Inbyggda WordPress-alternativ du bör använda

När du upptäckte WordPress, trodde du förmodligen att det bara var en körning av bruksplattformen. Men när du börjar upptäcka alla de kraftfulla inbyggda WordPress-alternativen och -funktionerna är du säker på att bli fascinerad. Om du fortfarande är ny inom WordPress kommer du att älska det mer och mer när du tycker om att läsa det här inlägget. Du kanske bara känner dig benägen att bli förälskad i WordPress. Som vanligt är det här inlägget mycket roligt men ditt eget begränsad kunskap om WordPress kan överraska dig. Haha ��


Det åt sidan … Dagens inlägg kommer att släcka törsten – den starka längtan du måste lära dig om WordPress (och dess alternativ). Inlägget kommer att avslöja många fantastiska WordPress-alternativ som du borde veta om 2014. Låt oss börja med det vanligaste, bara för att bygga fart.

WordPress Back-End-alternativ

Akismet

Akismet-wordpress-alternativ-wpexplorer

“Är inte Akismet (A.kis.met) ett WordPress-plugin?”
“Ja det är en plugin.”
“Hur ska du då vända dig och kalla det ett inbyggt WordPress-alternativ?”

Tja, för det första är det inbyggt. Du installerar inte Akismet – du aktiverar den bara med en API-nyckel som är lätt att skaffa men det är inte poängen. Akismet är en av de bästa spam-plugins på internet. Det slår tävlingen tio poäng till zilch. Akismet är byggt av Automattic och är en superstjärna spam-lösning som älskas av vissa tjugo (20) miljoner WordPress-användare.

Innan du gör något med din WordPress-blogg ska du aktivera Akismet till ditt eget bästa. Och mellan dig och mig kan du använda samma API-nyckel för att aktivera Akismet på flera webbplatser. Kanske byggde de det så, eller så är det en brist. Vem vet? Sammantaget spelar Akismet sin roll utmärkt som ett inbyggt WordPress-alternativ.

RYGGRAKET

jetpack-for-wordpress-wordpress-alternativ-wpexplorer

Sedan finns Jetpack, som ger dig en hel del spännande funktioner. När du ansluter Jetpack till din WordPress.com konto har du tillgång till alternativ som:

 • Förbättrad statistik med tillstånd av WordPress.com
 • Meddelanden eftersom aviseringar är bra
 • Publicera funktionen som delar dina inlägg automatiskt
 • Jetpack kommenterar
 • Jetpack-prenumerationer
 • Gillar
 • Karusell för att lägga till oomph i ditt bildgalleri
 • Inlägg via e-post
 • Vaultpress
 • WP.me-kortlänkar
 • Google+ profilintegration
 • Selektiv widget-synlighet
 • Listan är praktiskt taget oändlig

Enkelt uttryckt erbjuder Jetpack dig massor av WordPress-alternativ för att ladda din självhostade WordPress-blogg.

permalänkar

Många gånger ser du personer som använder webbadresser med frågetecken och många nummer. Det är lätt att se något som: http://www.example.com/?p=123. Det kan inte vara bra för din WordPress SEO med tanke på att WordPress erbjuder dig massor av permalänkalternativ inklusive:

 • Dag och namn – http://www.example.com/2014/05/07/sample-post
 • Månad och namn – http://www.example.com/2014/05/sample-post
 • Numeric – http://www.example.com/archives/123
 • Inläggsnamn – http://www.example.com/sample-post (Bra för SEO)
 • Anpassad struktur (bra för SEO också)

Du kommer hitta Permalink Inställningar under inställningar i din WordPress Admin.

SÖK motorns synlighet

Låt oss säga att du just har installerat WordPress. Du har inget innehåll på din webbplats, så det är onödigt att bjuda in sökmotorspindlar. Det är bäst att hålla dem vänta. När du har samlat tillräckligt med innehåll kan du uppmuntra spindlarna att indexera din webbplats.

Varningens ord: Om du inaktiverar sökmotorns synlighet på en live-webbplats kommer din webbplats att tas bort från sökmotorindex under flera dagar, vilket är något du inte vill ha. En annan sak, “… det är upp till sökmotorerna att hedra …” din begäran om att gå inkognito, enligt WordPress. För att aktivera / inaktivera detta WordPress-alternativ navigerar du till Inställningar -> Läsning och du kommer att se “Synlighet i sökmotorerna.”

Rådgivning: Skölj inte med det här alternativet om du inte har någon aning om vad du gör.

POST VIA E-POST

posta-by-e-alternativ

Skulle det inte vara roligt och bekvämt att posta vart som helst via e-post? Eftersom du inte behöver logga in på WordPress kan du posta från vilken enhet som helst. Detta kan fungera för dig om du saknar tid att logga in på din webbplats kanske för att du reser mycket eller något liknande.

I ett annat inlägg kommer du att lära dig att publicera WordPress-blogginlägg via e-post, så det kommer jag inte gå in på i dag. Men förutsatt att du känner dig igenom postservrar kan du dra full nytta av detta WordPress-alternativ genom att gå till Inställningar -> Skrivande och fortsätter till Post via e-post. Du kommer att kunna konfigurera dina inställningar här. Det finns också instruktioner för användning Ryggraket, Postie eller post via e-post-plugin i WordPress Codex.

WORDPRESS FEEDS

Enligt WordPress Codex, ”… ett flöde är en funktion av speciell mjukvara som gör det möjligt för matare att komma åt en webbplats och automatiskt leta efter nytt innehåll aoch sedan publicera informationen om nytt innehåll och uppdateringar till en annan webbplats.”

Med andra ord tillåter WordPress-flöden dina webbbesökare att hålla jämna steg med din blogg. WordPress levereras med upp till fem (5) typer av flöden, nämligen:

 • Atomfoder
 • RDF / RSS 1.0-flöde
 • RSS 2.0-flöde
 • RSS 0.92 feed
 • RSS 2.0 kommentar flöde

Du kan enkelt lägga till flöden till din WordPress-webbplats (för dina läsare) via Widgets-skärmen. Allt du behöver är dina flödesadresser. I överensstämmelse är din inläggs URL-adress http://www.yourdomain.com/feed/ och kommentarerna är URL http://www.yourdomain.com/comments/feed/.

Om du öppnar dessa flödesadresser i din webbläsare ser du bara ett dokumentträd som saknar stil. Om du vill visa RSS-flödesobjekt använder du en feedreader som Feedly eller det lättillgängliga RSS widget i din Widgets-skärmen.  Vänligen förvirra inte RSS widget med RSS-länkar widget; den förstnämnda visar foderobjekt och den senare visar länkar till dina flöden.

Besök gärna mer om WordPress-flöden WordPress-feeds på Codex.

LIVE TEMAFÖRFARANDE

levande tema-preview-wordpress-alternativ-wpexplorer

Detta WordPress-alternativ har funnits sedan WordPress 3.4. Du har använt den minst en gång för att ändra teman. Utan tvekan är Live Theme Preview-alternativet bra eftersom det fäster beslutsfattandet när det gäller teman. Du får se hela bilden av hur temat kommer att se ut efter aktivering. Gå bara till Utseende -> Teman och håll muspekaren över ditt valda tema (måste vara inaktivt). Klicka på Live förhandsvisning -knappen som visas.

WORDPRESS TEMA-KUNDEN

Låt oss säga några saker om WordPress Theme Customizer, som är en integrerad del av Live Preview-alternativet innan du bjuder in temaförhandsgranskningsfunktionen. I bilden ovan kommer Theme Customizer att vara navfältet till vänster (alla alternativ som anges nedanför namnet på det tema du förhandsgranskar).

Alternativet temaanpassare gör att du kan anpassa din webbplatstitel och taglinje, färger, sidhuvudbild, navigering, statisk framsida, sidfot och mycket mer beroende på tillgängliga alternativ i ditt tema. Det har aldrig varit lättare att anpassa ditt WordPress-webbplatsutseende. Klicka bara på några saker, se dina förändringar live, tryck på Spara och aktivera knappen och ditt arbete är klart. Många premium-temabutiker övergår till att använda WordPress-tematilpassare i sina teman på grund av hur lätt det är att använda.

WordPress Bloggalternativ

WordPress är en överlägsen bloggande plattform men fram till denna tidpunkt har vi pratat om WordPress-alternativ som inte har något att göra med faktisk bloggning. I det kommande avsnittet kommer vi att prata om WordPress-alternativ som kretsar kring postredaktören där mycket av handlingen ändå går ner.

MULTIPLA SKÄRMALTERNATIV

wordpress-screen-alternativ-wpexplorer

Skärmalternativ finns också i din WordPress Home Dashboard (där du har funktioner och widgetar som t.ex. Överblick, snabbt utkast, aktivitet, webbplatsstatistik och WordPress News bland andra. Det finns också i Sidor, kommentarer, feedback och flera andra platser (inklusive några plugins) men låt oss gå tillbaka till postredigeraren.

När du skapar ett nytt blogginlägg hittar du det Skärmalternativ rullgardinsmenyn längst upp till höger på skärmen. Det här alternativet låter dig lägga till valfritt antal element till din Redigera inlägg skärm. Du kan välja att visa delningsalternativ, kategorier, taggar, diskussion, utdrag och författare bland annat.

Annars kan du ändra skärmlayouten genom att välja antalet kolumner som ska visas (antingen en eller två). Om du vill se hur dina bilder passar in i ditt textinnehåll kan du välja en kolumnlayout som kommer med en förstorad inläggsredigerare. Å andra sidan, om du vill ha en kompakt vy och inte har problem med dina bilder (du kanske inte bryr dig om att förhandsgranska ditt inlägg innan du publicerar) kan du välja dubbelkolumnlayouten. I slutet av dagen beror vad du än väljer på dina egna personliga preferenser.

LÄTT LJUDSPELista

lätt audio-spellista-wordpress-alternativ-wpexplorer

Bra exempel på WordPress Audio Playlist

WordPress är en underbar plattform. Visste du till exempel att du inte behöver ett plugin för att skapa en professionell ljudspelare för din WordPress-webbplats? Denna fråga är av stort intresse för människor som musiker och deejays som vill vara värd för mp3-filer (och andra ljud) på sina webbplatser. Om du vill att dina webbbesökare ska njuta av lite musik på din webbplats är det ganska enkelt att lägga till en ljudspelare.

För att lägga till din ljudspelare i ett inlägg öppnar du inlägget i redigeraren och klickar på Lägg till media knapp. Välj på den resulterande sidan Skapa ljudspelningslista.  Du kan välja dina tidigare överförda ljudfiler från Media bibliotek eller ladda upp dem där och då. Välj din spellista genom att klicka på filerna och tryck sedan på Skapa en ny spellista -knappen längst ner till höger på skärmen.

Detta tar dig till en ny sida där du kan redigera din spellista innan du publicerar. Redigera din spellista vid behov och klicka på Sätt in ljudspelningslista knapp. Detta tar dig tillbaka till postredigeraren där du kan se din ljudspelare. Publicera eller uppdatera ditt inlägg för att se spelaren i aktion!

ÅT SIDAN: Du kan använda samma metod för att lägga till ljudspelare till dina sidor och widgetområden på sidofältet (eller någon annanstans).

Förenklad TWEET-INBEDRIFT

Vill du visa dina tweets i ditt innehåll så här:

Om du svarade ja, borde du veta att inbäddning av tweets är ett av de enklaste WordPress-alternativen som du tyvärr inte utnyttjar. Varför är detta ett bra WordPress-alternativ:

 • Det ser coolt ut (Det säger att du har galna WordPress-färdigheter)
 • Det kan hjälpa dig att öka användarnas engagemang på din webbplats och Twitter-konto

Hur man gör det:

Gå bara till Twitter, kopiera tweet-URL: en och klistra in den i din inläggsredigerare så här:

lätt tweet-inbäddning-wordpress-alternativ-wpexplorer

Se den markerade URL: en? Du behöver inte växla till HTML-redigeraren. Klistra bara in webbadressen och spara ditt inlägg. Lätt arbete.

YOUTUBE VIDEO BEDÖMNING

Fortfarande i den här inbäddningsverksamheten är det på samma sätt lätt att bädda in dina YouTube-videor. Klistra bara in YouTube-länken i ditt inlägg och spara dina ändringar. Följande video av AJ Clarke är en steg-för-steg-guide som visar hur du använder det fantastiska Total Drag & Drop WordPress Theme.

http://www.youtube.com/watch?v=zu80FX6mAQM

För att bädda in ovanstående video klistrade jag just in YouTube-länken från min webbläsare …

youtube-inbäddning-wordpress-alternativ-wpexplorer

… till det här inlägget ��

Visst, detta är ett mycket enkelt sätt att bädda in YouTube-videor (och för fler metoder, kolla Toms inlägg om hur du lägger till videor på din WordPress-webbplats). Den enda nackdelen är att du inte kan kontrollera storleken på videon med den här metoden. Om du känner till ett sätt, vänligen dela med oss ​​i kommentarerna �� Jag försökte sätta länken i ett div-element (vilket innebar att växla till HTML-redigeraren) men det fungerade inte.

LÄNKAR I BILDBILDNINGAR

Under en lång tid var det omöjligt att HTML-bildtexter var HTML. Som sådan kunde du inte lägga till länkar till bildtexter för att kreditera bildkällorna. Dessutom kunde du inte Kursivera, djärv eller Understrykning dina bildtexter.

Idag kan du enkelt lägga till länkar till bildtexter. Klicka bara på din bild och välj wordpress-image-alternativ-image-wpexplorer ikon som visas för att komma åt din Bildalternativ skärm. Här kan du lägga till HTML till Rubrik låda som du anser vara lämplig.

9 maj 2014 - Astronomy Picture of the Day av Mike Taylor. Med tillstånd av apod.nasa.gov

9 maj 2014 – Astronomi Bild av dagen av Mike Taylor. Med tillstånd av apod.nasa.gov

AVaktivera kommentarer

Vill du inaktivera kommentarer på hela bloggen eller per enskilt inlägg? Om så är fallet kan du inaktivera kommentarer på hela WordPress-webbplatsen genom att navigera till Inställningar -> Diskussion och avmarkera “Låt människor posta kommentarer på nya artiklar.” Detta kommer att inaktivera kommentarer för alla nya inlägg.

Alternativt kan du använda Diskussion Skärmalternativ när du skapar ett nytt inlägg. Diskussionswidgeten ger dig alternativ för att tillåta eller avvisa kommentarer, trackbacks och pingbacks för det specifika inlägget.

TOGGLE MELLAN VISUAL OCH HTML (TEXT) REDAKTOR

växla emellan visuell-and-html-editor-wordpress-alternativ-wpexplorer

Som standard visar WordPress dig Visual Editor (WYSIWYG) inläggsredigerare. Förresten, WYSIWYG är bara kort för “Det du ser är vad du får.” Visual Editorn är enkel att använda eftersom den inte kräver någon kunskap om programmering. Dessutom ser det ut som den typiska ordbehandlaren du är van vid.

Sedan har vi HTML (Text) -redigeraren som ger dig extra flexibilitet för att anpassa dina inlägg. Du behöver minst grundläggande HTML-färdigheter för att använda den här redigeraren, men det kan vara praktiskt när du vill kasta några koder i dina inlägg.

LÄS MER VAL

För många människor sitter detta WordPress-alternativ bara i sin postredaktör. Antingen vet de inte om det eller hur man använder det. Du kan använda alternativet läs mer för att skapa utdrag för din första sida.

Om ditt tema inte har en utdragsfunktion kommer din första sida att visa dina inlägg i sin helhet, vilket är oattraktivt. För att dra nytta av alternativet Läs mer öppnar du ditt inlägg och placerar bara markören där du vill att utdraget ska avslutas. Klicka på läs mer-ikonen Läs-mer-wordpress-alternativ-wpexplorer på menyn. Du behöver inte växla till HTML-redigeraren och du kan skapa anpassade intros (utdrag) för dina inlägg.

SIDA BREAK VAL

Du behöver inte ett plugin för att dela långa inlägg i flera sidor. Nej, det gör du inte. WordPress-postredigeraren är utrustad med ett eget alternativ för sidbrytning. Vad är du förvånad? Om du vill avsluta en sida och skicka dina läsare till nästa, växla till HTML-redigeraren och lägg till följande kod:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map