När och hur man lägger ut affärsuppgifter för din WordPress-blogg

Hur du lägger ut affärsuppgifter för din WordPress-blogg

Som frilansare eller ägare av småföretag är det viktigt att veta när man ska överlämna regeringen till en annan professionell. Att hantera din blogg bättre kommer inte alltid från att skriva bra innehåll eller arbeta hela natten. Faktum är att några av de mest effektiva rörelserna du kan göra som bloggägare innebär att du lägger ut ditt arbete.


Detta kommer inte att bli en sömlös övergång, och du kommer troligtvis vara sent på outsourcing-spelet. Men det är alltid bättre sent än aldrig.

Bloggägare vet att det här företaget kräver att du bär flera hattar. När du startar en WordPress-blogg betyder det att du nu är dess revisor, marknadschef, författare och designer.

Men när du väl ser en viss framgång kommer samma blogg att bli omöjlig att driva själv. Därför låter du en solid outsourcingplan spara tid för ditt eget liv och driva ditt företag som det ska drivas.

Outsource Hosting

Det är säkert att säga att de flesta småföretag och bloggar börjar med billig, delad värd. Ibland är det allt du behöver, men andra gånger hittar du att uppgraderingar är i ordning.

Även om du inte behöver flytta till en VPS eller privat server, finns det en annan fråga som måste beaktas. Ska du hantera din WordPress-värd eller skulle någon annan?

Hanterad WordPress-värd är ett relativt nytt koncept, men det är underbart. Inte bara behöver du aldrig oroa dig för säkerhetskopior, driftsstopp, uppdateringar eller webbplatshastighet, utan WordPress-installationen görs ofta för dig.

Några av värdarna som erbjuder denna typ av premiumhanterad WordPress-värd inkluderar:

  • Kinsta
  • WP-motor
  • Svänghjul

Du har tekniskt två alternativ för att hitta någon annan för att behålla din värd. Den första är att hålla sig till din nuvarande webbhotell och se om den erbjuder hanterad hosting. I så fall är allt du behöver göra att ringa försäljnings- eller supportteamet och be dem att uppgradera dig. Tänk på att de flesta hanterade hosting är dyrare än icke-hanterade. Den goda nyheten om att gå med din nuvarande värd är att du inte behöver överföra över webbplatsfiler och starta om din webbplats på en helt annan värd. Nackdelen är att vissa värdföretag inte har de största hanterade WordPress-tjänsterna.

Det andra alternativet är att hitta ett värdföretag med WordPress-specifik värd. Dessa är Kinstas, WP-motorer och svänghjul i världen. Varje företag har kunskap inom WordPress och WordPress, vilket betyder att din blogg är i goda händer. Inte bara det, utan var och en av dessa värdföretag tillhandahåller WordPress-hanterade webbhotelltjänster. Om du inte är med en värd som Kinsta, måste du överföra din webbplats. Detta är en huvudvärk, men nödvändig.

Efter det kan du registrera dig för den hanterade hosting. Återigen är hanterad hosting dyrare, men ofta värt det.

Varför är det värt det??

För nu behöver du inte spendera tid på värd. Om din webbplats går ner (vilket det troligtvis inte kommer att göra under hanterad webbhotell) får värden den igen och körs utan att du behöver ringa in. Säkerhetskopieringen är klar för dig, medan allt från cache till plugin-uppdateringar hanteras av värd.

Det är en bra idé att lägga ut din värd när du börjar hitta att du är pressad i tid. Om ditt företag eller blogg tjänar pengar, och du kämpar för att hålla dig uppdaterad med webbplatsuppgifter och dina dagliga aktiviteter, tar hanterad värd lite stress från skrivbordet.

Outsource Bloggunderhåll

Bloggunderhåll är ungefär som hanterat webbhotell utom bloggunderhållspecialister täcker mycket mer än värd. Detta inkluderar regelbundna tema- och plugin-uppdateringar, säkerhetskontroller, moln-säkerhetskopior, ett brett utbud av premium-plugins för att förbättra din webbplats, dygnet runtövervakning.

Tjänsterna beror på vilket frilansare eller företag du går med, men i allmänhet bör du få full täckning och skydd av din webbplats.

Några av de bästa företagen för outsourcing av ditt bloggunderhåll inkluderar:

Eller så kan du lära dig mer alternativ i vår sammanställning av de bästa WordPress-underhållstjänsterna. Hur som helst, att anställa en kvalificerad professionell för att underhålla din WordPress-webbplats är en enorm tidsbesparing som frigör fler av dina egna timmar varje vecka för att fokusera på innehåll eller sociala medier.

Outsource Redovisning

Huruvida du lägger ut din bokföring eller inte beror på hur stor din verksamhet är. Till exempel kan en liten blogg med anslutna intäkter troligen täcka de flesta redovisningsuppgifter genom att ta tag i alla medlemsföretagens rapporter från varje månad. När det gäller ett företag med en WordPress-webbplats, men ingen e-handelsfunktion, kan det vara meningsfullt att lägga ut redovisningen för din detaljhandel, men WordPress-webbplatsen kommer bara att bli en liten del av det.

Outsourcing kommer verkligen till när du börjar driva en eCommece-butik. Detsamma gäller för medelstora till stora bloggar med flera inkomstströmmar. Hela poängen med att lägga ut din bokföring är att frigöra tid och se till att dina böcker är i ordning. På så sätt kommer du att vara beredd och organiserad när skattetid kommer. Dessutom är det mindre troligt att du får problem med IRS (eller andra lokala myndigheter).

Du har flera alternativ för att lägga ut din bokföring när du startar ett WordPress-företag. Det första skulle vara att hitta en revisor via en vän eller familjemedlem. Detta tar mer tid, men du har en chans att landa en revisor för livet.

Vi gillar också tjänster som Bänk, som erbjuder en samling revisorer och bokförare för småföretag. Den här tjänsten hanterar dina böcker mot en månadsavgift och levererar finansiella paket vid årets slut för att du ska förstå och betala dina skatter.

Bookly fungerar på liknande sätt, där en månadsavgift betalas, då småföretagare är anslutna till en dedikerad redovisningsteam. Det här teamet erbjuder saker som obegränsad skattekonsultation, månatlig bokföring, skatteförberedelser, årlig skatteplanering och lönelista.

Outsource marknadsföring och design

Din design outsourcing börjar ofta från början av din blogg. Som exempel kan du behöva en logotyp, marknadsföringsmaterial eller en Facebook-huvudbild. Om du inte är en designer föreslår jag att du undviker att skapa din egen grafik. Du skadar bara ditt företag.

Om du har lite pengar att spendera och nästan vill garantera en anständig design, 99Designs är ditt bästa alternativ. Det låter dig samarbeta med designers och till och med köra tävlingar där design skickas in från kvalitetsdesigners som vill vinna det stora priset.

Upwork har också några respektabla frilansare för designarbete, men det är mindre av en kuraterad markering.

När det gäller marknadsföringshjälp kanske du behöver detta under de första månaderna när du lanserar din blogg. Att hitta kunder och bloggläsare är ju det enda sättet att få ordet om ditt varumärke.

Det kan ta lite tid att landa på en bra person eller ett team att arbeta med. Du vill ha någon med erfarenhet inom din nisch. Men jag rekommenderar att du begär direkt hänvisningar från vänner och kollegor Upwork har också några utmärkta marknadsförare.

Är du redo att lägga ut?

Ibland allt du behöver göra är att lägga ut lite designarbete. Andra gånger behöver bloggare allt från bokföring till hanterad webbhotell och designarbete till webbplatsunderhåll.

Oavsett vad du behöver väntar många arbetare på nätet för att få ditt företag att fungera smidigt. Det finns ingen anledning att dra ut håret med e-postmarknadsföring om du hatar varje ögonblick av det. Hitta en e-postmarknadsförare som gillar processen och vet hur man gör det. Samma sak gäller för att skapa YouTube-videor, gästbloggning eller någon annan uppgift.

Har du provat outsourcing? Eller är du på staketet? Vi vill gärna känna dina tankar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me