Hur man startar en självhostad WordPress-blogg på mindre än 15 minuter

Första gången jag installerade en WordPress-blogg drog jag nästan håret. Processen var lätt att följa, men varje gång jag kom till slutet skulle jag få ett fel, och som många andra fel, sa det aldrig vad som var fel. Senare efter att ha kontrollerat med min webbhotell och gjort mycket ljud i frågan, informerade de mig om att en vilskillig hund åt min .htacess-fil. Så jag döpte om den drabbade filen och whoa, jag installerade min första WordPress-blogg någonsin!


Det var inget stort. Heck, vem jag skojar? Känslan av prestation som följde med den första installationen var som ingen annan. För det första var jag mycket glad att installationen lyckades äntligen. För det andra var jag upphetsad över att jag tog ett stort steg mot min dröm att äga ett onlineföretag. Sedan dess har jag installerat otaliga instanser av WordPress både på webbservrar och datorer.

Under förutsättning att du vet vad du gör, installera eller snarare starta en självhostad blogg, bör det ta mindre än femton minuter. Det är lätt ärtligt arbete och vem som helst kan göra det. Om du är upphetsad och redo att starta din första blogg, låt oss få timrarna att kryssa för att få över detta och gjort med. Njut av och glöm inte att dela dina tankar i kommentarerna, vi ser alltid fram emot din feedback.

Vad du behöver

Första saker först, låt oss titta på vad du behöver. Du behöver ett webbhotellpaket. En självhostad WordPress-blogg till skillnad från en gratis blogg (t.ex. yourname.wordpress.com) kräver en webbserver. Det är här du installerar WordPress-plattformen. Nästa upp är ditt domännamn. Det här är identiteten på din blogg. Det är din bloggs virtuella adress på webben (URL). Någon form av betalning krävs för dessa två väsentligheter. Tänk bara på att dessa är återkommande månatliga eller årliga betalningar, så se till att budgetera i enlighet därmed.

Och till sist kommer du att behöva cirka femton (15) minuter för att installera WordPress-skriptet och anpassa bloggen med ett nytt tema och ett par plugins. Vänta inte att komma igång …

Att välja perfekt WordPress-värd

Låt oss först göra din självhostade WordPress-blogg till ett trevligt mysigt hem. Återigen måste du hyra serverutrymme om du inte har webbserver. Vi har behandlat detta ämne många gånger tidigare, här och här, men om du aldrig har sett dessa inlägg, här är en snabb sammanfattning av de faktorer du behöver ha i åtanke när du väljer rätt webbhotell för din WordPress-blogg :

 • Kosta: Gå inte alltid för den billigaste affären på marknaden. Samtidigt ska du inte betala för funktioner du inte behöver nu eller inom en snar framtid. Att betala för vad du behöver betyder att du måste känna till kraven i din självhostade WordPress-blogg i förväg. Webbvärdar som WPEngine, Bluehost, GoDaddy och HostMonster har några fantastiska priser, även för hanterade WordPress-värd. Dessutom, om du fångar någon av dem i gott humör, kan du dra fördel av generösa rabatter och kuponger för att sänka kostnaderna för din webbhotell (kolla in vår WordPress-kupongsida för att se några av värdens aktuella specialerbjudanden). Börja litet eller beroende på webbplatsens behov och skala upp eller ner därefter. Spela inte billigt med din online-verksamhet, men låt inte ett företag svindla dig.
 • Funktioner & Prestanda: Du vill vara hos en webbhotell som “… garanterar upp tider, supersnabba servrar, [obegränsad] bandbredd och tillräckligt med diskutrymme för att tillgodose dina behov.” Men hur mycket räcker det? De flesta webbhotellar erbjuder obegränsat diskutrymme, obegränsad bandbredd och obegränsad underdomäner bland andra funktioner. Men som en baslinje borde 5 GB bandbredd per månad och 5 GB diskutrymme räcka för de flesta. Andra funktioner att tänka på inkluderar addon-domäner, säkerhetskopieringstjänster, e-post och skriptstöd bland andra. På upp-tider kommer Jetpack med en fantastisk funktion som skickar e-postvarningar varje gång din webbplats går ner. Om du börjar få många av dessa varningar bör du överväga att byta webbhotell eller uppgradera till en överlägsen värdplan.
 • Kvalitet på kundsupport: Kundvården är oöverträffad. Om du älskar dina kunder (och som inte gör det) vill du alltid hålla ett leende på deras ansikten. Naturligtvis finns det kunder du behöver för att sparka till kantstenen så snart du kan, men det är inte poängen. Den webbhotell du väljer för din självhostade WordPress-blogg bör ha ett gott rykte för kundsupport. Du vill inte att dina besökare ska se fel eftersom värdens kundvård inte kan åtgärda någon slumpmässig problem snabbt nog. Recensioner på internet kommer snabbt att berätta om din WordPress-webbhotell som valde värderar kundsupport.

Här på WPExplorer älskar och värdesätter vi alla våra läsare. Vi älskar och använder WPEngine – en högst rankad WordPress-värd – men för denna tutorials syfte väljer jag Bluehost eftersom den är pålitlig, kommer med många fantastiska funktioner och kundsupporten är helt enkelt fantastiskt att säga minst.

Webbhotell är dock bara en del av ekvationen. Du behöver också ett domännamn så att klienter, vänner och familj kan hitta din WordPress-blogg på webben.

Att välja det perfekta domännamnet

Nu när vi har bosatt oss på ett bekvämt hem för din WordPress-blogg, är det enda vi behöver en adress, så du kommer äntligen att ha en URL till dina visitkort människor kan hitta ditt företag. Ditt domännamn kan vara allt du tycker om. Det kan vara ditt namn, en kombination av ditt namn och din favoritdrink, namnet på din produkt med en liten twist – vad som helst! Jag har sett ett par roliga domäner på webben men det är berättelsen för en annan dag.

Förresten, ett domännamn är något som facebook.com eller youtube.com om du har ditt huvud i molnen. De kostar vanligtvis cirka 10 dollar per år och du kan alltid få en gratis domän när du registrerar dig hos Bluehost. Många andra webbhotell erbjuder en gratis domän, så känn dig inte begränsad i detta avseende.

Du kan välja att registrera ditt domännamn hos din webbhotell eller hos en domänregistreringspartner som Namecheap (jag registrerar mina domäner här) eller GoDaddy bland andra. Oavsett om du registrerar din domän hos en registrar eller webbhotell, låt inte ditt sinne vandra av, jag ska säga exakt vad du ska göra för att peka domänen till din WordPress-blogg på några minuter. Men låt oss först ta en selfie andas och konfigurera sedan ditt webbhotellkonto.

Ställa in ett webbhotellkonto

Du behöver ett domännamn för att öppna ett webbhotellkonto. Om du vill registrera dig hos en domänregistrator som din trully, gå över till Namecheap eller vart som helst, och gör det bara. Det är en enkel och okomplicerad process jag förväntar mig inte att du kommer att stöta på några problem. Om du vill få en gratis domän (gratis i minst ett år), gå vidare till Bluehost och klicka på den gröna knappen “komma igång nu” i mitten av hemsidan.

Bluehost

Detta bör ta dig till registreringssidan där du kan välja ditt webbhotellpaket. I skrivande stund finns det tre paket tillgängliga: start för $ 3,95 per månad, plus på $ 6,95 per månad och affärsproff på $ 14,95 per månad:

select-your-planen

Kom ihåg att det här är kampanjpriser för första terminen (så här fungerar nästan alla värdrabatter). Efter din första löptid förnyas priserna till de ordinarie priserna. Ändå är detta mycket prisvärd värd och är perfekt för alla som just börjar.

Om du registrerar dina domäner hos en registrator i motsats till din webbhotell måste du justera din namnserverinformation (DNS). Om du köper ditt värdpaket från Bluehost, måste du lägga till ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com till dina namnserver-poster. Det är inte för komplicerat, men tveka inte att kontakta din domänregistrator eller söka i deras vanliga frågor om du behöver hjälp.

Efter registreringen av din domän kan det också ta ungefär 24 timmar att sprida sig. Vi tar inte hänsyn till den här tiden i denna handledning. Så om du just har köpt din domän måste du ta en liten kaffepaus ��

Låt oss gå vidare till nästa steg. Välj en plan som passar dina behov. Detta bör leda dig till en sida där du lägger till eller väljer ditt domännamn:

Anmäl dig nu

Om du vill ha en gratis domän, använd rutan till vänster. Om du redan har ett domännamn, använd rutan till höger. Välj en unik domän men ha i åtanke att ditt val kanske inte är tillgängligt:

domän-inte tillgänglig

Om det inte är tillgängligt, välj bara en annan domän eller ändra .com-tillägget till bland annat .org, .net eller .us. I slutet av dagen får du alltid en domän som behagar dig, så svett inte den.

Klicka på “nästa” så ska du föras till en annan sida som samlar in din information, paketinformation och faktureringsinformation. Välj vad du behöver, ange din faktureringsinformation och klicka på den gröna “nästa” knappen längst ner. Bluehost låter dig betala med kreditkort eller med PayPal, så du är väl täckt här. Gå vidare och slutför din betalning.

Nu då?

Logga in på ditt e-postkonto så ser du en “Välkommen till Bluehost” e-post. Det första e-postmeddelandet innehåller alla länkar du behöver för att komma igång. Du kan logga in på ditt konto genom att gå till https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin eller klicka på någon av länkarna i välkomstmeddelandet. Din kontrollpanel (även kallad c-panel) ska se ut så här:

kontrollpanel

Kul, rätt?

Installera din självhostade WordPress-blogg

Klicka på WordPress-ikonen under “Webbplatsbyggare”. Den roliga delen har precis börjat. Den nya fliken som öppnas leder till Mojo Marketplace Ett klick installerar. Klicka bara på den gröna knappen “Installera” eller välj “Importera” en befintlig installation av WordPress. För vårt fall, “Installera” är det.

På nästa sida väljer du den domän du vill installera din WordPress-blogg till. Din domän bör visas här så länge den var registrerad. Klicka på “Kontrollera domän”. Vänta i fem sekunder. Markera “Visa avancerade alternativ” för att ställa in ditt admin användarnamn och lösenord. Godkänn villkoren och klicka sedan på “Installera nu”. Vänta några sekunder eller ta en kopp kaffe.

Kom tillbaka och klicka på den svarta knappen “Visa referenser” som visas på ett orange banner högst upp på sidan. Detta öppnar en annan sida med din bloggs URL och inloggningsinformation. Logga in på din WordPress-blogg via http://www.yourdomain.com/wp-admin. Byt ut youdomain.com med ditt faktiska domännamn nu när du har det.

Som standard ser din nya självhostade WordPress-blogg den senaste versionen av ett WordPress-tema som kallas Twenty Fourteen. Det är ett grundläggande tema och om du inte gillar den grön-svarta mash-up, bara gå till Utseende -> Teman på din WordPress-adminmeny. Härifrån klickar du på “Lägg till nytt” för att välja bland de tusentals gratis teman som finns tillgängliga på WordPress.org.

Vår gratis temakollektion är full av fantastiska teman som du kan använda för att förbättra utseendet på din blogg. Men om du letar efter det perfekta WordPress-temat som är utformat för att anpassa till dina behov, rekommenderar jag Total Drag & Drop WordPress Theme.

Just nu är vi mycket klara på att skapa din WordPress-blogg och du bör gärna göra vad du vill med den. Måste plugins för att aktivera Akismet – en dödlig skräppostmorder – och installera alla typer av plugins du gillar från sociala medier, medlemskap till eCommerce och Admin plugins bara för att nämna några.

Kan du inte vänta med att publicera ditt eget innehåll? Gå till Inlägg -> Lägg till nytt för att skapa ditt första blogginlägg, Sidor -> Lägg till nytt att bygga en ny sida (t.ex. en kort Om-sida med ditt uppdrag) eller Media -> Lägg till nytt  för att ladda upp ljud-, video- eller bildfiler. Du kan också ladda upp nedladdningsbara filer så dela gärna din PDF-e-bok fritt. Standarduppladdningsfilstorlek är begränsad till 50 MB, men du kan ändra detta enkelt genom att lägga till några koderader till någon PHP-fil. Oroa dig inte för detta just nu, du kommer att lära dig allt om det här i tid.

WordPress Admin Dashboard är vacker och enkel att använda, och även om du är en nybörjare (greenhorn per se) bör du ha en bra tid att skapa med WordPress. Kom alltid ihåg att logga ut från din webbplats varje gång. Ha framför allt annat så kul du kan.

Fler resurser

Några av följande artiklar inspirerade mig, så om du vill läsa mer om att skapa en självhostad WordPress-blogg, kan jag inte tänka på bättre resurser:

Om du kör in i en snag

Det händer, vi gör alla misstag. Så bara om du stöter på några problem på vägen, här är en handfull användbara länkar med bra tips för nybörjare, din blogg och till och med SEO. Och naturligtvis finns det massor av mer användbar information i vår blogg (använd bara den fina sökrutan i titeln för att hitta vad du behöver).

 • Är du ny på WordPress? Undvik dessa 10 Rookie-misstag
 • 15 vanliga WordPress-fel med lösningar
 • 15 WordPress-fel som ska undvikas till varje pris
 • Post-serien: Vanliga WordPress-fel på webbplatsen
 • Post Series: Hur du rota din WordPress-blogg i 10 enkla steg

Slutsats

Vad lämnade jag ut? Mmmh, kan inte tänka på någonting. Det är ungefär 16:00 här och “Party The Pain Away” av Tech N9ne spelar i bakgrunden. Jag har slut på kaffe, vilket betyder att jag måste gå ner. Låt oss prata i kommentarsektionen nedan tills nästa gång. Adios och God Speed ​​amigos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map