Så här strömmar du din WordPress-webbplats och förbättrar användarupplevelsen

Så här strömmar du din WordPress-webbplats och förbättrar användarupplevelsen

Det finns inget mer irriterande än att titta på en ny webbplats och sedan behöva kämpa för att komma dit du faktiskt vill åka. För att hitta det innehåll du faktiskt letade efter. Även om dagarna med ad-lathered, nyckelord-laddade, massivt ohjälpsamma sidor utformade för att tjäna pengar från Adsense inte längre dyker upp i sökresultaten så ofta som de en gång gjorde …


Många webbplatser, särskilt äldre med tusentals sidor med innehåll, kan vara svåra att navigera även med all korrekt struktur och funktionalitet på plats. När den inte är där är det ofta lättare att slå backspace och återvända för att fråga Google vad du vill veta, snarare än att stanna på webbplatsen. I den här artikeln täcker vi hur du kan effektivisera din WordPress-webbplats för att undvika sådana problem och förbättra din användarupplevelse avsevärt.

Använd kategorier på rätt sätt

Det kan vara frestande att försöka vara original, använda funky kategorier som bara “insiders” får, eller helt enkelt låta kategorier ligga vid sidan av vägen när du är fokuserad på att skapa innehåll, men exakta kategorier gör det mycket trevligare att leta efter både första gången och återkommande besökare.

Om kategorin är för allmän, eller om den helt enkelt anger typen av innehåll, finns det inget riktigt sätt för besökare att hitta mer av detsamma om de gillade ditt första innehåll … utom kanske ofta opålitliga “relaterade inlägg” plugins.

Att manuellt skapa och lägga till inlägg i kategorier efter det kan verka som en skrämmande uppgift, men i slutändan hjälper det att effektivisera din webbplats och förbättra den allmänna användarupplevelsen. Om du tittar på våra kategorier här på WP Explorer kan du se att vi tydligt delar upp våra inlägg i kategorier som anpassar sig till det faktiska ämnet, vilket gör det mycket enkelt att läsa mer om ett visst ämne du är intresserad av.

Implementera Clear Navigation

Implementera Clear Navigation

När din webbplats börjar växa och du har börjat erbjuda inte bara flera tjänster utan också har en gemenskap, är det viktigt att ha tydlig navigering. Många bloggare väljer en “start här” -sida som gör första gången läsaren bekant med vad de handlar om i några av sina bästa inlägg om ett visst ämne. Det kan fungera för vissa ämnen, men andra har för många underämnen för att det verkligen ska vara effektivt. Om detta är fallet för ämnet på din webbplats är en av de bästa sakerna du kan göra att ställa in navigering som ger användaren snabb åtkomst till någon av dessa underkategorier av innehåll.

Ett av de enklaste sätten att konfigurera detta är att kategorisera bra och helt enkelt lägga till en meny som visar kategorierna eller lägga till kategorierna i sidofältet på sidor där det är relevant. Återigen, om du vill se ett exempel på detta, måste du inte leta längre än just denna webbplats. Till vänster ska du se våra kategorier här på WP Explorer, och det är svårt att argumentera med den tydlighetsnivån. I slutändan säkert kan dina användare förmodligen använda Google för att söka efter specifikt innehåll på din webbplats, men mer troligt att inte, de kommer också att hitta resultat för dina konkurrenter, vilket leder till läckage av potentiella prenumeranter och kunder.

Har tydlig åtskillnad mellan olika delar av innehållet

Oavsett om det görs genom att ändra bakgrundsfärger för ett specifikt område, mästerlig användning av vitrummet, användningen av tydligt synliga gränser eller tydlig användning av rubrikernas underrubriker, är det viktigt att det är enkelt att berätta huvudinnehållet bortsett från till exempel sidofält. Om allt blir oskarp, kommer läsupplevelsen att bli onödigt smärtsam.

Om ditt tema lider av “sidofältet slags blandningar i huvudinnehållet” -syndromet, och det inte har alternativ för att ändra färgerna på sidofältet, oroa dig inte. Det är inte en alltför svår sak att fixa, och om du inte vill bli smutsig på händerna, borde alla designer / utvecklare som är värda hans tangentfett kunna göra en snabb fix på några timmar eller mindre.

Ett annat alternativ är att helt enkelt installera ett annat tema som hanterar denna aspekt bättre. Naturligtvis, om din webbplats har en stor publik, eller är den huvudsakliga inkomstkällan, bör du alltid testa ett tema / temaförändringar på en lokal version av din WordPress-webbplats innan du implementerar något direkt. Läs mer om hur du installerar WordPress lokalt i Windows här, (här för Mac-användare).

Ta bort alla trasiga länkar

Ta bort trasiga länkar

Detta bör säga sig självt, men för äldre webbplatser kan det vara svårt att hålla allt ditt gamla innehåll färskt, och det är lätt att få några brutna länkar. Tack och lov behöver du inte längre manuellt gå igenom alla dina sidor för att jaga efter trasiga länkar. Som med de flesta andra saker finns det nu ett plugin för det. Faktum är att vi till och med har en guide för hur du hittar och tar bort trasiga länkar här på WP Explorer.

Använd flikar

Flikar är för tillfällen då ett innehåll inte är långt eller viktigt nog för att garantera en annan sida, men innehållet är tillräckligt annorlunda för att åtminstone göra en underrubrik för att dela upp innehållet nödvändigt. Om du är en designer kan du till exempel ha flikar för olika typer av design du gör, med huvudsidan som bara visar ditt huvudfokus.

Om du vill få en uppfattning om hur flikarna ser ut när de implementeras kan du helt enkelt bläddra ner för att kolla in författarens bio under det här inlägget, vilket gör vackert användande av dem. Vi har till och med gjort en guide för hur du enkelt kan använda plugins för att få flikar på din WordPress-webbplats.

Förbättra webbplatsens hastighet

Förbättra webbplatsens hastighet

Det är svårt att få en webbplatsupplevelse att känna sig smidig om du varje gång du klickar på en länk måste vänta medan du stirrar på en lastningsikon i mer än en sekund eller tre. Hastighet är något som blir mer och mer för givet på grund av fokus på hastighet som de större webbplatserna har, och att stå ut på grund av att vara långsam är definitivt inte bra.

Du kanske har lagt märke till att vi pratar mycket om hastighet här på WPExplorer (vi publicerade just en artikel om några fantastiska plugins för att påskynda din WordPress-webbplats), och det beror på att laddningshastighet är en viktig del av användarupplevelsen. Längre lastningstider är ofta en stor faktor när det gäller högre avvisningsfrekvenser och det har visat sig minska försäljningen avsevärt. På toppen av allt detta har Google medgett att laddningshastigheten spelar en roll när det gäller sökrankning. I vissa fall kan värden faktiskt visa sig vara det största problemet. Men där det inte är fallet är det några saker du kan göra för att relativt enkelt förbättra din webbplatshastighet.

Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN)
Ett sätt att påskynda din webbplats är att vara värd för ditt tyngre innehåll, som bilder, i tredjepartsnätverk som levererar den snabbare till slutanvändaren. Vi har till och med satt upp en lista med gratis CDN: er för dig.

Använd ett cache-plugin
En cache-plugin är ett plugin som blir av med några av serverns begäranden genom att publicera vad det kan som en statisk html-sida. Det finns några plugins som går utöver det. Kolla in vår guide om hur du installerar och konfigurerar ett cache-plugin.

Ta bort onödiga plugins
Om du har aktiverat en hel del plugins som inte tjänar något verkligt syfte för din slutlinje är det förmodligen en bra idé att bli av med huvuddelen av dem. Läs mer om hur och varför du bör ta bort överskott av WordPress-plugins.

Optimera dina bilder
Det är lätt att klippa ut några hörn nu när WordPress automatiskt ändrar storlek på bilder för att passa in i ditt innehåll. Speciellt när du verkligen måste kämpa för att hitta en bra bild för att följa ditt inlägg, är det alltför enkelt att vara lat och bara ladda upp den som den är och lägga den i ditt inlägg eller artikel. Men detta kan faktiskt påverka din hems laddningshastighet avsevärt. Ett av de enklaste och viktigaste stegen att ta är att klippa ner dina bilder till rätt storlek och kanske komprimera dem med ett mer storlekvänligt filformat, som JPEG. När du har gjort det kan du använda en av dessa inställningar för bildoptimering och du kommer redan att ligga före de flesta WordPress-webbplatser när det gäller bilder och laddningshastighet.

Sammanfatta

I slutändan kan webbplatshastigheten bara förbättras hittills om värden själv visar sig vara extremt långsam. Om du har optimerat din webbplats helt i linje med vår guide om hur du kan påskynda din webbplats, och den fortfarande är oerhört långsam, kanske du vill undersöka din webbhotell eller till och med vara värd helt. (Här på WPExplorer använder vi WPEngine, och som du säkert kan säga själv, har vi inga problem med långsamma laddningshastigheter här.)

Att få en webbplats helt strömlinjeformad och optimerad för användarupplevelse kan vara en krävande uppgift, särskilt för de mer tekniskt utmanade. Men samtidigt är det mycket möjligt, och de belöningar som följer med det är mer än värt ansträngningen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map