Om, varför & hur man lägger till premiuminnehåll till din WordPress-webbplats

Den första frågan du måste ställa dig själv ärligt medan du funderar på att göra ditt innehåll endast tillgängligt för betalda läsare. Är ditt innehåll verkligen värt det? Många människor som börjar i företag tenderar att ha mycket optimistiska förväntningar med avseende på deras affärsutsikter. Optimism är bra i små doser, men pragmatism och den kritiska bedömningen håller ofta företag i spelet under en längre tid. De bästa företagen har en hälsosam dosoptimism tempererad av pragmatism.


Google skulle vara ett utmärkt exempel. De investerar ständigt i outlandish teknik (optimism) och ändå 96% av deras intäkter tillskrivs reklam från och med 2011. De har den rikedom och resurser som skulle göra det möjligt för dem att få råd med några stora ekonomiska hicka.

Om du börjar som första gången bloggare kanske du inte har ekonomiska resurser för att lära dig av misstag. Låt oss se till att du inte gör några!

Kommer människor att betala för ditt innehåll?

Detta är den mest grundläggande och ändå den viktigaste frågan du behöver ställa dig själv. Och det är väldigt lätt att komma fram till ett ”Lätt Ja”. Att hantera denna knepiga men ändå mycket viktiga fråga på rätt sätt är av största vikt.

pengar

När jag hänvisar till innehåll – menar jag videoklipp, onlinekurser, bilder, lagerbilder, ljudböcker, e-böcker, vanliga artiklar, nyheter och alla typer av media som kommunicerar med en publik. Och du behöver människor som är villiga att överlämna sina hårt intäkter för kunskap / information som du kommer att ge. Och det är inte lätt. Här är några bra frågor att ställa dig själv att avgöra om användare kommer att göra för ditt innehåll:

 • Kan du hitta exakt samma innehåll som du säljer till dina läsare gratis var som helst på internet? Om svaret är ja, sluta här kommer du aldrig kunna sälja ditt innehåll för pengar. Om någon kan få något gratis finns det inget incitament att köpa det (förutsatt att inga temporära fördelar). 
 • Har du någon trovärdighet inom det här fältet som du erbjuder information om? Har du redan en blogg eller en webbplats som du har kört i flera år med specifik information om vissa ämnen? Har du avancerade grader inom det specifika fältet eller ett relaterat fält? I huvudsak hur många som besöker din webbplats? Allt som tillför trovärdighet är mycket relevant för diskussionen.
 • Är det rätt tid? Lägga till kostnader för visning av innehåll påverkar hur effektivt du kan skala ditt företag. Om du har nått en kritisk mängd publik eller om kostnaderna för att skaffa nya kunder har minskat avkastningen och om tillväxten avtar eftersom du är på eller nära toppen av din nisch / bransch, vad gäller marknadsandel, så är det en bra tid att skapa premiuminnehåll.
 • Har den information du tänker sälja någon insiktsfull eller handlingsbar kunskap? Innehåll som ger liten eller ingen fördel i form av ekonomisk / emotionell anrikning tenderar att ha svårt på marknaden. 

Följ pengarna, det leder mycket sällan dig på vilse. Du kan bedöma hur värdefull din nisch är eller hur mycket konkurrens det finns i din nisch om du förstår hur sökordsforskning fungerar. Jag kan skriva om nyckelordsundersökning här, men ämnet är stort och förtjänar diskussion på stort djup – jag rekommenderar att du kolla in Mozs guide för sökordsforskning.

Om du inte kan hitta ett sätt att binda marknadsvärde i ekvationen kommer det att bli mycket svårt att få ditt företag lönsamt. Utan ett nummer är ett svar på någon av de ovannämnda frågorna bara vild antaganden som inte hjälper dig. Framgångsrika företag tjänar pengar, optimering av din inkomst bör vara ditt mål. Du måste veta hur att göra innehåll tillgängligt endast för betalda användare påverkar din inkomst och räckvidd.

Det hela beror på storleken på den paj som ska finnas i någon nisch, konkurrenskraften hos nämnda nisch, din förmåga att ge ett stort värde-förslag till publiken och göra avvägningar mellan skalningsföretag och att producera bättre inkomstmarginaler.  

Hur tjänar webbföretag pengar?

När jag nu pratar om att sälja innehåll och skapa premiuminnehåll hänvisar jag till företag som helt eller delvis förlitar sig på att sälja saker till en marknad.

BusinessCalc

Denna diskussion blir radikalt annorlunda för olika företag. Vad är de olika möjliga inkomstkällorna för ett onlineföretag? De vanligaste är:

 • Reklam
 • Affiliate marknadsföring
 • Tjänster eller produkter
 • Premium innehåll

I huvudsak verkar de flesta webbföretag via en av de fyra kanalerna för att generera inkomst. Ta till exempel WPExplorer – varför anställer WPExplorer författare för att skapa innehåll, bara för att inte sälja det innehållet?

Första anledningen – Vi är inte den enda källan för WP-nyheter. Vi har något ganska fantastiskt innehåll på vår webbplats för att hjälpa onlineföretag som använder WordPress. Vi har stort innehåll på ett spektrum av ämnen som inkluderar marknadsföring, sökmotoroptimering, värd och ganska mycket annan aspekt av att driva ett framgångsrikt företag genom WP-drivna webbplatser.

Andra orsaken – Bra innehåll på vår blogg innebär bra marknadsföring. Kom ihåg att jag talade om att bygga trovärdighet, det lägger mycket till vår trovärdighet. Att göra innehåll tillgängligt endast för betalda läsare skulle komma i vägen.

Tredje orsaken – Den primära verksamheten här för WPExplorer är att sälja teman, inte innehåll. WPExplorer är en themehouse som producerar fantastiska teman som har sålt över 35 000 exemplar under de senaste åren. Och bortsett från att sälja teman, använder vi också affiliate marknadsföring att lägga till lite till vår inkomst. Återigen är att skapa premiuminnehåll inte kompatibelt med våra inkomstkällor, det skulle bara komma i vägen.

De flesta webbplatser som säljer sitt innehåll kan erbjuda något andra webbplatser inte kan, varken i god tid leverera nyheter eller insiktsfulla åsikter och artiklar du inte hittar någon annanstans. Detta är också anledningen till att så många tidningar och tidskrifter online använder en prenumerationsmodell för att generera intäkter. 

Hur säljer du premiuminnehåll?

Om du säljer en e-bok som är mycket annorlunda jämfört med den typ av saker vi pratar om här. I det fall jag beskriver talar vi om ett företag som genererar bra nytt innehåll varje dag / vecka. Så även om en webbplats inte tjänar pengar genom reklam och varken fungerar som ett dotterbolag eller som en säljare av tjänster, kan den sälja innehåll som produceras i tid för att tjäna pengar.

Abonnent- och medlemsmodeller

EN prenumeration modellerad är inriktad på att producera bra innehåll och då finns det väldigt lite interaktion mellan leverantör och läsare. Detta är den valda modellen för de flesta premiumtidningar och tidningar som The New Yorker eller WSJ.

EN medlemskap modellen är lämplig för webbföretag som går utöver att tillhandahålla innehåll, för webbplatser som har en aktiv medlemsbas som också är mottagare av en tjänst eller en produkt som webbbranschen tillhandahåller. Ingår i samma medlemskap kan vara åtkomst till innehåll som är exklusivt för medlemmar.

Vi har diskuterat att sälja ditt innehåll och avsikten är inte att driva en produkt eller sälja en tjänst. Så vi pratar om prenumeranter, inte medlemmar. Vi måste bygga en abonnentbas. Webbplatser tenderar att ha stora målgrupper men bara en liten andel av dem är prenumeranter och den procentandelen sjunker ännu mer för betalda abonnenter.

Det här kan bli lite komplicerat, så jag kommer att hålla det enkelt. Det finns några sätt att göra det på. Men det bästa sättet skulle vara.

 1. Skapa bra innehåll
 2. Bygg en publik och uppnå skala
 3. Skapa premiuminnehåll
 4. Konvertera en liten procentandel från en icke-betalande publik till betalande prenumeranter
dator-grafer

Tillväxt är viktigare än intäktsgenerering.

Kan du tänka dig att försöka sälja innehåll på en helt ny webbplats med en domän som har liten eller ingen trafik? Om du inte är en kändis kommer det inte att fungera. Så du måste avslöja lite innehåll. Men hur mycket?

 • Använd en metod som ger varje läsare ett visst antal artiklar per månad. Det här är en bra idé om du producerar mycket innehåll varje månad.
 • Visa din publik ett detaljerat utdrag ur artikeln eller utdragen från artikeln som gör upprörande påståenden. Locka din publik att köpa innehållet.

Detta måste säkert påminna dig om hur mjukvaruutvecklare fungerar, de visar dig ett tillräckligt antal funktioner för att locka dig att köpa premiumversionen av programvaran. Förslaget här är väldigt likt, visa din publik tillräckligt för att få dem att betala för resten.

Jag måste också påpeka här att du måste ta reda på hur det kommer att påverka din sökmotoroptimering. Om din webbplats förlitar sig på sökmotorer för trafik som de flesta webbplatser gör, om du blockerar åtkomst till ditt innehåll när sökmotorns sökrobotar kommer för en titt, kan du skicka webbplatsens sökmotorranking till en nosedive.

WordPress-plugins för att bygga dina prenumeranter och medlemmar

Nu på goda saker! Hur du kan sälja ditt premiuminnehåll. Det enklaste sättet är att använda hjälp av några bra plugins så att du kan fokusera på ditt innehåll. Först måste du ha ett solidt medlemskap & prenumerationsplugin. Och även om de flesta av plugins kallas “medlemskap” plugins, fungerar de också bra för att skapa flera nivåer av prenumerationer och varierande åtkomstnivåer på din webbplats. Här är våra favoritprogram för medlemskap och prenumerationer för WordPress:

 • Begränsa Content Pro är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på ditt innehåll. Det finns lättanvända funktioner för att skapa och hantera dina abonnemangs- eller medlemsnivåer, och alternativ för att begränsa specifika inlägg, sida eller innehåll..
 • MemberPress är ett annat bra plugin-alternativ som integrerar fler medlemsalternativ, rapporteringsverktyg och möjligheten att sälja sälja digitala varor såväl som premiuminnehåll.
 • MemberMouse är ett annat fantastiskt och kraftfullt plugin som du kan använda för att sälja medlemskap, prenumerationer och produkter. Med extra funktioner för kundhantering, e-postlistor, endast medlemmar, supportautomation, rapportering och mer är det ett kraftfullt verktyg för att sälja premiuminnehåll.

Förutom ett plugin för medlemskap vill du ha ett bra alternativ och popup-plugin för att marknadsföra ditt premiuminnehåll. Här är några som vi älskar:

 • Optin Monster är överlägset en av de mest kända optin-tjänsterna på webben. Med massor av alternativ för formulär, layouter, färger, utgångsavsikt, A / B-delningstestning och massor av rapporter är det en bra investering för alla företag.
 • Blomma av Elegant Themes är ett annat populärt alternativ, eftersom det kommer med enkla funktioner, lyhörda mönster och anpassningsalternativ plus att det kommer från ett så välkänt varumärke.
 • Popup Pro av WPMU är en ren och enkel plugin-plugin. Använd bara mallarna och enkla alternativ för färger, animationer och mer för att marknadsföra ditt nyhetsbrev eller erbjudanden till dina läsare.

Och om du vill se mer, kolla in dessa användbara & optinplugin-roundups:

 • Begränsa innehållet av medlemmen på din WordPress-webbplats
 • Bästa WordPress-medlemskapsprogram
 • Behärskar de 5 bästa WordPress-konverteringsförstärkande pop-up-insticksprogrammen
 • Användbara WordPress-plugins för att växa din e-postlista

Avslutar

Det var allt tills vidare. Vi talade om om du skulle sälja premiuminnehåll till dina läsare, och några av de bästa verktygen från WordPress som gör att du enkelt kan sälja ditt bästa innehåll till prenumeranter. Och om du har några tvivel om vilken typ av innehåll folk skulle vara villiga att betala för, läs gärna Miles Galliford tar på MarketingProfs. Jag skulle gärna vilja höra vad du har diskuterat i kommentarerna nedan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map