Hur man skapar Facebook-ommarknadsföringskampanjer för WordPress

Hur man skapar Facebook-ommarknadsföringskampanjer för WordPress

Har du lagt märke till att när du söker efter en produkt på Amazon, eller läser en artikel på nätet, dyker produkterna eller innehållet du har sett ofta upp i annonser på Facebook? Det är ommarknadsföring där.


Ommarknadsföring, även känd som ommarknadsföring, har blivit allmänt använt av stora märken. Men på grund av dess enkla installation och låga kostnader kan det också vara mycket fördelaktigt för mindre företag. Så låt oss ta reda på mer om fördelarna med Facebook-ommarknadsföring och hur du kan skapa din egen Facebook-ommarknadsföringskampanj för din WordPress-webbplats.

Vad är Facebook Remarketing?

Facebook-ommarknadsföring

Ommarknadsföring på Facebook visas i huvudsak annonser på Facebook till de som redan har besökt din WordPress-webbplats. Ofta besöker din webbplats din intresse för dina produkter eller tjänster men lämnar innan de gör ett köp. Facebook-ommarknadsföring använder Facebook-annonser för att påminna dessa potentiella kunder om din webbplats, innehåll och produkter för att få trafik tillbaka till din webbplats.

Eftersom så många människor är aktiva på Facebook är troligen att dina webbplatsbesökare loggar in på Facebook regelbundet. Detta gör det till den perfekta platsen att marknadsföra din blogg eller produkter och engagera sig igen i din publik.

Fördelarna med Facebook-ommarknadsföring

Facebook-ommarknadsföring

Det finns många sammankopplade fördelar med Facebook-ommarknadsföring. Här är de viktigaste …

Varumärkeskännedom

Facebook-ommarknadsföring hjälper till med varumärkesmedvetenhet. Om du visar annonser till dem som redan har haft en anslutning till din webbplats håller din webbplats fräsch i sinnet. Detta i sin tur kommer att öka sannolikheten för att den kommer att ses över, istället för konkurrenssajter, när människor behöver det.

Kör tillbaka trafiken till din webbplats

Att använda ommarknadsföringsannonser hjälper dig att återansluta med tidigare besökare på webbplatsen. Att delta på detta sätt med din publik via Facebook kommer att påminna dem om din webbplats och driva trafik tillbaka till din WordPress-webbplats. När besökarna är tillbaka på din webbplats har du större chans att konvertera mot dina mål.

Öka försäljning

Det finns många orsaker till att människor inte kanske först köper på din webbplats. De kanske vill fortsätta undersöka en produkt, jämföra priser på konkurrentwebbplatser eller helt enkelt inte vara säker på om de verkligen ville ha föremålet. Men bara för att någon inte köper en produkt första gången betyder det inte att de inte kommer vid ett senare tillfälle.

Om du visar en produkt på nytt kommer att få människors minnen att hjälpa dem att komma ihåg varför de ville ha den i första hand. De känner redan till din webbplats, så att se din annons kommer att hjälpa folk att klicka igenom, göra ett köp och till och med bli livslånga kunder.

Konvertera mot webbplatsens mål

Facebook-ommarknadsföring handlar inte bara om att sälja produkter. Ommarknadsföringskampanjer kan skapas för att hjälpa din webbplats att konvertera mot ett antal olika mål. Du kanske letar efter att sälja en tjänst eller prenumeration, växa din e-postlista eller öka din följande eller sociala fansbasis. Facebook-ommarknadsföring kan visa kampanjer som hjälper dig att konvertera mot alla dessa mål.

En bättre avkastning för dina pengar

Facebook-ommarknadsföring har en högre framgång för att generera försäljning än en vanlig standardkampanj. Det beror på att annonserna är riktade specifikt mot de som redan har besökt din webbplats och visat intresse för dina produkter.

Därför är Facebook-ommarknadsföring en bättre ekonomisk insats på kort sikt, eftersom det är mer troligt att du får en avkastning på de pengar du betalar ut för annonserna. Detta kan vara en viktig faktor för mindre företag som arbetar inom en stram marknadsföringsbudget.

Så nu vet vi lite om ommarknadsföring på Facebook, och varför du ska använda den, låt oss gå igenom hur du ställer in den på din WordPress-webbplats.

Hur man skapar en Facebook-ommarknadsföringskampanj på din WordPress-webbplats

Facebook-ommarknadsföring

För att komma igång med Facebook-ommarknadsföring, logga in på Facebook och under ‘Inställningar’ väljer du ‘Skapa annonser’. Du kommer nu att omdirigeras till “Annonshanterare’.

Det finns fyra steg att skapa en annonskampanj med Facebook, som visas på vänster sida av skärmen …

  1. Kampanj
  2. konto
  3. Annonsuppsättning
  4. Annonsdesign

Så låt oss nu titta i detalj i varje steg …

1. Kampanj

mål

“Kampanj” är det första steget där du behöver välja ditt kampanjmål. Som du kan se finns det många mål att välja mellan, men det du väljer bör vara länkat till ett av webbplatsens viktigaste mål. För den här artikeln har jag valt ‘Traffic’. Detta betyder att mina annonser kommer att vara inriktade på att uppmuntra tittarna att besöka min webbplats, vilket hjälper till att öka trafiken den får.

Kampanj namn

När du har valt “Konverteringar” måste du ge din kampanj ett namn. Klicka sedan på “Ställ in annonskonto”.

2. Annonskonto

konto

Det andra steget för att ställa in din Facebook-ommarknadsföringskampanj är ‘Annonskonto’. Här måste du ange information om ditt ‘Kontoland’, ‘Valuta’ och ‘Tidszon’.

3. Annonsuppsättning

‘Annonsuppsättning’ består av ett antal steg. Det är här du väljer var du vill trafik till, vilken publik du vill visa dina annonser till, var annonserna ska placeras och hur mycket du vill betala …

Trafik

Trafik

Under ‘Traffic’ måste du välja om du vill driva trafik till din webbplats eller en app. Som ni ser har jag valt “webbplats”. Senare i processen kan du välja en specifik URL.

Erbjudande

Erbjudande

Här kan du skapa ett erbjudande för din publik för att uppmuntra dem att besöka din webbplats. Ett erbjudande i form av en rabatt eller inlösbar kupong kan vara ett extremt effektivt sätt att driva trafik till din webbplats.

Skapa erbjudande

Om det här är något du vill skapa, välj helt enkelt ‘Erbjudande’ till ‘På’, välj din Facebook-sida som är länkad till din WordPress-webbplats och klicka sedan på ‘Skapa erbjudande’. Fyll nu i detaljerna för att slutföra erbjudandet du vill inkludera i din Facebook-ommarknadsföringskampanj.

Publik

Här kan du definiera en målgrupp att rikta in din reklamkampanj till. För att ställa in ommarknadsföring måste du skapa en “Anpassad publik’. Detta gör att Facebook kan visa dina annonser till de som redan har besökt din webbplats och visat intresse för ditt företag.

Publik

Under ‘Målgrupp’ väljer du ‘Skapa nytt> Skapa en anpassad målgrupp’.

Skapa anpassad målgrupp

Välj “Webbplatstrafik” från popupmenyn “Skapa en anpassad målgrupp”..

Skapa Pixel

Nu måste du skapa en Facebook-pixel. Din Facebook-pixel tillåter Facebook att sammanställa en lista över personer som har besökt din webbplats. Det är viktigt att det också optimerar och mäter dina annonser för konverteringar på din webbplats. Ge din pixel ett namn och klicka på “Nästa”.

Pixel skapad

Välj “Skapa en anpassad målgrupp> Webbstrafik” igen. Här kan du anpassa detaljerna för din anpassade målgrupp, så att du kan rikta in dig på dem som har besökt vissa sidor på din webbplats inom en viss tidsperiod.

Skapa publik

Eftersom jag är frilansförfattare och säljer mina skrivtjänster, har jag valt “Personer som har besökt specifika webbsidor”. I rutan ‘URL innehåller’ har jag skrivit ‘portfolio’. Detta betyder att mina Facebook-annonser kommer att rikta in sig på personer som redan har tittat på min portföljsida och så har visat intresse för mitt tidigare arbete. Det är mycket troligt att potentiella kunder är, så det är en viktig demografi att förvandlas till en anpassad målgrupp och ommarknadsföring till.

Skapa publik

När du har anpassat informationen för din anpassade målgrupp och gett din anpassade målgrupp ett namn, klicka inte på “Skapa målgrupp ännu”. Klicka istället på ikonen i det nedre vänstra hörnet och välj ‘Visa pixelkod’, eftersom nästa steg är att lägga till din Facebook-pixelkod till din WordPress-webbplats.

Installera Facebook Pixel-baskoden

Installera Facebook-pixeln innebär att lägga till kod mellan och taggar för alla sidor på din webbplats och några specifika sidor som du vill spåra. Det finns två typer av kod som måste läggas till på din WordPress-webbplats: pixelbaskod och händelsekod.

Sätt i sidhuvuden och sidfötter aktivera

Om du inte är säker på att hantera kod, oroa dig inte. Det finns ett par plugins som hjälper dig med den här processen. Sätt i sidhuvuden och sidfötter är ett gratis WordPress-plugin som låter dig sätta in kod i sidans sidhuvud och sidfot. Så du behöver inte redigera dina temafiler själv. Installera och aktivera det här insticksprogrammet i din WordPress-webbplatss instrumentpanel.

Facebook-pixelbaskod

Byt tillbaka till fliken Facebook Ads Manager för att se pixelkoden. Kopiera baskoden.

Klicka på “Inställningar> Infoga sidhuvud och sidfot” i din WordPress-instrumentpanel..

Skript i rubrik

Klistra in pixelbaskoden i rutan “Skript i rubrik” och klicka sedan på “Spara”.

Installera Facebook Pixel-händelsekoden

Händelsekoderna är lite mer komplicerade eftersom de måste läggas till på enskilda sidor som du vill spåra och optimera. En händelse är en åtgärd som händer på din webbplats och händelsekoden låter dig spåra dessa åtgärder och använda resultaten för att optimera dina annonser.

Händelsekoder

Det finns nio typer av händelser du kan välja mellan, men den du väljer borde vara relaterad till ditt mål. Till exempel är mitt mål att få trafik till min webbplats så jag väljer “Visa innehåll”. Om du vill öka potentiella kunder, välj ‘Lead’ och / eller ‘Fullständig registrering. Eller för e-handel butiker, välj ett antal evenemang inklusive “Lägg till i korg”, “Lägg till i önskelistan” och / eller “Köp”. För mer information om “händelser”, kolla in Facebooks hjälpsidor.

SÅ GÅ

För att lägga till en händelseskod till din webbplats via ett plugin, installera och aktivera det gratis WordPress-plugin SOGO Header Footer. Det här insticksprogrammet låter dig lägga till skript direkt till rubriker och sidfötter på enskilda sidor.

Visa innehållskod för innehåll

Kopiera Facebook / händelsekoderna som är relevanta för ditt mål. Jag har kopierat den “grundläggande” koden för “Visa innehåll”, men för de som vill spåra dina ROI-annonser måste du välja “Rekommenderad” eller “avancerad” kod.

Lägg till skript

Öppna sidan på din WordPress-webbplats som du vill lägga till händelsekoden till. Klistra in händelsekoden i SOGO-redigeraren längst ner på sidan. Här har jag klistrat in ‘Visa innehåll’ -koden på min portföljsida, eftersom det är den sida jag letar efter. Publicera sedan sidan igen.

Använda Facebook Pixel Helper

Facebook Pixel Helper

Din pixel ska nu installeras och fungera. Facebook kommer att meddela dig när det fungerar, men av erfarenhet kan det ta cirka 24 timmar.

Facebook Pixel Helper Working

De Facebook Pixel Helper är ett gratis felsökningsverktyg som fungerar i realtid. Aktivera webbläsarförlängningen och ladda sedan in din WordPress-webbplats. Facebook Pixel Helper låter dig veta om din pixel avfyras och fungerar korrekt, eller hjälper dig att upptäcka och fixa fel.

Avsluta Skapa din anpassade målgrupp

Plats

Nu är din Facebook-pixel installerad på din WordPress-webbplats, du kan avsluta skapa din anpassade målgrupp. Byt tillbaka till din Facebook-annonshanterare och gå vidare och lägg till extra information du vill använda för att anpassa din publikpool. Dessa inkluderar plats för publiken, ålder, intressen, beteenden och mer.

Spara den här publiken

När du är klar väljer du “Spara den här målgruppen”.

Budget

Budget

Här väljer du en lämplig budget för din remarketingkampanj och skapa ett schema för dina annonser. Det är viktigt att när dina annonser har börjat kontrollera resultaten noga. Kontrollera att din annonskampanj är effektiv och att du får en avkastning för dina pengar.

Skapa din annons

Formatera

Det sista steget är att skapa din annons. Du kan välja mellan en enkel bild, en karusell, video eller bildspel. Lägg till dina egna media, text och lämpliga länkar. Se till att din annons är dynamisk och unik. Det måste stå ut från mängden men samtidigt representera ditt varumärke och tilltala din målgrupp. Facebook har bra info och exempel av kraftfulla annonser, så titta innan du börjar.

Slutgiltiga tankar

När din annons är igång är ditt arbete inte slut. Facebook tillhandahåller en rad strategier som hjälper dina annonser att konvertera mot sitt mål. Prova delad testning dina annonser, skapar en rad olika anpassade målgrupper och Lookalike publik, och mycket mer. Övervaka alltid dina resultat noggrant för att se om din ommarknadsföringskampanj är framgångsrik och lära dig vad du kan göra för att öka konverteringarna ytterligare.

Vilket mål väljer du för din Facebook-ommarknadsföringskampanj? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me