När plugins kolliderar: bästa metoder för att hantera WordPress-plugin-konflikter

Det är nästan oundvikligt att du någon gång under din livstid på din WordPress-webbplats kommer att uppleva en stor plugin-konflikt.


När dessa konflikter inträffar är det egentligen aldrig ett problem mellan två mindre plugins. Du kan nästan garantera att den viktigaste plugin på din webbplats kommer att påverkas direkt, vilket gör att hela funktionaliteten kraschar runt dig.

Detta uttalande är 50% paranoia och 50% skäl. De viktigaste plugins som du använder kommer i konflikt med andra på grund av deras komplexitet. Oavsett om din webbplats körs runt ett plugin för evenemangshantering, ett eCommerce-plugin eller något annat helt, kan du vara säker på att det kommer att vara det främsta offeret i en konflikt som uppstår.

Det är nästan omöjligt att undvika konflikter helt om du använder många plugins. Det finns dock några metoder du kan använda för att hålla plugin-konflikter och problem till ett absolut minimum.

Undvik föråldrade plugins

Om du måste använda ett plugin för en specifik funktion, se till att den har uppdaterats nyligen och är kompatibel med den senaste versionen av WordPress.

Om plugin-programmet inte har uppdaterats av mer än sex månader finns det en god chans att den kommer att innehålla föråldrad kod. Nu när WordPress försöker förkorta sin utvecklingscykel blir detta ännu viktigare.

Säkerhetskopiera plugins innan du uppdaterar någonting

Plugins-mapp

De flesta människor kommer att uppdatera sina plugins och webbplats utan en ny tanke. Du bör köra de senaste versionerna av programvaran på din webbplats, men du bör inte vara hänsynslös när du utför dessa uppdateringar.

Liksom med uppdatering av Core WordPress-programvaran är det bra att ha fullständiga och användbara säkerhetskopior av hela webbplatsen innan du gör stora förändringar. Genom att ha säkerhetskopior kan du återställa äldre versioner av varje plugin om något skulle gå fel och du måste återgå till föregående version.

Det finns tjänster som Vaultpress som gör att du kan säkerhetskopiera allt, även om du helt enkelt kan ladda ner wp-content / plugins mapp med ett FTP-program som FileZilla.

Skapa en lokal utvecklingsversion av din webbplats

Använd en applikation som MAMP eller WAMP för att skapa en version av din webbplats på din lokala dator.

Du kan sedan använda den lokala versionen av din webbplats som en testmiljö för att uppdatera till varje plugin du har installerat. Detta gör att du kan testa uppdateringarna för varje plugin fungerar utan att orsaka konflikter med de andra.

Om konflikter inträffar sker de inte på den direkta versionen av din webbplats. Du kan testa och justera plugins i utvecklingsversionen tills du är glad att allt fungerar.

Då kan du vid den tidpunkten uppgradera din liveversion.

Uppdatera plugins individuellt

Det kan vara frestande att välja alla dina plugins och få WordPress att uppdatera dem samtidigt. Det är verkligen en tidsbesparing om allt går enligt plan.

Om det finns ett problem med någon av pluginsna efter en uppdatering, kommer du att vara glad att du tillbringade de extra några minuterna på att uppdatera varje plugin individuellt. Med den här metoden kan du se exakt vilken plugin som orsakade konflikten och sedan återställa den tidigare versionen från en säkerhetskopia direkt.

Genom att uppdatera alla samtidigt riskerar du att behöva spendera en betydande del av din tid på att upptäcka de motstridiga pluginsna.

Hitta konflikten

Den föregående punkten är god praxis, men inte något de flesta är villiga att spendera de extra minuterna på. Om du har uppdaterat alla dina plugins samtidigt har du två alternativ och du vill undvika den andra om möjligt.

1. Återställ plugins

Du kan återställa plugins helt från säkerhetskopian du tog av dem precis före uppdateringen. Uppdatera sedan varje plugin en åt gången för att hitta den som orsakar konflikten.

Om ditt svar på punkt ett var “Åh ja. Jag var tänkt att säkerhetskopiera dem först. ” Jag tycker synd om att du har minskat till att använda punkt två.

2. Den manuella processen

Du har ingen säkerhetskopia. Du uppdaterade alla plugins på en gång för att spara tid och nu är något viktigt trasigt. Du står nu inför den ansträngande uppgift att manuellt kontrollera varje plugin för att hitta konflikten.

För att göra detta måste du inaktivera varje plugin du har installerat.

När alla är inaktiverade kan du aktivera ditt primära plugin som har problemet och se till att det fungerar korrekt – det är möjligt att det är den trasiga plugin.

Du måste sedan aktivera varje plugin, en efter en, och kontrollera om konflikten har inträffat. Om du har installerat en hel del plugins kan det ta dig lite tid.

För att göra saken värre, när du hittat den här konflikten måste du antingen lämna det andra pluginet inaktiverat eller försöka hitta den version du installerat före uppdateringen – förutsatt att du visste vad det var versionens nummer var.

Den här manuella metoden kan ta mycket tid att slutföra och orsaka stora funktionalitetsproblem på din webbplats medan du utför den. Det är bäst att försöka undvika detta scenario helt och hållet genom att vara proaktiv, ta säkerhetskopieringar och ha en plan för att uppdatera din webbplats.

Använd plugin-supportforum för att lösa konflikten

När du har hittat det kränkande plugin är det en bra idé att gå till sitt supportforum. Dessa finns vanligtvis på WordPress.org-sidan för plugin om det är fritt tillgängligt, eller plugin eller utvecklarwebbplats om det är ett premium-plugin.

Plugin Forum

Chansen är stor att du inte är den första personen som har konflikten. Om du är den lyckliga patientnoll för detta problem bör du skapa en tråd i forumet eller skicka utvecklarna ett e-postmeddelande för att börja undersöka problemet.

Att starta din egen forumtråd kräver att du skapar en WordPress.org konto om du inte har ett eller loggar in på det konto du skapade när du köpte premium plugin.

Byt ut Minor Plugin om upplösning inte är möjlig

Det kan inte finnas någon lösning på konflikten. Du får inte ha något annat alternativ än att avstå från funktionerna i det insticksprogrammet. Åtminstone som en kortvarig lösning.

Det finns andra plugins tillgängliga för dig som utför samma funktion. Spendera lite tid på att söka efter ett ersättnings plugin och använd inte bara det första du hittar. Hitta en med bra support och har uppdaterats av dess utvecklare nyligen.

Det kan till och med vara värt din tid att kontakta utvecklarna av den nya plugin och fråga dem om konflikten du upplevde med ditt tidigare plugin har varit ett problem för dem.

Kom ihåg att du inte är bunden till någon specifik plugin och om du inte hittar en som gör exakt vad du vill kan det vara en idé att hitta någon att skapa anpassad kod för din webbplats som tar bort behovet av ett plugin helt.


Medan du kan använda plugins för praktiskt taget vad som helst på WordPress gör det kanske inte det bästa alternativet tillgängligt för dig.

Om du använder plugins för att utföra enkla uppgifter är det ett mycket smartare alternativ att lära sig hur du ersätter dem med anpassad kod. Du kan antingen lära dig själv eller låta någon skriva den specifika kod som krävs för att utföra uppgiften lägga till den till ditt tema.

Varje plugin som du använder chips bort på kontrollen du har över din webbplats och lägger dess långsiktiga hälsa i händerna på tredje parts utvecklare.

Den utvecklaren kanske inte kan hålla plugin-programmet helt uppdaterat. Deras kod kan vara rörig och har oavsiktliga hål och problem. Den kan helt enkelt använda en funktion som redan används av ett annat plugin som du har installerat.

Oavsett problem kan det vanligtvis undvikas genom att ersätta plugin med anpassad kod som använder mindre resurser och är mindre benägna att orsaka andra problem.

Har du upplevt några större plugin-konflikter på din webbplats? Hur löste du dem? Vi skulle gärna höra om det i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me