Minimera sidorum och förbättra engagemanget med flikar för WordPress

Allt du kan göra för att effektivisera din webbplats är bra. Ju mindre arbetsbesökare måste göra för att få den information de vill ha, desto bättre. Detta kan dock vara en utmaning om din webbplats till sin natur måste innehålla mycket information. Slutresultatet av sådana webbplatser innebär vanligtvis de med mycket långa sidor som nästan ingen kommer att bläddra hela vägen genom och de med massor av sidor som på liknande sätt nästan ingen klickar igenom.


Så, vad är alternativet till en superlång sida eller för många sidor? Varför, naturligtvis flikar! Och inte att oroa dig – du behöver inte vara ett kodande geni för att få flikar på din webbplats. Det finns många plugins där ute som aktiverar den här funktionen. Jag har samlat ett par av de bästa för att hjälpa dig att lägga till flikinnehåll till din WordPress-webbplats snabbt och enkelt.

Skicka UI-flikar

Skicka UI-flikar

Post UI-flikar gör det enkelt att lägga till jQuery-flikar i ditt innehåll, oavsett om det är inlägg, sidor eller andra inläggstyper. Allt du behöver göra är att infoga kortkoder i redigeraren och du aktiverar flikar.

Plugin-programmet innehåller 24 olika UI-teman för att göra det lättare att matcha ditt befintliga tema. Eller, om du har chops, skapa ett anpassat formatmall för att förbättra utseendet och känslan ytterligare.

När plugin-programmet är installerat, behöver du bara klicka på den relevanta TinyMCE-knappen i postredigeraren för att infoga rätt kortkod. Enligt den officiella WordPress-kataloglistan för Post UI-flikar kan du också infoga flikar med följande kortkoder direkt:

[tabellnamn = ”Ditt fliknamn 1 ″] Ditt flikinnehåll [/ tab]
[tabellnamn = ”Ditt fliknamn 2 ″] Ditt flikinnehåll [/ tab]
[tabellnamn = ”Ditt fliknamn 3 ″] Ditt flikinnehåll [/ tab]
[End_tabset]

Sätt gärna in HTML i dessa flikar. Det ska hanteras utan problem och du kommer att sluta med att se ditt innehåll visas precis som det skulle vara någon annanstans på din webbplats, som du kanske har gissat att det finns i en flik.

Enkla responsiva flikar

Enkla responsiva flikar

En annan plugin som du definitivt bör kolla om du vill lägga till flikar på din webbplats är Enkla responsiva flikar. Inte bara är det bootstrap 3.0-kompatibelt, utan lägger också till TinyMCE-knappar till den visuella redigeraren, vilket gör det superenkelt att infoga responsiva flikar med ett klick på en knapp.

När du klickar på den här knappen öppnas en inställningspanel som låter dig välja färg för flera olika aspekter av flikarna, inklusive rubriker, aktiva flikar, muspekare, bakgrund och mer. Du kan också ställa in flikar så att de visas uppe eller längst ner. Denna plugin är en verklig favorit på grund av hur enkelt det är att installera och komma igång direkt.

Tabby Responsive Tabs

Tabby Responsive Tabs

Om lyhördhet är en av dina främsta problem, Tabby Responsive Tabs är ett bra alternativ för dig. Med detta plugin kan du enkelt infoga responsiva flikar i inlägg och sidor med kortkoder. Det stöder mer än en uppsättning flikar på en enkel sida eller inlägg och använder jQuery för att skapa flikarna och dragspeleffekten på mindre skärmar. Du kan också komma åt flikarna med ditt tangentbord.

För att infoga flikar, behöver du bara infoga två kortkoder: [tabby] och [tabbyending]. Specifikt skulle du använda [tabby title = “tabellnamn”] för att ställa in fliken namn. Sedan skriver du ut innehållet som ska inkluderas i den här fliken, inklusive HTML som du vill. Du kan infoga fler flikar om du vill. För att avsluta den uppsättningen flikar, använd kortkoden [tabbyending] för att stänga flikgruppen.

Om du vill göra stiländringar på dessa flikar måste du gräva i koden lite mer. Enligt pluginens WordPress-katalogsida skulle du behöva kopiera pluginens stilark till ett underordnatema och göra ändringar i flikstilen eller dragspelstilen som du finner passande där.

Widgets i flikar

Ibland är dina behov inom enskilda flikar lite mer komplexa. För dessa fall finns det Widgets i flikar plugin. Det låter dig lägga vad du vill, allt inom flikar för att spara utrymme och skapa en mer organiserad upplevelse på din webbplats. Den har en mängd användningar.

Till exempel kan du välja att använda flikar för att visa Senaste inlägg och widgets för senaste kommentarer. Du kan lägga till i kategorier för att avrunda flikvisningen ytterligare. Eller så kan du skapa en grupp flikar avsedda för inbäddade widgets på sociala medier som en Facebook Like Box, Twitter feed, Google+, Pinterest pinboard, och så vidare.

En sak som jag verkligen gillar med Widgets i flikar är att den inte innehåller sina egna stilar, vilket gör att det kan utformas efter ditt tema. Flikarna smälter rätt in på din webbplats och ser ut som om de hör hemma.

Titlarna för flikarna kan också rullas, vilket är ett trevligt alternativ till den traditionella staplade metoden. Det finns animeringsalternativ för övergångarna mellan widgets också, och du kan ställa in hur många sekunder det ska vänta mellan att flytta från en flik till nästa.

Som med alla andra flikplugins som listas här är det enkelt att infoga tack vare den korta koden [wit].

WP UI – Flikar, dragspel, reglage

WP UI

Den sista plugin som jag ska prata om här är WP UI – Tabs, Accordions, Sliders. Denna plugin gör det inte bara enkelt att bädda in flikar i inlägg och sidor, utan möjliggör också enkel integration av andra formateringsstilar som dragspel, skjutreglage och dialogrutor. Pluginet drivs av jQuery och du kan använda mer än ett jQuery UI-tema på varje sida, om du vill.

Det kommer med en lättanvänd sida med alternativ som gör installation och användning enkel. Det lägger också till dedikerade menyer och dialogrutor för enklare navigering. Liksom alla ovanstående plugins förlitar den sig främst på kortkoder för snabb implementering. Kortkoden [wp-flikar] kan enkelt förbättras med stilargumentet, som kan modifieras på cirka 24 olika sätt som “wpui-blue” för att ge flikarna ett mer sammanhängande utseende med ditt tema.

Den verkliga höjdpunkten med detta plugin för mig är dock möjligheten att visa inlägg och flöden i flikar eller dragspel. Kortkoden är [wptabposts] och det gör att du kan visa inlägg inom en serie flikar. Eller, om du vill visa ett flöde på en sida eller inlägg, använd bara [wpuifeeds] -koden. Enligt WordPress-kataloglistan för WP UI kan du använda [wpspoiler post = “3028”] för att bara visa ett inlägg i detta specialiserade format.

Enkla kortkoder

Små kortkoder Minimala flikar

Naturligtvis, om du bara behöver grundläggande flikar, se till att tänka på Symple Shortcodes WordPress-plugin handgjorda här på WPExplorer. Plugin-enheten innehåller några härliga minimala flikar du kan använda på valfri sida på din webbplats, plus massor av andra fantastiska innehållsorganiseringsfunktioner. Lägg till kolumner, växlar, dragspel och massor av andra accenter (knappar, sociala ikoner osv).


Även om det kan verka komplicerat till en början, är processen att lägga till flikar till din webbplats faktiskt ganska enkel. Ovanstående plugins gör det snabbt och slutresultatet är både attraktivt och funktionellt. De är väl värda att kolla in, enligt min mening. Besökare på din webbplats får tillgång till så mycket information som du behöver för att de ska ha tillgång till utan att röra upp den övergripande designen. Det är en snabb lösning för webbplatser med mycket resurser och innehåll.

Använder du flikar på din webbplats? Vad sägs om något av dessa plugins, specifikt? Om så är fallet, har de arbetat för dig? Har du hittat ett annat sätt att integrera flikar på din webbplats? Jag skulle gärna höra din upplevelse med detta fina organisatoriska trick i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map