Hur man spikar bra blogidéer för din WordPress-webbplats

Innan du går vidare ska du inse att det är en enorm skillnad mellan att skapa fantastiska bloggidéer och skapa fantastiskt innehåll för din WordPress-webbplats. Du behöver förstklassiga inlägg för en vinnande kampanj för innehållsmarknadsföring, men hur ska du generera fantastiskt innehåll utan bra bloggidéer till att börja med?


Det är den stora frågan, nu är det inte? Hur genererar du fantastiska bloggidéer som håller elden på din WordPress-blogg och din banksaldo växer? Hur kommer vissa killar att veta bara bloggidéerna att sträva efter för maximal effekt, ofta gånger som resulterar i virilitet?

Hur man genererar fantastiska bloggidéer direkt

Om du undrar hur du får de bästa bloggidéerna till att bryta ut ur rutan, övervinna författarens block eller helt enkelt lägga till liv till din blogg, ta en andetag (och ta en slurk av vad du än har) när du kom till rätt plats. Vi behöver alla lite inspiration ibland, så välkommen och känna dig som hemma (vi har till och med länktat till en bra artikel för varje tips – om du vill läsa mer klickar du bara på bilderna!).

1. Fråga dina läsare

Bästa Quiz-plugins för WordPress för att förbättra användarengagemang

Jej, du vet egentligen inte värdet på den feedback som dina läsare ger. Du kan generera massor av fantastiska bloggidéer helt enkelt genom att fråga dina läsare vad de vill läsa. Ja, fråga bara, men om det inte låter som du kan du använda smarta metoder som enkla undersökningar.

Till exempel lägger jag en gång till ett extra fält till mina e-postregistreringsformulär och bad prenumeranter att nämna sin största utmaning med innehållsmarknadsföring. Mellan dig och mig samlade jag tillräckligt med bloggidéer i månader och något lite extra för nyhetsbrevet.

Fråga och du ska ta emot och använda alla metoder du har tillgång till. Lyckligtvis finns det sociala medier för närvarande, vilket innebär att få bra bloggidéer bara är en konversation bort. Samarbeta med dina läsare för att skapa relevant innehåll som resonerar med deras problem.

2. Brainstorm

WordPress bloggningstips för framgång

Det här låter kanske som en av dessa “slump” saker, men det hände faktiskt igår. En nära vän känd som Duncan (se? Han är verkligen riktig) kom för att besöka, och vi pratade om ett sidoprojekt jag arbetar med. Inom kort tid brainstormade vi bort, vilket resulterade i ett par bloggidéer.

Jag var så upphetsad över avslöjandet som jag nämnde i förbigående att jag arbetar med ett inlägg om att spika bloggidéer till din WordPress-webbplats. Så vi brainstormade så mer och genererade ännu fler idéer, av vilka några inte har något att göra med innehåll, utan andra aspekter av sidoprojektet.

Har ett team redan på plats? Bra! Du kan brainstorma idéer och använda verktyg som Trello bland annat för att hantera processen. Brainstorming kräver bara en extra hjärna, så vänligen bara brainstorma och njut av konversationerna du har med människorna omkring dig.

3. Kontrollera dina kommentarer

Hur du får fler kommentarer på din WordPress-blogg

Vi drömmer alla om att publicera inlägg som drar många kommentarer, och några saker kan jämföra känslan av att få dina första kommentarer. Det är spännande eftersom du kan berätta för killar som ger ett fängelse om dig.

Men visste du, precis som att direkt fråga dina läsare, kan du samla in massor av bloggidéer från ditt kommentarområde? Vilka relevanta frågor ställer läsarna? Vilka smärtpunkter uttrycker de som svar på ditt inlägg? Dessa är alla mogna vägar för att få bra bloggidéer.

Du kan utöka denna strategi till andra bloggar inom din bransch och kolla deras kommentaravsnitt också. Vad frågar läsarna? Vad stör det sade läsarna, och kan du erbjuda en lösning via ditt innehåll? Du kan definitivt se hur kommentarsektionen är en rik källa till relevanta bloggidéer, eller hur?

Åt sidan: Om du är benägen kan du visa upp din expertis genom att besvara kommentarens fråga där och då. Titta på det där. Du bygger auktoritet och samlar in bloggidéer vid samma jävla tid, på din blogg eller någon annanstans! Nu vet jag varför kommentarer är så snygga värdefulla.

4. Definiera din målgrupp

WordPress-publik bättre: viktiga mått att tänka på

Hur i helvete skapar du till och med innehåll till att börja med om du inte har någon aning vem det är avsett för? Du kan antagligen inte spika de bästa bloggidéerna eftersom du inte har definierat din målgrupp än. Vad tycker din ideala kund? Vad går de sannolikt igenom och hur kan du lindra smärtan?

Med en kristallklar bild av personen du försöker nå, kommer fantastiska bloggidéer att komma till dig. Och eftersom du kommer att skapa mycket målinriktat och personligt innehåll kommer dina inlägg att göra underverk både på dina läsare och på sökmotorer.

Ta dig tid att förstå dina möjligheter. Vilka är deras motiv? Varför finns de på din webbplats? Har de ett behov du kan möta med gratis innehåll? Du vet, sådana saker. Det är verkligen ett av de bästa tips du kan ta bort idag. Jag brukade skriva ut blått, bara för att fylla på min blogg med innehåll, men resultaten blev förvirrade tills jag definierade en målgrupp. Det är lätt.

5. Engagera sökordsforskning

WordPress SEO: Sökordsundersökning (och vad man ska göra med nyckelord)

Tillsammans med att definiera en målgrupp kommer sökordsforskning. Så du har nu en tydlig bild av din publik i åtanke, och ett par nyckelord som beskriver deras smärtpunkter. Kanske till och med de exakta nyckelorden de använder för att hitta din webbplats. Poängen är att du behöver nyckelord, så få nyckelord.

Använd dessa nyckelord för att generera fler nyckelordsidéer, vilket skapar grogrund för riktade bloggidéer som bara har den inverkan du önskar. De AdWords sökordsverktyg är en livräddare i detta avseende. Plönka bara dina sökord i verktyget och se hur magin händer.

Det finns andra otaliga sökordsverktyg där, inklusive Moz Keyword Explorer, KWFinder och SEMRush, vilket innebär att du kan generera så många bloggidéer som du behöver och stärka din SEO i processen. Bra SEO involverar skräck sökord forskning.

6. Följ konversation på sociala medier

Hur du ökar dina sociala medier från din WordPress-webbplats

Konversationer i realtid på sociala medier är en bra källa till bloggidéer för din webbplats. Sök bara efter frågor, diskussioner eller till och med nyheter om något ämne i din bransch, och du kommer aldrig att få slut på bra bloggidéer igen.

Ta till exempel Quora eller Reddit. Läsare från alla samhällsskikt ofta dessa webbplatser på jakt efter svar på praktiskt taget alla ämnen under solen. Eftersom killen som letar efter bra bloggidéer för framtida inlägg kan du tydligt se att detta enda tips har mycket vikt.

Sök bara på Twitter eller din favoritwebbplats för sociala medier, så kommer du förmodligen att få fler bloggidéer än du någonsin kan använda. Faktiskt gömmer sig bloggidéer i #hashtags, @mentions, share, bilder och så mycket mer. Välj bara de du gillar och kör med.

7. Google Auto-förslag: Quick Fire Tip

Hur man skapar ett WordPress-blogginlägg

Numera förutspår Google dina sökfrågor när du skriver ’em. Den här fina autosuggest-funktionen är i grunden en “sampling” av de saker folk vill ha. Det är en snabb källa till bloggidéer för praktiskt taget alla ämnen du kan föreställa dig. Dessutom får du bättre sökrankningar eftersom, igen, det är det som folk vill ha.

Avbryt bara vår favorit sökmotor, goda Google, och skriv bort. Autosuggest startar omedelbart med en lista med ämnen. När du har valt dina favoritämnen kan du ändra rubrikerna lite för att passa dina olika behov.

Om jag till exempel skrev “Hur man skapar en blogg” och den här funktionen gav mig ett par idéer, kunde jag vända och böja idéerna hur jag vill. Du kan hitta många idéer enkelt och snabbt med Googles autosuggest. Jag menar, kom igen, de gjorde dig till ett fantastiskt verktyg, så varför låt dem falla ner?

8. Hyra / värdförfattare

10 bästa WordPress Multi-Author Management Plugins

En enmansoperation har sina förmåner men du kan helt enkelt inte argumentera med stordriftsfördelar. Du kan producera mycket fler bloggidéer och innehåll om du driver en blogg med flera författare i motsats till en solooperation. Du kan betala författare, välkomna gästbloggar eller göra båda.

Andy av Newsforshoppers skapade en onlinemagasin som hjälper konsumenterna med online shopping. Allt detta gjorde han med en inkomstdelningsmodell och ett team av dedikerade journalister som håller webbplatsen fräsch med innehåll. Författarna får 70% av adsense-pengarna som deras inlägg tjänar, och Andrew behöver aldrig oroa sig för bloggidéer.

Många andra webbplatser använder den här modellen och den är effektiv för fel. Du fokuserar på de andra aspekterna av att driva ditt företag och låter någon annan ta hand om bloggidéer och innehållsgenerering. Detta gäller också om du vill publicera allt innehåll under ditt namn eller en moniker som “Redaktion”.

9. Intervjuexperter

Bästa Podcast-plugins och lösningar för WordPress

Vem gillar inte att läsa (eller lyssna på) vad en expert sa om något intresse? Expertintervjuer är bra bloggidéer i sig, för att inte tala om hur mycket visdom du kan få från svaren. Intervjuer är enkla att ta fram och skapa, men kan snabbt skapa trovärdighet och förtroende.

Nå ut till experter inom din bransch och be dessa killar svara på relevanta frågor som är relevanta för dina läsare. Publicera intervjuerna närhelst, särskilt på den ordspråkiga dagen då du helt enkelt inte kan få dina kreativa juicer att flyta.

Du behöver inte tänka länge och hårt på intervjuerna, du behöver helt enkelt komma med en fråga eller en massa frågor. Skicka ut frågorna till dina bästa experter och sammanställ deras svar till övertygande inlägg. Eller försök hitta gäster till din egen podcast. Detta lägger inte bara till nytt innehåll till din blogg utan också en mängd olika medieformer för att locka nya läsare / lyssnare.

10. Joyride on Trends

WordPress marknadsföringstips & trender

Trender är en bra källa till bloggidéer som blir virala. Och eftersom trenderna kretsar kring det som är hett vid en viss tidpunkt ger de foder för nyhetsinlägg. Trots det är trenderna lika bra som de är heta. Om du inte agerar snabbt, kanske du missar din chans att hämta lite viraltrafik.

Det bästa är att det finns otaliga verktyg som hjälper dig att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna och trenderna i alla branscher. Till att börja med har vi det Google-varningar, som meddelar dig varje ögonblick om dina nyckelord nämns. Du kan skapa flera varningar, men inte överdriva det, eller så kommer du att drunkna med e-post.

Trender kan också informera dig om förändringen i människors intressen över tid, vilket är ett bra sätt att förutsäga vad som kommer nästa. Om du samlar in tillräckligt med data och spelar smart kan du enkelt skapa vintergrönt innehåll som fungerar idag och i framtiden.

11. Behåll bokmärken

10 WordPress-resurser du behöver för att bokmärka just nu

Inspiration bor överallt, och en artikel om utforskning av rymden kan ge ditt geni lika lätt som ett spännande inlägg inom din bransch. När du hittar lite information som kan komma till nytta vid ett framtida datum är det vettigt att spara ett bokmärke.

Med webbläsare kan du segmentera dina bokmärken, vilket innebär att du kan ha flera mappar för dina olika behov. Den enda nackdelen med bokmärken är att alla kan bli röriga när de går upp. Dessutom måste du fortsätta gräva djupt bara för att hitta en artikel.

Det huvudsakliga proffs är naturligtvis att du har en breddande pool av bloggidéer vid en viss tidpunkt. Detta betyder att du bara behöver en allvarlig mängd kaffe stimulanser att skriva det extra inlägget du behöver för att få hjulen att vrida.

12. Leva lite

Off-site-aktiviteter för att växa din WordPress-webbplats

Och med detta menar vi helt enkelt gå bort från den darn skärmen ett ögonblick. Livet är för att leva, inte leva tätt om Jay-Zs ord är något att gå förbi. Du måste släppa lite och bara vara det. Njut av en kopp kaffe med en vän, gå på en film eller åka skidor med din familj – gör bara något annat än att skriva.

Du håller med om att författarens block träffas hårdast när du är utbränd. När du inte har någon aning om vad du ska göra med den tomma sidan som stirrar tillbaka på dig försvinner alla andra bloggidéer helt enkelt i tunn luft. Poof, precis så. Det är vid dessa tillfällen du måste inse att du inte är en del av livet, utan själva livet.

Gå med ett fräsch luft, resa lite, läs något, njut av en hobby, spendera tid med de människor du älskar – gör helt enkelt vad som helst för att ge dig själv en efterfrågad paus. Stora du, du kan antagligen inte komma med en idé att rädda ditt eget liv på grund av all den vikten på dina axlar. Spela lite, eller vara dum.

14. Skapa en idélista

25+ tips för WordPress-bloggproffs

Detta är brödet till smöret som är ovanstående punkt. Att spara bokmärken är definitivt inte allas kopp te. Dessutom behöver du en webbläsare för att spara dina bokmärken. Men som vi redan har nämnt kan du hitta inspiration var som helst.

En bra bloggidé skulle kunna komma till konstiga tillfällen, och du kanske bara tror att den är engagerad i ditt skakliga mänskliga minne för all evighet. Snälla lura dig inte kompis, ha en anteckningsblock redo att notera idéer. Om du hatar papper, hur är det med appar som Evernote?

Glöm inspiration inspirerad av dig när du visste att du faktiskt kan lura dig att skapa idéer som urverk? Ja, det kan du verkligen. Ta ut ett papper och skriv ner 10 bloggidéer från toppen av ditt huvud. Kasta bort den biten och gör en ny lista med tio. Upprepa dagligen.

15. Aldrig stjäla, låna

30 WordPress-proffs att följa på Twitter

Besök populära bloggar i din bransch, följ dem på sociala medier och se vad som är hett. Populära bloggar har vanligtvis team av författare som kommer med idéer regelbundet. Populära bloggar har också bra redaktionsteam och hela shebang innebär att det mesta av arbetet redan är gjort för dig.

Du kan samla några av de bästa idéerna från populära bloggar inom din nisch. Det är ditt jobb att skapa nytt och originalt innehåll från nämnda idéer, annars skulle du stjäla någon annans arbete. Du kan definitivt hitta motivation, eller till och med en något annorlunda uppfattning om ett populärt ämne på en blogg.

Låna idéerna och bygg ditt eget arbete kring ämnena. Stjäl bara inte innehållet eftersom det kan betyda att det är bittert mot lagen och liknande. När allt kommer omkring varför uppfinna hjulet igen?

16. Organisera tävlingar och gåvor

Utöka din publik med tävlingar för WordPress

Åh frilastaren i var och en av oss. Gud, vi gör alla slags saker för gratis saker. Men om det finns något vi älskar lika mycket som freebies, är det chansen att slänga ner i en tävling av sort. Vi är ganska konkurrerande arter, eller hur? Men det är förmodligen bara Mother Nature som har sin väg.

Hur som helst, jag har haft chansen att delta i ett par giveaways och tävlingar och resultaten var fantastiska varje gång. Till att börja med skapar de bra bloggidéer, tävlingar och giveaways, eftersom allt du behöver är något att ge bort.

När din idéborrning är torr kan du alltid räkna med tävlingar och giveaways som pick-me-up slags inlägg. De klarar sig ganska bra när det gäller trafik och blygenerering, och med tanke på att du inte behöver stanna uppe hela natten för att ställa in en tävling eller giveaway för din blogg, kan vi säga att du är all bra kompis.

Över till dig…

Jag förolämmer inte din intelligens genom att göra anspråk på att det här är en komplett guide för hur du kan hitta bra bloggidéer. Vi kan inte motbevisa att det finns så många tillvägagångssätt som det finns människor på den här planeten, vilket betyder att det fortfarande finns gott om utrymme för att växa denna lista.

Innan du åker, skulle du vilja dela hur du genererar bra bloggidéer till din WordPress-webbplats? Vilka verktyg, om några, använder du, och vilket tips resonerar dig mest? Tack i förväg och alla bästa spikar alla de bästa bloggideer ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me