Hur man skapar en WordPress-webbplats för små företag

Hur man skapar en WordPress-webbplats för små företag

Har du fattat beslutet om att starta en webbplats för små företag? Det är verkligen viktigt att inse behovet av att skapa en stark online-närvaro, och ett av de bästa sätten att göra detta är med en liten WordPress-webbplats. Varför WordPress? Eftersom WordPress är perfekt för småföretag! Detta ger ditt företag en solid bas och en god chans att avslöja sin potential till fullo på webben. Med WordPress är det enkelt att bygga ditt varumärke, marknadsföra ditt företag online och etablera din identitet genom det kvalitetsinnehåll som din webbplats erbjuder.


Medan din webbplats bör vara lättillgänglig för din målmarknad och vänligen se deras estetiska preferenser. Det borde också berätta historien om ditt varumärke, skilja sig från konkurrenterna och presentera sig för potentiella kunder. Takeaway här är att genom designen du implementerar och innehållet du skapar ditt lilla företag ska kunna kommunicera till kunder att du är en pålitlig, trovärdig resurs.

Hur ska du nu bygga en WordPress-webbplats för ett litet företag? Här är några viktiga steg och tips för att komma igång.

Ställa in din webbplats: det mycket början

Om du känner dig överväldigad med de första stegen för att ställa in din egen webbplats, kan du bara läsa om så hjälper vi dig. Tänk väl på din framtida webbplatss utseende, det är funktionella funktioner, titel och så vidare. Du kan utrusta din WordPress-webbplats med alla ovanstående och hålla ett öga på målmarknaden för ditt företag, sökmotorer och ditt märkes särdrag..

Hitta bra värd

WordPress Hosting

Kärnan i varje webbplats är bra värd. Eftersom du bygger en WordPress-webbplats för ett litet företag rekommenderar vi att du hoppar över delade eller grundläggande molnhotellplaner och går efter något hanterat. Vi rekommenderar att vi tittar på svänghjul, Kinsta eller WP Engine (vilket WPExplorer använder). Alla dessa tre företag erbjuder topp-to-line, fullt hanterad WordPress-värd. Det betyder att de tar hand om din server hårdvara, programvara, säkerhet och mer för dig så att du kan fokusera på att bygga upp ditt företag.

Välj och registrera ett domännamn

Tillsammans med värd för ditt lilla företag kommer WordPress-webbplats också att behöva ett domännamn. Men inte bara något gammalt sammansatt namn kommer att göra. Domännamnet på din webbplats ska vara både märkbart och minnesvärt. Varför är det så viktigt? Eftersom ett domännamn representerar ditt företag och ofta bildar en persons första intryck av dina tjänster. Det är därför det måste vara relevant för ditt varumärke och minnesvärt för besökare. De bör komma ihåg det och komma tillbaka till din webbplats om och om igen.

Templatemonster Branding

Exempel: Template branding

Här är en kort lista över saker att tänka på för att välja ett korrekt domännamn:

 1. Håll den kortfattad. Ett domännamn på cirka tre eller fyra ord kommer att hålla folks uppmärksamhet och vara lätt att komma ihåg.
 2. Använd inte bindestreck eller nummer för ditt domännamn. Poängen är att människor ofta glömmer att inkludera bindestreck eller sätta dem på fel plats när de skriver eller delar ett domännamn. När det gäller siffrorna är människor ibland förvirrade, de är inte säkra på om numret är stavat eller det ska anges i den numeriska formen. Du vill inte att folk ska komma till fel webbplats på grund av att man sätter bindestreck eller nummer i domännamnet för ditt företag, gör du?
 3. Gör det enkelt att uttrycka, skriva och stava. Genom att göra ditt domännamn enkelt kommer du att öka sannolikheten för att det delas. Människor borde ha lätt för att säga högt, skriva eller stava ut.
 4. Se till att ditt domännamn är lätt att komma ihåg och koppla till ditt varumärke. Allmänheten kommer att hitta dig online och dela dig med andra med hjälp av domännamnet. Därför måste det vara relevant för ditt varumärke och perfekt representera det. Och glöm inte att det borde vara relativt enkelt att komma ihåg efter att ha sett eller hört. Avsluta ditt märkbara domännamn med ett välbekant tillägg. Tillägget “.com” är förmodligen det mest kända (75 procent av befintliga domännamn). Överväg att avsluta ditt med det och göra det lättare för människor att komma ihåg även när tiden går.

GoDaddy $ 0,99 domännamn

Få ditt nya domännamn från GoDaddy för mindre än en dollar (för det första året) när du använder vår länk! Det är en bra tid att rebrandera eller starta en ny blogg och spara på din fantastiska nya URL.

Skaffa en domän från GoDaddy

Logotypdesign

Precis som webbplatsens domännamn är företagslogotypen en del av din varumärkesidentitet. Det hjälper också människor att komma ihåg dig. Vill du ha en fantastisk logotyp på ditt WordPress-hemsida för små företag och göra ett varaktigt intryck på dina användare? Vad gör en bra logotyp? Aspekterna kommer att variera beroende på bransch och typ av verksamhet du befinner dig i. Det finns dock några vanliga element för alla logotyper som vill få statusen som en bra logotyp.

Templatemonster: Logotyper

Exempel: Shopping-logotypmall

Din logotyp ska vara relaterad till ditt märke eller din produkt

Missförstå inte – din logotyp behöver inte nödvändigtvis visa den produkt du erbjuder, men den behöver förhålla sig på något sätt till vad ditt varumärke handlar om. Du kan inkludera ett element som ger en ledtråd om ditt varumärkes personlighet, värderingar, hur ditt företag fungerar, vad du erbjuder kunder osv..

Avviker från tävlingen

Din logotyp ska se annorlunda ut, både i design och färgschema, från dina konkurrenter. Om din logotyp liknar din tävling kan detta förvirra konsumenterna och förhindra dem från att urskilja ditt varumärkes identitet i deras sinnen.

Din logotyp ska vara lämplig för placering på webben

Din logotyp kommer att visas på många sätt, på flera kanaler, både digitalt och på tryck. Du måste se till att din logotyp ser helt perfekt överallt, vare sig det är din webbplats hemsida eller ditt visitkort. Detta innebär att använda en högkvalitativ och näthinneklar png, svg eller till och med ikonsteckensnitt.

Ingen distraktion

Din logotyp ska sömlöst smälta in med resten av ditt småföretag WordPress-webbplatsens estetik. Det får inte distrahera användaren från dess innehåll och design. Så håll din logotyp tillräckligt enkel för att låta den fungera i ditt varumärkes fördel.

Gör din webbplats mobilvänlig

Lyhördhet är inte något valfritt eller coolt att ha på din webbplats för små företag. Detta är bara en måste-ha funktion. Vet du hur många internetanvändare som äger en smartphone? 80 procent! Tror du att smartphoneägare vill kunna komma åt din webbplats från sina mobila enheter? Naturligtvis vill de ha det.

Du måste ta hand om bekvämligheter för mobilgadgetälskare och göra deras upplevelse på din webbplats utmärkt. Din WordPress-webbplats för småföretag ska vara korrekt formaterad för sin skärm och fullt fungerande. Vi rekommenderar att du använder Google Search Consoles mobilvänliga test för att kontrollera om dina webbsidor är mobilkompatibla. Om din webbplats inte uppfyller användarna av mobilgadgetanvändare förväntas den förlora trovärdigheten och folk kommer inte att besöka den senare.

Zoomin Fotograf Portfolio WordPress Theme

Du kan naturligtvis välja en responsiv webbplatsmall, som Zoomin-temat som visas ovan. Du kan kolla in demot på olika enheter du har till hands för att vara säker på att den verkligen är lyhörd. Eller om du redan har ett tema du älskar, använd våra tips för att göra WordPress mobilvänligt.

Optimera din webbplats: Inledande steg

När du tagit de första stegen för att skapa din WordPress-webbplats för småföretag bör du lägga in lite extra tid och optimera den. Här är några viktiga sätt att utforma din webbplats för dina läsare.

Utveckla innehåll

När du utvecklar en WordPress-webbplats för ett litet företag ska du tänka på SEO från början. Allt ditt innehåll, såväl som marknadsföringsinsatser, bör fungera för att driva din webbplats till toppen av sökmotorens ranking så att den kan ses av fler online.

Yoast SEO-plugin

Behöver du hjälp med din SEO på plats? Yoast är ett av de bästa plugins som du kan installera för att optimera webbplatsens innehåll. Yoast SEO innehåller extra alternativ för xml-webbplatskartor, optimering av sidtitel, SEO-checklistor för innehåll och mer.

Erbjudande värde

Allt innehåll som du utvecklar och publicerar på din webbplats måste lösa besökarnas problem eller ge dem vad de vill eller behöver. Gör din webbplats till en ledande resurs i din nisch med relevant, pålitlig information. Var inte bara en plats till för att hitta fluff eller samma material som finns tillgängligt någon annanstans.

Bonustips: Du kan använda förtroendesignaler som vittnesmål, sociala länkar, trustmarks, ssl och mer för att visa kunder och nya besökare att de kan lita på din webbplats.

Välj kvalitet

Vi vet att det verkar uppenbart, men innehållet som publiceras på din webbplats måste vara av hög kvalitet och fritt från felaktigheter, skrivfel och dålig grammatik. Plagier inte heller – ta dig tid att skapa ditt eget innehåll från början. Om din webbplats innehåller fel eller ursprungligt innehåll kan du tappa besökarnas förtroende och förmågan att rangordna i sökmotorer.

Fokusera på nyckelord och fraser

Använda sig av ordentliga nyckelord och fraser på hela din webbplats. Detta hjälper till att optimera det för sökmotorer och få det att visas på fler sökresultatsidor. Med andra ord kommer relevanta sökord att se till att din webbplats visas i sökningar hos sin målgrupp.

Högupplösta bilder

En webbsida som bara innehåller text är svår att ta upp. Användaren förlorar snabbt koncentrationen. Även om texten är skriven av en expert och innehåller användbar information kommer en sällsynt person att läsa den om den visas i ett jätteblock. Bryt din text med visuella element. Det är ett listigt trick att hålla läsarnas uppmärksamhet och väcka deras intresse.

Visualer som infographics, bilder, grafer, diagram, videor och gifs väcker mycket mer uppmärksamhet än ord enbart och håller det under en längre tid. Det är inte allt, genom att använda tilltalande visuella element på din webbplats kan det hjälpa dig att få fler inkommande länkar och delningar.

Bonustips: Ta dig tid att optimera bilder för WordPress så att dina sidor laddas snabbt och SEO-vänliga.

Ha en strategi för innehållsmarknadsföring

Vad är innehållsmarknadsföring? Som Content Marketing Institute säger, innehållsmarknadsföring är ett strategiskt marknadsföringssätt som fokuserar på att skapa och distribuera värdefullt, relevant och konsekvent innehåll för att locka och behålla en tydligt definierad publik – och i slutändan driva lönsam kundåtgärder.

Onlinemarknadsföring som görs genom bloggar, videor, inlägg i sociala medier, nyhetsbrev via e-post osv. Gör att du kan marknadsföra ditt varumärke med relevant innehåll, skapat även utan att nämna varumärket. Innehållet som skapats för ditt småföretag WordPress-webbplats kan delas inte bara där utan också för att dra direkt trafik.

Målen för din marknadsföringsstrategi för varumärkesinnehåll kan skilja sig från de andra strategierna. Ändå finns det två saker som är gemensamma för alla strategier för innehållsmarknadsföring. De är exponering för varumärken och konverteringarna ökar. Fånga din målgrupps uppmärksamhet genom att skapa innehåll som är intressant och användbart för din publik och hålla reda på dem som interagerar med ditt innehåll och ge dem möjlighet att hålla kontakten med ditt varumärke.

Skapa innehåll som säljer sig själv. Skriv inte vanliga saker som finns överallt på internet. Problemet är att publicera innehåll som inte bidrar till att skapa varumärkesidentitet i människors sinne och liknar det som dina konkurrenter redan har gjort. Om det görs rätt kommer innehållsmarknadsföring att ge dig chansen att njuta av dess många fördelar:

 • Sökmotorens rankning ökar. När du använder rätt sökord och fraser i dina marknadsföringskampanjer som förbättras genom publicering av delbart innehåll kommer din webbplats att börja visa en märkbar tillväxt i sökmotorernas positioner.
 • Få mer trafik. Originalinnehåll som inte innehåller aggressiv marknadsföring griper publikens uppmärksamhet och gnistor intresse. Och efter att ha dragit uppmärksamheten och väckt intresset för ditt målintresse (med bra CTA) kommer ditt lilla företag att kunna driva mer trafik till sin webbplats.
 • Utvecklingen av ditt varumärke inom målmarknaden. När du skapar innehållet som tillgodoser dina publikbehov och relaterar till ditt varumärke skapar detta starka band mellan dig och din publik. Personer som ser ditt innehåll kommer att kunna sätta ihop två ändar och kolla in din webbplats upprepade gånger.
 • Få nya kunder. När innehållsmarknadsföring görs på rätt sätt är det lättare för dig att nå människor du annars inte kan nå. Det kan omfatta flera kanaler online och delas med din målgrupp för att nå nya potentialer.

Bygg länkar för att driva trafik

Länkbyggnad är ett nödvändigt element som innebär både bättre SEO och mer trafik riktad till din webbplats. Dessutom ger de rätta länkar som byggts till din webbplats från andra anständiga resurser, ger din webbplats trovärdighet och ses som en pålitlig informationsresurs.

Bör vi berätta vad som är länkbyggnad? Det är en process att få bakåtlänkar till din webbplats från andra kvalitetswebbplatser. Hur får man tillbaka dessa länkar? Du kan använda gästposter, infografik eller till och med FAQ-webbplatser som leder människor tillbaka till din webbplats när de klickar på en länk som ett sådant innehåll innehåller.

Länkbyggnad är verkligen viktigt för att skapa en tillförlitlig webbplats för ditt lilla företag, vilket kommer att leda till mer trafik från andra platser på nätet.

Vidareutveckling av ditt varumärkesidentitet och följande

Allt du publicerar online måste tala i en enhetlig röst som förmedlar ditt varumärke och personlighet. Alla som kommer till ditt WordPress-hemsida för småföretag bör kunna identifiera vad ditt varumärke handlar om och följa alla nyheter och handlingar. Här är några tips för att hjälpa till att stärka din identitet och bygga upp ett följande online.

Kör en blogg

Genom blogginlägg på din webbplats kan ditt lilla företag bygga sig upp som en expert inom sitt område och förse sina kunder med värdefullt innehåll som de sedan kan komma ihåg och att dela med andra online.

Enkel plugin för författarbox

Du kan också använda kraften i gästbloggning på din webbplats. En person som du väljer att göra ett bidrag till din webbplats blogg som gästförfattare bör binda bra med ditt märke och dess image. Du kan också få nya besökare på din webbplats som kanske inte har landat där annars genom onlineföljandet av din gästmedarbetare. Om du väljer att ha gästposter på din blogg, överväg att lägga till en Enkel författarbox att inkludera länkar till din gästförfattares webbplats och sociala profiler.

Länka din webbplats till sociala medier

Inkludera länkar till alla dina företagskonton för sociala medier på din webbplats. Presentera dem på de förväntade platserna, någonstans där besökarna enkelt hittar dina sociala medieikoner. Till exempel kan du tydligt posta dem på hemsidan eller på en klickbar, tydligt märkt flik. Dessa små sociala medhjälpare kommer att ge dig ett varaktigt följande av ditt varumärke genom en dedikerad social gemenskap.

AddThis Social Share Plugin

Om ditt tema inte redan innehåller sociala länkar och inbyggd social delning, överväg en plugin som AddThis Share-knappar. Plugin integrerar snabbdelningslänkar i mer än 200 sociala nätverk och innehåller enkla stylalternativ för att matcha dina knappar till resten av din webbplats.

Samla besökareinformation och öka konverteringar

Använd alla möjligheter för att samla in deras kontaktinformation. Förlorar inte chansen när besökare kommer till din webbplats och lär dig mer om ditt företag, varumärke och tjänster. Uppmuntra dem att dela sin kontaktinformation genom webbplatsens fantastiska innehåll, prenumerationsformulär för nyhetsbrev eller erbjudande att ladda ner en gratis e-bok.

MailChimp för WordPress

Att samla dina besökares e-postadresser via ett nyhetsbrevabonnemang är ett sätt för ditt företag att öka konverteringarna. Beroende på din nyhetsbrevtjänst kan du använda ett plugin som MailChimp för WordPress för att enkelt integrera ett nyhetsbrevformulär på din webbplats. Konvertera första gången besökare till lojala kunder genom att ge dem övertygande innehåll och sedan hålla kontakten med dem konsekvent genom dina nyhetsbrev till deras e-postlådor.

Hitta din marknadsnisch

Du kan inte sälja dina produkter / tjänster till alla. Denna dåliga strategi kommer att göra din webbplats för generisk när det gäller innehåll för att verkligen locka till och få kontakt med någon. Du borde hitta rätt nisch för din webbplats och arbeta hårt för att tillgodose dess behov. Begränsa ditt fokus och din webbplats kommer att locka fler människor inom den mindre cirkeln av marknadssegmentet.

Mouseflow Heatmaping

Är du osäker på din målmarknad? Eller kanske du inte är säker på vilka läsare i din nisch som klickar på? Gör sedan marknadsundersökningar för att ta reda på detta. Prova en tjänst som Mouseflow-värmekartor för att se vad dina besökare gör upp till. Är du färdig? Nu ska du skapa innehåll som intresserar din målgrupp och använd dina värmekartor för att organisera ditt innehåll i enlighet därmed.

Spåra dina framsteg med hjälp av spårningsverktyg

Det finns ingen mening i att investera dina resurser och skapa en liten WordPress-webbplats om du inte vet om dina ansträngningar belönas eller inte. Så snart du kommer igång din webbplats börjar du spåra dess prestanda.

Google Analytics för WordPress

Till exempel kan du använda ett omfattande spårningsverktyg som Google Analytics och sedan integrera det i din WordPress-instrumentpanel med gratis GADWP-plugin för att samla in data om din webbplats prestanda. Det här verktyget visar hur många människor som besöker var och en av sidorna på din webbplats, hur mycket tid de tillbringar där, genom vilka andra onlinekanaler som de får åtkomst till din webbplats osv. Om du använder denna information kan du se hela bilden av vad du gör ordentligt och vad som behöver förbättras för att kunna komma vidare.

Över till dig…

Det fanns många punkter som behandlas i den här artikeln, så låt oss se tillbaka på några viktiga takeaways.

 • Bra webbhotell och ett specialtillverkat WordPress-tema som är specifikt för ditt småföretag WordPress-webbplatsnisch kan spara dig mycket tid och pengar när du lanserar din första webbplats.
 • Bygg din WordPress-hemsida på ett sätt som kommer att resultera i varumärkesutveckling, en lojal följd och allmän exponering på nätet.
 • Skapa ditt innehåll för att vara unikt, besläktat, intressant och delbart din målgrupp.
 • Om du är osäker, använd ett plugin för att lägga till funktioner för att ytterligare optimera ditt småföretag WordPress-webbplats.

Tyckte du att den här guiden var till hjälp? Eller har du några obesvarade frågor om att skapa din WordPress-webbplats för småföretag? Lämna dina tankar och intryck i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map