Så här väljer du ett färgschema för ditt WordPress-projekt

Att välja ett färgschema för WordPress och de bästa färggeneratorerna

Att välja ett färgschema för ditt WordPress-projekt kan vara en mycket svår och tidskrävande uppgift. De rätta färgerna hjälper dig att skapa en vacker webbplats med uppmärksamhet som lockar dina besökare och uppmuntrar dem att återvända igen och igen. Men missförstå och dina upprepade besökares antal, försäljning, konverteringsfrekvens och företag kan alla drabbas.


Lyckligtvis för dig har många av de mest sålda WordPress-teman inbyggda färgalternativ. Totalt WordPress-tema inkluderar till exempel färgväljare för nästan varje sidbyggmodul samt massor av inbyggda alternativ i live WordPress Customizer. Så med rätt tema kan du implementera ditt färgschema till fullo.

I denna runda av de bästa färggeneratorerna kommer vi att titta på olika verktyg som hjälper dig att välja ett färgschema för din WordPress-webbplats. Valet av färggeneratorer som nämns i denna artikel erbjuder många funktioner mellan dem. Så oavsett vilken designupplevelse du har, kommer du att kunna hitta ett färggeneratorverktyg som passar dina behov.

Märkespaletter

Brand Palettes av Bold Web Design

Ett av de bästa sätten att komma igång med ditt eget färgschema är att inspireras av stora märken i din nisch. Oroa dig inte – det här handlar inte om Googling och inspektion av bilder för att dechiffrera den perfekta skuggan av blått. Fet webbdesign skapade en praktisk märke färg palett verktyg av förmögenhet 500 företag för att göra det enkelt!

Märke paletter FedEx Exempel

Detta gratis färgpalettverktyg gör det enkelt att se vilka andra märken i din nisch som använder. Använd filtren för att välja en viss bransch och klicka sedan på en logotyp för att se hexfärger som företaget använder för sin webbplats och marknadsföring. Även om vi inte skulle föreslå att man kopierar ett företags varumärke är detta ett utmärkt verktyg för att få inspiration och se färgpaletttrender. På detta sätt kan du enkelt begränsa den riktning du vill ta dina egna färger.

Adobe Color CC

Adobe Color CC

Som alla Adobe-produkter, Adobe Color CC är en avancerad lösning som kommer att involvera lite av en inlärningskurva om du vill få ut mesta möjliga av dess funktioner. Välj mellan förgenererade färgpaletter eller skapa dina egna baserade på en färg eller en uppladdad bild du väljer.

Med Adobe Color CC kan du välja dina egna färgregler eller själv justera färger manuellt. Om du letar efter en grundläggande och snabb färggenerator är detta inte programvaran för dig. Å andra sidan, om design är din sak, och du gillar att utforska komplexiteten i färgpaletter, kommer Adobe Color CC att vara uppe på din gata.

Coolors

Coolors

Coolors låter dig snabbt skapa vackra färgscheman som alltid fungerar tillsammans. Lås in en färg du vill använda, klicka på mellanslagsfältet och sedan skapar Coolors ett lämpligt färgschema. Om du baserar ett färgschema runt en bild, ladda bara upp bilden och låt Coolors hitta de bästa färgerna som matchar den.

Färger kan anpassas genom att justera temperatur, nyans, mättnad och mer. Paletter kan sedan organiseras och sparas i molnet, så att du kan komma åt dem från vilken plats som helst.

ColorHexa

ColorHexa

ColorHexa är ett gratis verktyg som genererar en färgpalett för valfri färg. När du har valt en färg kommer ColorHexa att producera detaljerad information om den specifika färgen. Detta inkluderar procentsatserna av färger som utgör din valda färg, och statistik om nyans, mättnad, ljusstyrka och mer.

Ett antal färgpaletter genereras, liksom alternativa alternativ, ändringar på nyanser och toner och förhandsgranskningar av färgad text och gränser. Sammantaget är ColorHexa ett extremt djupgående verktyg som ger dig möjlighet att skapa rätt färgschema för din WordPress-webbplats.

Palettr

Palettr

Palettr är ett intressant verktyg för färggenerering. Istället för att basera en färgpalett på en enskild färg väljer Palettr en färgpalett runt ett tema eller en plats. Skriv bara in ett ord eller ord som bäst beskriver ett tema eller en plats. Vänta sedan på att Palettr hittar lämpliga färger.

Palettr fungerar genom att hitta bilder länkade till dina ord och sedan generera färgpaletter runt dessa foton. Utan tvekan är Palettr ett smart koncept. Och ett bra sätt att hitta inspiration om du kämpar för att hitta rätt färger för ett projekt.

Colorfavs

ColorFavs

Colorfavs är ett snyggt litet verktyg som ger en rad färgpaletter och info för de färger du väljer. Denna webbplats kommer att generera vackra färgpaletter från webbadresser, bilder eller för att matcha en specifik färg. Colorfavs visar kompletterande färger och färgkonverteringar. Dessa inkluderar ett urval av färgscheman, toningsnyanser, färgpallar och mer.

Du kan också välja bland Colorfavs många förut valda färgpaletter. Gilla dina favoritfärger och paletter. Eller skapa samlingar av paletter som du kan spara och återanvända för olika WordPress-projekt.

ColorLovers

ColorLovers

ColorLovers är en gemenskapswebbplats som syftar till att skapa kreativa platser att träffas, dela sitt arbete och hitta inspiration till nästa projekt. Här kan du utforska en rad olika färger, paletter och mönster, diskutera trender och artiklar och interagera med hela det färgstarka samhället.

ColorLovers innehåller några olika designverktyg. PHOTOCOPA är en bildinspirerad färggenerator. Ladda bara upp ditt foto så kommer PHOTOCOPA tillbaka med sex färgpaletter som dras från bilden.

COPASO är ett avancerat färgpalettverktyg från ColorLovers som hittar färgpaletter som matchar dina valda färger, eller igen från en uppladdad bild. COPASO är ett av ColorLovers kraftfullare verktyg, vilket återspeglas i dess mer avancerade gränssnitt.

Materialdesignpalett

Material Deisgn

Materialdesignpalett är ett extremt okomplicerat, om lite grundläggande, färggeneratorverktyg. Välj bara två färger från Materialdesigns färgalternativ, så skapar det en färgpalett för ditt WordPress-projekt.

Materialdesign etiketterar varje färg varje färg som den föreslår i den genererade paletten som användande av den. Till exempel kommer den att välja en färg som ska användas bäst som primär textfärg, en som sekundär textfärg osv. Detta är särskilt användbart för dem som har lite designvision och som verkligen behöver vägleda hela processen att välja och använda färger som fungerar tillsammans.

Palettable

Palettable

Palettable är ett annat bra verktyg för dig som letar efter en snabb och enkel färggenerator utan krusiduller. Denna lösning fungerar genom att föreslå färger, vilket är enkelt nog. Då väljer du att tycka om eller motvilja, så att du antingen behåller färgen eller vidarebefordra den. Fler färger som matchar originalfärgerna läggs sedan till, vilket gör att du kan skapa ett komplett färgschema med fem färger.

Det finns två stora proffs med Palettable. Den ena är skärmbilden i färger i full storlek. Detta gör att du får en god insikt och känsla för hur färgerna fungerar tillsammans. Den andra är användarvänligheten. Du kan välja och anpassa färger med bara några klick på en knapp.

Slutgiltiga tankar

Att hitta rätt färguppsättning är en extremt viktig del av alla projekt (nästan lika viktigt som att välja det bästa WordPress-temat). Som ni ser finns det en mängd verktyg online som hjälper dig att få det rätt. Försök att använda ett par olika färggeneratorer när du börjar. Detta hjälper dig att se vilken som bäst passar dina behov och erfarenhet. Låt dig sedan tillbaka och se dina projekt leva upp med de nya dynamiska färgschema som du har skapat.

Vilken färggenerator fångar ditt öga? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map