Tidsbesparande verktyg och trick för den upptagen WordPress-användaren

Att använda WordPress istället för att skapa, eller uppdatera, sedan ladda upp HTML-sidor manuellt när du vill ändra eller lägga till nya sidor, är redan en enorm tidsbesparing. Men du behöver inte stanna där. Det finns många trick och plugins som du kan använda för att göra hantering / skapa innehåll till en ännu snabbare och smidigare upplevelse. I det här inlägget kommer vi att utforska några lättillgängliga verktyg som hjälper dig att uppnå just det.


Lär dig några enkla men otroligt användbara kortkommandon

Det kan tyckas snabbt och enkelt att skapa en länk genom att välja text och sedan klicka på en knapp, men små saker som det verkligen lägger till i flera års skrivande. Om du tar några minuter att lära dig några enkla kortkommandon för WordPress kommer du att spendera mindre tid på formatering och mer tid på att skriva.

 • Ctrl + b = fetstil
 • Ctrl + i = kursiv
 • Ctrl + 1-6 = Rubrik 1-6
 • Alt + Shift + u = oordnad lista
 • Alt + Shift + o = beställd lista
 • Alt + Shift + a = infoga länk
 • Alt + Shift + t = infoga mer tagg
 • Alt + Shift + x = lägg till / ta bort kodtagg
 • Alt + Skift + q = offert
 • Alt + Shift + m = infoga bild
 • Alt + Shift + w = ​​distraktionsfritt skrivläge

Använd Markdown för problemfri formatering medan du skriver

prissänkning

Markdown är ett användbart verktyg som hjälper dig att göra all din formatering snabbt och smärtfritt medan du skriver ditt blogginlägg, handledning eller artikel. Att göra något till en rubrikklass 2 är lika enkelt som att lägga till 2 # s innan du skriver rubriken som på bilden ovan.

En viktig sak när det gäller markering är att det finns flera standarder som använder olika kortkoder, så se till att du lär dig och exporterar rätt. Om du undrar vad “exportera” betyder, använder det i grunden ett skript / program för att översätta markdowntexten till HTML.

Personligen använder jag WritMonkey (en förenklad, fullständig textredigerare för hela skärmen) för det mesta av mitt skrivande, inklusive allt material för WordPress. Den versionen av WritMonkey jag använder erbjuder export för Mardown extra, textil och Wikicreole. Om du har en WordPress.com-webbplats kan du aktivera Markdown från instrumentpanelen, men för oss WordPress.org-användare måste vi installera ett plugin, till exempel JP Markdown-plugin.

Skriv i distraktionsfritt läge eller använd en förenklad textredigerare

Ju mindre orelaterade saker du kan se på skärmen utanför din egen text när du skriver, desto bättre. Människorna på WordPress är medvetna om detta, och det är därför det finns ett inbyggt distraktionsfritt läge, där alla knappar och liknande tas bort för en ren skrivupplevelse.

Distraktionsfritt läge i WordPress är en stor, distraktionsfri (inte överraskande) textredigerare i sig själv. Det enda skälet till att jag inte använder det som mitt huvudsakliga är att det ligger i ett webbläsarfönster, vilket betyder att avståndet mellan mig och internet är några klick kortare än om du använder ett externt. Det här är bra när du faktiskt kontrollerar, men inte så bra när du försöker undvika grottor och titta på en favoritvisning på Netflix eller om du kontrollerar Facebook.

Om du älskar det distraheringsfria läget, men din viljestyrka mot frestelserna på internet saknas på liknande sätt kanske du vill överväga att använda en annan förenklad textredigerare. Personligen använder jag och älskar WriteMonkey. (Det är gratis.)

Använd plugins för att automatiskt beskära bilder till önskad storlek

10-wordpress-plugins-för-bildoptimerings-EWWW-image-Optimizer-wpexplorer

Tanken här är ganska enkel. Om du bara laddar upp bilder som är större än din önskade storlek kan du ställa in din bildoptimeringsplugin för att beskära alla bilder till din önskade storlek vid uppladdning, och voila, du behöver inte bry dig om att ändra storlek i Photoshop eller Gimp innan du laddar upp.

Du kan använda Imsanity  för att undvika att ändra storleken på bilder igen (Och / eller lätt undvika att utanför bidragsgivare lägger bilder i större format på din webbplats). Det finns också plugins som också kommer att optimera filerna för storlek vid uppladdning och få det ur vägen samtidigt. Till exempel EWWW-bildoptimerare. Och ja, de arbetar båda om det är aktiverat samtidigt.

Säkerhetskopiera / klona din webbplats

Detta är poängen med den största teoretiska tidsbesparande kraften. Om värst kommer värst, när du uppdaterar din version av WordPress, eller när du byter till ett nytt tema, kan du spara dina många timmar och mycket energi genom att ha en säkerhetskopia. (Kloning är mer en förebyggande åtgärd eftersom du använder den för att testa om något kommer att bryta din webbplats innan du implementerar den på själva live-webbplatsen.)

Det kan också spara dig betydande belopp i händelse av en fullständig katastrof där din webbhotell kan kräva betalning för åtkomst till säkerhetskopiorna, eller om en del av din inkomst är beroende av att din WordPress-webbplats fungerar fullt ut.

I grund och botten handlar det om att vidta försiktighetsåtgärder som gör ett värsta fall mycket mindre tidskrävande än det kunde ha varit. Här på WPExplorer rekommenderar vi Backup Buddy plugin eller Vaultpress (som vi för närvarande använder), men varje pålitlig plugin eller extern lösning är oändligt bättre än att ha ingenting.

Om du inte redan har det, använd Akismet eller andra anti-spam-plugins

Akismet

Din tid är alldeles för värdefull för att spendera manuellt ogräs ut spambotkommentarer från riktiga. Låt en trevlig bot ångra arbetet med de onda spambots i stället. Du kan helt enkelt aktivera Akismet som kommer med WordPress, eller prova andra anti-spam plugins.

Leta efter alla trasiga länkar direkt med bruten länkkontroll

Om du har bloggat ett tag kommer trasiga länkar att visa upp då och då. Med Bruten länkkontroll Du kan undvika att manuellt hitta och uppdatera varje inlägg. Istället installerar och aktiverar du bara plugin, och den hittar automatiskt de trasiga länkar åt dig.

Schema inlägg inför tiden

post-schemaläggning

Använd WordPresss medfödda schemaläggningskraft (se till att du har ställt in din WordPress-webbplats till rätt tidszon under Inställningar> Allmänt i WordPress-instrumentpanelen). Det betyder inte bara att du kan ställa in allt i förväg när du inte är säker på att du har tid eller pålitlig internetuppkoppling.

Om du till exempel vill att ditt inlägg ska gå live på en dag där du är utanför staden eller i ett möte. Det betyder också att du inte behöver göra returresan för att hit publicera. (Redigera helt enkelt alternativet ”Publicera omedelbart” som finns precis ovanför publiceringsknappen inuti redigeraren. För fler tips, kolla vår guide till WordPress-inläggsplanering som Tom skrev för en stund tillbaka.

Sluta obsessivt kontrollera dina besökarstatistik (såvida det inte är ditt jobb)

Om du är något som jag, kanske du lägger lite för mycket tid på att besatta över din statistik. Jag minns när jag skapade min första blogg. Under de första tre månaderna eller tillbringade jag förmodligen mer tid på att kontrollera och uppdatera min bloggs besökarstatistik än jag spenderade på att skriva nytt innehåll. Även om det är en liten överdrift, om du inte är en punkt där att hålla dig uppdaterad med besökare och kundvärden är en nyckel till ditt försörjning, kanske du borde hålla det till en liten titt en eller två gånger per vecka. Om något, i början kan statistiken ofta vara mer demotiverande än upplyftande.

Avslutar

Vi har alla så många saker som vi ska göra idag. Vi lägger fler och fler saker på våra to-do-listor, (speciellt runt denna tid på året) men naturligtvis har vi fortfarande bara samma gamla tjugofyra timmar på en dag. Vissa av oss är nöjda med att klassificera oss själva som upptagna, där andra väljer att öka effektiviteten varhelst. Vissa av oss får ännu mer arbete, andra får lite mer tid att koppla av. För mig är det lite av båda.

Förhoppningsvis med dessa verktyg och tricks, kommer du att hamna med lite överskottstid också. Om du har fler tips, verktyg eller knep för att lägga till dela det i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me