The Worst Mistakes Freelance WordPress Designers Make

The Worst Mistakes Freelance WordPress Designers Make

Du hatar att göra misstag, även om det är oundvikligt. Och ibland är det bra att göra misstag eftersom det är en möjlighet att lära sig och förbättra. Men om du fortsätter att göra samma misstag som alla andra frilansande WordPress-designer, så hamnar du mycket pengar på bordet. Nu vill du definitivt inte det.


Det gör vi inte heller, och därför belyser vi ett par otäcka misstag som frilansande WordPress-designers gör. Vårt mål är att hjälpa dig att identifiera de misstag som hindrar din väg till framgång. Genom att göra det, kommer du att vara glad att undvika misstag, och om det är för sent, gör de nödvändiga ändringarna.

Framgång består inte i att aldrig göra misstag utan att aldrig göra samma en andra gången. – George Benard Shaw

Som sagt, låt oss veta de misstag du har gjort för att bygga en karriär som frilansande WordPress-designer. Dela på alla sätt också lektionerna du har lärt dig och hur du kan undvika misstag. På vilket sätt? Använd gärna kommentarsektionen i slutet. Men nu, låt oss komma igång!

1. Bita mer än du kan tugga

Freelancer misstag: bita mer än du kan tugga

Är vi inte alla skyldiga till den här? Använder projekt efter projekt tills plattan är överfylld, och sedan bom, frist missade. Frilansare och rusa i sista minuten är inga främlingar. Men alla misslyckas när du tar för mycket arbete – arbete som förmodligen inte påverkar din slutlinje i första hand.

Oavsett hur frestande förfrågningarna gör det bara. Slå på dina bästa klienter och ladda exakt vad du är värd. Naturligtvis måste du ge värde, men jag tror inte att det är möjligt när du kvävs under ett berg av arbete. Använd lite teknik som kallas Pareto-principen 80/20.

Med andra ord, koncentrera dig på att bygga din portfölj och fokusera sedan på 20% av kunderna som ger dig 80% av verksamheten. Accepterar för mycket arbete är relativt här beroende på hur du arbetar. Men att ta för mycket för att du inte kan leverera värde är att helt enkelt skjuta dig själv i foten.

Detsamma gäller för ökningar av arbetsområdet. Säg att klienten vill ha en enkel onlinebutik, vilket är okej eftersom du känner dig vägen runt WooCommerce. Därefter ber ingen kund om att lägga till en blogg på flera språk. Så du håller med om mer arbete men tidsfristen (och sannolikt lönen) förblir densamma. Se vart jag ska med det här?

Sammanfattningsvis, försök inte att behaga alla klienter som kommer dig. Om du träffar en giftig klient (du kan lätt hitta en miljon mil bort), avslå erbjudandet artigt. Om en klient fortsätter att öka omfattningen för det aktuella projektet, gör det klart att det kommer att kosta mer tid och pengar. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, mer om du debiterar ett fast pris.

Samtidigt är det bättre att begära mer tid och pengar än att drabbas av tystnad och de låga vibber som kommer från att sakna en tidsfrist. Ditt rykte – din största onlinevaluta – hänger också på linjen, så gör det bara inte.

Huvudsakliga takeaway: Ladda vad du är värt. Nöj inte med jordnötter för att tjäna ränder / upplevelse. Naturligtvis, arbeta med dina färdigheter och bygg upp en stark portfölj. Engagera sedan inte alla klienter – gå med 80/20-regeln. Marknadsföra ditt företag smart som Don Draper i Galna män. Inte varje person är din klient.

2. Att glömma om barnets tema

Freelancer misstag: glömmer om barnets tema

Mellan dig och mig har jag en vän – en betald WordPress-designer som anställer mig för små uppgifter på ett par webbplatser han arbetar på. Som du förväntar mig får jag administratörstillträde eftersom vissa uppgifter inkluderar att ändra temat och ställa in demosidor. Lång historia kort, min vän använder inte WordPress-barntema och det bryter mitt hjärta.

Så när han nyligen anlitade mig för att ändra ett tema skapade jag ett barntema för det nya temat och han var ingen klokare. Men jag berättade för honom allt om det, och nu kan han inte få tillräckligt med barntema. Men det är inte därför vi är här just nu. Jag bygger alla webbplatser på barntema, och det borde du också.

Tack vare barntema kan du anpassa din webbplats i stor utsträckning. Du kan “… skapa nya mallfiler som inte ingick i överordnade temat. Du kan lägga till nya funktioner, stilar och så mycket mer. ” Behöver jag säga mer? Ja?

Att anpassa ett barntema ändrar inte överordnade temat en bit. Dessutom har redigering av överordnade temat en viktig nackdel. Utan tvekan kommer du att förlora alla dina anpassade ändringar när du (eller värre, din klient) uppdaterar överordnade temat. Ett barntema skyddar dina anpassade stilar även när du uppdaterar överordnade temat.

Att skapa ett barntema är så enkelt att jag inte förväntar dig att du anpassar ett överordnat tema från idag framöver. Du kan till och med använda ett trevligt tema-plugin för barn som t.ex. Barn Themify eller Child Theme Configurator. Om du vill ha en praktisk upplevelse, här är vår kompletta WordPress-barnguide.

Ett speciellt varningsord till frilansande WordPress-designers som redigerar WordPress-kärnfiler. Bara sluta. Varför gör du det ens? När WordPress är fullt av pluggbara filter kan du använda för att lägga till ändringar som inte försvinner när du uppdaterar WordPress-plattformen. Att redigera WordPress-kärnfiler och föräldertema innebär problem.

Huvudsakliga takeaway: Använd ett barntema hombre, eller så ställer du in din klient för misslyckande i raden, särskilt om de är nybörjare. Redigera inte WordPress-kärnfiler.

3. Du har inte ett system

Freelancer-fel: Du har inte ett system

“System” är förmodligen ett starkt ord, och det får förmodligen dig att känna dig som knäpp. Det får dig att känna att du sitter fast i mallen 9 till 5 eller Matrisen. Samtidigt, du vet att få dig att göra nyckel har aldrig varit vårt mål. Vi pratar om att du agerar som en frilansare istället för en affärsperson.

Och du vet, det kostar ditt företag vänster, höger och mitten – bränna ett hål i fickan som en tänd cigarett. Men du vet inte hur man får det att stoppa – allt det ekonomiska avfallet – och det drar i hjärtat. Tungt är vikten på ditt hjärta men som vanligt låter vi dig inte skrapa i huvudet längre.

Du behöver en affärsplan (låter bättre än system). Jag säger detta eftersom du måste kanalisera hela dig själv till ditt företag, men hur kommer du att göra det om du inte vet vart du ska? Du vet inte ens hur mycket du ska ladda, helt enkelt för att du inte behandlar dig själv som ett företag. Dessutom kommer du inte ens avsätta tillräckligt med tid att arbeta eftersom – ingen plan.

Jag bryr mig inte om du arbetar någonstans eller om din är en enmansoperation, men du kan inte fortsätta tänka som frilansare. Det är dags att börja tänka som ett företag. Du behöver en affärsplan för det första. Dessutom behöver du system för att spåra tid och resurser du använder i ditt arbete.

Du behöver appar för kundhantering och projektledning. Och om du kämpar under ett berg av arbete bör du förmodligen överväga att lägga ut outsourcing om du har intäkterna, vilket inte alltid är fallet. Med enkla ord, förvandla från frilansare till företagare. Köp en affärskurs och lära dig.

Huvudsakliga takeaway: Din frilansande WordPress-designspel måste förändras från en hobby till ett fullvuxet företag om du ska njuta av alla de söta saker som följer med entreprenörskap. Skaffa en affärsplan, lära dig lite ekonomi och registrera ditt företag redan. Glöm inte skattemannen.

4. Du skapar inte säkerhetskopior

Freelancer-fel: Du skapar inte säkerhetskopior

Jag gissar här, men ditt jobb som WordPress-designer slutade inte när du gav klienten en webbplats. Då och då ringer de dig vanligtvis för ändringar. Upprepa affärsbarnet – den gyllene gåsen som undviker många frilansande WordPress-designers. Ja, jag vet att du får de torra trollformlerna, så att upprepa affärer betyder bra saker som helst.

Men vad händer när klienten bryter webbplatsen? Kommer du att bygga ut allt från grunden eller har du en backback-lösning på plats. Till exempel, om klienten krossade ett par saker på en webbplats jag skapar, trycker jag bara på återställningsknappen och dagen sparas.

Men det beror på att jag använder ManageWP på varje klientwebbplats som jag hanterar, och dessa killar (ManageWP) hanterar inkrementella säkerhetskopior för er verkligen. Om det inte räcker skapar jag säkerhetskopior i cPanel och en tredje manuell säkerhetskopia varje gång jag ska göra ändringar på någon webbplats.

Låter som mycket arbete, men det är det inte och det är värt det. Jag kan återställa en webbplats på rekordtid, vilket sparar mycket tid. Klienten är glad att webbplatsen direkt är online igen, vilket innebär att de inte kommer att betala för att återställa sin webbplats. Är det inte återvändande företag? Enligt min mening är det pengar som är väl tjänade – allt från att slå återställningsknappen.

Fan, jag förstår inte varför du skulle belasta din klient med all denna säkerhetskopieringsverksamhet när det finns en miljon och ett sätt att skapa automatiska säkerhetskopior. I själva verket uppmuntrar jag nybörjarkunder att spela med webbplatsen och bryta så mycket de kan, eftersom jag har säkerhetskopior på plats. Haha. Ja, vissa klienter lär sig inte eftersom de är rädda för att bryta saker inom WordPress-administrationsområdet!

Åh, förresten, förlorade jag sex webbplatser till en hacker. Jag var tvungen att bygga om webbplatserna från grunden för att jag inte hade några säkerhetskopior. Du kan föreställa dig hur lång tid jag tappade ombyggnadssaker jag helt enkelt skulle ha återställt från säkerhetskopior. Och snälla, lita inte på säkerhetskopieringslösningarna som din värd erbjuder.

Huvudsakliga takeaway: Skapa säkerhetskopior redan kompis eller så betalar du priset om det värsta skulle hända. En säkerhetskopia hjälper dig att lösa de flesta av dina klients problem på nolltid. Det finns många automatiska säkerhetskopieringslösningar som jag känner att du inte är allvarlig om du inte har säkerhetskopieringar. Ett bra, prisvärt och pålitligt alternativ är Vaultpress – som har utvecklats av skaparna av WordPress.

5. Ignorera att utbilda klienten

Freelancer Mistake: Ignoring To Train Client

WordPress är en bedårande skapelse som du tycker är lätt att använda. Men det är bara sant eftersom du har arbetat med och med plattformen ett tag nu. Din nya klient vill helt enkelt ha en webbplats, och de vet förmodligen inte ens att du kommer att bygga den på WordPress.

Så du går till jobbet eftersom du har en tidsfrist och skickar webbplatsen till klienten. Tyvärr vet klienten inte ens hur man loggar in på WordPress-administratören. Och om du visar dem hur man loggar in ser instrumentpanelen helt främmande för dem. Dessutom kan de inte lägga ut en artikel för att rädda sina liv.

Personligen tror jag att den smarta WordPress-designern kan döda på detta område. Jag har fått kunder att betala för utbildning länge innan de bad om träningen! En av klienterna var som “Hej, jag skickade lite pengar i förväg så att jag kan få en timme av din tid.” Kändes som en passiv inkomst bro.

Föreställ dig att du kan tjäna pengar på att bygga webbplatser och göra lite mer utbildning för samma killar som anlitade dig i första hand. Och vad utbildar du dem att göra? Meniala uppgifter som att posta artiklar, skapa sidor och kanske kommentera moderation. Tja, jag hade en klient som inte visste hur man skulle återställa sitt lösenord, så det också.

Om du vill blogga, kan du dela dessa ämnen på din webbdesignblogg och tjäna dig fler kunder eftersom sättet på onlinemarknaden är att dela saker som det vanligtvis tjänar dig som leder. Jag vet inte varför, men jag tror att när du delar tips, tjänar du typ på expertemblemet automatiskt.

Glöm inte att fråga klienten om de behöver lite utbildning för att använda sin nyskapade WordPress-webbplats. Lita på mig, de flesta vet inte ens att WordPress är ett innehållshanteringssystem (munfall). De skulle vara inloggade i WordPress admin-instrumentpanelen och vet fortfarande inte att de stirrar på WordPress. Dess inte alltid rolig.

Huvudsakliga takeaway: Ha inte bråttom att släppa webbplatsen på klientens skrivbord och snabba av som du är på speedway. Vad är användningen av att bygga något som klienten inte kommer att använda? Lås upp denna intjäningsmöjlighet genom att göra det till ditt ansvar att utbilda kunder. De kommer att älska dig för det, tacka mig senare. Letar du efter ett enkelt sätt? WP101 erbjuder vitmärkta kurser du kan dela med kunderna.

Sista ord

Uppenbarligen finns det många andra misstag du kan göra som frilansande WordPress-utvecklare, men jag tror att de alla passar under de punkter vi diskuterade i det här inlägget. Men vi skulle hata att vara subjektiva, så dela de misstag du är skyldiga till och hur du undviker misstagen.

Annars uppmanar vi dig att tänka på värdet först och inte på den monetära vinsten. Var försiktig med otäcka klienter som kommer att suga dig torrt. Kom ihåg att varje parasit behöver en värd, så ta inte på dig en giftig klient som tror att du kommer att arbeta din magi och göra dem fantastiska.

Annat än det, vara fantastisk och aldrig underskatta eftersom varje företag behöver kassaflöde för att överleva. När allt kommer omkring, kontanter reglerar allt, så plocka upp dig själv och gå göra några. Vilka misstag har du gjort som frilansande WordPress-designer? Låt oss veta dina tankar i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map