Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats (manuellt eller via plugins)

Säkerhetskopiera WordPress

Har du någonsin tappat din WordPress-webbplats? Eller har du precis tappat din WordPress-webbplats? Du kanske blev offer för en skadlig hackare. Kanske har din webbplats just gått sönder efter att ha installerat ett felaktigt plugin, tema eller tillägg. Kanske misslyckades din värd – den dåliga hunden åt servern. Det är skrämmande, eller hur? Nej, inte hunden; förlorar din webbplats. Och du kan bli batsh * t galen om du inte vet vad du ska göra för att återställa din älskade WordPress-webbplats till sin tidigare härlighet.


Tja, gissa vad: Du behöver inte svettas en bit med en pålitlig säkerhetslösning på plats. Allt du behöver är att trycka på återställningsknappen och Viola! – du är igång igen. Se vad jag gjorde där?

I det här inlägget lär du dig att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats är extremt lätt. Du lär dig att skapa fullständiga säkerhetskopior av ditt WordPress-baserade företag, så att du kan vila lätt, särskilt när det otäcka händer. Ta ut en penna och lite papper och gör dig redo att äga WordPress-säkerhetskopior som en chef. Redo? Bra, låt oss få bollen att rulla.

Varför du bör hålla säkerhetskopior av din WordPress-webbplats

Innan vi kom till de saftigare detaljerna brukade jag vara förvirrad över den här backup-verksamheten för inte så länge sedan. Jag hade ingen aning om vad i världen säkerhetskopiering av en webbplats handlade om. Heck, jag hade ingen aning om hur jag skapar fullständiga säkerhetskopior av min WordPress-webbplats förrän omständigheterna tvingade min hand. Jag var tvungen att lära mig efter att ha blivit hackad och lära mig att jag gjorde det.

Som nybörjare är du så lika förvirrad som jag var. Så här är några snabba frågor och svar.

Vad är en säkerhetskopia?

Svaret är ganska enkelt. En säkerhetskopia är helt enkelt en kopia av din webbplats som du kan installera om (återställa) om något skulle gå fel. Det är en felaktig säkerhetsåtgärd som sparar dig mycket onödig stress. Det är som en försäkring som skyddar all ansträngning, tid och pengar du har investerat på din WordPress-webbplats.

Vad inkluderar en säkerhetskopia?

För att ge dig en tydligare bild kommer jag att gå vidare i vad som utgör en fullWordPress-säkerhetskopia. Din WordPress-webbplats består av två komponenter, varav den första är webbplatsfiler dvs tema / plugin-filer, skript, media etc som utgör strukturen på din webbplats och ger funktionalitet. Då har vi en MySQL-databas som lagrar dina blogginlägg, kommentarer och de alternativ du ställer in i ditt WordPress adminområde.

Varför behöver jag säkerhetskopiera min webbplats?

En majoritet av billiga webbhotell kommer att prata om att erbjuda säkerhetskopieringar, men allt de gör är att bara säkerhetskopiera din MySQL-databas, om de säkerhetskopierar något. De säkerhetskopierar inte dina filer, vilket innebär att du inte kan återställa ändringar du gör till ditt tema till exempel om det är skadat. Det är också helt besväret att begära en kopia av din webbplats från deras säkerhetskopior, så det är bara bäst att säkerhetskopiera din webbplats på egen hand. Du vet, bara för att säkerställa att allt är säkert.

Den fullständiga säkerhetskopian som vi hjälper dig att bygga här kommer att ta hand om dina filer såväl som din databas. Detta innebär att om du tappar din webbplats behöver du bara installera säkerhetskopian igen och ditt arbete är gjort. Förresten, låt oss skapa fullständiga säkerhetskopior av din WordPress-webbplats.

Metod 1: Säkerhetskopiera WordPress genom din värd

Hosting Provider Managed Backups

Ditt första alternativ är att helt enkelt välja ett värdföretag som fullföljer fullständiga, dagliga säkerhetskopior av din WordPress-webbplats. Till exempel erbjuder WP Engine Managed WordPress hosting automatiskt dagliga säkerhetskopior av alla er kärna WordPress-filer, teman och plugins och din databas (inklusive alla dina media). Dessutom kan du starta egna säkerhetskopior när som helst (som före en större WordPress-uppdatering, eller när du ändrar teman).

Om du vill ta din värdleverantörs hanterade säkerhetskopiering till nästa nivå, logga in då och då och ladda ner din egen zip-filkopia för att behålla din egen hårddisk. Du kan aldrig vara för säker.

Metod 2: Säkerhetskopiera WordPress manuellt

Din WordPress-katalog innehåller undermappar, t.ex. wp-innehåll, wp-inkluderar etc och filer t.ex. wp-config.php, tema- och plugin-filer etc krävs av din WordPress-webbplats. Wp-innehållsmappen innehåller bland annat alla dina teman, plugins, cache och uppladdningar. Du har inte råd att förlora dessa uppgifter. Wp-admin har alla filer som krävs av ditt WordPress admin-område, så att du inte har råd att förlora detta också. Mappen wp-include innehåller WordPress-kärnfiler. Detta är den mapp där alla större WordPress-koder bor. Du vill definitivt inte tappa den här koden.

Steg 1: Säkerhetskopiera dina WordPress-filer manuellt

För att skapa en kopia av dina WordPress-filer behöver du bara ladda ner hela WordPress-katalogen. På vilket sätt? Du kan logga in på din server via cPanel eller med en SFTP program.

Säkerhetskopia via cPanel

Det är så enkelt att du kan göra det under den tid det tar att brygga en mugg kaffe. Här är proceduren:

 • Logga in på din webbhotell och navigera till cPanel. För de flesta webbhotell är cPanel vanligtvis den första sidan du stöter på när du loggar in
 • Navigera till File Manager, som bör leda dig till din public_html eller Hem katalog
 • Härifrån ska du bara hitta din WordPress-katalog. Detta är den mapp du vill säkerhetskopiera
 • Tyvärr kan du inte ladda ner WordPress-mappen i File Manager utan att först komprimera den. Oroa dig dock inte, det behöver inte vara utmanande att komprimera en mapp
 • Klicka på din WordPress-katalog och välj Komprimera från menyraden. Alternativt högerklickar du på mappen och väljer Komprimera från rullgardinsmenyn som visas
 • Välj komprimeringstyp, t.ex. ZIP, Tar, GZIP etc från dialogrutan som öppnas. Jag går alltid med ett ZIP-arkiv
 • Sedan bara slå på Komprimera fil (er) -knappen och vänta tills processen går. Din server sparar din komprimerade WordPress-mapp
 • Klicka på arkivet du just skapade och välj Ladda ner från menyn. Alternativt högerklickar du på arkivet och väljer Ladda ner.
 • Välj en säker plats på hårddisken och spara säkerhetskopian
 • Och det är allt!

Dricks: Ladda upp säkerhetskopian till ditt Dropbox-konto, Google Drive, bränna det till en DVD / CD, skicka det till e-post osv – bara se till att du har flera kopior för att se till att du inte tappar din webbplats om en av säkerhetskopiorna dör.

Om din webbhotell använder en annan kontrollpanel, t.ex. vDeck, Plesk, etc, du behöver bara hitta din File Manager och bara följa processen i.e. Leta upp File Manager> Hitta din WordPress-katalog> Compress> Download. Upprepa regelbundet.

Säkerhetskopia via SFTP

Vi rekommenderar att du använder en populär filhanterare som FileZilla eller Överföra eftersom de är lätta och enkla att använda. Först måste du installera applikationen på din dator och hämta dina SFTP-inloggningsuppgifter från ditt värdkonto.

SFTP-inloggning med Sänd

Logga sedan in i den filhanterare du väljer (vi använder Sänd i det här exemplet) och ange informationen för din webbplats inklusive ett smeknamn, din webbplats-url, ditt unika SFTP-användarnamn och lösenord och ändra portnumret till 2222.

SFTP Kopiera och ladda ner filer

När du har loggat in bör du se alla dina WordPress-filer. Välj bara alla dina filer, högerklicka och välj alternativet “Ladda ner valda objekt.” När du har laddats ner ska du se till att filerna är hopkopplade och ge filen ett minnesvärd namn som dagens datum.

Steg 2: Säkerhetskopiera din WordPress-databas manuellt

Nu när vi har en ny kopia av dina WordPress-filer, låt oss säkerhetskopiera din WordPress-databas, så vi kan ha en fullständig säkerhetskopia som kommer att komma till nytta på den ordspråkiga regniga dagen. Detta är också så enkelt att du kommer att säkerhetskopiera din webbplats när som helst utan att sveda.

Navigera bara till din värdpanel och leta upp phpMyAdmin. Det är för användare av cPanel-användare som det kommer att lokaliseras under Databasverktyg:

how-to-backup-your-wordpress-site-välj-phpMyAdmin

Beroende på din värd kan det dock vara beläget någon annanstans. Till exempel kan användare av WP Engine hitta deras phpMyAdmin från huvudanvändarpanelen genom att klicka på chevronikonen bredvid din installation (er):

WP Engine Access phpMyAdmin

När du loggar in på phpMyAdmin bör du se en huvudadministrationspanel:

phpMyAdmin Startsida

Välj databaser för att lista dina databaser. Om du installerade din WordPress-webbplats med tredjepartsplattformar som Softaculous eller Mojo Marketplace, kanske du inte har någon aning om vilken databas du ska arbeta med. Vad ska man göra?

Navigera till din WordPress-katalog från din File Manager och leta upp wp-config.php-filen. Högerklicka på filen och välj vy. I fönstret som öppnas vill du hitta den här raden:

definiera ('DB_NAME', 'databasnamn');

Ditt databasnamn är det värde som finns i den andra uppsättningen med enstaka citattecken, som är “databasnamn” i vårt exempel ovan. Beväpnad med denna information, leta upp din databas i phpMyAdmin. Klicka på databasen för att öppna den. Du bör se något som:

phpMyAdmin-databasexempel

Markera alla tabeller du vill säkerhetskopiera genom att kryssa i för kryssrutorna. Klicka på “Kontrollera alla” längst ner för att välja alla på en gång. När du har valt tabellerna klickar du på Exportera flik. Välj exportmetod och ange format till SQL:

Exportera din phpMyAdmin-databas

Slå Gå -knappen och spara din databas i en säker mapp på din PC. Kom ihåg att spara kopior på samma platser som du sparade kopior av dina WordPress-filer. Det är det, du har nu en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats!

Använder du en annan installation? Om din värd inte tillhandahåller cPanel, kolla in detta WordPress backup-post på Codex.

Dricks: Skapa regelbundna säkerhetskopior beroende på hur ofta du publicerar till din WordPress-webbplats. Om du publicerar 50+ inlägg per dag, måste du skapa säkerhetskopior mer regelbundet än killen som postar en gång i månaden. Övrigt överväg att kontrollera om din webbhotell erbjuder en pålitlig säkerhetskopieringslösning.

Vi fortsätter och låter automatisera säkerhetskopior av WordPress med ett par snygga WordPress-säkerhetskopior. Jag är allt för manuella säkerhetskopior för det sättet du har full kontroll. Samtidigt, här är en handfull fantastiska WordPress-plugins som du kan använda för att automatisera processen.

Metod 3: Säkerhetskopiera WordPress automatiskt med plugins

WordPress-backup-plugins lägger till det enkla att skapa pålitliga säkerhetskopior för din WordPress-webbplats. Allt du behöver göra är att installera ditt favoritprogram för WordPress-backup, konfigurera några inställningar och du är bra.

VaultPress Premium-säkerhetskopior av Automattic

VaultPress för WordPress

VaultPress skapades av Automattic för att göra det enkelt att säkerhetskopiera och säkra din webbplats. VaultPress tar automatiskt dagliga säkerhetskopior av din webbplats som lagras säkert på plats. Och att använda dem för att återställa din webbplats är lika enkelt som att logga in på ditt konto och klicka på en knapp.

Andra funktioner som VaultPress erbjuder inkluderar webbplatsduplikering och migrering (måste älska de fullständiga säkerhetskopiorna), skadlig programvara och virusscanning, automatiserad filreparation och till och med skräppostförsvar. Börjar på bara 39 dollar per år som en del av JetPack Personal är detta ett mycket prisvärd säkerhetstillägg som är värt att investera i.

BackupBuddy Premium WordPress Plugin

BackupBuddy WordPress Backup Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Den andra premium WordPress-backup-plugin på vår lista idag är BackupBuddy av iThemes. Du kan använda plugin-programmet för att skapa fullständig säkerhetskopiering av databaser och filer och / eller enkelt flytta din webbplats till en annan server.

Du kan säkerhetskopiera din webbplats till din hårddisk och en mängd olika externa lagringstjänster inklusive Amazon Web Services, Rackspace, e-post, FTP, Dropbox och BackupBuddy Stash bland andra.

Planera WordPress-säkerhetskopior med BackupBuddy medan du är på språng och njut av en säkerhetskopieringstjänst som ingen annan. Prissättningen börjar kl $ 80 per år för en enda webbplatslicens, även om iThemes också erbjuder ett livstid Gold-paket till en engångsavgift på $ 297 som erbjuder obegränsad användning av plugin vilket gör det passande för företag.

Duplicator gratis WordPress-plugin

Duplicator gratis WordPress-plugin

Med över 1 miljon aktiva installationer är Duplicator mer än din typiska backup-plugin. I första hand hjälper Duplicator dig att klona eller migrera din webbplats till en annan plats. Den här huvudfunktionen gör det till en kraftfull säkerhetslösning.

Även om det inte tillåter dig att schemalägga säkerhetskopior, dumpar den automatiskt din databas till en SQL-fil och sparar den i ett ZIP-arkiv tillsammans med dina WordPress-filer. Då skapas en speciell PHP-fil som låter dig enkelt installera säkerhetskopian. Ladda bara upp ZIP-arkivet och PHP-filen till din server, och resten är enkelt att arbeta. Vill ha mer? Checkout Duplicator Pro som lägger till fler funktioner inklusive schemalagda säkerhetskopior, länkning av molnlagring, e-postmeddelanden, pro support och mer.

BackWPup gratis WordPress-plugin

BackWPup gratis WordPress-plugin

BackWPup är ett populärt WordPress-backup-plugin som hjälper dig att skapa fullständiga säkerhetskopior av din WordPress-webbplats och spara samma på en extern plats som Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud och många fler.

Du kan schemalägga fullständiga säkerhetskopior vilket innebär att hela WordPress-webbplatsen, filer och allt, alltid är säkert. Vidare kan du kontrollera / reparera och optimera din databas, och om du behöver mer juice kan du gå till pro-versionen.

UpdraftPlus säkerhetskopiering och återställning Gratis WordPress-plugin

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

En av de högst rankade WordPress backup-plugin, UpdraftPlus ger roligt och enkelt att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats. Med ett antal söta funktioner inklusive säkerhetskopior till Amazon S3, Google Drive, FTP, Dropbox, e-post och andra lagringsalternativ, snabb återställning, schemaläggning, webbplatsduplicator, kapacitet att dela stora webbplatser i flera arkiv, och så mycket mer, kan du ” det går fel med UpdraftPlus (och utvecklarna erbjuder också en proversion som packar en hel stans om du letar efter fler funktioner).

Relaterade resurser

Vill du lära dig mer om säkerhetskopiering av din WordPress-webbplats? Vi hittade dessa extra till ditt nöje:

 • Säkerhetskopiera WordPress till Cloud med BackWPup
 • 10 WordPress Backup Tales som kan döda din webbplats
 • Bästa BackUp-plugins för WordPress-webbplatser
 • BackupBuddy WordPress Backup Plugin
 • Hur man testar WordPress-säkerhetskopieringar

I slutet av dagen är det bästa du kan göra för din WordPress-baserade verksamhet att ha en pålitlig säkerhetslösning på plats. Allt kan hända när som helst, men med säkerhetskopior på plats kommer du att undvika oönskad stress. Tryck bara på återställning så är du tillbaka.

Vi behandlade våra metoder, men hur säkerhetskopierar du din WordPress-webbplats? Vilken är din favorit WordPress backup-plugin eller tjänst? Vänligen dela med oss ​​i kommentarerna. Vi ses!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me