med det i åtanke sätter vi en kort lista över våra favoritskrivverktyg, uppdelade i fyra kategorier för din fördel.

1. Skriva och redigera

 • Microsoft Word. Du är förmodligen redan bekant med den här. Det är ett av de bästa verktygen för brainstorming och skrivning av alla typer av innehåll. Dessutom gör det det möjligt för dig ställa in komplexa makron att hantera upprepade uppgifter, vilket kan vara en betydande tidsbesparing.
 • Google Dokument. På papper, Google Docs liknar Microsoft Word, med undantag för dess överlägsna samarbetsfunktioner. Om du arbetar med en redaktör och du måste hålla dig uppdaterad och ändrade, bör det här verktyget ligga uppe i din gränd.

2. Formatering och konvertering

 • PublishXpress. PublishXpress erbjuder sömlösa konverteringar till .epub och .mobi format. Allt du behöver göra är att ladda upp din källfil, välja ett omslag och klicka på Konvertera knapp.
 • Anthologize. Anthologize är ett WordPress-plugin som konverterar WordPress-inlägg till PDF-filer med bara några klick.

3. Allt-i-ett-verktyg

 • Pressbooks. Detta kraftfulla WordPress-plugin gör det möjligt för dig att planera, skriva, redigera, formatera och publicera e-böcker direkt från din instrumentbräda.
 • Kaliber. Denna stationära app erbjuder en fullständig serie funktioner för att skriva, formatera, publicera och till och med konvertera e-böcker mellan flera filtyper.

4. WordPress-verktyg

 • PDF & Print av BestWebSoft. Vad ska du erbjuda premium- eller gratisinnehåll på din webbplats som pdf? Detta gratis plugin lägg till PDF- och Print-knappar till dina inlägg så att dina läsare enkelt kan ladda ner eller skriva ut ditt innehåll för senare läsning.
 • Enkel PDF-exportör. Behöver du exportera alla eller dina inlägg, eller alla av en anpassad inläggstyp? Denna kostnadsfria plugin-bulk exporterar dina inlägg till en enda PDF-fil vilket gör processen snabb och enkel.

Steg 2: Börja skriva din kampanjbok

När du hittat rätt verktyg är det dags att rulla upp ärmarna och börja skriva. Denna fas kan vara lång och den kan bli frustrerande, så det är viktigt att du håller dig till en process som fungerar för dig. Med detta i åtanke, så här vi hantera långa skrivuppgifter:

 1. Välj ett ämne. Detta är ett personligt beslut, men för bästa resultat bör du välja ett ämne som du är passionerad och kunnig om.
 2. Forskning. Undersök ditt ämne och börja fundera över vilken information som kommer att göra det till din e-bok.
 3. Sätt ihop en disposition. När du har undersökt dina idéer grundligt skapar du en översikt för ditt projekt. Det finns inga hårda och snabba regler för att göra det, men du kan alltid leta efter en mall för att komma igång.
 4. Skriv ditt första utkast. Sätt dig ner och börja skriva – beroende på din personliga smak kan detta steg innehålla generösa mängder kaffe. Du kanske vill undvika redigering i detta skede eftersom det kan bromsa ner dig.
 5. Redigera och polera utkastet. Helst bör du ta en liten paus mellan att slutföra ditt första utkast och redigera det. Leta efter idéer som du kan ha missat, upprepning av ord, problem med flöde och naturligtvis grammatiska misstag och skrivfel.
 6. Korrekturläs. Det här steget hanteras bäst av ett nytt par ögon, så du bör tänka på att lägga ut det till en redaktör. En bra redaktör bör fånga allt du missade under föregående steg.
 7. Publicera din e-bok. Vi talar mer om hur du publicerar din e-bok vidare, så fortsätt att läsa!

När det gäller att skriva innehåll med långt format som en e-bok, lönar det sig att vara så strukturerat som möjligt, och att dela upp processen i flera steg kommer att göra strävan mycket mindre stressande än att hantera den utan att det är en plan.

Steg 3: Formatera din e-bok

En skärmdump av ett e-bokomslag.

Ett exempel på ett attraktivt e-bokomslag.

När du är klar med att skriva din e-bok är det dags att arbeta med dess layout och formatering och sedan konvertera dokumentet till önskad filtyp. Att få formateringen för din e-bok rätt är avgörande så att den visas korrekt över alla typer av skärmar, särskilt de i små formfaktorer.

När du är nöjd med din e-boks layout och format måste vi konvertera den till en lämplig filtyp för att minimera kompatibilitetsfel. Dessa är de mest populära e-bokfilformat för närvarande:

 • PDF: Denna filtyp är oerhört vanligt tack vare dess brett sortiment av kompatibilitet.
 • Mobi: Mobipocket (eller mobi) -Formatet är idealiskt om du behöver göra komplexa innehåll med lätthet och flexibilitet.
 • ePub: Detta populära e-bokformat erbjuder en gedigen upplevelse och stöds av de flesta läsningsprogramvara.

Av dessa tre är PDF det överlägset mest populära formatet tack vare sitt mainstream-stöd. Men i dag har de flesta människor troligen tillgång till läsningsprogramvara som stöder ett brett spektrum av filtyper, så du behöver inte välja PDF som standard om kompatibilitet är ditt huvudsakliga problem.

Steg 4: Ladda upp och publicera din e-bok

Efter allt hårt arbete är allt som återstår att publicera din e-bok och vänta på att de glödande recensionerna börjar hälla in. Det finns två huvudalternativ när det gäller publicering, så låt oss kolla fördelarna med var och en för att hjälpa dig göra ett beslut.

Själv publicera din bok

Ditt första alternativ är att självpublicera din bok. Det betyder att du inte behöver gå igenom en distribuerande agent, och det är så enkelt som att ladda upp e-boken till din WordPress-webbplats och slå på Publicera knapp. Självpublicering kan vara den bästa vägen om du arbetar med en begränsad budget, eller om du inte vill dela dina vinster med en online-distributör. Dessutom gör det möjligt för dig att behålla kontrollen över hela processen, vilket kan spara dig mycket huvudvärk.

Använda Enkla digitala nedladdningar (EDD) plugin, du kan hantera hela processen direkt från din WordPress instrumentbräda. Faktiskt. vi har till och med en hel Easy Digital Downloads-guide som leder dig igenom processen med att ställa in din onlinebutik för första gången.

Easy Digital Downloads-plugin.

Om du vill erbjuda din e-bok gratis, Gratis nedladdningar tillägg för EDD gör att du kan göra det utan att tvinga köpare att gå igenom den vanliga kassaprocessen. Istället, allt de behöver göra är att leverera sin e-post i utbyte mot din e-bok.

Kontakta en distributör

Det andra alternativet när det gäller publicering är att använda en e-bokdistributör. Med en distributör laddar du bara upp din e-bok, ställer in ett pris och ler dig tillbaka medan de gör allt hårt arbete åt dig (i utbyte mot en avgift, naturligtvis). Några av våra favoritdistributionstjänster inkluderar SmashwordsDraft2Digital, och Amazon Kindle Direct Publishing.

Om du inte har tid att hantera alla detaljer i att publicera din e-bok, kan rätt distributionstjänst ta en stor belastning från axlarna. Tänk dock på att de flesta tjänster har sina egna riktlinjer, och du måste ta itu med dem för att uppdatera din e-bok och ta emot betalningar. Om du inte har något emot de små nackdelarna, överväg alltså alternativet.


Att publicera en e-bok kan vara en frustrerande strävan om du inte vet var du ska börja. Att ta itu med projektet med en solid plan i åtanke bör dock hjälpa dig att avsluta snabbare och spara mycket huvudvärk.

Här är de fyra huvudstegen för att få din första kampanj e-bok skriven och publicerad:

 1. Hitta rätt verktyg för jobbet.
 2. Sätt dig ner och skriv.
 3. Formatera din e-bok.
 4. Publicera din e-bok på din webbplats eller med hjälp av en distributionstjänst.

Hur hanterar du komplexa skrivprojekt som reklam e-böcker? Dela dina erfarenheter med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map