Ska du skapa en app för ditt WordPress-företag?

Bör du skapa en app för ditt WordPress-företag

Denna fråga kommer upp ganska mycket, och det beror helt på dina svar på några ytterligare frågor.


Att skapa en mobilapp bara för att du tycker att det är den nya affärstrenden är inte bra. Inte bara kan mobilappar bli dyra, utan ofta gör du bara processen svårare för dina kunder.

Till exempel kan en restaurang redan ha en kupongsida och en bokningslänk på sin mobilwebbplats. Så vad skulle vara poängen med att tvinga kunder att ladda ner en app som gör samma sak?

Bör du skapa en app för att komplettera ditt WordPress-företag? Låt oss ta en titt.

Du bör redan ha en lyhörd WordPress-webbplats

Om du för närvarande inte arbetar med en mobil responsiv WordPress-webbplats är det dags att få en. Detta innebär i princip att din webbplats snäpper på plats och gör mer användarvänliga knappar, bilder och teckenstorlekar när de visas på en surfplatta eller smartphone.

Om du inte är säker på om din webbplats svarar, gå till Googles mobilvänliga test, klistra in i din URL och slå på Kör test knapp. Google berättar om din webbplats är mobilvänlig.

Om det inte är så rekommenderar jag att du hittar ett nytt WordPress-tema (vi rekommenderar naturligtvis Total WordPress-temat eftersom det är just det – det totala paketet inkluderar responsiv, RTL-redo och SEO-vänlig). Annars kommer dina sökresultat att drabbas.

Nästa steg är att se din responsiva WordPress-webbplats på en telefon och surfplatta. Titta på gränssnittet och se om det har alla funktioner du önskar från en mobilapp.

Ibland behöver du inte betala extra pengar för en mobilapp, särskilt eftersom det kräver att kunderna tar det extra steget att ladda ner en app.

Finns det en funktion du behöver som kan göras bättre med en mobilapp?

Det finns många mobilappfunktioner som du helt enkelt inte kan duplicera med en mobil responsiv webbplats. Till exempel är en av de vanligaste funktionerna du ser ett belöningsprogram. Vissa företag länkar belöningar till kreditkort, medan andra skapar unika kundkoder som kan skannas när som helst i registret.

En annan funktion som jag har sett på mobilappar är ett bokningssystem. För det mesta på känsliga webbplatser förvandlas bokningsprocessen till något mycket mer komplicerat än det borde vara. Chipotle skapade till exempel en app som låter folk göra sina beställningar via appen, då kan de hoppa över raden när de kommer. Jag kan inte tänka mig en responsiv webbplats med samma funktioner.

Den stora mobilappfunktionen du inte kan duplicera med en lyhörd WordPress-webbplats är push-meddelandet. Inte bara det, utan push-meddelandet är i allmänhet en av de största pengarna när det gäller mobilappar.

Skulle en mobilapp gynna dina kunder?

Okej, så du har beslutat att en önskad funktion bara kan göras med en mobilapp.

Nu är frågan: Kommer den funktionen faktiskt att hjälpa dina kunder?

Med push-aviseringar ska du skicka ut värdefulla kuponger eller ett gäng annonser som kunder inte bryr sig om?

Är belöningsprogrammet bekvämt och värdefullt för kunder att överväga att ladda ner mobilappen och använda den på en konsekvent basis?

Har du sätt att marknadsföra appen?

Om du inte får användare att ladda ner din mobilapp finns det ingen anledning att ha en i första hand. Jag har sett flera små detaljhandelsföretag göra imponerande appar. Jag hade en golfbana-klient som skapade en app och publicerade ett skylt med fördelarna med att ladda ner i pro-butiken.

Killen hade till och med en QR-kod för snabb skanning och nedladdning. Det enda problemet var att vissa proffsarbetare aldrig nämnde skylten.

Men en arbetare förklarade fördelarna med appen för varje golfare. Det som var intressant var att vi kunde korsreferera den tid då folk laddade ner appen till när den här anställden arbetade. 90% av nedladdningarna kom från när den personen bemannade pro shop.

Kort sagt måste du vara redo med en plan för att marknadsföra din app.

Ibland är en WordPress-webbplats byggd för en blogg eller onlinetjänst som har användare från hela världen. I så fall kommer du att ha en mer digitalt fokuserad marknadsföringsinsats.

Detta kan inkludera:

 • E-post marknadsföring
 • Google-annonser
 • Facebook-inlägg
 • blogga

Lokala företag med mobilappar vill dock inte ha användare från hela världen. Du försöker bara övertyga dina nuvarande och nya kunder att ladda ner appen.

Detta innebär att huvuddelen av appmarknadsföring litar på dig och dina anställda. E-postmarknadsföring, sociala medier och lokalorienterade annonser kommer att komma till nytta, men följande marknadsföringsområden kommer att göra eller bryta antalet personer som laddar ner din app:

 • Utbildade anställda som visar människor hur man laddar ner appen
 • Någon slags registreringsbonus som en BOGO
 • Ett tecken i registret med en QR-kod och ett omnämnande av din webbplats (eftersom många inte vet hur man använder QR-koder)
 • En genomtänkt digital marknadsföringsplan

Hur du förvandlar din WordPress-webbplats till en app

Med en plugin naturligtvis! Två populära sätt att konvertera aktuella WordPress-webbplatser till mobilappar är MobiLoud och AppPresser.

Det enda problemet jag har med dessa WordPress till app-omvandlare är att resultaten inte skiljer sig mycket från resultatet av en responsiv webbplatsversion. Konverterarna verkar generera knappar och flikar som är mobilvänliga, men om du redan har detta på en lyhörd webbplats gör du i princip det mer komplicerat för användare, eftersom de sedan måste ladda ner appen från en appbutik.

Det är emellertid funktionaliteten i dessa konverteringsplugins.

MobiLoud, till exempel, ger dig saker som pushmeddelanden och ytterligare appfunktioner, börjar på $ 69 per månad. Den stora frågan är huruvida prissättningen är värdefull eller inte, så det är viktigt för dig att granska vilka funktioner du får och ta hänsyn till om du kommer att tjäna pengar på appen.

Exempelvis kan MobiLoud premiumversion faktiskt bli ett bättre alternativ än en av de mer avancerade dedikerade appbyggarna nedan.

Varför?

 • Startpaketet är $ 120 per månad. Det låter brant för ett litet företag eller start.
 • Men de flesta avancerade appbyggare nedan kommer inte att spara mycket pengar.
 • Och MobiLoud garanterar att du behåller det nuvarande varumärket på din WordPress-webbplats.
 • Sedan, med $ 120 per månad betalning får du pushmeddelanden.

Det kommer att ta några tester, men följande hot dog-scenarie är inte ovanligt:

 • Din hot dog-stativ säljer cirka 100 hundar under lunchen.
 • Varje hot dog ger dig en vinst på $ 3.
 • Det betyder att du bara behöver få 40 fler kunder per månad för att motivera 120 $ per månad.
 • Eftersom push-meddelanden kan skickas ut baserat på plats under en viss tid, verkar 40 kunder per månad helt genomförbara (särskilt eftersom du kan skapa begränsade tidserbjudanden under högtidstimmar).

Därför måste du förstå vad appen kommer att göra för dig och om dessa push-meddelanden ger värde för dig och dina kunder eller inte.

Att $ 120 per månad kan vara orimligt för en blogg som bara säljer en handfull e-böcker per månad, så det beror helt på ditt företag och det arbete du lägger ut på marknadsföring.

Mer avancerade appbyggare med fantastiska verktyg

Dessa alternativ konverterar inte din WordPress-webbplats. Istället börjar du med mallar och får mycket fler funktioner som iBuildApp eller BuildFire. Och naturligtvis finns det tusentals duktiga utvecklare på sajter som Toptal och Upwork som är redo att hjälpa till för varje timme.

Bör du skapa en app för att komplettera ditt WordPress-företag?

Gå igenom listan med frågor för att avgöra om en app har rätt eller inte:

 • Uppfyller din responsiva webbplats redan dina mobilbehov?
 • Finns det en funktion som kan göras bättre med en mobilapp?
 • Skulle appen tjäna pengar?
 • Skulle det gynna dina kunder?

Efter det borde du ha ditt beslut. Låt oss veta om du planerar att skapa en app för din WordPress-verksamhet. Och om du vill ha fler tips, kolla vår guide om hur du förvandlar din WordPress-webbplats till en app.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map