Köpa WordPress-teman Det smarta sättet

Efterfrågan på högkvalitativa WordPress-teman är INSANE. Det finns massor av människor som söker efter både fria och kommersiella teman varje dag och människor som jag själv tjänar på att sälja dem. På grund av så stor efterfrågan öppnar människor ständigt nya temabutiker och / eller skapar nya föremål att sälja på befintliga marknadsplatser som Themeforest eller Mojo-teman.


Som köpare, promotor och WordPress-temautvecklare har jag ganska mycket erfarenhet av många av de populära temabutikerna där ute och deras arbete. Jag har också ett starkt öga för att plocka ut kvalitetsartiklar än inte så bra.

Jag ville dela några av mina tips för att hjälpa dig att göra “smartare” mer utbildade köp när du är ute på jakt efter “kommersiella” WordPress-teman – Observera att jag använder termen “kommersiell” eftersom …

“Inte alla kommersiella teman är premiumtema och inte alla premiumtema är kommersiella teman!”

Ofta hänvisar människor till alla kommersiella teman som premium, men termen premium avser något som är exceptionellt och överlägset andra i sitt slag. Men som vi alla känner några kommersiella teman suger och kan vara värre än några av de gratis teman som finns tillgängliga.

Här är mina tips …

Kan du lita på säljaren?

Temabutik: En av de första saker du bör fråga dig själv är om du kan lita på säljaren. Inte bara för att du kanske ger dem din kreditkortsinformation utan också för att du vill se till att du faktiskt tar emot din produkt och att den fungerar enligt beskrivningen. Genom att göra en enkel Google Sök på säljaren, bör du få en bra idé om den här personen / företaget är legitimt. Vanligtvis, om inte annat, hittar du ett gäng hemska recensioner eller blogginlägg som rasar om dem.

Individuell säljare: Om du köper från en enskild säljare på en marknadsplats kan du ofta berätta för kommentarerna och betyg om folk gillar säljaren. Om du till exempel läser några av mina kommersiella temakommentarer och tittar på mina recensioner hittar du det mest positiva ��

Om de inte är på en marknadsplats och säljer direkt från deras webbplats / blogg, t.ex. Devin Pris gör över på sin blogg som säljer sin Alternativs ramverkssats, du kan läsa om några av hans inlägg, kolla in hans github och / eller twitter och direkt ser du att han är en cool kille. Samma sak gäller min kompis Pippin WilliamsonPippins plugins (alla vet Pippin). Om du bara letar upp någon av dessa två personer ser du att de är mycket engagerade i WordPress-communityn och väl betrodda individer.

Om betalningar görs via PayPal har du också ett extra lager av säkerhet så det är något värt att leta efter om du fortfarande är orolig.

Kassa Ett gratis tema: Om säljaren erbjuder ett slags gratis tema, bör du överväga att ladda ner det och titta på koden. Oroa dig uppenbarligen inte om du ser några buggar eftersom temat kan vara gammalt eller inte så mycket omsorg läggs i det som ett kommersiellt tema. Det du letar efter är krypterad kod och skissartade länkar. Om en säljare ger bort gratis teman med alla typer av skräppostlänkar eller krypterad kod, skulle jag personligen inte lita på deras kommersiella artiklar.

Tema senast uppdaterat den …

En av de första sakerna som jag personligen skulle titta på är när temat släpptes eller senast uppdaterades. WordPress utvecklas ständigt och du vill se till att inte bara ditt tema kommer att använda några av de senaste tillgängliga funktionerna utan också se till att temat är säkert att använda. Exempelvis är alla teman som använder Timhops som inte har uppdaterats under de senaste par åren en riktigt dålig idé – ni vet alla om den enorma sårbarheten i Timtum som upptäcktes och nyligen lappades.

Det spelar ingen roll om det är ett gammalt tema, om det har uppdaterats nyligen kan det fortfarande vara ett bra val! Om det finns ett offentligt förändringsläge kanske du vill titta igenom det. Naturligtvis kan du alltid fråga säljaren om temat är uppdaterat för att fungera med den senaste versionen av WordPress.

Jag har tidigare haft folk att fråga mig om mina teman skulle fungera med en lägre version av WordPress eftersom de inte vill uppdatera sin installation av någon eller annan anledning. Ärligt talat, jag bryr mig inte om vad orsaken är … du bör alltid hålla din WP-installation uppdaterad!

Låt aldrig ett tema hindra dig från att använda den senaste versionen av WordPress.

Kontrollera koden med W3C

W3c ValidatorEn sak som bara tar några sekunder är att köra en W3C-kontroll på hemsidan för ett tema du tänker köpa. Du kan testa varje sida, men vanligtvis om hemsidan är välkodad är vanligtvis även resten av webbplatsen. Detsamma gäller om hemsidan har hundratals fel kan du antagligen förvänta dig detsamma för resten av webbplatsen.

Notera: Vissa fel som uppstår på W3C kan relateras till inbäddade videor, experimentell kod … etc. Så stäng inte av ett tema om du får några fel, läs dem och se vad de handlar om, ibland är det verkligen ingenting.

Kontrollera betyg & recensioner

Jag ser ofta att folk klagar på ThemeForest, där jag säljer mina kommersiella teman (ATM), eftersom de köpte ett tema hade ett problem och författaren hjälper dem inte. Bara gå över för att titta på författaren ser jag ofta att de har dåliga betyg, människor kommenterar frågor med temat … osv.

Teman är ganska billiga och om du inte bryr dig om att förlora några få pengar här och där, gå vidare och köp ett tema och om det inte fungerar, ansök det som en förlust på dina skatter. Annars kan det inte skada att läsa igenom några kommentarer och se till att författaren har bra betyg. Och om du verkligen vill se till att du gör rätt val gör du en sökning online på marknaden och läs upp några recensioner (notera, de flesta recensionerna där ute skapas av dotterbolag så var försiktig, de är inte alla ärliga ) kanske skicka ut några tweets och be människor om sina åsikter.

Titta på funktioner och alternativ

Naturligtvis när du är ute på jakt efter ett nytt tema finns det många saker du kanske letar efter, vanligtvis vill du ha specifika funktioner eller designelement. Nedan är bara några tips på saker som jag anser vara nödvändiga alltid och saker som inte är så nödvändiga.

Nödvändig:

 • Välkodad HTML, PHP & JS
 • En layout som uppfyller dina behov – det finns hundratusentals teman där ute, sluta hacka skiten ur dem och få något som fungerar för dig eller din klient (för det mesta)
 • Författarsupport – om det finns några problem med temat är det bra om författaren hjälper dig
 • Vanliga uppdateringar – om du tänker använda temat under en längre tid är uppdateringar ett måste

Inte nödvändigt:

 • SEO-alternativ – dessa bör inte vara inbyggda, du bör använda Yoast SEO
 • Färgalternativ för varje element – om du inte känner till CSS, hyra en webbutvecklare!
 • Varje sidmall är möjlig – du vet att du kan skapa nya mallar i ditt barntema?
 • Kortkoder – dessa behöver inte inkluderas i temat, det finns många fantastiska plugins där ute

WordPress-funktionerTyvärr verkar det som marknaden i butiker som Themeforest lutar sig mot teman som är packade och uppblåsta. Jag vet inte om köpare inte vill spendera pengarna för att köpa ett tema för varje klient, de vet inte hur man kodar eller är helt enkelt lata … Av den anledningen har jag lagt till vissa alternativ i några av mina teman. normalt skulle inte lägga till, men det finns saker som bara inte hör till i ett tema som SEO-alternativ eller 100+ kortkoder (vad? ja, jag har sett det på en lista med temafunktioner tidigare).

Pris & licensiering

Det är uppenbart två mycket viktiga aspekter när det gäller att köpa ett tema. Ibland har du en klient som har gett dig en budget att gå ut och köpa ett tema, eller så har du personligen en budget att göra för ekonomiska svårigheter, eller kanske du har alla pengar i världen att spendera. Och när det gäller att köpa ett kommersiellt tema finns det inte ett 100% samband mellan pris och kvalitet. Till exempel finns det några högkvalitativa teman hos Theme Trust som säljer till två teman för $ 25 och sedan går du över till Themeforest och hittar teman som säljer för $ 50 vardera (det är dubbelt så mycket som kostnaden) som är jämförbara med de som finns på Theme Trust.

Högre pris betyder INTE högre kvalitet

Personligen Jag skulle inte ens titta på priset av temat. Om WordPress-temat har exakt det du behöver, är säljaren väl betrodd och har positiva betyg / recensioner, och naturligtvis är temat väl utvecklat, vem bryr sig hur mycket det kostar? Även på $ 100 skulle vissa teman fortfarande vara värda det. Jag har sett att folk slutar spendera dubbelt så mycket för att de köpte teman som de senare fick reda på var inte exakt vad de letade efter.

Kom ihåg att om du skulle anställa en frilansutvecklare kan det kosta dig tusentals för en webbplats. Att köpa ett tema är fortfarande ett prisvärt alternativ även om du köper ett högkvalitativt nischtema i den högre änden av din budget, till exempel de som finns på AppThemes.

licensiering? Vi ska alla vara GPL, nej?

Dina tankar?

I slutändan skulle jag vilja höra från er killar. Vad är din process när du letar efter ett nytt tema att köpa? Vilka är några av dina upplevelser med olika marknadsplatser och temabutiker? Jag är säker på att om du har haft en bra eller dålig upplevelse någon som läser det här inlägget tycker att det är användbart, så vänligen dela!

Hur köper du teman? Några bra eller dåliga upplevelser? Kommentera nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map