Tips för att förbättra WordPress-funktionen för din webbplats

Tips för att förbättra WordPress-funktionen för din webbplats

Att installera ett tema på din WordPress-baserade webbplats eller helt enkelt starta det online utan korrekt optimering räcker inte för att optimera WordPress-funktionaliteten och göra den verkligen användbar. Webbpubliken har blivit mycket picky och krävande.


De letar efter de hastighetsoptimerade, funktionella men snygga online-resurserna som ger varje information och funktionalitet de letar efter. När du bygger en användbar och funktionell WordPress-webbplats, var uppmärksam på följande 10 huvudtips.

1. Välj den bästa värden

Det är här historien börjar. En kraftfull och pålitlig webbhotell är en enorm avgörande faktor för bättre WordPress-funktionalitet. Det finns många alternativ du kan välja mellan. Vissa av dem är billigare än andra, inklusive olika uppsättningar av funktioner i prisplanerna. För att hjälpa dig att välja den bästa värden som uppfyller kraven på din webbplats, titta på följande checklista.

 • Välj den bästa värdtypen, ta hänsyn till budgeten för ditt projekt och mängden data som du behöver dela på din webbplats. Även om många utvecklare inte gillar delad värd på grund av att du behöver dela utrymme med andra webbplatser, är detta det perfekta valet för de mindre webbprojekten som inte har ett jämnt inkomstflöde. Detta kan vara en bra utgångspunkt för de webbplatser som bara försöker nå nya målgrupper.
 • Sårbarhet. Det är viktigt att välja en värd som ger regelbundna och säkra säkerhetskopior. WordPress-webbplatser är sårbara för hacking. Så för att känna dig säker på att all värdefull information från din webbplats är skyddad och säkra väljer du värdplanen som innehåller regelbundna säkerhetskopior.
 • Snabb laddning av sidan. Välj värdplanen som inkluderar cachesystemet och de höga sidhastighetshastigheterna. Om du inte vill att dina kunder ska lämna till konkurrenternas webbplatser, låt dem inte vänta längre än 2 sekunder tills webbsidan laddas.

2. Installera plugins selektivt

Du har faktiskt inga svårigheter när du letar efter den mest optimala lösningen för att lägga till specifik WordPress-funktionalitet på din webbplats. Det finns tusentals gratis plugins, och lika många premiumkoder att välja mellan för alla ändamål. Dessutom många premium WordPress sidmallar laddas med tillägg som passar för specifika ändamål. Till exempel kan detta vara ett online-bokningsformulär, skjutreglaget, WordPress-kontaktformulär, LMS, WordPress-butikslokalisering, etc..

Trots att det finns så många fantastiska plugins, var selektiv. Installera bara plugins du behöver och försök kondensera funktioner till ett plugin om möjligt. Att ha många plugins är inte alltid dåligt, men det ökar mängden ansträngning du måste lägga på när du testar efter uppdateringar.

3. Använd responsiva mönster

Som ett innehållshanteringssystem är WordPress inte en mobilvänlig lösning. För att det ska se ut och känna sig på alla skärmstorlekar perfekt måste du installera några tredjeparts plugins i instrumentpanelen på din webbplats. Lyckligtvis finns det många responsiva WordPress-teman att välja mellan, både gratis och premium.

Responsive WordPress-teman för WordPress-funktionalitet - Monstroid

Med den växande växlingen av webbgemenskapen till användningen av handhållna enheter är det nödvändigt att varje webbplats är mobilvänlig. Dessutom blir mobil-första design väldigt mer användbart, särskilt för WordPress-funktionalitet. Genom att använda dessa kanske du känner dig säker på att varje information som tillhandahålls på webbsidan visas korrekt och inte röran på sidan.

4. Integration av sociala medier

Du hittar knappast en person som inte har ett konto i något av de populära sociala medienätverken. Genom att integrera din WordPress-webbplats med alternativen för sociala medier gör du den mer användbar för din publik. Dessutom ökar du chansen att fler kommer att engagera sig i ditt varumärke.

 • Sociala delningsalternativ gör det möjligt för kunderna att dela ordet om sina föredragna data med ett enda klick.
 • Widgets för sociala medier visar de senaste publikationerna på sidorna på din webbplats.
 • Tack vare den sociala inloggningsfunktionen behöver du inte fylla i registreringsformuläret.

Social integration för WordPress-funktionalitet

Många teman har åtminstone grundläggande integration av sociala medier via widgets eller en sidhuvud / sidfotmodul. Men det är väldigt enkelt att lägga till det själv med ett WordPress-plugin för sociala medier. När du hittat det plugin som fungerar för dig använder du dessa tips från vår blogg för att öka din närvaro:

 • Grunderna för marknadsföring av sociala medier för din WordPress-webbplats
 • Hur man övervakar Social Media Analytics med WordPress
 • Hur du ökar följden av sociala medier från din WordPress-webbplats

5. Använd HTML5-animering

Det har gått ett decennium sedan det officiella tillkännagivandet om Flash död. På dagens webb är det bättre att förbättra din webbplats med HTML5-animationen av flera anledningar. Först och främst ser sökmotorerna inte de Flash-baserade elementen på din webbplats.

Hur ofta uppdaterar du Flash-spelaren? Kan du inte komma ihåg förra gången du gjorde det? Så gör de flesta av webbanvändarna. De flesta av oss använder de föråldrade Flash-spelarna, som inte stöder Flash-animationseffekter som du förbättrade din webbplats med. Dessutom är HTML5-animering mobilvänlig, vilket ökar chansen att din webbplats ser mer interaktiv ut.

6. Gör din navigering enkel och uppenbar

Det borde vara lätt för första gången besökare på din webbplats hittar nödvändiga information på några sekunder. De intuitiva och igenkännbara navigeringsmönstren kommer att förbättra användarnas surfupplevelse och därmed göra din webbresurs mer användarvänlig.

Uppfinner inte hjulet igen när du tänker på navigeringselement på webbplatsen som bör finnas på din webbplats. Det är alltid en bra idé att placera navigationspanelen högst upp på sidan. Det är precis där användarna förväntar sig att hitta det. Lägg också till Ajax-baserad sökruta bredvid navigationspanelen på din webbplats. Förbättra din webbplats med kategorilistan i sidofältet, arkiv och brödsmulor.

7. Enkel och ren design

När du bygger eller renoverar din WordPress-webbplats ska du ha en enkel regel i åtanke – besökare letar efter WordPress-funktionalitet över form. Så när du arbetar med designen av din webbplats, ställa dig själv en enkel fråga – “Kommer en design som denna att förvirra min besökare?” Om du tvekar att svara på den här frågan kan det vara bättre för dig att välja en annan strategi.

Enkel elegant WordPress-design

Människor gillar förutsägbara mönster. De gillar att se vissa element på vissa platser. Om detta inte händer blir de frustrerade och förvirrade, vilket gör att de lämnar till konkurrenternas webbplatser.

8. Använd ett CDN

Se till att din webbplatshastighet är i nivå med dina konkurrenter genom att använda ett CDN. Detta är en avgörande del för att påskynda WordPress, och eftersom det finns så många gratis CDN-tjänster att välja mellan har du ingen ursäkt för att inte prova.

Ett CDN är ett innehållsleveransnätverk som vanligen finns runt om i världen som levererar ditt statiska webbplatsinnehåll (som bilder eller CSS) till dina läsare snabbare än din egen webbserver kan. Du kan läsa mer om CDN-fördelar men i allmänhet är det en bra idé för varje webbplats (WordPress eller inte). I själva verket – vi använder CloudFlare här på WPExplorer och det fungerade bra för oss.

9. Fokusera på SEO

WordPress-funktionalitet: SEO

Vänligen inte försumma SEO. Det är verkligen lika viktigt som folk säger att det är. Sökmotoroptimering kräver mycket tid och ansträngning att behärska, men det finns massor av plugins, guider och tips online för att hjälpa dig komma igång. Här är bara några av våra favoriter:

 • Hur du använder Yoast SEO för att förbättra din sökmotorrangering
 • Väsentliga SEO-strategier för WordPress för att förbättra rankningarna
 • Bästa WordPress SEO-tips för nya företag
 • 10 WordPress SEO-tips för att få mer trafik till din webbplats
 • Video SEO-tips för att få ut mesta möjliga av dina WordPress-videor
 • Plus mer på vår SEO-blogg

10. Glöm inte att uppdatera

Slutligen – glöm inte att hålla din WordPress-installation, tema och plugins uppdaterade! Uppdatering av WordPress är inte bara ett viktigt WordPress-säkerhetstips, utan garanterar också att du har alla de senaste bugfixar och nya funktioner tillgängliga (vilket går långt mot att förbättra din WordPress-funktionalitet).

Sista tankar om WordPress-funktionalitet

WordPress är ett kraftfullt innehållshanteringssystem som används av mer än 30% av de webbplatser som finns tillgängliga på den moderna webben. Den växande WordPress-communityn ger fler verktyg och användbara rekommendationer om hur du gör din webbplats mer funktionell och användbar. Vi hoppas att tips som vi diskuterade i det här inlägget hjälper dig att optimera din webbplats ordentligt och öka användarnas engagemang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map