The Ultimate WordPress Cheatsheet

WordPress blir snabbt ett hushållsnamn om det inte redan är det. Det är överallt, denna godartade skönhet, som driver några av de bästa webbplatserna och webbapparna världen någonsin har sett. Det är en premiär CMS och bloggplattform som inte bara är otroligt mångsidig, men också otroligt lätt att lära sig och använda. Varför skulle WordPress öka i popularitet varje dag som går?


Men det du ser på ytan när du ställer in och startar WordPress är bara en liten bråkdel av vad som händer bakom kulisserna. I själva verket är den vackra användargränssnittet vi alla så älskar ingenting jämfört med bedlam av aktivitet backstage. Vad jag menar är att WordPress körs på två något komplicerade webbteknologier som kallas PHP och MySQL.

Andra tekniker som spelar en roll inkluderar JavaScript, det är nära kusin jQuery, CSS och HTML. WordPress-teman (och till och med plugins) är huvudsakligen skrivna i PHP och förlitar sig på att MySQL-databaser ska köras. De är också beroende av de ovannämnda webbteknologierna. Alla dessa tekniker måste arbeta tillsammans.

Nu som nybörjare kanske du inte förstår att för att WordPress-plattformen, teman och plugins ska fungera unisont använder utvecklare en uppsättning standardiserade koder, annars kallade PHP-taggar. Det är dessa koder som vi beskriver i dagens inlägg och visar hur de är användbara. Vi kommer att pressa in några exempel någonstans här inne för bra mått, så gör dig redo att ta en explosion på din temabyggningsresa!

Tema Anatomi

anatonmy-of-a-wordpress-tema

Ett WordPress-tema är helt enkelt inget annat än bara flera PHP-filer kopplade ihop. Den levereras med en CSS-stilarkfil som är ansvarig för hur ditt tema (och webbplats) ser ut. Tillbaka till grunderna är ett WordPress-tema bara ett par PHP-filer. Ovan är en ögonblicksbild av en stor tuts + fuskark för anatomi av ett WordPress-tema. För att skapa ett WordPress-tema behöver du följande filer:

 • header.php– Denna mallfil innehåller rubrikinformationen som visas i och innan öppningen märka. Här lägger du till metadata, sidtitel och länkar till ditt CSS-formatmall bland andra.
 • index.php – Detta är huvudmallmallen för ditt WordPress-tema (eller webbplats). Dess enda syfte är att sätta ihop de andra filerna genom att inkludera dem med malltaggar (mer om malltaggar på ett ögonblick).
 • sidebar.php – Det här är ditt sidofält. Du kan placera widgetar, kategorier, extramenyer, sökformulär och allt annat du tycker om
 • footer.php – Detta är sidfoten. Lägg till din copyrightinformation, RSS-länkar, widgets, länkar, sociala ikoner osv
 • page.php – När du skapar en sida på din WordPress-baserade webbplats är detta mallen som är ansvarig
 • single.php – Denna mallfiler innehåller ett enda blogginlägg
 • comments.php – Mallen som ansvarar för dem kommenterar
 • 404.php – Mallen som visas när din läsare stöter på det ökända 404-felet som inte hittades
 • search.php –  Erbjuder dina läsare chansen att hitta innehåll på din WordPress-webbplats
 • searchform.php – Du behöver ett sökformulär för att erbjuda ovan nämnda funktionalitet, nu kommer du inte?
 • archive.php – För att hitta innehåll som du publicerade 2008 skulle inte vara ett besvär
 • features.php – Placera alla specialfunktioner och till och med anpassade plugins här. För kompatibilitet mellan olika teman rekommenderas du dock att lägga till anpassad kod som fristående plugins. Du kan lägga till extra menyer, aktivera widgetar och så mycket mer. Den här filen ger dig så mycket kraft att vända din WordPress-webbplats / tema, vilket sätt du vill.
 • style.css – Detta är inte en PHP-mallfil som sådan. Men det är filen där du lägger till dina CSS-stilar för att kontrollera estetiken. Det kommer också med informationsrubriken för ditt WordPress-tema.

Utan tvekan kan du bygga ett tema med färre mallar, men vi rekommenderar inte att du gör en vana ur det. När allt kommer omkring behöver du bara ovanstående tio filer för att skapa ett standard WP-tema. Tretton är inte en stor siffra, eller hur? I ett nötskal kan din index.php se ut som:// Infoga huvudinnehåll här, inkludera slinganNär vi går med, låt oss prata om ett fint kodavsnitt som heter loopen.

Loopen

I några av våra tidigare inläggsserier, till exempel den populära WordPress Tutorial: Hur man skapar ett WordPress-tema från HTML, har vi nämnt slingan, om än i förbigående. Så vad gör slingan till den populära utdragen den är? Tja, utan denna speciella kodkod, skulle du behöva handkoda varje inlägg, tillsammans med utdragen, till ditt WordPress-tema. Du gör det varje gång du publicerade en ny artikel.

Den ansträngning och tid du slösar skulle göra dig blå och styv. Det kolavtryck som du skulle lämna efter dig – efter att ha jobbat ditt ledsna själv till döds – skulle riva ett hål på storleken på tolv Yankee-stadioner i ozonskiktet. Tja, jag sträcker över fakta (eller brist på dem) men du skulle gå bonkers om du kodade varje inlägg på din WordPress-webbplats manuellt.

Loopen är en livräddare. Kasta bara följande kodavsnitt var som helst i dina WordPress-mallfiler, så kommer det att lista alla inlägg du någonsin har skapat:

Vi använder vanligtvis slingan i index.php för att visa en lista över inlägg, men känn dig fri att experimentera; lägg till det var du vill lista dina inlägg. Lägg dessutom till anpassade HTML- och PHP-taggar i loopen för att anpassa dina inlägg som du anser vara lämpliga. På tal om taggar, vad som finns tillgängligt i WordPress?

Inkludera taggar

wordpress-taggar

Mallar inkluderar taggar är helt enkelt PHP-koder som du använder i en mallfil för att inkludera (eller snarare ringa) andra mallfiler från din WordPress temamapp. Det här är vad vi pratar om:

 • – Använd detta i index.php för att ringa (eller inkludera) filen header.php. Den hämtar header.php och visar dess innehåll i index.php – det är det som inkluderar en fil handlar om.
 • – Inkluderar sidofält.php
 • – Inkluderar mallfilen footer.php
 • – Snabbquiz: Vad tycker du att denna inkluderande tagg gör?

Mall Bloginfo Taggar

Det finns en annan kategori mallar som vi helt enkelt kallar bloginfo-taggar. De spelar en roll, som är att hämta information om din WordPress-webbplats från databasen. Detta är främst den information du matar till din WordPress-webbplats i ditt administrationsområde via Användarprofil och Inställningar -> Allmänt. När informationen har hämtats från dina databaser kommer dessa taggar att visa samma på din webbplats som du placerar dem.

Du kan ändra strukturen för bloginfo något, så att du istället för att bara visa informationen som hämtats kan använda den (informationen) någon annanstans i din PHP-kod. Så passande? Mer om det på ett ögonblick. Här är de vanligaste blogginfo-taggarna:

 •  – Detta visar titeln på din WordPress-blogg / -sida
 • – Denna malltagg visar webbadressen till din blogg
 •  – Detta visar beskrivningen, eller snarare taglinjen, för din blogg.
 •  – Visar teckenuppsättningen som används för att koda din webbplats. Standard är UTF-8
 •  – Detta visar URL till CSS-formatmallen för ditt aktiva tema
 •  – Visar WordPress-versionen du använder
 •  – Visar WordPress-språket
 •  – Visar URL för RSS 0.92-flödet
 • – Visar URL för RSS 2.0-flödet

Det finns flera andra blogginfo-taggar du kan använda för att förbättra ditt WordPress-tema. Nu om den lilla bloginfo-modifieringen som vi pratade om för några sekunder sedan. Hittills har vi använt Låt oss ändra detta till: . Låt mig dela upp parametrarna:

 • $ show  Detta är nyckelordet du använder för att namnge den information du vill hämta från databasen. Exempel inkluderar ‘namn’, ‘url’, ‘beskrivning’, ‘admin_email’ osv
 • $ filter – Detta låter dig bara filtrera den information som hämtats. Som standard är det inställt på “raw”, vilket bara betyder att värdet på $ show returneras som det är. Om du ställer in detta till ‘display’ kommer värdet på $ show att skickas först genom funktionen wptexturize (). Men svett inte om detta just nu.

Här är ett exempel: Låt oss anta att vi vill hämta och visa din tagline (webbplatsbeskrivning) som går som “Bästa Premium WordPress-teman”, vi skulle först hämta denna information med den här taggen …

… som laddar webbplatsbeskrivningen till $ site_description. Använd följande för att visa din webbplatsbeskrivning på din webbplats:

Detta ger dig: Din tagline är: Bästa Premium WordPress-teman

Notera: Det finns många andra typer av mall taggar som gör att du kan uppnå så mycket mer med din WordPress-webbplats. De klassificeras i olika uppsättningar nämligen allmänna taggar, författare taggar, post-miniatyrtaggar, kategorimärken, och länk taggar bland andra. Du kan till och med använda dem i slingan, så ja, du borde ha kul.

Temasymbol

Vi nämnde style.css tidigare. Återigen, varför är style.css-filen viktig? För det första ger det detaljer om ditt tema. Den här informationen går till stilbladhuvudet, vilket hjälper till att identifiera temat under valet i adminområdet. Som sådant bör inga två teman ha samma detaljer i sina stilbladrubriker. Här är ett exempel på en stilarkrubrik:

/ *
Temanamn: Ditt temanamn
Tema URI: https://www.yoursite.com/yourtheme
Författare: Ditt namn
Författare URI: https://www.yoursite.com/
Beskrivning: Detta WordPress-tema är 100% lyhört bla bla...
Version: 1.0
Licens: GNU General Public License V2 eller senare
Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Taggar: guld, en-kolumn, vänster sidofält, responsivt rutnät osv
Textdomän: ditt namn
* /

Denna information kommer först (eller högst upp) i style.css. Förutom detta, se till att du:

 • Följ CSS-kodningsstandarder
 • Använd giltigt CSS
 • Minimera CSS
 • Lägg till utskriftsvänliga stilar
 • Formatera alla HTML-element

Slutgiltiga tankar

Detta fuskark är bara en snabb resurs som hjälper dig att komma igång när du lär dig WordPress temautveckling. Med hjälp av taggarna och utdragen som vi har delat här kan du snabbt utveckla ett standardtema och förbättra det utan att bryta svett. Naturligtvis måste du fortsätta lära dig WordPress-temautveckling, och för det rekommenderar vi WordPress Codex, tuts+, Threehouse och ThemeShaper bland andra ansedda resurser.

Utöver detta kan du gärna dela dina tips, fusk, utdrag eller något annat du har i åtanke i kommentarerna nedan. Vi vill gärna ta reda på var eller hur du lär dig om WordPress. Vi ses!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map