Hur & varför lägger du till oändlig rullning till din WordPress-blogg

Hur du lägger till oändlig rullning till din WordPress-blogg

Oändlig rullning är ett effektivt sätt att hålla besökarna engagerade och aktiva på din WordPress-webbplats. Oändlig rullning ger din publik snabb och enkel åtkomst till obegränsade mängder information. Detta skapar en positiv användarupplevelse och kan bidra till att förlänga tiden de lägger på att läsa ditt innehåll och utforska din webbplats. Men tillsammans med fördelarna med oändlig rullning kan det också vara några problem.


Den här artikeln gör att du kan förstå fördelar och nackdelar med oändlig rullning och hjälpa dig att bestämma om du ska använda den på din WordPress-webbplats. Vi diskuterar sedan hur man ställer in den med Jetpack-modulen Infinite Scroll.

Vad är oändlig rullning?

Oändlig rullning betyder helt enkelt att en användare kan fortsätta rulla på obestämd tid. I stället för att en läsare når botten av en webbsida och klickar igenom till en ny, möjliggör oändlig rullning nästa uppsättning information bara att ladda. Det betyder att besökare aldrig behöver vänta på att en ny sida laddas, innehållet flyter bara kontinuerligt när de bläddrar nedåt. Detta kan inkludera nästa inlägg på din blogg eller fler objekt från ditt galleri.

Även om det kan vara extremt effektivt, är oändlig rullning inte för alla. Innan du byter är det värt att först ta hänsyn till din publik och vilken typ av webbplats du kör, för att se om båda är kompatibla.

Vem använder för närvarande Infinite Scroll?

Pinterest

De stora förespråkarna för oändlig rullning är definitivt de sociala mediesidorna. Instagram, Pinterest, Facebook och Twitter använder alla oändliga rullningar för sina flöden. Detta betyder att majoriteten av onlinepopulationen har använt oändlig rullning vid någon tidpunkt.

Buzzfeed

Men oändlig rullning är inte begränsad till sociala medier. Buzzfeed och Mashable har också framgångsrikt integrerat oändlig rullning, så detta är inte en funktion som bör begränsas till bara tweets och stift. Om du har en innehållstung webbplats eller blogg som ständigt uppdateras med ny information för din publik att bläddra igenom, kan du oändligt bläddra kanske precis vad din webbplats behöver.

Fördelarna med oändlig rullning

Det finns många fördelar med att använda oändlig rullning. Oändlig rullning ger besökarna snabb och enkel åtkomst till informationen på din webbplats. Det är extremt lätt att använda och har en beroendeframkallande kvalitet som drar in läsarna och uppmuntrar dem att engagera sig i ditt innehåll.

Ökar besökarnas tid på webbplatsen

En av de främsta fördelarna med oändlig rullning är att det håller människor på din webbplats längre. Genom att inte ha valet om att ladda upp en andra eller tredje sida fortsätter tittarna bara att rulla. Och som vi vet, ju längre besökare som finns kvar på din webbplats, desto mer sannolikt är det att de konverterar mot dina mål, vare sig det är att skriva in deras e-postadress eller köpa en produkt.

Förbättrar användarupplevelsen

Att använda oändlig rullning förbättrar upplevelsen för användare på din webbplats avsevärt. När ny information laddas varje gång en läsare vågar sig längst ner på sidan visas innehållet snabbt och smidigt. Detta resulterar i att din publik inte behöver fatta några beslut, klicka på några knappar eller vänta på att en sida laddas. Återigen håller detta besökare på din webbplats längre, och det ökar antalet återkommande besökare.

Mobilvänligt

Oändlig rullning är också särskilt mobilvänlig. Om inga knappar behöver tryckas in kan användare bläddra på sina pekskärmar utan distraktion. Snabb åtkomst och användarvänlighet tilltalar majoriteten och uppmuntrar besökare att regelbundet besöka din webbplats.

När bör du inte använda oändlig rullning?

Oändlig rullning passar inte alla och alla webbplatser. Så när ska du inte använda oändlig rullning?

Kommer din publik att gilla det?

Det finns vissa problem förknippade med oändlig rullning som nämns på webben men dessa kan ofta vara föråldrade. Vanliga klagomål mot oändlig rullning inkluderar; tittarna blir desorienterade, den stora mängden data oändlig rullning visar överväldigande besökare, eller läsare som inte kan flytta innehåll när de har passerat det.

Även om dessa initialt kan ha varit äkta klagomål, eftersom oändlig rullning nu är så utbredd i hela sociala medier, har allmänheten anpassats till det. Så låt inte denna kritik förhindra att du introducerar och testar oändlig rullning på din webbplats.

Det är dock värt att tänka på att oändlig rullning är ett personligt val. Vissa besökare kanske bara föredrar den paginerade stilen för att ladda innehåll på en sida åt gången. Försök att få en känsla för din publik att hjälpa dig att förstå hur de kommer att reagera på oändlig rullning.

Om du inte är säker kan du prova oändlig rullning på din webbplats för att mäta reaktionen. Övervaka dina analyser noggrant för att kontrollera hur mycket tid du spenderar på webbplatsen, avvisningsfrekvenser, återvändande antal besökare och omvandlingar. Detta hjälper dig att se om oändlig rullning är populär bland dina besökare och hur det påverkar webbplatsens prestanda.

Är din webbplats lämpad för det?

En mer genomförbar anledning till att inte använda oändlig rullning är länkad till den typ av webbplats du kör. Inte alla webbplatser lämpar sig för oändlig rullning. Om din webbplats har ett specifikt mål, baserat på att din publik utför en viss uppgift, kan det vara så att oändlig rullning inte är för dig. Oändlig rullning kan distrahera din publik, vilket kan förhindra dem från att slutföra uppgiften i handen. Detta kan i slutändan hindra din webbplats att konvertera mot dess mål.

e-handelswebbplatser har visat sig inte vara väl matchade med oändlig rullning. Det har visat sig att även om människor tenderar att se fler produkter i en onlinebutik med oändlig rullning, tenderar de att klicka på mindre. Detta kan påverka försäljningen och kundnöjdheten med din webbplats, vilket kan leda till brist på vinst och lägre volym återvändande kunder.

Det är också viktigt att komma ihåg att oändlig rullning fungerar bäst på webbplatser som innehåller en stor mängd innehåll som regelbundet publiceras. Om din webbplats inte är innehållstung, kan oändlig rullning vara onödig.

Jetpack Infinite Scroll WordPress Plugin

Om du har bestämt dig för att prova oändlig rullning är nästa steg att installera det. Ryggraket, från WordPress.com-teamet erbjuder en svit gratis plugins eller moduler som de är kända. Bland dessa är en Oändlig rullning modul. Detta plugin gör att du kan aktivera oändlig rullning på din WordPress-webbplats, så att nästa inlägg automatiskt visas som en läsare närmar sig botten av sidan.

Ställa in Jetpacks oändliga rullning

Denna plugin är extremt snabb och enkel att installera. Installera Jetpack först på din webbplats.

Ryggraket

Välj sedan Utseende under Jetpack-inställningar.

Utseende

Rulla ner för att hitta oändlig rullning och slå sedan på den för att aktivera.

Jetpack Infinite Scroll

En viktig punkt att komma ihåg när du installerar detta plugin är att det bara fungerar med teman som har oändligt rullstöd. De senaste teman har redan detta stöd inbyggt, men om ditt tema inte oroar dig. De Support för oändlig rullning ger detaljerade instruktioner om hur du lägger till oändligt rullstöd till ditt tema.

När du har aktiverat modulen börjar oändlig rullning automatiskt att arbeta på din webbplats. Sju nya inlägg visas på varje ny belastning när en besökare rullar ner. Varje belastning kan sedan ses på Google Analytics som en ny sidvy. Detta hjälper dig att övervaka din analys.

Anpassa funktionerna för Infinite Scroll

CSS kan också användas för att ändra Infinite Scrolls funktioner om det behövs. Instruktioner för hur du gör det kan återigen hittas på supportsidan för Infinite Scroll.

Så vad bör du överväga att anpassa?

Förändra sidfot

En kritik av oändlig rullning är att eftersom läsarna aldrig når slutet av en sida, kommer de aldrig åt sidfoten. Jetpacks oändliga rullning levereras med en fast sidfot som glider in när du bläddrar ner på sidan.

Standardfotfoten kanske dock inte passar utformningen av din webbplats. Utseendet på denna sidfot kan ändras, eller du kan välja att inte lägga till sidfoten alls, beroende på webbplatsens behov.

Lägg till en “Ladda fler inlägg” -knapp

Infinite Scroll erbjuder ett alternativ att lägga till en knapp “Ladda fler inlägg”. Detta låter publiken bestämma sig för att fortsätta rulla ner, vilket kan vara ett bra medium mellan oändlig rullning och laddning av en sida åt gången. Om du är osäker på hur dina besökare kommer att reagera på oändlig rullning kan det vara ett bra alternativ för din webbplats.

Slutgiltiga tankar

Oändlig rullning är ett utmärkt sätt att engagera dina besökare, ge dem en imponerande användarupplevelse och bidra till att öka tiden de spenderar på din webbplats.

Att använda Jetpack för att ställa in oändlig rullning på en WordPress-webbplats är snabbt och enkelt men ändå extremt effektivt. När du är igång kan du använda Jetpacks webbplatsstatistik för att hjälpa dig spåra din analys och övervaka om oändlig rullning har en positiv inverkan på webbplatsens prestanda.

Vad tycker du om oändlig rullning? Kommer du att lägga till oändlig rullning till din WordPress-webbplats? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map