Nybörjarhandbok för att röra med WordPress (Ingen kod krävs)

Om du är ny inom WordPress, helt eller relativt, kan det verka lite överväldigande att göra något annat att skriva och posta, kanske kategorisera och kanske installera ett socialt delningsprogram eller tre. Men med lite vägledning kommer du enkelt att kunna styra delar av denna enorma programvara som du just nu nöjer dig med att försöka att inte oroa dig för så mycket.


Ett problem som ofta följer med att vara ny på något, är en rädsla för att misslyckas eller krossa något. Men paradoxalt nog, för många saker, ingår WordPress, när du börjar är den bästa tiden att röra upp något. Konsekvenserna av att något går fel på din webbplats innan du har andra besökare än nära vänner och familj, och när det spelar en stor roll i att betala dina räkningar varje månad är ojämförliga.

För att sidleda oroen, anta en inställning att röra runt. När du inte snarast försöker fixa säkerhetshål eller sätta tillbaka en arbetsplats, finns det verkligen ingenting att frukta, särskilt i början. Börja med de delar som verkar naturligt intressanta för dig, även om de alla är designrelaterade och du vet ingenting om design. Istället för att behöva tvinga dig själv genom självstudier, kanske du märker att du naturligtvis lär dig mer om WordPress och utforska olika aspekter utan att känna dig uttråkad.

En av de fantastiska sakerna med en mentalitet av att ”röra sig” när det gäller WordPress är att det inte finns något tryck att gå igenom inlärningskurvan så snabbt som möjligt. Du kan ge dig själv den tid du behöver för att uträtta saker för dig själv, och det gör allt mycket lättare och mycket roligare.

Nedan har jag listat upp några områden där du kan få lite värde av att röra dig och bli lite mer bekant.

WordPress Post Scheduling

WordPress Post Scheduling

Detta är en av de stora anledningarna till att det är så jävligt att ha ett CMS. Om du avslutar ett inlägg tidigt, eller du måste lämna på semester, eller om du tar en internet-sabbatik (som vi förmodligen alla behöver), kan du skriva inlägg / artiklar i förväg och schemalägga dem att gå live när dina inlägg / artiklar brukar göra.

Eller så kan du krassa med posttider och försöka hitta vilka som verkar fungera bäst för att nå din publik. Kolla in vår guide till WordPress-schemaläggning för fler tips och tricks för att hålla din webbplats på rätt spår.

Bättre WordPress-säkerhet

WordPress Security

Även om det är lätt att tro att WordPress ur rutan är tillräckligt säkert, är detta önsketänkande. I själva verket, just förra månaden fick jag min blogg hackad eftersom jag hade varit lat för att implementera vissa bästa säkerhetsrutiner. Tack och lov kunde jag återställa min webbplats lätt noggrant och följaktligen massivt förbättra min säkerhet genom att göra några viktiga saker.

Viktig notering: Säkerhetskopiera din webbplats innan du försöker någonting, och var försiktig med vitlistning och andra IP-relaterade lösningar för inloggningsbegränsningar, kan du hamna låsa dig från ditt eget administrationsområde.

Områden att titta på:

 • Ändrar inloggningsadress
 • Lägga till några grundläggande brandväggsbegränsningar
 • Ändra ditt databasprefix (Kom ihåg att säkerhetskopiera din databas först)

WordPress Plugins för bättre säkerhet och underhåll:

Guider med mer säkerhetsinformation:

 • WordPress-säkerhet: Är din WordPress-webbplats verkligen säker?
 • Hur du säkra din WordPress-blogg, användbara tips för alla användare
 • Codex: härdande WordPress

Förbättra WordPress SEO

WordPress SEO

SEO kan hjälpa dig att få konsekventa besökare under långa perioder och få mer trafik till din WordPress-webbplats. SEO är ett smärtfritt sätt att locka besökare utan att behöva skriva eller marknadsföra något specifikt för att de ska komma över.

Nyckelordforskning

Som jag nämnde i min nybörjarguide till WordPress SEO-serien, om du inte börjar med sökordforskning, kommer alla dina ansträngningar att vara förgäves. Så nästa gång du skriver ett inlägg eller en artikel, lägg dig lite tid på att se till att du använder samma språk som människor som vill lära sig ämnet för nämnda artikel eller inlägg.

sniglar

Många människor säger att du bara behöver ändra permalänk så att de visar inläggets namn och de kommer att optimeras. Men Google föredrar tydligen det om du håller dina sniglar korta och söta, helst 3 ord utan fyllnadsord (liksom eller till eller så).

Eftersom det skulle vara extremt tråkigt att gå igenom hela ditt eftersläpning av material, och mer troligt än inte; inte så produktivt, du bör fokusera på dina mest omfattande / viktiga inlägg. De inlägg som verkligen sticker ut som mervärde för ett visst ämne.

formatering

Korrekt användning av rubriker i ditt innehåll, se till att det bara finns en h1 på varje sida och andra faktorer. Använd rubriker logiskt och alltid i ordning (t.ex. H1 som du använder för din postrubrik bör följas av H2-rubriker för avsnitt inom ditt innehåll, följt av H3-rubriker och så vidare). Att följa en rubrikhierarki är mycket bättre för indexering av sökmotorer.

Ren kod

Nu, om du inte är en utvecklare, beror hur ren din kod är på beroende på vem som skapade WordPress-temat som du använder. Här på WPExplorer bygger vi alla våra teman (inklusive Total) med semantisk giltig HTML-kod, vilket hjälper till att förbättra SEO.

Guider för att ytterligare förbättra din WordPress SEO:

Plugins för att förbättra din WordPress SEO:

Öka WordPress-webbplatsens hastighet

WordPress-webbplatshastighet

Webbplatsens hastighet blir allt viktigare. Ju mer “bortskämd” den genomsnittliga användaren blir, desto snabbare belastningstider som en användare förväntar sig från vilken webbplats som helst, och desto snabbare “studsar” användaren från en långsam laddning. Att förbättra din webbplatshastighet är en av de saker som verkar mycket mer komplicerade och svåra än de är, eftersom det är mycket förvirrande lingo som används av “professionella”.

Om du bara håller dig till några grundläggande riktlinjer, testa vad som fungerar för dig och ha kul med det (kanske gör det till ett spel där varje gång det är en förbättring över 0,3 s du tar en drink eller offrar en gummibjörn för att hedra WordPress) kommer du att kunna raka sekunder från din laddningstid utan stress.

Vissa områden du kanske vill titta på:

 • CDN
 • caching
 • Bildoptimering
 • Hemsidaoptimering
 • Lat laddning

Guider för att påskynda WordPress ytterligare:

 • 10 gratis CDN-tjänster för att påskynda WordPress
 • Hur du påskyndar din WordPress-webbplats (snabbt och enkelt)

Plugins för att påskynda din WordPress-installation:

WordPress Webbplats & temadesign

WordPress Site Design

Att ge dig en grundläggande, ren design är något som en hel del WordPress-teman klarar sig bra idag. Problemet därifrån är hur du får din webbplats att sticker ut lite för att få dina besökares uppmärksamhet. Tur för dig, många teman som vår egen Total kommer med inbyggda sidbyggare, liveanpassare och mer.

Vissa områden du kanske vill titta på:

 • Sidbyggare
 • Anpassningsbara teman
 • Rubriklogga
 • Widget-område
 • Anpassad hemsida

Guider för WordPress-design:

 • Enkla (och prisvärda) sätt att göra en WordPress-webbplats sticker ut
 • 12 kreativa sätt du kan förbättra din bloggdesign
 • Hur man skapar bilder för din WordPress-blogg utan kunskaper om grafisk design

Plugins för att göra om din WordPress-webbplats:

 • De bästa sidbyggarna för WordPress

Börja bygga en lista

WordPress nyhetsbrevlistor

Om en e-postlista eller e-postmarknadsföring är något som skrämmer dig, koppla av. Det är inte längre någonstans nära så komplicerat och användarvänligt som det var för över 8 år sedan. Dessutom låter de flesta av de stora leverantörerna nu få en gratis smak (Aweber 1 månad gratis provperiod, MailChimp gratis upp till 2000 prenumeranter.)

Medan att skriva kopia för e-postmeddelanden är något som kan sätta en dålig smak i munnen på någon som är säljare, som jag, tycker jag att det är bra att bara kanalisera samma röst på bloggen de prenumererade från.

Guider för ytterligare “röra runt”:

 • Hur man bygger en e-postlista i WordPress
 • Marknadsför din WordPress-webbplats: The Ultimate Guide

Plugins för ytterligare “röra runt”:

Skapa avancerade sidor enkelt med sidbyggare

WordPress-sidbyggare

Om du är orolig för att hantera den faktiska bilden på din webbplats, oroa dig inte. Och istället för att försöka återuppfinna hjulet med god design, låt dig helt enkelt inspireras av formerna och användningen av vitrummet (utrymmet mellan text / bilder / andra objekt) som du ser på väl utformade webbplatser och emulera det du uppskattar mest.

Med sidbyggare kan du ha mycket kreativ kontroll över layouten på en sida utan att du behöver känna till en enda kodrad. Det här är mycket lågt tryck eftersom det enda som eventuellt kan gå fel är att du publicerar en sida som inte ser bra ut. Och det kan undvikas genom att helt enkelt inte slå publicera förrän du är nöjd med det.

Plugins för ytterligare “röra runt”:

 • WP Bakery Visual Builder Drag & Drop Page Building
 • Beaver Builder för WordPress
 • Dirigent WordPress Layout Builder
 • Qards granskning av sidbyggare för WordPress
 • De bästa sidbyggarna för WordPress

Slutsats

Det finns många saker du kan göra med WordPress utan att veta (eller någonsin lära dig) en enda kodrader, men om du är intresserad är det mycket mer att röra om du är villig att rulla upp ärmarna och få dina händer smutsiga.

Det första steget bör vara att installera en lokal kopia av WordPress (eller helt enkelt skapa din webbplats om du är på WPEngine). Använd sedan storebror Google och kodspecifika webbplatser som StackExchange för att ta reda på hur du gör vad du vill göra.

Din kod är kanske inte vacker, och du kan komma att använda många “ineleganta lösningar” men du kommer att lära dig, och resultaten av det kan inspirera dig att ta en djupare titt och lära dig att koda på riktigt.

Finns det några uppgifter om WordPress som du är orolig för att hantera? Låt oss veta i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map