Ska du delta i nästa lokala WordPress-händelse?

Kortfattat? Ja. Men det gör inte för ett väldigt spännande inlägg, gör det nu? Det är ändå sanningen och om du ser allvar med WordPress kan du dra enorma fördelar av att delta i lokala evenemang. Jag kommer att spendera lite tid idag på att gå igenom fördelarna med att delta och vad du kan förvänta dig att få ut av upplevelsen som helhet.


Allmänna fördelar

Matt Mullenweg på WordCamp San Francisco

Först kanske du blir förvånad över hur många movers-and-shakers du kommer att träffas på konferenser som dessa. Som WordCamp släpper, “Det är inte ovanligt att träffa … högtalare som presenteras på dyra webbbranschkonferenser som South by Southwest.”

Och även om många konferenser inte lockar till sig stora namn, är ibland vad du får ännu bättre. Du får träffa alla typer av webbdesigners och utvecklare som arbetar med alla typer av projekt, av vilka många bor rätt i din stad.

Och även vid evenemang utan stjärnstyrka är det värt att bara uppleva din lokala WordPress-community i sin mest “riktiga” och passionerade form. Dessa evenemang drivs främst och närvaras av lokala människor som verkligen bryr sig om WordPress, och det finns inget sätt att kvantifiera fördelen med att fördjupa dig i en miljö full av människor som alla har gått samman för ett syfte du är intresserad av.

Var inte rädd om du inte upplevt tillräckligt. De flesta av dessa händelser går ut ur deras sätt att välkomna människor på alla nivåer. I själva verket, om du är ny inom WordPress, kan det vara bara den motivation du behöver för att ta ditt arbete till nästa nivå när du deltar i ett möte med människor som försörjer sig av det..

Och förväxla inte dessa med en av dina typiska stodgy, corporatized affärshändelser. De flesta konferenser har till och med afterparties och nätverksevenemang som gör att du kan lära känna dina deltagare i en ännu mer informell miljö. Behöver du fler skäl? Du har det!

nätverk

Inte bara kommer du att få information från andra människor, du får ge den ut själv. Om du är en dev eller webbplatsbyggare, vilket bättre sätt att marknadsföra dina tjänster än en-mot-en-interaktion med personer du känner är intresserade? Det är ett säkert sätt att trumma upp affärer.

Om du tänker på nätverk, se till att få dina ankor i rad först. Det betyder att din portfölj med dina bästa verk sorteras ut i förväg och bokas någonstans med en lätt att komma ihåg URL som du kan berätta för folk om. Det betyder att trycka på visitkort om du inte redan har gjort det. Och det betyder också att du arbetar med din introduktion och hissplanet i förväg så att du inte snubblar över dina ord när det är dags att sälja dina tjänster.

Hitta arbete

Detta kopplar till nätverk men förtjänar sin egen sektion precis samma. De flesta av de arbetsmöjligheter du hittar på konferenser kommer att vara genom en-mot-en-konversationer med människor som behöver hjälp med sina projekt. Det är genom denna verkliga, ansikte-till-ansikte-interaktion som du har chansen att verkligen vädja till blivande kunder och använda din personlighet för att vinna dem.

Men även om den här typen av interaktion inte är din sak, många konferenser publicerar Jobboards, vilket ger dig en bättre överblick över WordPress-utvecklingen och möjligheterna till webbdesign i ditt område än du kan få till och med genom att surfa på samma online-sortiment. Den är specialiserad, fokuserad och skräddarsydd för de som deltar.

Föredrag

WordCamp Föreläsningar

Konferenser, som de flesta mässor, erbjuder anmärkta experter på både utveckling och användning av WordPress. Dessa experter håller föreläsningar som diskuterar hur de har byggt karriärer och hur de gör vad de gör. Förmågan att se hur de håller ut genom vissa utmaningar eller hur de går igenom sin arbetsprocess är ovärderlig.

Du kan till och med hamna på att lära dig om aspekter av webbdesign som du aldrig tänkte studera förut. Någon som är expert på hela processen kan avslöja att nyckeln till ett problem du har haft är på ett ställe du aldrig skulle ha tänkt att se ut. Om du till exempel alltid har varit mer fokuserad på den tekniska sidan av webbutveckling kan det hjälpa dig att delta i presentationer om hur mer traditionella metoder för grafisk design kan tillämpas på WordPress. Och det är bara ett exempel. Det finns så många andra!

Talking Shop

Men tro inte att det bara är de presenterade presentationerna du kommer för – du kan lära dig mycket om din handel bara genom att prata med dina medmänniskor. Många av dem kan vara lika kunniga som människorna bakom podierna, och om du har tur kan du hitta en ny mentor eller samarbetspartner.

Det finns inget bättre sätt att lära sig någon färdighet än en-mot-en-interaktion. Att arbeta isolerat kan vara mycket svårare än när du har någon till hands som hjälper dig. Händelser som dessa hjälper dig ofta att få vänner som kan vara dessa källor till stöd senare på vägen.

Information om nya funktioner

Du kan också få live demonstrationer av de senaste uppdateringarna av WordPress och dess plugins vid lokala evenemang. Du kommer också att bli utsatt för aspekter av WordPress och funktioner som du kanske aldrig har tänkt att använda, eller tredjepartsramar som du aldrig skulle ha förklarat.

Hur hittar jag dessa händelser?

WordCamp, det största namnet när det gäller WordPress-konventioner, håller tiotals evenemang över hela världen, vilket avskaffar behovet av att motivera att spendera hundratals på att resa till andra sidan landet för att delta i en. De hela WordCamp-schemat finns på deras webbplats.

En av de mest intressanta funktionerna vid WordCamp-evenemang är Genius Bar – ja, precis som den i Apple Store – som fungerar under konferensens längd och ger en one-stop-shop för alla dina WP-relaterade frågor.

WordCamp-evenemang är vanligtvis ganska överkomliga – vanligtvis inom intervallet $ 40- $ 60 för hela helgen – och till det priset kan jag nästan garantera att du kommer att få en enorm avkastning på din investering.

Om du vill börja mindre kan du delta i ett lokalt möte i stället för en konferens. De händer mycket oftare och mer regelbundet ändå, så du kanske vill börja med en av den anledningen ensam. Dessutom är de vanligtvis gratis – WordPress Foundation betalar arrangörskostnaderna för många av dem, vilket betyder att de inte behöver lämna kostnaderna till dig. Så om du vill ha en förhandsgranskning av din lokala WordPress-scen utan att behöva skala ut någon deg för det kan du kolla in en av dem.

WP Meet Montreal

Det finns över 1 500 WordPress Meetup-grupper världen över också. Chansen är att det finns en i ditt närmaste befolkningscenter. Som en åt sidan är en av de mest intressanta funktionerna i Meetup att de kan tema. Till exempel kommer många Meetup-grupper att ha händelser specifikt för att förhandsgranska särskilt spännande nya funktioner, eller för att utveckla vissa typer av appar. Så om det finns ett specifikt ämne du är intresserad av, se till att följa upp scheman för att se om det kommer snart.


Om du har något intresse för WordPress utöver hobbystadiet finns det verkligen ingen anledning att inte delta i minst ett möte. Och verkligen bör du delta i WordCamp-evenemang också. Jag kan inte rekommendera dem tillräckligt.

Någon WordPress-träff eller information som du vill dela med dig? Missade jag något? Eller kanske har du ett roligt WordCamp-minne eller råd du; vill du dela? Låt mig veta i kommentarerna!

WordCamp-bilder: Morten Rand-Hendriksen, Eva Blue, Josh Hallett

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me