Hur social handel kan gynna din WordPress-webbplats

Hur social handel kan gynna din WordPress-webbplats

Sociala medier i företag kan ibland gnugga konsumenterna på fel sätt. De flesta människor vill inte se annonser på sidan av sina Facebook-flöden. De vill inte heller ha en ständig kampanj av kampanjer från din blogg, företag eller e-handelswebbplats.


Sociala nätverk är drastiskt olika i sin demografi, innehåll och hur människor använder plattformarna. Men i allmänhet använder folk dem för att nätverka, skratta, inspireras, prata om frågor och kanske köpa en sak eller två.

Och det är vad vissa företag inte förstår. Att köpa är ofta det sista objektet i listan över saker att göra för en användare i sociala medier. Men det betyder inte att du helt bör undvika social handel om du driver en WordPress-webbplats.

Så det väcker frågan, hur kan social handel gynna din WordPress-webbplats?

Automatiserade verktyg Gör det enkelt för synkronisering och lagerstyrning

En av frågorna som webbansvariga har om social handel är hur går du till att synkronisera ditt lager med de sociala webbplatserna? Finns det någon Facebook-app du måste arbeta igenom för att presentera en vacker Facebook-butik?

Svaret på det är att det finns många appar, men ingen officiell Facebook-lösning.

Till exempel är en favorit Shopify Lite-planen, som ger eCommerce-knappar för din WordPress-webbplats, tillsammans med ett butiksavsnitt för att dela och sälja dina produkter på din Facebook-sida.

Ett annat alternativ att gå med kallas Ecwid, som har en gratis plan och en av de enklaste integrationerna för WordPress-butiker. I princip får du lägga till en e-handelsbutik inom några minuter. En kundvagn visas på din WordPress-webbplats, vilket gör det möjligt för kunderna att sila igenom produkter och göra inköp.

Ecwid tillhandahåller också en fullständig Facebook-butik, vilket innebär att alla dina WordPress-webbplatsprodukter synkroniseras med Facebook-sidan, vilket håller dig på tårna när det gäller lager. Inte bara det, men Ecwid erbjuder stöd för många andra sociala och marknadsföringsalternativ som eBay, Amazon, Blogger och Tumblr, som alla integreras sömlöst med WordPress.

Det är ingen som förnekar kraften i plugins som WooCommerce. Det enda problemet är att WooCommerce inte har ett omedelbart verktyg som lanserar en Facebook-butik eller något liknande Köpbara stift på Pinterest. Därför måste du hitta ett alternativt plugin eller tillägg som WooCommerce till Facebook-förlängning från StoreYa.

Denna pärla möjliggör en underbar Facebook-butik, men företaget har också alternativ för Twitter-försäljning, Instagram-butiksgallerier, YouTube-flikar, kuponger och Pinterest-försäljning.

Social försäljning betyder sociala aktier

Social handel gynnar en WordPress-webbplats på många sätt, men de främsta sätten det gör är att vara där kunderna är och dra fördel av att dela.

Tänk på att göra en försäljning på din WordPress-webbplats med WooCommerce. Du kanske har några sociala delningsknappar på produktsidan, men inte så många som kommer att dela det med vänner. Inte bara det, men din webbplats kommer inte exakt att vara ett nav för dina kunder att besöka varje dag.

Men Facebook-användare tillbringar timmar med tid på det sociala nätverket, och detsamma kan sägas om Twitter, Pinterest och Instagram. Så det är vettigt att du ofta kan få mer dragkraft genom att skapa en butik på Facebook.

Dessutom finns den som köper ett objekt från din sociala butik redan i den sociala miljön. De kanske är mer villiga att dela vad de köpte eller börja följa din sida i den här situationen. Oavsett, folk gillar att prata på sociala medier, så om målet är att få dem att prata om din WordPress-webbplats är du på rätt väg.

Du kan kombinera bra innehåll och produkterbjudanden

Ett av sätten att sticker ut med Facebook och Instagram (och alla mer visuella sociala nätverk) är genom att skapa och dela fantastiska fotografier. Till exempel är en anpassad skobutik mer intresserad av kunder med vackra bilder av sina stövlar och skor på människor i vildmarken i motsats till stövlarna framför en vit bakgrund.

Kort sagt, sociala medier ger dig en ursäkt att bli kreativ med ditt innehåll. Du kanske har hoppat över kreativiteten med produktsidorna på din webbplats, men det finns liten chans att sälja så på sociala medier.

Vissa företag använder sina WordPress-bloggar för att skapa självstudier, listor och annat innehåll, allt med idén att sälja fler produkter. Låt oss till exempel säga att du äger en hårdvarubutik, så du försöker sälja fler kolvar. Att göra ett Facebook-inlägg som uppmanar människor att köpa fler kolvar har inget företag på Facebook. Det är ju inte det som Facebook handlar om.

Men om du gör ett blogginlägg eller en infografisk beskrivning av hur du kastar en toalett, börjar du erbjuda användbart innehåll till dina kunder. Inte bara gör du människor glada, utan du kan marknadsföra dina kolvar i blogginlägget eller infographic. Du kan ofta till och med länka direkt till din sociala handelssida.

Rätt social delning gör ditt varumärke mer personligt

Det är ingen som förnekar att det att gå på sociala medier gör ditt varumärke mer tillgängligt det är om du närmar dig det korrekt. Som vi nämnde ovan är kunderna mer benägna att spendera mer tid på Facebook än din WordPress-webbplats. Du kan dock rikta dem till din webbplats med hjälp av platser som Facebook och Instagram.

Men vi fortsätter att prata om sociala butiker och dela möjligheter. Vad sägs om kundservice? Med verktyg som Facebook Messenger och vanliga gamla Facebook-, Pinterest-, Instagram- och Twitter-kommentarer får kunder tillgång till en mer personlig version av ditt företag.

Du kanske tror att din webbplats kunskapsbas eller supportcenter är tillräckligt bra, men lägg dig själv i en kund.

Jag tycker personligen inte om att ringa ett företag och jag antar att skicka ett e-postmeddelande kommer att få mig ett långsammare svar. Företag svarar emellertid ofta snabbt och något slumpmässigt på mig när jag kommenterar sociala medier eller skickar in meddelanden.

Detsamma kan göras för alla WordPress-webbplatser, och du tvingar inte dina kunder att avvika från deras bekväma sociala inställningar.

Är du redo att använda social handel för din WordPress-webbplats?

Social handel kan vara fördelaktigt på många sätt. Ibland allt du försöker göra är att hitta mer affärer för din nuvarande e-handelswebbplats. Andra gånger är du mer intresserad av att utöka din WordPress-blogg med viss försäljning på Facebook. Oavsett omfattning av din strävan, är du säker på att hitta framgångar genom social handel. Det bästa med att sälja via sociala mediesidor är det faktum att det i allmänhet inte kostar några pengar att lansera.

Om du har några frågor om att dra nytta av social handel för din WordPress-webbplats, låt oss veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map