Lär känna din WordPress-målgrupp bättre: viktiga mått att tänka på

WordPress-publik bättre: viktiga mått att tänka på

Även om många av oss ägnar timmar och timmar på att skapa, uppdatera och marknadsföra våra webbplatser, tenderar vi inte att lägga samma mängd tid och energi på att förstå användaranalysen.


Många ger anledningen till att analysen är tråkig, men jag tror att folk blir avskräckta för att spendera tid på att analysera hur din publik använder din webbplats ger inte omedelbara resultat.

Men genom att förstå hur människor interagerar med din webbplats kan du förstå och sedan göra de ändringar som krävs för att öka trafiken, generera fler potentiella kunder och konvertera visningar till försäljning.

Google Analytics

Google Analytics kan hjälpa dig att dela upp och förstå en mängd olika mätvärden för din WordPress-webbplats. I den här artikeln lär du dig hur denna gratistjänst kan användas för att bättre förstå din publik.

Vet var din publik kommer ifrån

Google Analytics trafikkälla

Din publik kommer till din webbplats från olika platser; sociala medier, sökmotorer, andra webbplatser eller din e-postlista, för att bara nämna några. Det är viktigt att veta var de kommer ifrån så att du kan öka din närvaro och insatser på dessa områden, samt rikta in dig mot källorna där du inte får de konverteringar du vill ha på bättre sätt.

Är din organiska trafik hög nog?

Google Analytics-diagram

Det finns inga fastställda villkor för vad som är ett “bra” antal människor som anländer till din webbplats genom organiska sökningar. Med det sagt kan du använda dina mätvärden för att se om dina organiska sökningar behöver betydande förbättringar eller inte genom att jämföra dem med andra källor till trafik.

Om du lockar större delen av din trafik genom sociala medier, eller en annan remissström, måste du lägga mer kraft på din SEO. Förbättra ditt innehåll och skapa fler blogginlägg med alla viktiga sökord och fraser. Med tiden bör detta hjälpa till att öka din ranking i sökmotorerna och generera mer organisk trafik.

Om din organiska trafik är hög jämfört med andra källor kan det vara dags att lägga mer fokus på ett annat område.

Ökar sociala medier din publik?

Det är viktigt att spåra dina sociala mediametriker eftersom det ger dig en tydlig bild av både vad som fungerar och vad som inte är en del av dina marknadsföringskampanjer för sociala medier..

Dessa mätvärden kan visa dig vilken typ av innehåll som fungerar bra med din publik, vad som delas och gillades och vad du bör fortsätta fokusera på att producera. Om du kör kampanjer eller tävlingar kan du spåra populariteten för dessa aktiviteter för att se om de får avkastning på den tid och ansträngning du lägger på.

Easy Social Metrics Pro WordPress Plugin

Easy Social Metrics Pro är ett imponerande WordPress-plugin som gör att du kan spåra dina sociala mediers prestanda från din WordPress instrumentpanel. Social Metrics Pro hjälper dig att förstå var din publik främst hänger och sparar tid genom att göra det möjligt för dig att fokusera på de mest populära plattformarna och mindre på andra. Genom att spåra din närvaro på sociala medier över tid kan du också se om din marknadsföringsstrategi fungerar på lång sikt eller om den behöver en översyn.

Förbättra hänvisningsnummer genom att bygga relationer

Hänvisningar från andra webbplatser är ett bra sätt att få trafik eftersom det mer än troligt kommer att betyda att tittarna redan har ett intresse för din nisch eller bransch. Kontrollera dina mätvärden för att se vilka webbplatser tittarna kommer från och bygg sedan relationer med dem. Starka relationer med andra inom ditt område kan öka din onlineprofil, marknadsföra ditt varumärke och öka trafiken till din webbplats.

Kolla in den fysiska platsen för din publik

Besöksplats

Beroende på ditt företag kan plats vara viktig. Om du har ett tegel- och murbruk som du vill locka lokala stamkunder till är människor som tittar på din webbplats från andra sidan världen trevligt men kanske inte vad ditt företag behöver. Din analys gör det möjligt att kontrollera att du lockar rätt publik med ditt innehåll och marknadsföring.

Om du vill locka till dig lokala kunder, gör din webbplats och särskilt din blogg relevant för din plats. Skriv om vad som händer i ditt lokala område. Kör tävlingar för människor i butik och publicera det online. Det finns inget fel med att locka till sig en bredare publik, men gör människorna i din omedelbara närhet till din prioritet.

Förstå vad som påverkar dina avvisningspriser

Bounce Rate för Google Analytics

Det är ofta svårt att ta reda på exakt vad som gör att människor lämnar din webbplats. Att analysera dina mätvärden kan hjälpa dig att få en uppfattning om var din webbplats låter dig.

Hur man sänker avvisningspriser på blogginlägg

Avvisningsfrekvensen är ofta hög på blogginlägg som svarar på en ”hur man” -fråga. Detta kan lätt förklaras, eftersom människor har kommit till posten specifikt för att få svar på en fråga. När de har uppfyllt sin fråga lämnar de.

Om detta är fallet med din blogg bör du försöka balansera detta problem genom att lägga till “call to action”. Länkar till andra artiklar och kampanjer på din webbplats eller ett gratis erbjudande i utbyte mot en e-post är ett bra sätt att uppmuntra besökare att utforska din webbplats ytterligare.

Vad som kan orsaka höga avvisningspriser på hemsidan?

Höga avvisningsfrekvenser på din hemsida är nästan alltid en dålig sak. Om detta är fallet med din webbplats titta noga på analysen för att hjälpa dig avgöra varför människor lämnar din webbplats utan att titta runt den först.

Först bör du titta på hur länge människor vistas på din hemsida. Om människor lämnar efter bara några sekunder beror det antagligen på att din webbplats har långsamma belastningstider, inte är mobilkänslig eller har skadats på något sätt. Dags att fixa!

Vad händer om människor stannar längre än 5 sekunder men inte klickar igenom till en annan sida? I det här fallet finns det troligtvis andra problem, som inte kommer att vara så snabb. Förmodligen kommer det att vara problem med webbplatsens design och användbarhet, eller så att innehållet inte är tillräckligt intressant. Men också igen kolla om webbplatsen är fullt lyhörd.

Hemsidor måste vara tydliga, kortfattade och besökare måste “få dig” inom 5 sekunder efter landning på din sida. Är det uppenbart vad ditt företag är och vad du erbjuder? Använd inte för mycket text och jargon på din hemsida, håll det enkelt. Utformningen av hemsidan måste vara ren och lätt att navigera, vilket visar besökarna vart de behöver gå nästa. Använd vissa uppmaningar men inte för många, du vill inte överväldiga och förvirra din publik.

Analysera enskilda sidor

Google Analytics populära sidor

Google Analytics innehåller massor av information om varje sida på din WordPress-webbplats. Detta hjälper dig att titta in djupet på vad din publik gör på din webbplats och förstå hur du kan förbättra din webbplats för att behålla och öka din publik.

Topplandningssidor

Titta på var folk anländer till din webbplats och identifiera dina bästa målsidor. Att veta detta kan hjälpa dig på två sätt:

  1. Skapa mer innehåll som det här eftersom det uppenbarligen lockar människor.
  2. Du vill att de ankommande besökarna ska stanna på din webbplats så ge kvalitetsinnehåll på dessa sidor med några “uppmaningar”. Detta uppmuntrar människor att stanna på din webbplats och ökar möjligheten till leads eller försäljning.

Visningar av högsta sidan

De översta sidorna visar vilket innehåll som är mest populärt och vad din publik är intresserad av. Det är verkligen viktig information eftersom det hjälper dig att förstå vilken typ av innehåll som engagerar din publik. Det är också där du bör placera länkar och kampanjer för att uppmuntra försäljning eller samla in e-postadresser.

Kom också ihåg att även kolla dina sociala mediemetik för att se vad som har delats. Detta ger dig en god inblick i vilka typer av ditt innehåll som är populärt på sociala medier.

Avsluta sidor

För att kunna listas som en utgångssida i din analys måste människor ha tittat på mer än en sida på din webbplats. Det här är människor som visar ett slags intresse för din webbplats och innehåll, så det kan vara potentiella återkommande besökare eller kunder.

Det är ok om du kan se att folk lämnar din webbplats från din kontaktsida, kontaktformulär eller ett beställningsformulär. Det du inte vill är statistik som visar tittarna som lämnar hemsidan eller värre under kassan innan de har slutfört ett köp. Om detta är fallet måste du granska din kassaprocess för att se till att den är smidig, användarvänlig och inte tar för lång tid.

Återvändande besökare

Du vill spåra antalet återkommande besökare för att se om detta ökar med tiden. Återvändande besökare är viktiga eftersom det är de som har ett verkligt intresse för din nisch och som är mer benägna att bli kunder. Om ditt antal återkommande besökare är lågt behöver du mer än troligt förbättra ditt innehåll. Gör det mer intressant så att folk vill återvända och läsa mer.

Titta på dina omvandlingsfrekvenser

Troligtvis den viktigaste metriken att spåra berättar omvandlingsfrekvensen om din webbplats når sitt huvudmål. Gör din publik vad du vill? Det här kan vara att samla in e-postmeddelanden, öka medlemskapen eller sälja produkter.

Om dina konverteringsfrekvenser är låga, men trafiken till din webbplats är hög, kan det indikera ett antal saker. Antingen lockar du dig till fel publik eller så är din webbplats inte tillräckligt bra. Detta kan inkludera dåligt innehåll, inte tillräckligt med uppmaningar eller en obrukbar webbplats. I det här fallet är det dags att fokusera på att förbättra dina omvandlingsfrekvenser.

Slutgiltiga tankar

Även om det initialt kan ta tid att analysera webbplatsens data, så snart du förstår vad du ska leta efter blir det enklare och snabbare. Ännu viktigare är att genom att förstå hur din publik interagerar med din webbplats kan du göra de förbättringar som krävs för att uppmuntra återkommande besökare, locka nya och i slutändan göra det möjligt för din webbplats att konvertera mot sina mål.

Vad hindrar dig från att gräva i dina analyser och besökarmetik i mer detaljer? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map