Hur man skapar ett socialt nätverk med WordPress

WordPress har så sänkt inmatningsfältet för webbpublicering att du kan skapa alla typer av webbplatser under den tid det tar att gå din hund runt kvarteret. Älskar du inte eller äger en valp? Tja, du kan skapa vilken WordPress-webbplats som helst, inklusive ett socialt nätverk, under den tid det tar att ta en kaffe på Starbucks.


På något sätt antar vi att du redan har en affärsplan för att den kommer att vara praktiskt som vi såg hur man bygger ett frilansaffär med WordPress. Annat än så behöver du ett par andra saker för att ställa in ditt sociala nätverk.

Vad du behöver

 • WordPress uppenbarligen – Installerat lokalt eller på din webbserver
 • Ett socialt nätverk plugin – Vi kommer att lista några av de bästa WordPress sociala nätverk plugins finns; välj bara en som kittlar ditt snygga
 • Ett socialt nätverk WordPress-tema – Även om du kan använda alla WordPress-teman rekommenderar vi att du går med ett socialt nätverkstema som kommer att göra ditt jobb enklare

Redo? Okej kompis, här går vi.

WordPress

Vi handlar alltid om WordPress, och idag tittar vi på hur vi kan böja plattformen för att skapa, driva och hantera ett sådant socialt nätverk som du är stolt över.

Första saker först. För att kunna njuta av den här guiden måste du ha minst en instans av WordPress som körs antingen lokalt eller online. Jag installerade just en färsk kopia av WordPress på ett underdomän eftersom min webbhotell, Bluehost, stöder WordPress snabbinstallationer via Mojo Marketplace.

Åt sidan: Om du undrar är jag fortfarande med Bluehost även efter att jag blev hackad eftersom de erbjöd sig att köpa mig tårta och tog sig tid att be om ursäkt för litet stöd. Vad? Jag är inte någon som hyser nag och jag skulle gärna vilja se dig säga nej till fri kaka. Tja, alla förtjänar en andra chans, eller hur?

Med din installation igång, låt oss lägga till möjligheter till sociala nätverk eftersom – så kraftfull som WordPress är – det inte kommer med de nödvändiga funktionerna vi behöver för att driva ett fullskaligt socialt nätverk. Har dock ingen rädsla, vi kommer bara att använda någon av följande sociala nätverk plugins.

WordPress Plugins för sociala nätverk

Det här avsnittet hjälper dig att välja det perfekta plugin för sociala nätverk för din webbplats. Låt oss börja med den populära …

Buddypress

Buddy-plugin-wordpress

Kort sagt, BuddyPress-plugin “… hjälper dig att köra alla slags sociala nätverk på ditt WordPress, med medlemsprofiler, aktivitetsströmmar, användargrupper, meddelanden och mer.” Det är 100% gratis, så ja, gör dig redo att ha kul utan att beskjuta ett mynt.

Med över 100K + aktiva installationer och ett bra användarbetyg på 4.0 / 5.0 är BuddyPress ganska den sociala nätverksmotorn du behöver. Plugin är lätt att integrera, men om du någonsin har fastnat känn dig fri att utnyttja den enorma BuddyPress-communityn som är redo att stödja dig.

Det är verkligen “ett socialt nätverk i en ruta”, detta plugin, med alla funktioner du behöver för att skapa din specifika typ av nätverk. Och om det inte räcker, har du ett stort utbud av tillägg till ditt förfogande för att vända ditt sociala nätverk, vilket sätt du än önskar.

Om du vill gärna ta vägen mindre reste kan du bygga ditt WordPress sociala nätverk precis som du föreställer det tack vare BuddyPress Theme Development eBook tillgängligt via BuddyPress.org.

Installera BuddyPress

Att ställa in BuddyPress är en tårta. Det är lika enkelt att konfigurera alternativen och anpassa ditt sociala nätverk. Den riktiga kickaren är att få människor intresserade av ditt nätverk, men oroa dig inte, hur du får mer trafik till din webbplats bör hjälpa dig.

Bortsett från, logga in på ditt WordPress-adminområde och navigera till Plugins -> Lägg till nytt. På nästa skärm, slå upp “BuddyPress” med hjälp av sökfältet och tryck på Installera nu knapp. Aktivera bara BuddyPress när den har installerats.

Mindre BuddyPress-konfigurationer

Navigera till Inställningar -> Permalinks och ställ in alternativet till Postens namn. Navigera till Inställningar -> BuddyPress för att konfigurera dina alternativ som du anser vara lämpliga. Du kan också aktivera alla moduler du behöver på den här sidan. Navigera till Utseende -> Menyer  för att skapa menyer. För att berika ditt nätverk kan du komma åt fler BuddyPress-widgetar genom att navigera till Utseende -> Widgets. 

Från denna punkt bör du kunna bygga ditt sociala nätverk utan problem. Varje funktion du behöver är tillgänglig i form av ett plugin, tillägg eller tillägg så tveka inte att kolla online när du sitter fast eller i behov. Börja din sökning på BuddyPress-plugin-arkiv och den forum.

HaloSocial

wordpress-halosocial-plugin

Ganska den intressanta sociala nätverk plugin för WordPress detta är. HaloSocial är inte bara en sak av skönhet, utan också tillräckligt bevis på WordPress-älskare är redo att gå till stora sträckor för att sträcka plattformen bortom fantasins behag. Vad kan jag säga? HaloSocial är helt enkelt i en egen klass du måste se det för att tro.

Från fantastiska tidslinjer, profiler, medlemmar, evenemang, grupper, sidkategorier och klassificerade annonser bland andra funktioner, ger HaloSocial dig kraften du behöver för att bygga ett socialt nätverk ur dina drömmar. Och precis som Facebook, visas ett muskort med användarens grundläggande information när du håller musen över en profilbild:

how-to-create-a-sociala nätverk-med-wordpress-halosocial-popup

Se Kate’s hover-kort?

Det finns ett bra supportforum för att hjälpa dig när du fastnar. Utöver detta erbjuder HaloSocial tre prissättningspaket: ett gratis startpaket med grundläggande funktioner, ett $ 99 Professional-paket med några extra funktioner och ett $ 149-byråspaket med ett komplett utbud av funktioner. Var klok och välj det paket som passar ditt företag bäst.

Peepso

wordpress-peepso-plugin

Sedan har vi Peepso, ett modernt och modernt socialt nätverk plugin som utvecklarna släppte för att tävla med BuddyPress. Till höger om fladdermattan har Peepso en ren och modern design som sticker ut även utan att använda ett specialiserat tema.

När du har installerat det här sociala nätverksprogrammet lägger det till ett nytt menypunkt “Peepso” till din WordPress-adminmeny. Det är via det här nya menyalternativet som du konfigurerar ditt sociala nätverk utan att bryta svett.

Som standard skapar Peepso sex sidor, nämligen Hem, Aktivitet, Medlemmar, Användarprofil, Återställ lösenord och Webbplatsregistrering. Dessutom kommer Peepso med en intuitiv instrumentbräda och ett par söta funktioner som gör plugin värt att kolla in.

Peepso är lätt, har en rating på 4,4 / 5.o, och med alla funktioner du har tillgång till kan du bygga ett socialt nätverk på din WordPress-webbplats inom några sekunder. Företaget erbjuder en premiumplan med fler funktioner, så känn dig inte tillbaka av de något begränsade funktionerna i gratisversionen.

WP Symposium Pro Social Network Plugin

wp-symposium-pro-plugin

Sist men inte minst har vi WP Symposium Pro Social Network Plugin, som levereras med ett coolt betyg på 4.4 / 5.0. Enligt deras WordPress.org-sida är WP Symposium “… det ultimata sociala nätverkspluginet för WordPress.” Hur sant är detta?

Funktioner inkluderar aktivitetsväggar, profiler, e-postvarningar, forum, kortkoder, kartor, vänanslutningar, chatt, profilsäkerhet, bilagor för bild / video, gallerier och en meddelandefält bara för att hålla listan kort. Plugin levereras med omfattande dokumentation och videor som hjälper dig att konfigurera enkelt och snabbt. Du behöver verkligen inte dokumenten eftersom WP Symposium är lätt att installera, konfigurera och använda.

Efter installationen navigerar du bara till WPS Pro -> Setup på din WordPress-adminmeny för att konfigurera ditt sociala nätverk. Dessutom är detta plugin för socialt nätverk kompatibelt med de flesta WordPress-teman och plugins, är lätt att anpassa och stöder flera språk.

Mitt val: Av de fyra plugins som beskrivs ovan skulle jag gå med BuddyPress eller Peepso även om det senare kräver några finansiella investeringar för att låsa upp vissa funktioner. BuddyPress kommer å andra sidan med en hel del gratis plugins, vilket är ett stort plus. Mitt tredje och fjärde val skulle vara WP Symposium och HaloSocial i den ordningen. Det finns en annan plugin, känd som WP Mingle, men författarna har inte uppdaterat det på mer än två år så jag skulle inte röra det.

Nu när vi har plugins som vi behöver för att driva vårt sociala nätverk, hur ser vi på några WordPress-teman som är speciellt gjorda för sociala nätverk. Häftigt? Okej, låt oss göra det här.

Mingle – WordPress-tema med flera ändamål

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-mingel-tema

Om du skapar ditt sociala nätverk med BuddyPress, måste du ha Mingle vid din sida för dess funktioner och enorma estetiska värde. Tillgiven av Parallelus, en elitförfattare, är Mingle speciellt gjord för BuddyPress-plattformen på toppen av frakt med en lång lista med fantastiska funktioner.

Du får allt från en otroligt flexibel dra och släpp layoutbyggare, kontaktformulärbyggare, sidofältgenerator, ren HTML5 + CSS3, SEO-vänlig kod, bloggar, portfölj, bildspel och kortkoder bland andra funktioner. Mingle har över 5 000 nöjda kunder, en kundbetyg på 4,31 / 5,00 och kostar bara $ 64 dollar. Det är värt varje krona.

Hälsningskänsligt WordPress + BuddyPress Theme

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-hälsning-tema

Efter att ha checkat Salutation kan vi säkert säga att Parallelus har en god känsla av design när det gäller sociala nätverk WordPress teman. Till att börja med är Salutation 100% lyhörd vilket innebär att ditt sociala nätverk ser bra ut och fungerar bra på olika enheter trots skärmstorlek.

Dessutom kommer Salutation med coola funktioner som Slider Revolution, dra och släpp layouthanterare, obegränsade färgval, fullt lokaliseringsstöd, popup-inloggningsformulär, lätt anpassningsbara, bloggar, widgets, ett intuitivt adminområde, sidofältgenerator, portföljer, alla BuddyPress-funktioner och kortkoder bland andra.

Hälsning är kompatibel med BuddyPress 1.5 och senare, WordPress 4.3+ och större webbläsare. Det har en köpare betyg på 4,50 / 5,00 och säljer till $ 64 dollar. Testa demot för en känsla av denna skönhet.

Woffice – Intranet / Extranet WordPress Theme

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-woffice-tema

Få temaförfattare får rätt när de planerar att skapa nischspecifika WordPress-teman. Men inte 2Fwebd, makten elit författare bakom Woffice, ett socialt nätverk WordPress tema ur denna värld.

Det är så många fantastiska saker som händer med det här temat att du omedelbart blir kär. Från dess mångsidiga funktioner, ett brett utbud av funktioner, höga standarder för kodning, regelbundna uppdateringar och bra stöd för att nämna några. Du kan använda Woffice för att skapa sociala nätverk, intranät, extranät eller samhällen för skolor, din arbetsplats, företag och myndigheter bland andra.

Funktioner inkluderar det kompletta BuddyPress-nätverket, Wiki, filhanterare, Font Awesome-ikoner, chatt och meddelanden, forum, Google-teckensnitt, responsiv design, demoinnehåll, dokumentation, videoutbildningar, kalender, kortkoder, bbPress, WMPL-support, Trello-integration, brödsmulor, ren kod, obegränsade sidofält, anpassade widgetar, anpassad inloggningssida och e-handel bland andra.

Woffice har ett imponerande köparrangemang på 4,88 / 5,00 och kostar endast 64 dollar. Detta tema är kompatibelt med den senaste versionen av WordPress och alla moderna webbläsare.

Serpent – Responsive Social Network Theme

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-orm-tema

Vilket namn för ett tema! Är den lika elegant, flexibel och smidig som reptilen den är uppkallad efter? Med fler funktioner än du förmodligen någonsin kommer att behöva är Serpent ett av ett slags WordPress-tema som är utformat för att ta din webbplats till nästa nivå. Detta är den typ av tema du vill ha från ordet gå; du kan helt enkelt inte gå fel med det här barnet.

Vilka funktioner kan du förvänta dig? Cosmothemes – elitförfattaren bakom Serpent – presenterar funktioner som en lyhörd layout, Facebook-stil som knapp på inlägg, lightbox-inloggning och registrering, tangentbordsnavigering, inlämning av front-post, användarprofiler, verktygstipshjälpare, Facebook-kommentarer, bildspel, sociala medieikoner, ett kraftfullt adminområde, sidofält, widgets och rullgardinsmenyer bland andra.

Serpent har ett köparrangemang på 4,43 / 5,00 och endast för $ 49 dollar kan du få den här skönheten att fungera för dig dag och natt. I priset ingår även framtida uppdateringar och 6-månadersstöd.

UnitedCommunity – BuddyPress Theme

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-brittsamhällstema

Färg, värme och energi är vägen för UnitedCommunity, ett funktionsrikt WordPress-socialt nätverkstema av Diabolique, en respektabel elitförfattare. Först publicerad den 2 september 2015 är UnitedCommunity ett relativt nytt tema (i skrivande stund) som packar en ganska stans.

Anmärkningsvärda funktioner inkluderar en iögonfallande, unik och lyhörd design, över 40 inre sidor, livechatt, widget-klar försida, lätt att installera och konfigurera, WooCommerce-kompatibla, anpassade widgetar, popup-aviseringar, WPML-klara, Google-teckensnitt, rullgardinsmenyer , Kontaktformulär 7 och jQuery Masonry blog bland andra. Du kan få UnitedCommunity endast för $ 64 dollar.

Klein – A Nitty Gritty Community Theme

how-to-create-a-sociala nätverk användande-wordpress-Klein-tema

Om du letar efter det perfekta WordPress-temat för ditt sociala nätverk, letar du inte längre; Klein har ryggen täckt. Ge dina användare den ultimata sociala nätverksbehandlingen med ett brett utbud av funktioner som lovar en enda sak; bra användarupplevelse.

Dina användare kan skicka obegränsade meddelanden, dela händelser, lägga till anslutningar, diskutera idéer i forum och skapa vackra användarprofiler. Du kan dra fördel av Kleins WooCommerce-förmåga att sälja produkter till medlemmar i ditt nätverk. Annat än e-handelsplattformen stöder Klein WordPress 4.4, bbPress och BuddyPress och ger dig all den kraft du önskar för att förvandla din WordPress-webbplats till ett hederligt socialt nätverk.

Andra funktioner inkluderar Visual Composer Page Builder, anpassade färger, Revolution Slider, WPML-klar, responsiv design, intuitiv adminpanel, SEO-redo-kod, 6 olika rubriker + layouter, sociala medier inloggning, 1000+ teckensymboler och meddelanden bara för att nämna några. Klein är av dunhakdis, en elitförfattare, har ett köparrangemang på 4,55 / 5,00 och kostar endast 59 dollar.

Andra överväganden

Att skapa ett kraftfullt socialt nätverk med WordPress handlar inte bara om att välja ett plugin och ett tema. Du måste ha saker som WordPress-värd och marknadsföring på webbplatsen i åtanke. Likväl, känn dig fri att leka med de plugins som vi just delade för att få tag på hur var och en fungerar, men bara nöja dig med en som uppfyller dina önskningar.

Slutnot

Att skapa ett socialt nätverk med WordPress är inte utmanande som vi har sett här idag. Allt du behöver är en bra plan, ett plugin för socialt nätverk och ett kompatibelt tema. Kom ihåg att du kan välja vilket tema som helst och anpassa det efter din smak, men sociala nätverksteman sparar tid medan du erbjuder fler alternativ.

Har frågor? Förslag kanske? Lade vi ut något? Vänligen dela med oss ​​i kommentarerna. Skål för din framgång!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map