Introduktion till Cloud Computing med WordPress

Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 1. 1. Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Hur man installerar WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Läser för tillfället: Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

Välkommen till den nya och uppdaterade nybörjarguiden för cloud computing för 2019. Cloud computing har sett ett massivt upptag de senaste åren, där företag och små och medelstora företag flyttade en majoritet av sina tjänster till molnet. Från din Amazon-beställning till din Instagram-berättelse till den artikel du läser just nu lagras, bearbetas och levereras till dig – över molnet.


Författarens anmärkning:

Den här inledande artikeln om molnberäkning för WordPress publicerades ursprungligen för nästan fyra år sedan 2015. Under denna tid har vi sett ett snabbt antagande av molnberäkning inom flera branscher och stora förbättringar av molnteknologierna. Men med alla dessa förändringar förblir kärnprinciperna och fördelarna med molnberäkning fortfarande desamma. De primära typerna av molnberäkningslösningar är oförändrade. Du har fortfarande privata, offentliga och hybrid molninstallationer. Hur organisationer antar dem har förändrats.

Den här guiden fungerar som en nybörjarguide för att förstå molnberäkning och hur den relaterade till WordPress.

Vi börjar med:

 • Vad molnberäkning handlar om
 • Studera dess fördelar
 • Förstå de olika typerna av cloud computing-lösningar

När det är gjort kommer vi att titta på hur molnberäkning gör det möjligt för WordPress.

Vad är Cloud Computing?

molnberäkning för wordpressöversikt

Enligt G2 folkmassa, “Ett av de enklaste sätten att demonstrera” molnet “är genom lagring. Traditionell lokal lagring kommer att hålla filer på din hårddisk. När du sparar en bild eller laddar ner ett program lagras den på din enhet. Molnlagring, å andra sidan, lagrar den filen på webben. Filen distribueras över fjärrservrar och nås via internet. “

Utöka nu begreppet ”lagring” så att det inkluderar processorkraft och leverans av innehåll. Du har det moderna molnet.

Enkelt uttryckt är att molnet är ett distribuerat nätverk av datorer, med flera kopior av dina data i separata maskiner. Så om en server går ner tar den andra över. För slutanvändaren stannar aldrig beräkningen.

Olika typer av molnberäkning

molnberäkning för wordpresstyper

Det finns tre primära typer av cloud computing-lösningar baserat på deras distribution. Du har offentliga, privata och hybrid. Innan vi börjar måste du förstå att i slutändan består molnet av flera datorer (kallade servrar) som finns i datacenter.

 • EN privat moln är som din egen Uber. Du delar inte den med andra och använder den bara för din pendling.
 • EN offentligt moln är som en Uber-pool. Du pendlar med människor som går till samma destination.
 • EN hybridmoln är en blandning av två. (Jag kan inte tänka på ett Uber-liknande exempel).

Kostnaden för molnberäkning

Privat moln: Kostnaden för att hyra ett privat eller offentligt moln liknar din Uber-resa. Privata hytter (eller molninstallationer) kostar mer. Fördelen är att det är mycket säkrare och kan placeras bakom ditt företags brandvägg.

Offentligt moln: Offentligt moln är mycket kostnadseffektivt men har vissa säkerhetsbegränsningar jämfört med offentligt moln. Det är därför du ser mycket efterlevnadsproblem när du lagrar medicinsk information eller myndighetsdata på offentliga molnservrar.

Hybrid Cloud – The Best of Two Worlds: Företag räknade ut att den bästa avkastningen kommer när du kombinerar privata och offentliga moln, även känd som hybridmoln. Företag kan lagra känslig information på ett säkert sätt i det privata molnet, skyddat av företagets brandväggar. Batchbehandlingen av offentliga eller anonymiserade data kan laddas ner till det offentliga molnet.

Fördelar med Cloud Computing

molnberäkning för WordPress-fördelar

Även om kärntekniken bakom molnberäkning snabbt har utvecklats har de grundläggande fördelarna med att använda molnberäkning inte förändrats alls. Här är en snabb översikt:

Tillgänglighet och redundans: Eftersom molnet är ett nätverk av flera, sammankopplade datorer med identiska kopior av ditt datum, får du hög tillgänglighet och redundans. Med andra ord är dina tjänster inte kappor. Om inte naturligtvis hela klustret går ner (som det här AWS-blackout).

Pay-as-you-go-modell: Denna betalningsmodell har blivit industrimodellen tack vare molnberäkning. Borta är de dagar då du behövde reservera värd- och datafaciliteter under en minimilängd. Med cloud computing betalar du bara för de resurser du använder. För molnkluster med hög prestanda kan du till och med hyra dem i ett par timmar och faktureras endast för dem. Inga dolda kostnader, inga installationsavgifter – ingenting!

skalbarhet: Med skalbarhet kan du helt enkelt köpa mer datorkraft när du behöver det. När du är klar med resurserna kan du helt enkelt släppa dem tillbaka till molnet.

Det finns flera andra fördelar med att använda molnet, men det är de mest generiska som alla borde veta. Om du vill lära dig mer om cloud computing, rekommenderar jag att du läser G2 Crowd’s introduktionsguide. Det är välskrivet på ett geekfritt sätt, avsett för människor från alla discipliner.

Ledande leverantörer av molnberäkningar

Marknadsandelar för de ledande leverantörerna av molnberäkningar under andra kvartalet 2018

Marknadsandelar för de ledande leverantörerna av molnberäkningar under andra kvartalet 2018

Tillbaka när molnberäkningen började ta sig upp, hade AWS majoriteten av molnens marknadsandel. Men 2018 har saker och ting förändrats drastiskt. Vi har flera branschledande molntillbehör som AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM och Alibaba Cloud för att nämna några.

Cloud Computing och WordPress

kinsta hanterade wordpress hostingDe flesta av de bästa WordPress-värdleverantörerna använder en av de ledande molnleverantörerna för att erbjuda sina tjänster. Till exempel är Kinsta en populär förvaltad WordPress-värdleverantör som är värd för fullt i Google Cloud. Andra tjänster som Cloudways erbjuder hanterade moln WordPress-värd i AWS, Google Cloud och andra. De är i huvudsak en tjänsteleverantör i mellanskiktet som hanterar din WordPress-webbplats i en molnleverantör du väljer.

Hej moln!

I den här postserien diskuterar vi hur du installerar WordPress i de stora molnleverantörerna. Vi börjar med ett av mina favoritföretag för molnhotell – DigitalOcean. Senare kommer vi att gå vidare till avancerade ämnen som installera WordPress på AWS och andra industristandardmolnleverantörer. Om du har några frågor om cloud computing eller cloud hosting i allmänhet är vi alla öron. Du kan också direkt fråga mig på Twitter @souravify så svarar jag gärna på din fråga. Här är en spännande resa – låt oss komma igång!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map