Tips för att bättre organisera din WordPress-webbplats

Tips för att bättre organisera din WordPress-webbplats

Det är alltid en bra känsla att göra en ren start. Visst måste du ha mått bra när du började med en ren WordPress-installation. Men med tiden, medan du har varit upptagen med att bygga upp bra innehåll eller finjustera för SEO, har du kanske inte lagt märke till röran. Och nu har du svårt att hitta saker i din WordPress-installation? För många kategorier? Och taggar? Blogginlägg föråldrade? Långsamt att ladda? Säkerhetskopior tar för evigt? Om det är ett ja till alla (eller till och med vissa) är den här för dig. Det är dags att gå ner till en allvarlig sanering för att grana upp din WordPress.


Så här kan du göra för att bättre organisera din WordPress:

1. Webbplatsstruktur

Menyn är en lika bra plats som alla att börja rensa upp din WordPress. En logisk och enkel meny guider besökare på din webbplats för att hitta vad de söker efter. Om de inte hittar vad de vill, kommer de sannolikt att flytta bort. Och vi vet alla vad en hög avvisningsfrekvens betyder för rankningen av sökmotorerna.

Inte bara det, Google förlitar sig också på hur din webbplats är strukturerad för att hitta innehåll, liksom för att avgöra vilket innehåll som är viktigare än resten. Så låt oss göra vår fördel och uppmärksamma menyn, navigering och webbplatsstruktur.

Inte alla dina bloggsidor och inlägg behöver hitta en plats på menyn. Det som är viktigt är att kategorisera och tagga dina inlägg korrekt och placera plats för dina huvudkategorier på menyn. Om du får rätt kategorier och taggar blir det mycket lättare att bygga menyn. Yoast har en ganska omfattande guide på strukturerande webbplatser.

En innehållstung webbplats kan behöva en meny med flera nivåer. Men overdriv inte, eftersom besökarna kanske inte är för angelägna om att komma förbi för många klick för att nå det innehåll de behöver.

Att använda brödsmulor i den översta fältet för att tillhandahålla snabblänkar för populära sidor är också en bra idé för en innehållstung webbplats.

2. Granska kategorier och taggar

Som standard är alla inlägg på WordPress märkta som ‘Okategoriserade’. Och om du misslyckas med att kategorisera ditt inlägg är det den kategorin som visas på dina webbsidor. Att kategorisera inlägg är inte bara nödvändigt med WordPress, det är också viktigt för SEO. Det hjälper sökmotorer och besökare att sänka sin sökning på webbplatsen. Det är användbart att organisera innehåll på ett sätt som är lätt sökbart. Kategorier underlättar användaren från frontend och för webbplatsadministratörer från backend.

Den största skillnaden mellan kategorier och taggar är att kategorierna är generella, de samlar inlägg som faller in i en bred beskrivning. Taggar är mer specifika. Ett inlägg kan ha mer än en tagg och kan omfattas av flera kategorier. Kategorier är de viktigaste ämnena som din blogg kommer att täcka och det kommer sannolikt inte att ändras ofta.

Helst bör kategorier vara distinkta utan överlappning. När du inramar kategorier och taggar kan du titta på det från användarnas synvinkel för att göra det lättare för dem att bläddra. Det är alltid bättre att bestämma vilka kategorier du ska använda på din webbplats direkt i början av webbplatsen. Med taggar kan du också lägga till dem när du går.

Med tiden kommer du dock att upptäcka att dina kategorier och taggar överlappar varandra eller är för många för att hjälpa till med navigering. Det är när det är dags att granska kategorierna och taggarna på din webbplats.

Radera oanvända taggar

 • För det första kan du ta bort alla oanvända taggar. Bege dig till Inlägg> Taggar. Om antalet är “0” för någon tagg, ta bort den taggen. Genom att ta bort kategorier och taggar som du inte behöver, kommer du att frigöra utrymme i vissa WordPress-adminfiler.
 • Gå sedan igenom alla återstående taggar för att se om du kan slå några av dem tillsammans. Spara taggar som är lämpliga och slå samman de sällan använda taggarna med dem. De Omdirigeringsplugin borde hjälpa dig med detta. När du har installerat insticksprogrammen måste du ange webbadresserna som ska omdirigeras. Använd snabbredigeringsalternativet under Inlägg> Taggar, lägg till de nya taggarna i stället för de gamla taggarna till de gamla inläggen.
 • När du är klar med att effektivisera kategorierna och taggarna, se till att det finns trasiga länkar och se till att webbadresserna omdirigeras till rätt sida.

Du kan kolla in vår artikel om bättre taggar och kategorier för att veta om plugins som hjälper till med kategorier och taggar.

3. Skapa interna länkar i dina blogginlägg

Interna länkar är ett bra hjälpmedel för att förbättra SEO. De hjälper till att hålla besökare längre på din webbplats och leder dem till annat intressant innehåll. WordPress gör det enkelt för författare att söka efter relaterade inlägg att länka till. När du sätter in en länk på ditt inlägg kan du snabbt köra igenom de befintliga artiklarna på din webbplats och hitta relaterade inlägg att länka till.

Interna länkar

Företrädesvis bör du också ta dig tid att gå igenom dina äldre inlägg och länka dem till relaterade nya inlägg.

Ett annat sätt att hantera det är att ta hjälp från de många relaterade inlägg-plugins och visa ett urval av inlägg relaterade till den som besökarna läser.

4. Sök efter brutna länkar

En gång i taget kan du kontrollera din webbplats för trasiga länkar. Ingen besökare gillar att landa på en återvändsgränd och kanske inte bry sig om att följa anvisningarna för att hitta relevant innehåll. Varje gång du ändrar URL: er eller kategorier eller taggar, se till att lägga till en omdirigering till befintligt innehåll.

De Bruten länkkontroll är ett bra plugin för att skanna din webbplats efter trasiga länkar. Även om det finns massor av andra stora resurser för att fixa trasiga länkar.

5. Rensa databasen

Att rensa upp din databas kan förbättra webbplatsens prestanda en hel del. En ny WordPress-installation har bara några databastabeller. Men även när vi fortsätter att lägga till innehåll sväller databasen och blir med tiden svårt. Min tre månader gamla WordPress-installation har redan 30+ tabeller, inte tillräckligt för att kalla det tungt, men det kommer säkert.

Databastabeller

Det är bäst att rensa upp databasen innan problem som långsam laddning, säkerhetskopiering eller import / export av filer dyker upp. Att rensa upp databasen kan förbättra prestandan, snabba upp din säkerhetskopia, stryka problem med arbetsflödet och hjälpa till med underhåll av webbplatsen. Kör igenom följande efter att ha säkerhetskopierat databasen,

 • Börja med att tömma papperskorgen i inlägg och sidor. Du kan också ta bort väntande eller utkast till inlägg som du inte längre behöver.
 • Ta bort oanvända teman och plugins, avaktivera dem inte bara.
 • Ta bort ej godkända kommentarer, skräppost och papperskorgen från Kommentarer.
 • Oanvända mediefiler kan raderas från wp-uploads-mappen.
 • Optimera databasen med alternativet PHPMyAdmin Optimize Table. Ta bort eventuella omkostnader från tabellen.

Radera omkostnader

 • Skadade databaser kan också repareras genom att kryssa för det alternativet.

Optimera databasen

 • Du kan också optimera din databas genom att redigera wp-config.php-filen. Eller om du föredrar att använda en plugin kan du prova WP-Optimera

För att sammanfatta

Om du vill ta det ett steg längre kan du göra en innehållsrevision en gång i tiden för att ta bort innehåll som inte längre är relevant. Men att genomföra ovanstående steg omsorgsfullt bör hjälpa till att befria din WordPress från mycket av den döda vikten och ge ett mer organiserat utseende. Att upprätthålla en sunt förnuftstrategi samtidigt som du lägger till kategorier och taggar och antar en logisk menystruktur kommer att gå långt till att rensa upp och underhålla din WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map