Hur man skapar och lägger till en WordPress-favicon eller en webbplatsikon

Vad är en Favicon? Och hur man lägger till favoriter till WordPress

En favorit, som är en förkortning för “favoritikonen”, kan också kallas en webbplatsikon. Om du tittar på din webbläsarsida nu kommer det troligtvis ett antal favoriter att visas. Men du kanske aldrig har medvetet lagt märke till favikoner, vara medveten om vad de är eller vad de gör. Så vad är ett favicon och varför behöver din WordPress-webbplats en??


I den här artikeln kommer vi att förklara exakt vad en favorit är och hur det kan gynna ditt företag eller blogg. Vi tittar sedan på hur du snabbt och enkelt kan lägga till en till din WordPress-blogg.

Vad är en Favicon / webbplatsikon?

Favicon Exempel Skärmdump

En favorit är en ikon som visas på en webbläsarflik bredvid en webbplats sidtitel. Favoriter kan också ses bredvid en webbplatss namn i en lista över bokmärkta webbplatser, samt att de kan användas som appikoner och i WordPress kan dessa också kallas din “webbplatsikon”.

Favicons tar vanligtvis bilden av webbplatsens logotyp som de representerar. De kan emellertid också vara en bild som är kopplad till en webbplatss varumärke eller stil, om detta är mer lämpligt. När en favorit har valts bör den inte ändras, såvida inte ditt företag genomgår ett nytt varumärke. På så sätt blir dina webbplatsvisare bekanta med din favorit och känner igen den i en serie webbläsarflikar.

Vikten av att använda en Favicon

Betydelsen av att använda en Favicon

Favicons handlar om visuell marknadsföring till och anslutning till dina besökare. Att lägga till ett favicon gör att din publik medvetet och omedelbart kan identifiera din WordPress-webbplats i ett hav av appar eller webbsidor.

Denna bekanta med din favorit hjälper din publik att hitta dig snabbt och enkelt. Det kommer också att påminna användare om din webbplats existens, vilket resulterar i en ökning av trafiken och återgår besökarnas antal. Slutligen kommer ett favicon att hjälpa din webbplats att sticker ut från din konkurrens och etablera din webbplats som en ansedd källa.

Som ni ser är fördelarna med att använda ett favicon enorma. Så låt oss nu ta reda på hur du kan skapa ett favicon och lägga till det på din WordPress-webbplats …

Skapa en Favicon

Det första steget i favicon-processen är att skapa en lämplig bild. Som nämnts borde ett favicon helst vara samma bild som din webbplats logotyp, så att besökare omedelbart kan känna igen den.

Men ibland med komplicerade logotyper kan detta resultera i en oklar eller förvirrande favicon. I vilket fall måste du förenkla din logotyp eller använda en annan bild. Se till att du väljer något som representerar ditt företag och som uppenbarligen återspeglar ditt varumärke.

Designa eller redigera en Favicon-bild

Per WordPress Codex, favicon-bilder måste ha kvadratisk form och minst 512 x 512 pixlar i dimension. Även om bilder kan beskäras i WordPress rekommenderar jag att du redigerar din bild i förväg med redigeringsprogram.

Om du vill utforma en ny bild från början, eller om din logotyp behöver några allvarliga justeringar, är det bäst att använda ett professionellt redigeringsprogram. Photoshop eller GIMP är fantastiska alternativ.

Använda Canva

Canva Icon Creator

Men en enklare lösning är att använda för dem med mindre designupplevelse Duk. Denna gratis webbplats för grafisk designverktyg gör att du enkelt kan redigera en bild och göra den favicon-klar. Ändra storlek på din logotyp eller ändra färg eller transparens för att skapa en favicon-bild som fungerar för din webbplats.

När du är nöjd med den bild du ska använda som din favorit måste den sparas antingen i ett gif-, png- eller jpeg-format. Du är nu redo att ladda upp din favorit till din WordPress-webbplats …

Hur du lägger till en Favicon till din WordPress-webbplats / blogg?

Att lägga till en webbplatsikon brukade bäst lämnas till webbutvecklare och de med djup kunskaper om kodning. Men lyckligtvis, efter att WordPress 4.3 släpptes, blev läggning av ett favicon extremt enkelt och enkelt.

WordPress Live Customizer Link

Öppna din WordPress-instrumentpanel och välj i menyn Utseende> Anpassa. Detta öppnar den live WordPress-anpassaren med en förhandsvisning av hemsidan på din webbplats.

Välj Webbplatsidentitet. Här ser du visad webbplatstitel och webbplatsikon.

WordPress Site Identity

Under Webbplatsikon du kan lägga till, ändra eller ta bort din favorit. Klicka på Välj bild.

Välj WordPress Site Icon Image

Ditt WordPress Media Library kommer nu att visas på din skärm. Välj Ladda upp filer tabb och släpp antingen din favoritbild i rutan, eller välj den från din dator.

Tillbaka i ditt mediebibliotek, kontrollera att din bild är markerad och klicka sedan på Välj i nedre högra hörnet. WordPress frågar dig nu om du vill beskära din bild. Om du redan har redigerat din bild i ett redigeringsprogram väljer du Hoppa över beskärning. Annars beskära bort.

Förhandsvisning av anpassningsplatsikon

I anpassaren, under Webbplatsikon, du kommer att se din uppladdade bild. Välj Spara och publicera högst upp i kundanpassningen och uppdatera sedan sidan. Du bör nu kunna se din favorit på webbläsarfliken.

URL-favicon-display

Om du någon gång vill ändra din favorit, under Webbplatsikon välj helt enkelt Byt bild. Som tidigare nämnts rekommenderas emellertid inte om du ommarkerar. Om du ständigt ändrar din favorit kan din publik inte identifiera vilken bild som representerar din webbplats när de tittar på sina webbläsarflikar eller appar.

Andra sätt att lägga till en Favicon på din WordPress-webbplats

Det finns naturligtvis ett antal andra sätt att lägga till en favorit på din WordPress-webbplats. Låt oss titta på några olika alternativ …

Favicon av RealFaviconGenerator

RealFaviconGenerator Banner

Många föredrar att använda plugins för att lägga till funktionalitet på sin webbplats istället för att förlita sig på ett tema. Favicon av RealFaviconGenerator är ett WordPress-plugin som är ett bra alternativ om du vill lägga till ett favicon till din webbplats.

Installera plugin-programmet på din WordPress-webbplats och peka och klicka sedan för att ladda upp en bild och lägga till den som favicon. RealFaviconGenerator genererar sedan alla ikoner du behöver för olika webbläsare och enheter. Detta är en enkel plugin och är gratis att ladda ner och använda.

Ladda upp genom ditt temas alternativssida

Totalt favicon-alternativ för tema

Många av de nya teman har många funktioner och funktioner, vilket gör det snabbt och enkelt för människor att skapa nya WordPress-webbplatser. Några av dessa teman kommer nu med möjligheten att lägga till en favorit för dig. Kontrollera ditt temas Alternativ-sida för att se om detta är en funktion som den erbjuder. Exempelvis innehåller Total WordPress-temat alternativ för din Favicon (och det är olika enhetsstorlekar) i den inbyggda teman..

Använd kod

Om du är någon som föredrar att koda sin webbplats kan du ladda upp din favoritbild till din webbplats rotkatalog. Koden måste sedan läggas till i din header.php-fil. För mer information om denna process, samt information om storleken på bilden och filtypen du behöver för att spara den i, se WordPress supportdokumentation.

Slutgiltiga tankar

Som du kan se är det en mycket enkel process att ladda upp en favorit till WordPress-webbplatsen. Fördelarna med att ha ett favicon är imponerande, en marknadsföringstaktik som gör att dina användare kan identifiera din webbplats bara genom att upptäcka din bild. Så gör det till en prioritet att hitta en ledig halvtimme på dagen och ställa in din webbplats med ett favicon.

Har du fått ditt favicon igång ännu? Dela gärna hur du gick i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map