Ska du lägga till betalda medlemskap på din WordPress-webbplats?

Ska du lägga till betalda medlemskap på din WordPress-webbplats?

Om du har bloggat ett tag har du förmodligen försökt använda visningsannonser för att tjäna pengar på din blogg. Men att använda visningsannonser är inte så lukrativt eller lätt som det en gång var. Enligt forskning, klickfrekvens för visningsannonser har minskat nyligen. Om du vill ha ett pålitligt sätt att tjäna pengar på din webbplats är användning av betalt innehåll via betalda medlemskap en livskraftig lösning.


I den här artikeln talar vi om varför du bör överväga betalt innehåll, fördelar och nackdelar med att skapa ett “endast medlem” -område för betalt innehåll och dela tips om hur man underlättar övergångsprocessen.

Vad är betalt innehåll och varför ska man överväga det?

Betalt innehåll är allt innehåll som placeras bakom en betalvägg, i ett “medlemsområde” på din webbplats. Det kan vara extra artiklar, nedladdningsbara arbetsböcker, mallar, checklistor, ljud, video eller något annat innehåll som tillför extra värde för dina läsare. Du kan också använda den i samband med att bygga en e-postlista och marknadsföra den via pressningssidor, popup-popup-popups och andra konverteringsinriktade marknadsföringsstrategier som du kanske redan gör.

När du gör det rätt kan betalda medlemskap hjälpa dig att sticker ut från resten av din bransch, tjäna pengar på din webbplats eller lägga till en annan inkomstkälla. Det kan också hjälpa dig att öka engagemanget på din webbplats samtidigt som du kan bygga bättre relationer med dina kunder. Låt oss diskutera fördelarna mer ingående nedan.

Du kan erbjuda exklusivt innehåll till dina läsare

Genom att lägga till ett avsnitt med betalt innehåll för medlemmar kan du erbjuda dina befintliga läsare exklusivt innehåll som komplimanger det som redan finns. Det ger ditt befintliga innehåll ett bättre uppfattat värde och du kan använda allt från olika medier som ljud och video till enkla checklistor eller mallar.

Lägger till en annan inkomstkälla

Om du redan säljer produkter eller tjänster lägger ett betalt innehållsområde till en ny inkomstström på återkommande basis. Du kan debitera för åtkomst på ett månatligt, årligt eller till och med kvartalsvis schema eller skapa olika betalda medlemskap som ger tillgång till olika typer av innehåll.

Drivar engagemang och främjar relationer.

Att ha ett område med endast medlemmar driver läsarna tillbaka till din webbplats så att de kan komma åt innehållet när det släpps. Om du kopplar ihop ditt medlemsområde med ett plugin som bbPress vs BuddyPress, kan du engagera dina medlemmar i diskussioner och låta dem inte bara interagera med dig utan också med andra medlemmar.

Vilka är nackdelarna med betalda medlemskap??

Det råder ingen tvekan om att lägga till betalda medlemskap med exklusiva medlemmar endast innehåll kan vara fördelaktigt för din webbplats. Det finns dock några nackdelar som du måste tänka på innan du hoppar in.

Att utveckla extra innehåll kan vara tidskrävande

Om du planerar att erbjuda ett betalt innehållsområde som en bonus till fritt tillgängligt innehåll, kom ihåg att du kommer att behöva avsätta lite av din tid för att producera och utveckla extra innehåll. Som bloggare och företagare är vi redan på kort tid så om du inte kan ägna tid åt ditt schema för att arbeta med mer innehåll kanske denna lösning inte är för dig.

Betalt innehåll kan spela en roll i din SEO-rang

När du gör det snabbt kan det att du sätter allt ditt innehåll bakom en betalvägg påverka din SEO negativt. Om allt ditt betalda innehåll är inställt till noindex har Google inget intresse av att skicka personer till din webbplats. Ett enkelt sätt att avhjälpa detta är att erbjuda utdrag av ditt innehåll innan du skyddar resten av innehållet och säkerställer att båda kan indexeras av sökmotorer.

Medlemmar Området kräver extra underhåll

Tänk slutligen på att ett medlemsområde kommer att kräva extra underhåll. Det är en annan plugin att uppdatera och se till att den spelar bra med andra plugins som redan finns på din webbplats. Du måste också se till att det betalda innehållet inte kan nås eller missbrukas av oregistrerade användare, vilket kan kräva några ytterligare säkerhetssteg.

4 tips för övergång till betalt innehåll

Uppdatera WordPress

Om du har bestämt att övergången till betalt innehåll är det rätta valet för din webbplats är här några tips för att göra processen till en smidig upplevelse för både dig och dina läsare.

1. Ge dina läsare gott om meddelanden

Innan du gör en plötslig switch, se till att du förklarar för dina läsare varför du beslutade att debitera för att få tillgång till ytterligare innehåll i god tid. Ge dem en sniktitt av vad de kan förvänta sig och övergå gradvis till betalt innehåll. Genom att meddela dem i förväg kan de förstå dina resonemang och ställa frågor som kan hjälpa dem att avgöra om de vill investera i ditt betalda innehåll.

2. Håll något av ditt innehåll gratis

Överväg att hålla en del av ditt innehåll gratis så att nya besökare kan bli bekanta med ditt varumärke innan de registrerar sig för att få åtkomst till det betalda innehållet. Du kan också använda det kostnadsfria innehållet för att driva trafik till din webbplats och marknadsföra det betalda.

3. Var redo att hjälpa dina användare

När du introducerar betalda medlemskap, se till att dina medlemmar känner till betalningsvillkoren, avbokningsprinciperna och hur de kan komma i kontakt med dig. Överväg att skapa en FAQ-sida där de kan få omedelbara svar eller lägga till ett Live Chat-plugin på registreringssidan.

4. Välj rätt plugin

Slutligen, se till att du väljer rätt plugin för att skydda ditt betalda innehåll. Det finns ingen brist på WordPress-medlemskapsprogram som kan hantera detta åt dig men se till att de har den funktionalitet du behöver. Här är några funktioner att leta efter:

 • Möjligheten att visa inkomststatistik – detta hjälper dig att mäta hur framgångsrik din medlemskapssida är och vilket innehåll eller planer som presterar bäst så att du kan planera att lägga till mer av det i framtiden
 • Olika betalningsmetoder – En av de värsta saker du kan göra är att erbjuda en enda betalningsmetod. Människor är mycket skyddande med sin ekonomiska information så se till att du erbjuder flera betalningsmetoder så att de kan välja den de känner sig mest bekväm med
 • Flexibel prissättning – Om du precis kommer igång väljer du ett plugin som kan stödja ditt medlemsområde när det fortsätter att växa, snarare än att investera i den dyraste planen omedelbart. Detta sparar pengar i det långa loppet och anpassas därefter.
 • SEO-vänlig – välj ett plugin som inte maskerar eller täcker ditt innehåll för sökmotorerna medan du fortfarande tillåter icke-prenumeranter att se en förhandsgranskning av innehållet.
 • Anpassningsalternativ – se till att välja ett plugin som kommer att integreras sömlöst med din webbplats och bibehålla varumärkesigenkänning så att dina läsare kan känna igen avsnittet betalt innehåll som ett område på din webbplats.
 • Möjligheten att hantera kvitton och återbetalningar – Att hantera betalningar är inte lätt, så välj ett plugin som gör att du inte bara kan samla in betalningar utan också skicka kvitton till dina användare. Se till att du kan utfärda återbetalningar vid behov eller avbryta någons prenumeration enkelt samt kontrollera åtkomst för alla dina medlemmar.

Är du fortfarande inte säker på vilket plugin du vill använda? Här är våra bästa rekommendationer för att lägga till betalda medlemskap på din WordPress-webbplats.

Begränsa Content Pro för WordPress

Begränsa Content Pro är ett av de bästa tillgängliga plugins för medlemskap. Ställ in enkla gratis eller betalda medlemskap och prenumerationer, spåra användare och förnyelser med inbyggd rapportering, eller lägg till fler funktioner med tillägg för formulärbyggnad, BuddyPress, AffiliateWP affiliate management system, Easy Digital Downloads e-commerce, Campaign Monitor, bbPress och mer Läs vår översikt för Restrict Content Pro för att lära dig mer.

MemberPress WordPress Membership Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Vår andra rekommendation är MemberPress – ett komplett plugin för medlemskap på webbplatsen och abonnemangshantering. MemberPress är snabb och enkel att installera. Installera bara, lägg till planer eller medlemsnivåer, välj dina betalningsgrindar och lägg till dina registrerings- / inloggningslänkar till din webbplats. Plugin innehåller också e-postintegration, kupong- eller rabattinställningar, inbyggd analys och mer. Fortfarande inte såld? Se hur lätt det är att använda i vår MemberPress-granskning.

Ladda ner medlemskap och begränsning av innehåll - prenumerationer på betalda medlemmar

Och sist upp – Betalda medlemsprenumerationer Pro är ett annat alternativ. Denna plugin erbjuder ett snabbt sätt att acceptera betalningar, skapa abonnemangsplaner, lägga till en betalvägg till premiuminnehåll och mer. Plus WooCommerce-kompatibilitet, enkla att använda kortkoder och inbyggda rapporter gör detta plugin till ett utmärkt val. Det finns en gratis version tillgängligt som du kan använda för att testa vattnet, eller så kan du (som de andra alternativen vi har nämnt) titta på vår granskning av betalda medlemsabonnemang för att se fler plugin-funktioner.

Men detta är bara tipset om medlemskapets plugin-isberg. Det finns massor av bra WordPress-plugins för medlemskap, ta dig tid att läsa funktionerna, plugin-kompatibiliteter (eftersom du vill att det ska fungera med alla plugins som du för närvarande har installerat på din WordPress-webbplats) och viktigast av de senaste kundrecensionerna för var och en för att hitta det plugin som passar dig.


Att lägga till betalt innehåll på din webbplats är ett bra sätt att engagera dina läsare och tjäna pengar på ditt innehåll. Men det kräver lite extra underhåll och tidsinvestering för att göra det värt. Använd tipsen i den här artikeln för att hjälpa dig att avgöra om du ska övergå till att använda betalt innehåll.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map