Tio möjliga orsaker till att besökare lämnar din webbplats

Tio möjliga orsaker till att besökare inte gillar din webbplats

Hur ofta har du landat på någon webbplats och träffat Tillbaka knapp i din webbläsare nästan omedelbart? Gör besökare det när de landar på dina webbsidor också? Om avvisningsfrekvensen på din webbplats ökar och konverteringsfrekvensen sjunker, är det dags för dig att ta reda på orsakerna till att besökare inte gillar din webbplats.


Så varför exakt kan besökare lämna din webbplats? Du behöver verkligen inte leta långt för att hitta orsakerna. Du kanske känner till många av dem, men här är en snabb kortlista över de viktigare.

1. Din webbplats är för långsam

Laddningshastighet på webbplatsen är en stor affär på internet. Ingen besökare vill umgås att vänta på att din startsida laddas. Du kan faktiskt sätta ett nummer till det – två sekunder. Det är den tid inom vilken de flesta besökare förväntar sig att en sida laddas. Till och med en sekunders fördröjning kan leda till en minskning av konverteringar med 7%. Till Amazon, a en sekunders försening innebär en årlig förlust på 1,6 miljarder dollar.

webbplats hastighet

Men det finns ingen anledning att det ska vara så här, med tanke på att det finns många saker du kan göra för att påskynda ditt WordPress. Att få bara några av dem rätt kan hjälpa dig att förbättra hastigheten på din webbplats.

2. För många popup-fönster

Ja, vi vet alla att popup-fönster är bra för konverteringar, och jag säger inte att du borde ta bort dem alla från din webbplats. Inte alls – bara att du använder dem på ett korrekt sätt. Annars kommer dina besökare sannolikt att flytta bort, troligen till en konkurrentens webbplats.

Nu finns det många saker du kan göra för att använda popup-fönster utan att skada webbplatsens SEO. Till att börja med kan du,

 • Engagera läsarna med ditt innehåll ett tag innan du blinkar en pop-up
 • Ge dem alltid ett lättillgängligt alternativ att avvisa popup-fönstret
 • Dölj popup-fönster från återkommande besökare

Acceptabla mellanländer

Faktum är att Google inte tar vänligt med popup-fönster som kommer i vägen för besökare som använder din webbplats, till exempel stora klibbiga annonser. Pop-ups med avsikt för utgångar är inte så irriterande för en läsare, och om du måste använda popup-fönster, bör du allvarligt överväga att byta till dem.

3. Din webbplats är inte mobilvänlig

Antalet personer som har tillgång till internet från mobiler har tog över antalet stationära användare. Så det är inte dags att du byggde webbplatser som är finjusterade för visning på mobiler också?

För att en användare ska ha en bra upplevelse av din webbplats på en mobil måste du se till att de inte behöver klämma eller zooma för bättre visning. CTA: s och knappar måste vara enkla att hitta, utan att placeras för nära varandra. Det finns många fler saker du kan göra för att optimera din webbplats så att den ser bra ut och fungerar bra på mobila enheter. Och efter att ha genomfört alla förändringar kan du göra det kolla om din webbplats är mobilvänlig.

mobilvänligt test

Att inte glömma, Google kommer inte att skicka några mobilanvändare på din väg, om den tycker att din webbplats inte är användarvänlig på mobiltelefoner. Det är mer än hälften av internetanvändarna, så du ser vad du tappar att tappa om din webbplats inte är mobilvänlig.

Dessutom växlar Google till en mobil-första index. Detta innebär att i alla sökningar som initierats på en mobil enhet kommer Google att titta på dina mobilsidor före skrivbordsversionen.

Det kan också vara en bra idé att betrakta en mobil-första strategi för att designa din webbplats, om du vet att en majoritet av dina besökare kommer åt din webbplats från mobiltelefoner..

4. Spela automatiskt ljud / video vid inläsning

Visst, vi gillar alla att lyssna på musik, men det finns en tid och plats för allt. Hur ofta har du öppnat en webbplats som oväntat hälsas av lite högljud? På en offentlig plats kan detta vara ganska påträngande. Även på annat sätt kan det distrahera dig från uppgiften.

Det som kan vara värre är om du har öppet ett antal flikar och inte kan identifiera den som ljudet spelas upp från. Och tro mig, det är lättare för din besökare att räcka till bakåt- eller stängningsknappen än att söka efter mute-knappen. Det är en annan besökare du har tappat.

Dessutom annonser som spelar ljud oväntat kan blockeras av Chromes inbyggda annonsblockerare.

5. Din webbdesign är mer attraktiv än funktionell

Huvudfokus för varje webbplats bör vara att presentera innehåll på ett behagligt sätt. Samtidigt borde användare kunna interagera med det intuitivt utan att bli distraherade av alltför många uppmärksamhetsfynd som GIF och animationer.

Attraktiva webbplatser som är svåra att använda kan dra besökare första gången, men när de inser att ingenting fungerar som det ska på din webbplats kommer de säkert inte att återvända.

När du utformar din webbplats är det en bra idé att:

 • Håll dig uppdaterad med moderna trender som internetanvändare är bekanta med
 • Var konsekvent i designen på hela webbplatsen utan att slänga en överraskning på varje sida
 • Var uppmärksam på teckensnitt (hoppa över lusten att lägga till flera typsnitt), färger, vita mellanslag och layout
 • Håll textblock små, en överfull sida med massor av text är ett säkert sätt att skicka en besökare som skurrar
 • Använd endast reglage när det är relevant och förvara annonser till ett rimligt antal

Annonser som öppnas på annonsens webbplats när en användare klickar på “X” för att bli av med den är säkert ett stort antal. Det motsvarar att lura en besökare, och han / hon tänker inte vänligen ta det.

Istället bör du försöka lägga till användbara användarvänliga funktioner som “Gå tillbaka till toppen” på en lång sida eller ett användbart “Sök” -alternativ.

6. Dina bilder är tråkiga

Om du har kört en webbplats under någon längre tid bör du nu veta att bilder utgör en viktig del av någon bra webbplats. Så varför inte hitta några lämpliga, unika och attraktiva bilder för din webbplats? Lagerbilder är inte alltid okej, särskilt om du väljer den första lämpliga bilden du stöter på. Chansen är stor att många andra webbplatser använder dem, och det kommer inte att göra din webbplats en framstående med internetanvändare.

Vi har satt upp en lista över platser där du kan hitta de bästa stockfotona för din webbplats, men du kan ta den ett steg längre och skapa dina egna foton också. Använd foton av riktiga människor runt omkring dig eller skapa dina egna bilder. Dessutom, om du är en betalande kund till de webbplatser som innehåller bilder, kommer du sannolikt att hitta bilder som inte är så vanliga på internet.

7. Innehåll inte upp till märket

En webbplats är bara en plattform för innehållet som den har. Folk kommer till din webbplats för det huvudsakliga syftet med att konsumera ditt innehåll. Så den information du har där ska vara unik, användbar och presenteras på ett konversationsmässigt sätt.

I praktiska termer kan detta betyda:

 • Inget duplicerat innehåll. Detta straffas av Google, så det är viktigt att ditt innehåll inte ska upprepas både från din webbplats och över internet
 • På liknande sätt rymmer också nyckelordstoppning av Google
 • Dina titlar och rubriker är vad som får en läsares öga och får dem att läsa vidare. När du skriver fängslande titlar, se till att det som finns inom matchar upp till titeln
 • En välgjord “About” -sida ger innehåll till innehållet och gör det mer tillförlitligt för en besökare

Dessutom måste information som är lämplig för webbplatsen inkluderas och, om det är viktigt, visas på lämpliga platser. Till exempel på en e-handelssajt vill jag veta kostnaden innan jag lägger till den i kundvagnen. Eller om gratis leverans är tillgänglig innan jag går vidare till kassan. Det skulle också vara trevligt om du inte ber om onödigt information som besökarens plats eller ålder. Jag menar, det är meningsfullt att Google maps eller en e-handelssajt frågar detta, men det är inte fallet för många andra webbplatser.

Många läsare tycker det är irriterande när webbplatser ber dem att inaktivera annonsblockerare. Visst, det är lätt att förstå varför de gör det. Men i de flesta fall kan användare enkelt hitta det de letar efter på en konkurrentens webbplats utan att inaktivera ad-blockeraren.

8. Din webbplatsnavigering saknar

Är din webbplats svår att navigera? Frågar besökare att undra vilken knapp de ska klicka på nästa när de kommer till din webbplats? Det går en annan besökare, kanske aldrig att återvända.

Navigering på en webbplats måste vara intuitiv, så att besökare lätt kan hitta det innehåll de letar efter på din webbplats. WordPress har ett antal alternativ när det gäller att hjälpa dig få rätt navigering. I stort sett är det vettigt att hålla sig med de beprövade navigationsmetoderna som de flesta internetanvändare är bekanta med. Tänk också på att en sökfunktion alltid uppskattas av besökare.

Du måste också se till att alla länkar – både interna och externa – fungerar bra. Inga trasiga länkar, säkert.

9. Din webbplats är inte säker

Har du lagt märke till “https” i början av webbadressen på den här sidan? Detta betyder att WPExplorer har fått ett SSL-certifikat och all kommunikation mellan din webbläsare och denna webbplats är krypterad. Detta gör det svårt för tredje parter att lyssna på samtalen eller röra sig med den. Detta ger användarna förtroende för att interagera med din webbplats, särskilt om det är en som samlar in känslig personlig information eller accepterar betalningar online. Du kan läsa mer om detta i vår tidigare HTTPS-guide.

Inte bara det, din webbplats riskerar att vara det märkt som “Icke-säker” om det inte har ett SSL-certifikat. Med Let’s Encrypt är det ganska enkelt att lägga till säkerhetscertifiering på din webbplats.

10. Vad är ovanför vecket på din hemsida?

Det är också en bra idé att lägga de viktigaste detaljerna på din webbplats omedelbart synliga för besökare när de landar på din hemsida. Namnet på din webbplats, en taglinje som anger vad det handlar om och en meny som leder till webbplatsens innehåll måste vara uppenbart för besökare som landar på din hemsida utan att behöva bläddra. På så sätt hjälper du och en besökare vet omedelbart vad din webbplats handlar om.

Använd bara hamburgermenyer om du absolut måste. De är vettiga på mobiler, men inte så mycket på ett skrivbord. Vissa läsare kanske förvirrade och undrar vad de ska klicka på nästa.

Avslutar

Din webbplats fungerar för dig även när du sover. Lite förståelse för publikens preferenser och anpassning till dem får besökare att engagera sig mer på din webbplats och hindra dem från att skynda sig bort i en hast. Du får mindre än två sekunder för att göra ett bra första intryck, och du måste göra allt du kan för att uppfylla användarnas förväntningar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map