Hur man startar ett WordPress-företag

Hur man startar ett WordPress-baserat företag

Är det möjligt att bygga ett framgångsrikt företag runt WordPress idag? Det korta svaret är ja. År 2020 finns det miljoner frilansare som tjänar liv på nätet – och många av dem har företag som de skapade runt WordPress. Det finns solida skäl till detta:


 • WordPress fortsätter att växa som en enkel och mångsidig publiceringsplattform och visar inga tecken på att sakta ner. Detta innebär att plattformen fortsätter att locka nya användare, vilket innebär ökad efterfrågan på WordPress-relaterade tjänster.
 • Du kan skala och utöka programvarans grundläggande funktionalitet för att uppnå vad du vill genom plugins, teman och specialbyggda applikationer. Det är mycket mer än en enkel bloggplattform. Du kan bygga alla typer av webbplatser eller komplexa webbapplikationer på WordPress.
 • Det erbjuder en relativt enkel (och vanligtvis billigare) inträde i en värld av online-frilans från bloggning, för att stödja wordpress-utveckling eller flera andra områden. För vissa företag kan du börja med så lite som $ 500 eller mindre.
 • Det finns massor av gratis (och premium) resurser som hjälper dig att snabbt komma igång med din affärsidé.

Alla dessa faktorer gör WordPress till en attraktiv väg för individer som vill bedriva frilansande affärer.

Är det verkligen Den där Lätt?

Inte allt är rosa när du går ut som WordPress-entreprenör. Det är sant att du kan tjäna en mycket bekväm inkomst från WordPress. Hundratals initiativtagande människor tjänar tusentals dollar varje år från flera WordPress-relaterade företag, men det kräver en hel del hårt arbete och engagemang för att uppnå den framgångsnivån. De mest framgångsrika WordPress-entreprenörerna har lagt ned mycket arbete för att komma till en komfortabel inkomst.

Dagens inlägg är en nybörjarguide för att starta ett framgångsrikt WordPress-baserat företag. Naturligtvis är varje persons väg till framgång i det här företaget annorlunda, men du kan inte låta bli att märka de många likheterna mellan de personliga berättelserna om några av de mest framgångsrika WordPress-entreprenörerna. Jag täcker några i avsnittet om att göra och inte göra. Först men är de grundläggande stegen:

1. Starta en företagswebbplats

Starta en företagswebbplats

Det första steget i frilansande värld av WordPress är att bygga en företagswebbplats. Det är här du ska utföra alla dina affärer, vare sig du säljer produkter, tjänster, konsulter eller vilken affärsmodell du väljer.

Din webbplats kommer också att vara det viktigaste marknadsföringsverktyget för ditt företag. Alla marknadsföringsstrategier syftar till att omdirigera potentiella kunder till din webbplats så se till att den ser ut och är lätt att använda. Sammanfattningen är att din webbplats ska fungera och ha allt som dina potentiella kunder letar efter.

Så hur bygger du en webbplats? Generellt behöver du följande.

Bra värd

Välj en bra värdplan som är rätt för ditt företag. Vi personligen älskar och använder WP Engine managed WordPress hosting för att köra WPExplorer. Enligt vår mening är hanterad hosting ditt bästa alternativ – även om det kostar lite mer än standarddelad hosting (WP Engine börjar på $ 22,50 per månad med vår länk) tar värdföretaget hand om optimering av din serversida för WordPress samt kärnuppdateringar.

Men om du verkligen tittar på din delad webbhotell med budget är ett bra val. Till exempel börjar Bluehost-delad webbhotell på bara $ 2,95 per månad. Tänk bara på att planer med det här prisvärda ofta inte kan hantera massor av webbplatstrafik men eftersom du just är igång kommer det säkert att göra jobbet (och du kan öka din plan senare).

Relevant domännamn

Du vill också välja ett bra domännamn. Håll dig fast vid det uppenbara. Om du har ett officiellt företagsnamn använder du det (som hur vi helt enkelt använder WPExplorer.com). Eller så kan du använda en variant av ditt namn och din tjänst. Om du till exempel heter Jessica och du skapar en webbplats för dina tjänster för innehållsskapande kanske du vill använda något som “copywritingbyjessica” eller “jessicawritesforyou” – du får idén.

Vissa hosingföretag erbjuder ett gratis domännamn för det första året (med en ny plan). Men om du istället köper din domän separat, se till att använda en ansedd registrator och lägga till integritetsskydd (vilket håller din registreringsinformation privat i WHOIS-databaser och kan också hjälpa till att förhindra spa,). Vi gillar GoDaddy-domäner som endast är $ 4,99 per år för ett nytt domännamn (med vår länk) och sedan $ 9,99 per år för standard sekretess.

Professionellt WordPress-tema

För din webbplatsdesign, se till att du väljer ett flexibelt WordPress-tema med inbyggda stylingalternativ, helst av en etablerad utvecklare (främst för att se till att det finns framtida uppdateringar). Om din budget är begränsad, oroa dig inte – det finns hundratals gratis teman tillgängliga på WordPress.org. Sök bara i en term för att begränsa ditt val. De flesta gratis teman är dock begränsade i funktionalitet och vill att du ska betala för att låsa upp funktioner.

För bättre funktioner och support kan du istället välja att gå med ett premiumtema till att börja med. Händerna ner känner vi att vårt premiumtema är det bästa. Med 40+ snabbstartdemos, inbyggda anpassningsfunktioner, live drag & drop-sidbyggare, kompatibilitet för populära plugins och stöd för språköversättningar är det ett fantastiskt tema för nästan alla webbplatser.

Grundläggande plugins

Vilka plugins du installerar beror på ditt företag. Det finns dock några viktiga plugins som de flesta webbplatser bör installera. Till exempel:

 • Yoast SEO (som inkluderar brödsmulor, webbplatskartor osv.)
 • Google Site Kit (för analys)
 • MailChimp-nyhetsbrev (eller annat nyhetsbrevssystem)
 • WordPress Security och / eller Backup Plugin (om inte en funktion i din värd)

Förutom plugins som vi anser vara viktiga, kanske du vill lägga till några fler (igen – beroende på dina egna individuella behov). Om ditt tema kräver det kan du behöva installera en sidbyggare (till exempel det totala temat innehåller WP-bageri, och gratis Hello-temat designades specifikt för Elementor). Eller om du planerar att lägga till en onlinebutik till din webbplats en e-handel plugin kommer att behövas (vi rekommenderar starkt WooCommerce för fullständiga butiker, eller Shopify om du vill erbjuda bara en eller två produkter).

Försök bara att inte gå överbord med plugins eller installera plugins med dubbla funktioner (till exempel bör du inte installera två SEO-plugins). Detta kan leda till plugin-konflikter som orsakar problem på din webbplats (eller till och med bryter saker helt).

Och slutligen – kom ihåg att detta helt enkelt är en snabb översikt över steg. För mer detaljerade instruktioner, kolla in vår installationsguide som täcker grundläggande WordPress-inställningar, installera teman / plugins och hur man skapar ett inlägg.

2. Samla och organisera verktyg

Samla och organisera viktiga verktyg

Du behöver ett par grundläggande verktyg för att underlätta ditt frilansarbete. Vilka verktyg du behöver exakt beror på vilket företag du har. Men generellt sett tycker jag att dessa verktyg är ett måste för alla WordPress-frilansare oavsett specialisering:

Oavsett om du är specialiserad på temautveckling eller företagskonsult, kommer dessa verktyg att underlätta ditt liv genom att effektivisera dina affärsprocesser.

Beroende på din affärsspecialitet finns det otaliga andra produktivitetsverktyg som du kan behöva för att utföra klientarbete. Om du till exempel har en inventering för att hantera vill du använda programvara som kan hålla reda på vad som finns i lager. Eller om du erbjuder WordPress-underhållstjänster kommer ett WordPress-hanteringsverktyg (som MangeWP eller InfiniteWP) att vara till stor hjälp. Men som vi redan har nämnt – det beror verkligen på ditt företag.

3. Utforma ett arbetsflöde

Utforma ett arbetsflöde

Ett strömlinjeformat arbetsflöde är ryggraden i produktiv och framgångsrik frilansering. När du precis börjar med ditt frilansande projekt kommer du att göra nästan allt själv:

 • Förvärva kunder
 • Främja ditt företag
 • Hantera och spåra projekt eller uppgifter
 • Fakturering av kunder och redovisning
 • Plus alla andra affärspecifika processer

Som ni ser kommer de flesta av dessa att vara administrativa uppgifter som enkelt kan svåra dig och ge dig mindre tid att slutföra faktiskt klientarbete. Det finns gott om onlineverktyg och tjänster som kan hantera återkommande uppgifter mer effektivt och därmed frigör dig att fokusera på klientarbete. Jag talar tjänster som Mynta för att spåra fakturor eller betalningar och projekthanteringsverktyg som nämnda Trello och asana.

Eller så kan du överväga outsourcingsteg i ditt arbetsflöde för att få mer tid för dina pengar att göra arbete. Om du har råd med det, kommer outsourcing av affärsuppgifter också att göra ditt arbetsflöde lättare och hanterbart. Detta ger dig tillräckligt med tid att uppfylla kundens mål och fokusera på att växa ditt företag. Granska ditt arbetsflöde med några veckor för att identifiera flaskhalsar och förbättra dem.

4. Främja ditt företag

Google-annonser

I frilansande världen är din webbplats din verksamhet, så att marknadsföra din webbplats främst främjar ditt företag. Efter att ha lagt grunden för ditt företag, du måste främja det.

Sälj dina kunskaper, produkter eller tjänster till potentiella kunder med alla marknadsföringsverktyg du kan hitta. Många är gratis eller extremt låg kostnad.

 • Din egen webbplats: Dra fördel av trafiken till din webbplats. Att lägga till i meddelandefält eller popup-fönster är ett bra sätt att dirigera trafik till nyckelsidor på din webbplats – särskilt målsidor för dina produkter eller tjänster.
 • Relaterade bloggar: Försök med gästposten. Det kommer att kräva tid och expertis inom ett specifikt område, men det är ett (ofta) gratis sätt att bygga bakåtlänkar till din webbplats och marknadsföra dig själv.
 • Sociala media: Marknadsföring på sociala medier erbjuder dig en ännu bredare publik att marknadsföra till. Dra fördel av hashtags, hävstångsfria verktyg som Tweetdeck eller investera i ett verktyg för automatisering av sociala medier som Missinglettr. Dessa kan alla göra det enkelt att hantera den sociala aspekten av ditt företag.
 • Befintliga kontakter: Håll kontakten med nuvarande / tidigare kunder, kontakter som du träffade vid nätverksevenemang, tidigare kollegor – i princip alla du kan lägga till din LinkedIn-profil. Nå ut direkt till dem (eller använd ett segmenterat nyhetsbrev) för att öka intresset för dina erbjudanden.
 • Betalda annonser: Om du har budgeten kanske du också vill överväga betald annonsering genom sökmotorer som Google-annonser eller Bing-annonser. Du måste göra lite sökordsundersökningar men betalda annonser kan vara till stor hjälp vid generering av potentiella kunder.

När din klientbas växer och du blir mer etablerad, kan du nedskärma kampanjen men du slutter aldrig riktigt. De flesta frilansare börjar fokusera på metoder som behåller kunder som nyhetsbrev, erbjudanden och blogginlägg.

5. Utöka ditt företag

Väx ditt företag

När alla grunderna är på plats och du har säkrat några kunder kan du tänka på att utöka ditt företag.

Först på din lista är att växa en återkommande inkomstström. Om du har en basinställning för din inkomst varje månad kan du fokusera på att skapa nya inkomstströmmar. Tänk på en behållartjänst som du kan erbjuda dina kunder. Eller en månatlig underhållsservice för att täcka rutinmässiga servicekostnader. Utan att säkerställa ett konstant kassaflöde kommer du att ha svårt att växa.

Nästa upp kan lägga till medlemmar i ditt team. Du kan använda WordPress-jobbwebbplatser för att anställa heltidsanställda, eller för att hitta frilansare som ger hand när du behöver det. Det finns också många plugins för att hantera ditt team, och du kan enkelt använda WordPress-användarroller för att begränsa åtkomsten till olika delar av din webbplats.

Och efter det kan du fortsätta leta efter fler sätt att utöka ditt företag. Med tiden kan du hitta nya nischer att förgrena sig till.

Bonus: Ett fåtal affärer gör & inte

Och nu, bara några användbara tips för att komma igång i rätt riktning. Vi fokuserar på WordPress-företag och frilansare, men dessa kan verkligen gälla alla online- eller småskaliga tjänstebaserade företag.

Ta inte på onödiga partnerskap

Vad jag menar här är att man inte söker externa investeringar när man startar en WordPress frilansaffär. En WordPress-verksamhet är en av de enklaste att starta upp eftersom den är billig, oavsett vilken tjänst du vill erbjuda. Så det finns verkligen inget behov av att signera bort en del av ditt företag.

Kärnprogramvaran som kommer att driva ditt företag är gratis och förbättras aktivt varje dag. Och även om du kanske hittar mer värde i betalda resurser, kan du använda gratis sådana i början. När företaget börjar tjäna pengar kan du sedan ta saker och ting och investera i premiumproduktivitetsresurser.

Lever på löften

Har disciplinen att uppfylla tidsfristerna och leva upp till dina löften. Var realistisk när du ställer tidsfrister eller så kan du tappa kunder så fort du får dem.

Ta inte mer arbete än du kan hantera

När du är ny på frilansande och dåligt behöver inkomst kan det vara frestande att säga ja till alla potentiella kunder. Detta är dock riskabelt eftersom ditt företags rykte kan drabbas om du inte klarar av klientprojekt på grund av för mycket arbete. Ta på dig projekt som du kan genomföra utan problem och när du växer, få hjälp av outsourcad arbetskraft.

Förvärva nya färdigheter

Freelancing är en krävande och konkurrenskraftig strävan. För att upprätthålla en fördel, fortsätt att förfina dina färdigheter eller lägga till nya. Dessutom uppdateras WordPress alltid så att du måste hålla dig uppdaterad också.


Det är fantastiskt hur WordPress har förändrat liv för tusentals människor runt om i världen och fortsätter att göra det. Förhoppningsvis hittar du dessa tips användbara om du planerar att starta ett företag runt WordPress. Kom ihåg att du måste fortsätta lära dig och vara motiverad.

Jag skulle också vilja lära av dig. Hur var din upplevelse när du startade ett WordPress-företag? Har du några råd att lägga till eller tips att dela? Lämna en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map